the_dzidka 11.02.04, 14:42 Ludzie, co mam jeść, żeby nie chodzić taka wyczerpana i śpiąca? Już mi się ludzie pytają, co mi jest :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bain_de_sang Re: Pytanie zdrowotne 11.02.04, 14:50 the_dzidka napisała: > Ludzie, co mam jeść, żeby nie chodzić taka wyczerpana i śpiąca? Już mi się > ludzie pytają, co mi jest :-( To nie będzie błyskotliwe, niemniej napiszę: witaminki i owoce. Przydałby sie do tego aktywny tryb życia: !basen!, lekka siłownia, stretching, tchai-chi, łotever. marcin Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Pytanie zdrowotne 11.02.04, 14:56 > To nie będzie błyskotliwe, niemniej napiszę: witaminki i owoce. Przydałby sie > do tego aktywny tryb życia: !basen!, To tak. Własnie rozglądam się za takim najbardziej poręcznym, żeby się mieścił pod łózkiem. A tak serio, to się zastanawiam, na któy będę chodzić od marca. > lekka siłownia, stretching, tchai-chi, > łotever. To wszystko mam w pracy. Zwłaszcza siłownię i stretching... Odpowiedz Link Zgłoś
bain_de_sang Re: Pytanie zdrowotne 11.02.04, 15:25 the_dzidka napisała: > A tak serio, to się zastanawiam, na któy będę chodzić od marca. Nie od marca, tylko od jutra :-) > To wszystko mam w pracy. Zwłaszcza siłownię i stretching... W pracy to można mieć głupiego szefa. Siłownia itp. potrzebne są po pracy, żeby się zrelaksować. Wbrew pozorom, do podnoszenia żelaza potrzebna jest koncentracja i spokój. Nie mówię żebyś brała 60 dych na klatę, ale rowerek, maszyna do biegania, stepper i wyciąg na uda jeszcze nikomu nie zaszkodził. Spróbuj, a jeśli będziesz się lepiej czuła, samo Cię będzie tam niosło. marcin Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Pytanie zdrowotne 11.02.04, 15:32 > Nie od marca, tylko od jutra :-) SAM JESTEŚ OD JUTRA :-) > W pracy to można mieć głupiego szefa. Siłownia itp. potrzebne są po pracy, żeby > > się zrelaksować. Jak ja się mam relaksować na siłowni, gdzie jest pełno tępych Pudzianowskich? A poza tym jestem zmęczona... Odpowiedz Link Zgłoś
bain_de_sang Re: Pytanie zdrowotne 11.02.04, 15:48 the_dzidka napisała: > Jak ja się mam relaksować na siłowni, gdzie jest pełno tępych Pudzianowskich? Bo trzeba ĆWICZYĆ, a nie oglądać się za spoconymi męskimi ciałami ;-P > A poza tym jestem zmęczona... Niby czym?? O nie, nie, nie! To jest kupa a nie argument. Wierz mi, że fizycznie będziesz zmęczona, ale psychicznie stanie się nowa Zrelaksowana Dzidzia. I nikt nie spyta się "Co Ci jest?". Będziesz miała więcej energii i chęci do życia, jedyną ceną będą zakwasy i karnet. Siłownia najlepiej działa w połączeniu z basenem, który staje się odnową biologiczną po wysiłku. marcin Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Pytanie zdrowotne 11.02.04, 21:34 Niby racja, ale... Ja ostatnio odzywiam sie duzo lepiej niz poprzednio. I ruszam sie - wprawdzie nie basen ani silownia, ale milutkie, i _lubiane_ przeze mnie rozciaganie na podlodze. Do - powiedzmy - trzeciego potu, czyli intensywnie. W pracy wprawdzie jestem przytomna i rzeska, ale przychodze do domu i spie cale popoludnie i wieczor. Dzis zasnelam kilka minut po 17, a obudzilam sie pod koniec wiadomosci, czyli przed 20. I nie powiem, zebym nie zasnela teraz, po polozeniu sie. Podejrzewam, ze to paskudny przednowek, polaczony z wariackimi skokami cisnienia i szalona pogoda zmieniajaca sie z poznej wiosny na srodek zimy. Ale faktlisch Dzidzia - wiecej warzyw i owocow. Moze czerwona scierbatka? Jeszcze wiecej wody - moze niegazowana z sokiem z cytryny? A moze poranny zestaw, czyli woda z miodem i cytryna 'odstana' przez noc? Moze jakies witaminki? Nawet w tych musujacych tabulkach... A poza tym - Dzidzia, ostatnie tygodnie to mialas dosc intensywne, nie? Wiec sie nie dziw, ze cialko i mozdzek wymaga odpoczynku ciut. O! Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Pytanie zdrowotne 11.02.04, 17:35 the_dzidka napisała: > Ludzie, co mam jeść, żeby nie chodzić taka wyczerpana i śpiąca? Weź nic nie mów. Przychodze do domu i wszystkie drogi prowadzą do łóżeczka lub kanapy z kocykiem. Do mnie to też nie podobne, na szczęście w ciągu dnia pracy nie mam czasu się nad tym nawet zastanowić, bo bym spała na biurku. Odpowiedz Link Zgłoś