Dodaj do ulubionych

internetowe biura matrymonialne

10.06.10, 15:51
Witam!
Na różnych forach widzę, że coraz więcej osób korzysta z internetu w celu
poznania partnera. Chodzi tutaj o różnego rodzaju czaty, portale randkowe czy
fora. A czy korzystał ktoś kiedyś z internetowego biura matrymonialnego?
Widziałem, że też są takie, oczywiście płatne i zastanawiam się w czym one są
lepsze od tych innych portali. Macie jakieś doświadczenie związane z tym? Czy
faktycznie jest taka różnica, że trzeba za to płacić? Bo prawdę powiedziawszy
wydaje mi się, że mechanizm jest taki sam, a jak ma do wyboru darmowy serwis i
taki, gdzie mogę zapłacić, to jeśli na tym samym to polega, to przecież
wiadomo, że wybiorę darmowy. I to nie tylko ja:) Więc jaką rację bytu mają
takie biura matrymonialne?
Obserwuj wątek
    • valku Re: internetowe biura matrymonialne 11.06.10, 14:28
      Hmm, no wiesz, to jest tak, jakbyś miał do wyboru wybrać się na mecz młodej
      ekstraklasy, gdzie nie trzeba mieć biletów, a zapłacić za bilet i pójść np.. Na
      mecz Ligi Mistrzów:) Jasne, i jedni i drudzy grają w piłkę nożną, chcąc obejrzeć
      sobie po prostu mecz mogę pójść na mecz młodej ektraklasy, jednak sorry, wolę
      zapłacić i pójść na dobry mecz:) Tak samo jest z tymi serwisami. Jasne, można
      korzystać z darmowych portali, bo na tym samym to polega. Jednak... po pierwsze
      ludzie, którzy się tam rejestrują. Każdy może tam założyć konto, podszyć się pod
      kogokolwiek i robić sobie po prostu jaja. Po drugie: płacisz wymagasz:) No i
      otrzymujesz fachową obsługę. Czym to się różni pytasz. Ja korzystam z biura
      matrymonialnego mydwoje.pl, więc na jego przykładzie podam Ci parę znacznych
      różnic. Po pierwsze masz tam weryfikację profilów na podstawie dowodu
      osobistego, więc masz pewność, że osoba z którą rozmawiasz jest tym, z kogo się
      podaje. Po drugie możesz korzystać z kryteriów doboru partnerskiego, dzięki
      czemu możesz wybrać tylko te kobiety, które mają podobne poglądy do Twoich (np.
      chcą mieć dzieci i chodzą do kościoła). Oprócz tego masz szereg innych opcji,
      które pomogą Ci wybrać odpowiednią partnerkę.Np. punkty dopasowania wg
      charakteru, która pokazują Ci w jakim stopniu pasujecie do siebie. Na darmowych
      portalach czegoś takiego nie ma, z tego co wiem. No i z tymi profesjonalnymi
      serwisami współpracują fachowcy, np. psychologowie czy seksuolodzy, którzy służą
      Ci pomocą (np. układają testy). Tak więc oczywiście masz możliwość wyboru, w
      końcu żyjemy w czasach demokratycznych, gdzie nie ma monopolu (w większości
      dziedzin) i możesz sam zdecydować czy wolisz korzystać z czegoś gorszego, ale za
      darmo, czy jednak lepiej zapłacić i mieć pewność, że ta usługa zostanie lepiej
      wykonana:)
    • piorex12 Re: internetowe biura matrymonialne 08.08.10, 16:07
      Dla mnie to podpucha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka