Dodaj do ulubionych

Dziwne samopoczucie

27.02.04, 12:51
Sluchajcie, od wczoraj jakos dziwnie sie czuje. Strasznie mnie boli glowa,
jestem jakas rozkojarzona. Aha i caly cza smi sie kreci w glowe.
Wczoraj poszlam spac o 21(!) bo juz zasypialam na stojaco.
Pare osob tez wczoraj narzekalo na bol glowy.
Moze to od pogody tak jest?
Ale dzisiaj sie zmienila, a mnie nadal lupie :(
Obserwuj wątek
    • malen_a Re: Dziwne samopoczucie 27.02.04, 13:24
      a to nie jakas chorobka, wirusik Cie lapie?
      • aariel Re: Dziwne samopoczucie 27.02.04, 13:28
        malen_a napisała:

> a to nie jakas chorobka, wirusik Cie lapie?

No wlasnie nic na to nie wskazuje... Ani katar, ani gardlo nie pobolewa...
    • m-gosia Re: Dziwne samopoczucie 27.02.04, 13:26
      Aariel, cos musi wisieć w powietrzu, bo właśnie w innym wątku pisłam, że głowa
      mi po prostu pęka w szwach ( a dopuszczalna dawke przeciwbolowych zjadłam gdzies
      juz przed południem). Normalnie ledwo na oczy widze...trzymaj sie więc ciepło,
      jutro będzie można to wszystko odespać i odpocząc trochę. Łączę się w bolu i
      pozdrawiam.
      • aariel Re: Dziwne samopoczucie 27.02.04, 13:27
        m-gosia napisała:

> Aariel, cos musi wisieć w powietrzu, bo właśnie w innym wątku pisłam, że głowa
        > mi po prostu pęka w szwach ( a dopuszczalna dawke przeciwbolowych zjadłam
        gdzie
        > s
        > juz przed południem).

No wlasnie przeczytalam to jak juz zalozylam watek :)

> Normalnie ledwo na oczy widze...trzymaj sie więc ciepło,
        > jutro będzie można to wszystko odespać i odpocząc trochę.

A do ktorej musisz siedziec w pracy?
        • m-gosia Aariel, 27.02.04, 14:08
          ..w pracy jestem na szczescie do 16 ( z tego co sie orientuje, to ty chyba
          dłuzej..) ale to będą jedne z dłuższych dwóch godzin:D Powinniśmy pilne powołać
          grupę wsparcia w walce z tym przesileniem, czy czymś tam, bo ja już pomału
          odpadam (dokładnie odlatuje gdzieś w kosmos).
    • chiara76 Re: Dziwne samopoczucie 27.02.04, 13:32
      A ja mam jakiegoś doła od dwóch dni, ot tak, bez przyczyny. Może to też od
      zimy?
      • beauty_baby Podobnie 27.02.04, 13:42
        chiara76 napisała:

> A ja mam jakiegoś doła od dwóch dni, ot tak, bez przyczyny. Może to też od
        > zimy?

Też mam coś takiego, może nie doła chociaż sama nie wiem jak to nazwać. Czuję
        się taka bez energii, ociężała, w lustro wolę nie patrzeć, nic mi się nie chce,
        malować nie mogę bo czuję jakąś blokadę, już sama nie wiem co mi się dzieje.
        Czas chyba zmienić klimat i udać się w cieplejsze i bardziej słoneczne rejony,
        może to coś pomoze (a aczej na pewno)
        • chiara76 Re: Podobnie 27.02.04, 14:11
          No, widzisz, Ty się możesz przynajmniej udać, ja sobie mogę na razie pomarzyć.
        • k.mmilka Re: Podobnie 27.02.04, 14:17
          Beauty, to Ty malujesz? A można gdzieś w sieci obejrzeć Twoje prace???
          • beauty_baby Tak... 27.02.04, 14:23
            to znaczy tak, maluję ale w sieci nie można nigdzie tego obejrzeć, tylko na
            żywo:)) Jak będę miała swoją wystawę dyplomową to Wam wyślę zaproszenia:)

Choc w sumie k.mmilko podsunęłaś mi pomysł, że mogłabym założyć taki album u
            nas na yahoo. Jeszcze to przemyślę.
            • kasienka80 Re: Tak... 27.02.04, 14:28
              Czyli jeden z twoich kierunkow to Malarstwo?
              • beauty_baby Re: Tak... 27.02.04, 14:33
                dokładnie tak:)
                • kurczak1976 Please x10000000000000000000000000000000000 27.02.04, 14:39
                  Pokaz chociaz jeden ulubiony obraz:o)

Kurczak ktory malowac nie za bardzo potrafi :o))
                • kasienka80 Beauty.. 27.02.04, 14:57
                  Prosze prosze....a jakie jest to malarstwo?
                  Ja nic nie wiem, ale takie raczej mazaki czyli abstrakcja czy jakies ladne
                  portrety, pekzaze itp?
                  A z ciekawosci, jaki byl pierwszy kierunek studiow?
                  • beauty_baby Kasieńko... 01.03.04, 08:35
                    Pierwszym kierunkiem było właśnie malarstwo:) drugim natomiast... finanse:D
                    Niezły rozrzut, nie? nawet moi profesorowie, zwłaszcza ci z ASP byli zdziwieni,
                    to ponoć pierwszy taki przypadek:)
                    A jeśli chodzi o rodzaj malarstwa to na uczelni oczywiście poznawaliśmy
                    dokłdnie wszystkie kierunki i style, usieliśmy wykonywać różne prace, wiadomo
                    jednak, że każdy czuł się lepiej w czymś innym, każdy wypracował ponadto swój
                    własny, charakterystyczny sposób tworzenia. Ja jestem pejzarzystka, jeśli mogę
                    tak sobie powiedziec:)
                    • kasienka80 Re: Kasieńko... 01.03.04, 10:08
                      Ooo..to slicznie, ze malujesz pejzaze, bo to moze jest bardziej zrozumiale dla
                      wiekszosci ludzi niz abstrakcyjne mazgaje :-)
                      Powiedz, czy ty jako "fachowiec" zawsze rozumiesz te abstarkcyjne obrazy?
                      • beauty_baby Re: Kasieńko... (długaśne wyszło) 01.03.04, 11:25
                        Każdy obraz, a zwłaszcza abstrakcja zostawia bardzo duże pole do wyobraźni dla
                        oglądającego, każdy może je zinterpretować po swojemu, niekoniecznie akurat tak
                        jak twórca. I własnie o to chodzi, najbardziej śmieszy mnie jak ludzie
                        wypowiadając sie na temat jakiegoś obrazu,powtarzają rzeczy wyczytane w
                        książkach a od razu wiadomo, że na to nie wpadli sami. Teoretycy sztuki
                        wypisują nieraz naprawdę dziwne rzeczy tworząc bardzo odległe ciągi skojarzeń i
                        trzeba być biegłym aby cokolwiek z tego zrozumieć.
                        Prawda jest taka, że 90% ludzi lubi klasyczne pejzaże, portrety, ewentualnie
                        martwe natury (choc rzadziej), stąd choćby ogromna popularność impresjonistów.
                        Dzieła bardziej lub mniej abstracyjne są niezrozumiałe a przez to niedoceniane.
                        Ja nie jestem krytykiem sztuki tylko "twórcą" (o ile mogę tak się nazwać, żeby
                        nie zabrzmiało to bluźnierczo), może trochę inaczej odbieram i rozumiem sztukę
                        nż przeciętny człowiek ale absolutnie nie uzurpuję sobie praw do ocen i
                        publicznych interpretacji:)

A żeby nie przynudzać opowiem Ci pewną smieszną historię, byłam kiedyś na
                        wernisażu pewnego bardzo ekscentrycznego malarza. Obrazy były ładne, w żywych
                        klorach, malowane na płycie. Od razy skojarzyło mi się to z rysunkami
                        afrykańskimi, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, taka prosta kreska, szkic
                        człowieka itp. Spytałam go więc czy ta kolekcja jest inspirowana jego podróżą
                        do Afryki. Na co ten się obruszył i powiedział,że to są przecież piety i
                        spojrzał na mnie jak na heretyka:)) W pierwszej chwili zrobilo misie głupio ale
                        już za moment omało nie umarlam tam ze śmiechu i musiałam się usilnie
                        powstrzymywać:)
                        • kasienka80 Re: Kasieńko... (długaśne wyszło) 01.03.04, 16:40
                          Usmialam sie z twojej historii :-)
                          A tak powaznie to ja sie zaliczam do tych ludzi co uwielbiaja pejzaze....martwa
                          natura na dluzsza mete staje sie nudna, portrety tez. Lubie tez obrazy "z
                          zycia" przedstawiajace sceny z zycia wziete. Niestety ja sie wogole nie znam na
                          malarzach :-(((
                          no ale coz, na kompozytorach tez sie nie znam hahaha
    • k.mmilka Chyba... 27.02.04, 13:37
      ... idzie wiosenne przesilenie...
      • kasienka80 Re: Chyba... 27.02.04, 14:13
        A ja znalazlam sobie wlasnie super klub fitness w Metz i po poludniu lece sie
        zapisac i od razu pocwiczyc!!
        sebka tez wyciagam :-)
        Juz nie moge sie doczekac az sie porzadnie zmecze a potem poleze w jakuzzi i
        saunie!!
        • kurczak1976 Re: Chyba... 27.02.04, 14:38
          Ale super!!!
          To potem zdaj relacje jak bylo!!!

Ja wczoraj bylam i musze powiedziec ze sie powaznie zdyszalam ale potem
          czlowiek jest taki odprezony:o)
          • kasienka80 Re: Chyba... 27.02.04, 14:56
            Oczywiscie, ze wam powiem jak bylo.
            stwierdzilam, ze musze sie ruszyc no a poza tym bedzie ciekawiej niz siedziec
            sama w domu :-))) choc samotne siedzenie konczy sie 10 marca, bo jade do domu a
            potem wracam i od razu staz w laboratorium :-))
            • wakarpl co z tym bolem glowy? 01.03.04, 12:37
              • wakarpl i zaproszeniami? 01.03.04, 12:39
                Sorki, wcisnalem ENTER przez przypadek.
                Moze ten bol glowy to prze zto,z e zadlugo siedzicie przy kompie?? (slowem
                placicie za forumowy nalog):)
                Trzymam(y) za slowo i czekam(y) na zaproszenia, przyjdziemy!!!
                • beauty_baby Re: i zaproszeniami? 01.03.04, 12:54
                  Musicie trochę poczekać, do lipca mniej więcej:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka