malen_a 13.03.04, 13:31 moze wiecie gdzie w W-wie mozna kupic te specjalne nozyczki, panchery (czy jak to sie pisze) itp? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 MALENA 13.03.04, 13:57 MAM TEN SAM PROBLEM! Też szukam!!!! JAk już znajdziemy to może się powymieniamy doświadczeniem? Ja chcę zacząć, ale na razie nawet albumu porządnego nie mogę dopaść! Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: MALENA 13.03.04, 14:08 no ja tez poczatkujaca jestem, na razie tylko mam nozyczki z 4 nakladkami.... a do tego zbieram wszystkie "smiecie" :DD hihi, jak cos bedziemy mialy wiecej to sie moze umowimy i razem potworzymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: eee... koleżanki o czym wy rozmawiacie n/txt 13.03.04, 18:33 Ja w srapbooking się nie bawię, ale też bym chciała te nożyczki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 tak jak Ann... 13.03.04, 18:50 Popieram Ann ;-)) prosze o wyjasnienie co to takiego jest !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: tak jak Ann... 14.03.04, 15:15 jest to sztuka (taka jak origami i ikebana hihi) z tym, ze ozdabiania zdjec, przykleja sie takie zdjecia do albumu lub na osobnych kartkach i ozdabia je roznymi 'smieciami ' domowymi, wiecej tutaj : scrapbooking.com/ www.creativescrapbooking.com/ scrapbooking.about.com/ ja sama jeszcze jestem na samym poczatku, wiec za wiele nie powiem, moze Chiara juz cos robila :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 chiara nic nie robiła... 14.03.04, 15:19 mnie się to podoba, jak ja to oglądam, ale właśnie brak wszystkiego i to, że nikogo nie znam, kto by się w Polsce tym zajmował mnie zniechęcił. Myślę więc Malena, że będziesz pionierem :) Ja sobie potem oglądnę te stronki, co Ty podałaś. a co do nożyczek , to myślałam, że wystarczą zwykłe?? ups...:) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Weszlam na te strony 16.03.04, 12:58 ale nadal nie bardzo kumam o co chodzi. I na czym polegaja specjalne nozyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Weszlam na te strony 16.03.04, 14:17 nozyczki moga tez byc zwykle :) moje specjalne maja odpowiednio zaokraglone czesci tnace, wiec one wycinaja nie proste linie, ale na falki, zabki itp...dzieki temu np obramowanie zdjecia fajnie wyglada :))) panchery, (czy jak to sie pisze) to sa takie jakby stepmelki, ktore wycinaja z papieru odpowiednie wzorki, np aniolki czy kotki, rekawiczki, czapke i szlaik (do ozdobienia zimowego zdjecia) itp... poza tym mozna korzystac ze wszystkiego co jest w domku, stare kokardki, ladne papierki, nawet taka bablowana torba, z ktorej sie te bable wycina i np kroplke wodu imituja ... ogolnie chodzi o to, zeby pieknie zdjecie (czy inne cos) ozdobic... no lepiej nie umiem wytlumaczyc :-) jak cos sama zrobie (ide na lekcje do kolezanki w przyszlym tyg, a jak nie to choc od niej pozycze materialy i zrobie :-))) to zescanuje i wrzuce na galerie, to sobie zobaczycie moje dzielo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Weszlam na te strony 16.03.04, 14:33 malen_a napisała: > jak cos sama zrobie (ide na lekcje do kolezanki w przyszlym tyg, a jak nie to > choc od niej pozycze materialy i zrobie :-))) to zescanuje i wrzuce na galerie, > > to sobie zobaczycie moje dzielo :)) Tak tak tak!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Chyba zlapalam bakcyla:o) 16.03.04, 16:22 Musze sie tez w to pobawic:o) I jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala odnoscnie wykorzystywania starych gazet, papierkow itp. Mozna sobie zrobic takie ozdoby na lodowke. Kupuje sie specjale szkielka w ksztalcie kropli rosy (oczywiscie wieksze), transparentny klej i magnesiki.Miedzy magnesik a szkielko wkleja sie potem dowolny wycinek z gazety. Moja kolezanka zrobila sobie takie cus z kwiatkami i zwierzatkami. Wyglada super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Malen_a, 16.03.04, 18:45 a tak z ciekawości- można w to sie bawic "wirtualnie"? (tzn. miec taki wirtualny album i wszystkie te zabaweczki?) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Malen_a, 17.03.04, 09:04 nie ma pojecia, tzn wiem, ze sa programy do ozdabiania zdjec na komputerze (sama to zawsze robilam, ale bez programu, tylko scanowane zdjecia ozdabialam hihi, albo wkomponowywalam w jakies tlo) ale nie wiem czy to jeszcze scrapbooking jest ...hmmm...ale chyba tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Malen_a, 17.03.04, 10:16 Tak nawet na tych stronach z linkow jest wirtualny scrapbooking! Wiec dla komputerowcow tylko fantazja jest ograniczeniem:o) Takie rzeczy chyba i fotopaincie albo corelu mozna stworzyc?! Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Malen_a, 17.03.04, 10:17 ja wlasnie w paincie sie bawilam, bo najlatwiejszy a jak czlowiek cierpliwy to duzo zrobi :) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica nożyczki 26.03.04, 10:06 takie nożyczki można bez problemu dostać w większości sklepów papierniczych, a jeśli nie to w sklepach z artykułami fotograficznymi (ostatnio widziałam takie tnace w różne wzorki na stoisku fotograficznym w Media Markt). pamietam, jak kiedyś, żeby uzyskać taki efekt uzywało się krawieckich nozyczek tnacych w takie ząbki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 18.03.04, 13:57 Mniej więcej "pokaz" tego albumu jest na samym początku filmu "Legalna Blondynka 2" Wyglada to super. Niezła pamiatka lub prezent dla kogoś... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 do Maleny 27.03.04, 00:14 Malenko, a ja dziś w "Empiku" widziałam takie różne cuda do ozdabiania , chyba kartek, jakby się samemu robiło, ale myślę, że można wykorzystać do robienia tez scrapbookingu. Jakieś wzorki, serduszka, kwiatki itd tam były. W GM. Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a dziekuje :)) 27.03.04, 09:52 ja wczoraj wlasnie bylam w empiku i chyba 10 takich cudeniek nabylam :) do tego jeszcze swojego pierwszego panchera (motylek) i kartoniki i bibulke i papier czerpany... teraz tylko czasu nie mam, zeby usiasc i cos stworzyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: dziekuje :)) 27.03.04, 09:59 malen_a napisała: > > ja wczoraj wlasnie bylam w empiku i chyba 10 takich cudeniek nabylam :) > do tego jeszcze swojego pierwszego panchera (motylek) > i kartoniki i bibulke i papier czerpany... > teraz tylko czasu nie mam, zeby usiasc i cos stworzyc :) To co to jest ten pancher? wyjaśnij mi łopatologicznie, please:) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: dziekuje :)) 27.03.04, 10:12 pancher (nawet nie wiem czy tak sie to pisze, bo czyta sie panczer :))) to wyglada jak maly stempelek, tylko ze on wycina malutkie wzorki, taka wycinarka w sumie.... moj np moze wycinac tylko motylki ale sa takie, w ktorym wymienia sie wklad tnacy i moga rozne wzorki wycinac :) wiesz, wygodne to jest jak np chcesz 150 motlykow na lace przykelic :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: dziekuje :)) 27.03.04, 10:16 acha, i to właśnie Kupiłaś w "Empiku"?? A masz już album? Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: dziekuje :)) 27.03.04, 10:19 ha, juz znalazlam jak to sie pisze: punches lub paper sharper - jakie to proste cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2390775567&category=33994 tak, nabylam 1 ale inny niz w linku (moje kolezanki maja juz po kilka - one mnie w to wciagnely) sa one w notabene w klifie :)) albumu na razie nie mam, bo chce zaczac od prostych 'ramek' do domu na sciane :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a link 27.03.04, 10:25 tu lepiej widac: www.kindredcreations.com/index.php/cPath/4_130 Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: link 27.03.04, 11:21 Jakie to sliczne!!!! A czy te panczery duzo kosztuja ? Bo ja to juz sobie upatrzylam kwiatuszka, motylka i rybke:o) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 tu jest jeszcze wiecej 27.03.04, 11:24 store.scrapbook.com/papershapers.html Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: tu jest jeszcze wiecej 27.03.04, 11:26 store.scrapbook.com/papshapfunsh.html Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 sorry za zamieszanie:o) 27.03.04, 11:28 ale ogolnie sa tu store.scrapbook.com/punches.html i teraz juz nie bedziemy spac ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: nareszcie! 28.03.04, 08:29 malen_a błagam odezwij się do mnie na priv kamilcia@hotmail.com Ja mam dużo tegoale, już się obawiałam że jestem jedyna :)Robię album swojej córci, mam też nasze ślubne. uwielbiam te rzeczy. bardzo chętnie bym się spotkała z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 29.04.04, 14:21 Malena, no i jak Ci dzie? Już dawno się miałam spytać.Jakieś osiągnięcia?? Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 29.04.04, 14:58 super!!!! mam juz 1/3 albumu zrobiona i caly czas cos dorabiam :) jak bedzie jakies spotkanie forumowe to wezme ze soba album i Wam pokaze :)) (znaczy pochwale sie :))) mialam go juz nawet w pracy i wszystkie kolezanki zarazilam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 29.04.04, 15:10 malen_a napisała: > super!!!! > mam juz 1/3 albumu zrobiona i caly czas cos dorabiam :) > jak bedzie jakies spotkanie forumowe to wezme ze soba album i Wam pokaze :)) > (znaczy pochwale sie :))) > mialam go juz nawet w pracy i wszystkie kolezanki zarazilam :)))) A dlugo sie robi taki album??? I czy jest bardzo pracochlonny? Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 29.04.04, 15:11 właśnie, ile Ci to zajmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 29.04.04, 15:15 dodatkowo powiem jeszzce, ze to fantastyczna sprawa na rekals, jak rozsiade sie w mioich papierkach, serwetkach, bibulkach i innych smieciach to nie mysle o niczym innym :) i nikt nie moze mi przeszkadzac ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 29.04.04, 15:13 jedna strone albumu robie jeden wieczor, czasem 2 proste w 1 wieczor, ale taka jest prawda, ze trzeba miec pomysl na to co chce sie zrobic :) nie korzystam z zadnych ksiazek z pomyslami (bo takowych nie ma a w necie jest ich nie za duzo i raczej 'na jedno kopyto') a jedynie na wlasnej glowie, wiec czasem wyciagam zdjecia, ogladam je i nic, pusta glowa a innego wieczora wyciagam i juz wiem co z nich zrobie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 29.04.04, 15:15 Ale fajnie, muszę zobaczyć koniecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 29.04.04, 15:16 to robcie spotkanie :)))) teraz na wyjezdzie juz jestem umowiona z kolezanka, ze bedziemy cale 3 dni 'scrapowac' wiec pewnie jeszcze kilka stron przybedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Malenko!!! 29.04.04, 16:03 A moze dalabys rade sfotografowac kilka najlepszych stron i wkleic w galerii? Czy zdjecia sa zbyt osobiste? Ale jak by sie dalo to ja bardzo pls :o) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Malenko!!! 29.04.04, 16:07 nie sa osobiste, tylko ja nie mam cyfrowki (bo nawet o tym juz myslalam) ooo! ale moj kolega, ktory bedzie teraz ze mna na wyjezdzie, bedzie mial cyfrowke, wiec postaram sie pofotagrofac wszystkie stronki i wrzucic w maju do galerii :) Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: czy ktos "bawi" sie w scrapbooking? 01.05.04, 09:58 dzisiaj jest dzień scrapbooking'u! na stronkach można ściągnąć darmowe czcionki. np tu www.creatingkeepsakes.com/nsd2004/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś