Dodaj do ulubionych

Czy da się być

20.11.10, 08:20

całkiem uczciwym w dzisiejszym świecie ?

Staram się jak mogę , ale nie zawsze mi się to udaje.
A Wam ?
Obserwuj wątek
    • anoagata Re: Czy da się być 20.11.10, 08:57
      Myślę że takie twierdzenie to zastosuje każdy,no może prawie każdy człowiek,bo pojęcie *całkiem uczciwym*można szeroko rozumieć.Chyba też się staram ale czasem po prostu nie można do końca być uczciwym.
      • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 12:10
        W realnym życiu tak, staram się postępować całkowicie uczciwie. Natomiast przekonałam się, że w wirtualu nie warto, ważniejsza jest uczciwość do samego siebie, do swoich wartości.
        • anoagata Re: Czy da się być 20.11.10, 12:54
          Milky.. nie wiem co masz na myśli bo jeżeli działamy na zasadzie *kto się nauczy to śpi i mruczy*to jeżeli jesteś uczciwa w realu to i wirtualnie też będziesz,bo inaczej się nie da,tak przynajmniej sądzę sama po sobie.
          • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 13:14
            Też jestem skorpionem.:) Czymś innym Ci odpowiem. Można znać cenę wielu rzeczy, lecz nie znać jej wartości. Tak jak zdanie wyrwane z kontekstu jest nielogiczne do całości, tak samo ocenianie ludzi po kliku zdaniach jest bez sensu.
            • anoagata Re: Czy da się być 20.11.10, 13:30
              No i prawie już jesteśmy w *domu * tylko jeszcze jeden zakręt i już prosto.
          • 1_konkretna Re: Czy da się być 20.11.10, 13:32
            Trudno być uczciwym wirtualnie , bo wiadomo ,że jeden drugiego wkręca ,
            albo ktoś nie chce się 'odkryć'.
            W realu też coraz trudniej być uczciwym , zwłaszcza ,gdy doszło się do wniosku ,że
            uczciwość jednak nie popłaca.
            • anoagata Re: Czy da się być 20.11.10, 13:44
              Że nie chcę się 'odkryć' na forum to nie znaczy że jestem nieuczciwa,to tak jak w piosence* Żołnierz dziewczyny nie skłamie ale i jej prawdy nie powie.....
              • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 15:16
                To prawda, tylko wychodzę z jednego założenia. Skoro sama nie chcę się odkryć, to nie wymagam tego od drugiej osoby. To jest uczciwe.
                Szacunek Konkretna za post.
                • anoagata Re: Czy da się być 20.11.10, 16:32
                  Wymaganie' odkrycia' od innej osoby nazwałabym ciekawością,zainteresowaniem itp,bo że jedna osoba nie lubi tego robić to inna osoba czasem tego bardzo pragnie,absolutnie!!
                  • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 17:30
                    Czy należy ulegać pragnieniom innych osób na forum, bo tego chcą?
    • darima_ka Re: Czy da się być 20.11.10, 16:44
      ???????? a kto , co może nas zmusić do bycia nie uczciwym ?
      NIKT! jako wolny obywatel sama zgodnie z własnym sumieniem muszę wybrać,czy opłaca się
      być uczciwym.Będąc nie uczciwą , czy mogę wymagać uczciwości od innych?
      Zeby móc sobie w twarz w lustrze spojrzeć , i spać spokojnie ja wybieram uczciwosc,
      a co ktoś we własnym sumieniu wybiera , to jego problem.
      • anoagata Re: Czy da się być 20.11.10, 16:59
        darimka czy bylaś szefowa na forum 'Bez granic'?? czy się mylę?
        • kajetan-3 Re: Czy da się być 20.11.10, 17:07

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Nie spoglądam do lustra i się nie spowiadam w realu, to wirtual ma nic do mnie na przykład, że tak powiem, za przeproszeniem oczywiście. https://www.sztoudi.ovh.org/images/buzie/rotfl.gif
        • darima_ka Re: Czy da się być 20.11.10, 17:38
          Byłam i jestem, i co w związku z tym?
          forum.gazeta.pl/forum/f,50394,Bez_Granic.html
          • anoagata Re: Czy da się być 20.11.10, 19:49
            darima_ka napisała:

> Byłam i jestem, i co w związku z tym?
            > forum.gazeta.pl/forum/f,50394,Bez_Granic.html
            Tylko tak chciałam zapytać czy jesteś tą o której myslę, to o uczciwości takiej normalnej nie będę z Tobą dyskutować a to dlatego że kilka m-cy temu a może rok czytałam Cię i wtedy Twoje zachowanie i *uczciwość *było do bani.
            • darima_ka Re: Czy da się być 21.11.10, 11:29
              anoagata napisała:

> darima_ka napisała:
              >
              > > Byłam i jestem, i co w związku z tym?
              > > forum.gazeta.pl/forum/f,50394,Bez_Granic.html
              > Tylko tak chciałam zapytać czy jesteś tą o której myslę, to o uczciwości takiej
              > normalnej nie będę z Tobą dyskutować a to dlatego że kilka m-cy temu a może ro
              > k czytałam Cię i wtedy Twoje zachowanie i *uczciwość *było do bani.

Oczekuję od ciebie dowodów mojej nieuczciwości , w przeciwnym razie będę zmuszona
              skierować sprawę do sądu .
              Post ten skopiowałam jako dowód w sprawie o zniesławienie mnie.
              • anoagata Re: Czy da się być 21.11.10, 14:08
                Kochana możesz kierować gdzie tam chcesz,nie straszno mi.Chce Ci najpierwej wyjaśnić abyś bez potrzeby nie poszła do tego sądu,że nigdzie nie napisałam że jesteś nie uczciwa tylko nap[isałam że nie chcę z Tobą na ten temat dyskutować a to nie jest obrazą bo nie mozna nikogo zmusić do dyskusji.Prosisz o dowody nieuczciwości!! otóż takich Ci nie podam,bo nie umię kopiować i to jest mi niepotrzebne.Tak jak wcześniej napisałam *czytałam*i osoba pisząca nie z Tobą ale z inna osobą chyba miała inne zdanie niż Twoje i ją zablokowałaś na wejście na to forum,może chciałaś stanąć w obronie osoby dyskutującej ale nie było takiej potrzeby.Zaznaczam jeszcze raz to nie dotyczy mojej osoby tylko byłam czytelnikiem tego forum,po zatym forum jest chyba do dyskusji nie było ani tam ani tu żadnej obrazy.Poz.
      • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 17:12
        Mówimy o forum, świat realny nie podlega dyskusji. Postępować tak, by nigdy nie zrobić komuś krzywdy, by nie zranić czyichś uczuć. Tylko jedno, jak postępować z osobami, które nagminnie łamią tą zasadę, milczeć, pisać wprost, nic nie pisać, czy w końcu raz a dobrze napisać. Przecież nie zawsze to co dla mnie ważne i dobre, jest tak samo dobre i ważne dla drugiej osoby.
        • kajetan-3 Re: Czy da się być 20.11.10, 17:40

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif W necie nie ma miejsca dla osób nadwrażliwych. Czasami panuje tu prawo buszu. Atakowany albo się potrafi obronić, albo musi odejść lub cierpi. ;-) Ja nie należę do osób wrażliwych. ;-)
          • 1_konkretna Re: Czy da się być 20.11.10, 18:15
            Kajetan pisze ,że w necie panuje prawo buszu,
            ale dlaczego tak jest ?
            dlaczego dopuszczamy aby panowało tu zło , wulgarność i nieuczciwość ?
            przecież to ny sami , internauci , tworzymy w necie.
            Może zacznijmy od siebie ...no i mniej tolerancji dla wulgaryzmów.

To, że każdy chce zachować anonimowość , to normalne,
            też tak robię ,
            ale trzymajmy się , na Boga, swojej płci, a nie ,podszywając się np, pod faceta atakujemy inne kobiety.
            • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 18:27
              Albo pisząc na przemian raz men, a raz women. Mam jedno na myśli... i to mnie bawi kurcze, bogactwem jest wyobraźnia i co też dana osoba miała na myśli, to jest najlepsze, boskie. Zresztą kobieta zmienną jest, baranki nie do netu. Owce na hale wyprowadzać, mogę co najwyżej być kózką, tylko trzeba uważać bo hycam po plecach. Robię masaż za darmo.
            • kajetan-3 Re: Czy da się być 20.11.10, 18:28

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Nie jestem wulgarny, nie zaczepiam , nie prowokuję, nie obmawiam, nie szukam zażyłości ani przyjaźni, nie podszywam się,a mimo to byłem atakowany przez znane trolle. Chyba wymarły jak mamuty. ;-)

• milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 18:39
                Chciałabym by wymarły. Piszę pod jednym to wiesz, nie uznaję brzydkich słów. Staram się być tolerancyjna jak bardzo też wiesz. Mamuty, ile to by było golenia i kołdry do zrobienia. A co mi tam... wyrywać po jednym brzdęk. :):)
              • 1_konkretna Re: Czy da się być 20.11.10, 19:24
                może to się nazywała próba ogniowa , ale że oparłeś się złu, trole dały Ci spokój .
                I tak trzymaj Kajetan !
        • darima_ka Re: Czy da się być 20.11.10, 17:51
          Być może nie zrozumiałam pytania Konkretnej ,ale w jej pierwszym poście nie ma nic o świecie wirtualnym ,a na niego odpowiadam. Pytanie brzmi "czy da się być uczciwym w dzisiejszym świecie"
          forum.gazeta.pl/forum/w,98829,118935873,118948382,Re_Czy_da_sie_byc.html
          • kajetan-3 Re: Czy da się być 20.11.10, 17:58

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Dobre, że księża są uczciwi, to ich owieczki także. ;-)
            • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 18:32
              Zwłaszcza jak wyjdą z kościoła po komunii i wsiadają do autobusu(uciekać z drogi), lub spotykają się w większym gronie i rozmawiają, wtedy dowiesz się co tylko chcesz. Ich też obowiązuje tajemnica "spowiedzi" sąsiadki, zaraz wie cała dzielnica. Dlatego lepiej wiedzieć mniej, jest się wtedy zdrowszym.
              • kajetan-3 Re: Czy da się być 20.11.10, 18:37

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Darima jest taka uczciwa? ;-))))

forum.gazeta.pl/forum/w,98829,118935873,118948382,Re_Czy_da_sie_byc.html
                • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 18:47
                  Kajtuś, każdy niech robi co chce, byle to robił z głową. Mnie nic do tego. Kurcze jak piszą pod dwoma płciami, to może są dwa w jednym. Chcesz bym się posiusiała. Czyli pół mena, pół kobiety, tylko która strona którą obejmuje cholibka. Nie staram się tego ogarnąć, może tak im trzeba wychodzić na drzewa, być małpiatką nieraz, rzadko.
                  • kajetan-3 Re: Czy da się być 20.11.10, 18:55

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Hermafrodyta ? A może rozdwojenie ? A może 2 w 1. Brakuje Ciebie, napiszę podanie, a w jakiej sprawie, wiesz. Tu mi niewygodnie. ;-) Co ?
                    • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 19:27
                      Kurcze, dwa w jednym, to już troje. To "w" wyrzucić, będzie dwoje.:) Nie, nie, nie, Ona nie, bo to męski typ kobiety, ale jednak kobieta tylko mocarz(pisałam kiedyś o tym, broniłam jej akurat). Przywołałeś wspomnienia.
                      to jak zapisane kartki pamiętnika...
                      uśmiech... uśmiech... który nigdy nie zanika
                      radość tam jest wieczna, miłość i szacunek
                      to jak najsmaczniejszy drogocenny trunek
                      jesteś tam na zawsze, ta droga jest święta
                      nigdy nie zostanie na zawsze zamknięta
                      pozostanie światłem, między niebem ziemią
                      nikt tak nie odczuwa jak to jest nade mną
                      ta nić, która łączy dwa pokrewne światy
                      jest bogactwem, które dane nam przed laty
                      • 1_konkretna Re: Czy da się być 20.11.10, 19:32
                        jakie 2 w 1 ?
                        piszą jako osobne twory
                        on jako ona
                        ona jako on.......to chyba tak dla zmylenia przeciwnika?
                        • milky_way_1 Re: Czy da się być 20.11.10, 19:43
                          No jak.... ze mną jednym z dwoma nami co wpół wolni wpół spętani.:)
                          Co mnie to, skoro tak lubiiioooommm mrrr, to niech piszą.
                          Szkoda tylko, że nie mogą tego wykorzystać, kiedy trzeba wspiąć się do nieba.
                          Gonić własny ogon, to ciekawe, ale dla mających czas leżący.
                          Nie obchodzi mnie to wcale bawię się wspaniale. :)
                        • darima_ka Re: Czy da się być 20.11.10, 19:50
                          https://www.beruska8.cz/smajlici/smajlici2/70.gif
    • mala200333 Re: Czy da się być 20.11.10, 22:29
      Nie bądż za słodki bo Cię wyliżą
      i nie badz za gorżki bo Cię wyplują
      • anoagata Re: Czy da się być 20.11.10, 22:59
        No to tak Mola chybił trafił,ja więcej trafiłam tu niż chybiłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka