chiara76 28.04.04, 16:42 co sądzicie o Kenzo? Podobają Wam się?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aariel Tak 28.04.04, 16:51 Moim ostatnim nabytkiem jest Flower by Kenzo. Kiedys uzywalam l'eau par Kenzo (tak sie pisze?) i mam ochote znowu sobie kupic, moze na lato? No i bardzo lubie Kenzo Jungle, ale na kims :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Tak 28.04.04, 16:52 no ja właśnie chyba nabędę:) Te z makiem to są te, o których mówisz, tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Tak 28.04.04, 17:00 chiara76 napisała: > no ja właśnie chyba nabędę:) Te z makiem to są te, o których mówisz, tak?? Dokladnie tak :) A wahasz sie miedzy jakimis jeszcze czy tylko te masz na oku? Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Tak 28.04.04, 17:01 właśnie, że te z makiem mi się podobają a jeszcze podobały mi się te z konwalijką, ale myślę, że zdecyduję się na mak. Ładne są:) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Tak 28.04.04, 17:02 chiara76 napisała: > właśnie, że te z makiem mi się podobają a jeszcze podobały mi się te z > konwalijką, ale myślę, że zdecyduję się na mak. Ładne są:) Ladne, ladne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Tak 28.04.04, 17:06 Ha, jestem ostatnio bardzo w temacie:-)Mam forum o perfumach w ulubionych:-) Nie lubię zapachów słodkich, ciężkich i orientalnych. Daltego przez zimę dla mnie perfumy mogą nie istnieć. Natomiast na wiosnę obowiązkowo:-) Jak to mówią na FPerfumowym, lubię świeżuchy:-) i Kenzo jest w mojej pierwszej trójce. Tylko nie Flower- bo ten już dla mnie za bardzo pudrowy. Ubóstwiam za to L'eau par Kenzo pour Homme i sobie kupię! Dobrze napisałam, wersję dla facetów- jest urzekająca. Jak dla mnie sto razy lepsza, niż dla kobiet (chociaż te też lubię). Najczęściej kupowałam do tej pory pachnidła w Yves Rocher- Nature, The Vert. Ale postanowiłam zaszaleć. Gdybym mogłą kupiłabym Issey Miyake lub O de Lancome, albo jeszcze Herba Fresca Guerlaina. Śnią mi się ostatnio zapachy na potęgę po lekturze perfumiarskiego forum (a propos- "Pachnidło" czytałyście?:-)) - bardzo fajne mam sny, a kompozycje aromatyczne w nich- doskonałe:-) Zielono-cytrusowe pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Tak 28.04.04, 19:42 Te z makiem slicznie pachna. Eau par Kenzo tez mi sie podobaly- przywozilam je dla mojej przyjaciolki. A te wszystkie ciezkie Kenzo tez sa fajne, ale nie na lato Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Mrouh 28.04.04, 23:45 mrouh napisała: > Jak to mówią na FPerfumowym, lubię świeżuchy:-) i Kenzo jest w mojej pierwszej > trójce. Jesli mialabym wybierac miedzy ciezkimi a "swiezuchami" to bym pewnie wybierala w wiekszosci swiezuchy. A co jest jeszcze w Twojej pierwszej trojce? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Mrouh 29.04.04, 06:27 aariel napisała: > mrouh napisała: > > > Jak to mówią na FPerfumowym, lubię świeżuchy:-) i Kenzo jest w mojej pierw > szej > > trójce. > > Jesli mialabym wybierac miedzy ciezkimi a "swiezuchami" to bym pewnie wybierala > > w wiekszosci swiezuchy. > A co jest jeszcze w Twojej pierwszej trojce? :) Męskie L'eau par Kenzo, drugie już tradycyjnie damskie O de Lancome,Issey Miyake ex equo z Herba Fresca Guerlaina. Kolejność zmienia się czasem w zależności od nastroju:-) > Odpowiedz Link Zgłoś
tsun_am Re: Mrouh 29.04.04, 10:25 mrouh napisała: > aariel napisała: > > > mrouh napisała: > > > > > Jak to mówią na FPerfumowym, lubię świeżuchy:-) i Kenzo jest w mojej > pierw > > szej > > > trójce. > > > > Jesli mialabym wybierac miedzy ciezkimi a "swiezuchami" to bym pewnie wybi > erala > > > > w wiekszosci swiezuchy. > > A co jest jeszcze w Twojej pierwszej trojce? :) > > Męskie L'eau par Kenzo, drugie już tradycyjnie damskie O de Lancome,Issey Miyak > e > ex equo z Herba Fresca Guerlaina. Kolejność zmienia się czasem w zależności od > nastroju:-) > > Mrouh, a z Miyake - podobaja Ci się bardziej eau czy feu? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 perfumki 28.04.04, 19:59 nie wąchałam, pewnie ładnie pachną Ja uzywac SUn Skies czy jakos tak z Avonu! Przesliczne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Kasiunia 28.04.04, 20:02 aaa...zgadzam sie z Toba. Moja siostra uzywa i rzeczywiscie sliczny zapach ten Sky Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Kasiunia 28.04.04, 21:19 Z Avonu też mam jedne ulubione. Chociaż niektórzy twierdzą, że to dla starszych pań:-) Faktycznie Rare Gold na początku są dość duszące, ale potem pachną tak... słonecznie. Kojarzą mi się z upalnym latem we Francji- bo tam używałam próbki. Miodzio, pachną dla mnnie jak nagrzana, pachnąca łąka:-) Takie gęste słońce:-D Sky jest też sympatyczny z tym, że nigdy go nie czułam na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cobaea Re: Kasiunia 28.04.04, 21:25 Zapachy, o nich mozna gadac bez konca, co dziewczyny? Jesli chodzi o Kenzo mam l'eau par Kenzo i lubie je bardzo, inne troche mniej. A probowalyscie In love again? Wrocili do tego zapachu po latach, ale na razie go sobie nie kupie, bo nie mam kasy:( I dlugo jeszcze mmiec nie bede:( Ale mala kolekcje mam, na dlugo musi mi starczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh cobaea 28.04.04, 21:45 Możesz mi spróbować opisać jak pachnie In Love Again? Mam na nie trochę ochotę, ale w moim mieście są trzy butelki z perfumami na krzyż- muszę się zdać na opisy:-) A tych mało. Chociaż tak ogólnie... ciepły, słodki, świeży, wesoły, chłodny? Z czymś Ci się koże kojarzy? Będę wdzięczna:-D Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca He 28.04.04, 21:50 Dzięki dziewczyny za ten wątek. Takie informacje się przydają:) Odpowiedz Link Zgłoś
cobaea Re: cobaea 28.04.04, 21:56 Fajna maja nazwe, co? Sa swieze, takie cytrusowe, lekko slodkawe, cholera, nie jestem dobra z opisywania zapachow. W kazdym badz razie w sam raz na wiosne i lato:) A moje ostatnio ulubione to eau belle d'azzaro. Delikatne, swieze, subtelne, w sam raz na spotkanie sam na sam z dziekanem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: cobaea 28.04.04, 22:02 cobaea napisała: > Fajna maja nazwe, co? > > Sa swieze, takie cytrusowe, lekko slodkawe, cholera, nie jestem dobra z > opisywania zapachow. W kazdym badz razie w sam raz na wiosne i lato:) No, dobra, to mam następnego kandydata do zakupu. Teraz muszę wyszperać je i wąchnąć gdzieś bo szkoda mi pieniędzy tyle wydać bez sprawdzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka In love again 29.04.04, 08:04 Hm, ciężko je opisać, bo są bardzo oryginalne, właściwie nie wiem, do czego je porównać - trzeba powąchać. Jest wyraźny grejpfrut, ale nie jest to klasycznie świeży, chłodny, cytrusowy zapach - raczej słodki, kwiatowo-owocowy. Oprócz grejpfruta jest chyba lilia wodna i drzewo sandałowe, ale dopiero w głębi. Może trochę przypomina Baby Doll, ale jest mniej "nachalny". I bardzo sexy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.polonia Re: jeszcze o perfumach 28.04.04, 21:52 uzywam l'eau par Kenzo i od niedawna Flower jesli chodzi o ten drugi zapach, to zajelo mi troche czasu, zeby sie do niego przekonac, a teraz jestem uzalezniona :) fajny jest na wieczor a l'eau par w sam raz na letni dzionek, taki swiezy i lekki, lubie :) Jungle nie lubie, ale moze za kilka lat sie przekonam, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: jeszcze o perfumach 28.04.04, 23:48 no i mam, zażyczyłam sobie jako Imieninowy prezent, one mnie opanowały ostatnio, te makowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: jeszcze o perfumach 28.04.04, 23:56 chiara76 napisała: > no i mam, zażyczyłam sobie jako Imieninowy prezent, one mnie opanowały > ostatnio, te makowe:) No to bedziemy razem pachniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 07:54 a ja mam chyba odmienne upodobania niż WY bo ja lubię cięzkie orientalne zapachy mój favoryt to angel thierego muglera, lubię też guci te klasyczne, jaun poul gouthier Ale to może to dlatego,że lekkie zapachy się na mnie nie trzymają...chociaż davidof-cool wather no i 212 oj piękne-kenzo wstyd się przyznać nie znam! Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 10:03 skay5 napisała: > a ja mam chyba odmienne upodobania niż WY > bo ja lubię cięzkie orientalne zapachy mój favoryt to angel thierego muglera, > lubię też guci te klasyczne, Ale ja te zapachy tez uwielbiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 10:04 wiesz, dla każdego coś innego, według mnie ja mam taki typ urody, że ciężkie do mnie zapachy nie pasują. A tamtym się zachwyciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
tsun_am Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 10:00 uwielbiam perfumy, mogłabym o nich gadac godzinami:)Kenzo jest śliczne.Lubię właśnie takie zapachy, a nie rozumiem takich np. jak wszelkie Chanele, czy np. Samsara Gurleina.Niezbyt mi się podobaja Sicily - ponoć najczęściej kupowane. Ja na 1 miejscu stawiam Miyake, a ostatnio w perfumerii bardzo mi się spodobał T. Hilfinger - ale tylko jedne konkretne - Freedom. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 10:15 flower by Kenzo sa super:) Tez je mam:) In love again to stary zapach, teraz odnowiony. i bardzo dobrze, bo jest super i ta nazwa... Choc dla mnie bardziej adekwatna bylaby "always in love":)) Ale macie raje dziewczyny, o perfumach moglabym godzinami:) Odpowiedz Link Zgłoś
tsun_am Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 10:03 i jescze: są zapachy do których nie umiem się ustosunkować. W końcu doszłam do wniosku,że one są może i fajne ale nie pasują mi np. Baby doll właśnie. Raczej odpada mi też Aqua di Gio - bo moja mama używa. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 10:15 Ja kiedys robilam wielkie podchody do tych Kenzo z makiem bo buteleczka mnie po prostu zwalila z nog. Ale niestety nie moge sie przekonac do tego zapachu i koniec. Niestety jest to za droga rzecz coby kupic tylko dla butelki:o( A na marginesie bylam wczoraj w perfumerii poniuchac troche nowosci:o) I jak to ja przynioslam kilka papierkow, kazdy w innej kieszeni tylko ze co to bylo to juz nie pamietam i tak to ze mna jest:o))) Jedyne co zapamietalam to DKNY bardzo swiezy i nie wiem czy sie nie skusze na lato:o) Pozdrowienia Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 10:18 kurczak1976 napisała: > Ja kiedys robilam wielkie podchody do tych Kenzo z makiem bo buteleczka mnie po > > prostu zwalila z nog. Ale niestety nie moge sie przekonac do tego zapachu i > koniec. Niestety jest to za droga rzecz coby kupic tylko dla butelki:o( > > A na marginesie bylam wczoraj w perfumerii poniuchac troche nowosci:o) I jak to > > ja przynioslam kilka papierkow, kazdy w innej kieszeni tylko ze co to bylo to > juz nie pamietam i tak to ze mna jest:o))) > > Jedyne co zapamietalam to DKNY bardzo swiezy i nie wiem czy sie nie skusze na > lato:o) > > Pozdrowienia Kurczak a widzisz, bo to trzeba ze sobą wziąć ołóweczek i zapisać sobie nazwy na papierku. Może dziwnie wygląda, ale działa:) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 A jakie perfumy macie obecnie? 29.04.04, 10:19 To znaczy co znajduje sie w waszej szafce\szufladzie\kosmetyczce? Zarowno z letnich jak i zimowych:o) Ja mam Organza Indecence Givanchy, Miracle Lancome, J `adore Dior (EDT) bo perfumy za mocne i resztki Cool Water. Jak dla mnie to za malo:o( Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: A jakie perfumy macie obecnie? 29.04.04, 10:22 kurczaku, jesli o mnie chodzi to lepej nie zadawaj mi tego pytania:) ja mam taka kolekcje perfum, ze moglabym zalozyc calkiem niezle wyposazona perfumerie. To moja slabosc i kupuje ich a takze dostaje bardzo duzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: A jakie perfumy macie obecnie? 29.04.04, 10:34 beauty_baby napisała: ja mam > taka kolekcje perfum, ze moglabym zalozyc calkiem niezle wyposazona perfumerie. > > To moja slabosc i kupuje ich a takze dostaje bardzo duzo:) No to umieram z zazdrosci w pozytywnym sensie:o))) Chyba nie ma kobiety na tym padole, ktora moglaby stwierdzic ze 100% pewnoscia "perfum nie lubie i nie posiadam" Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: A jakie perfumy macie obecnie? 29.04.04, 10:39 kurczak1976 napisała: > beauty_baby napisała: > > ja mam > > taka kolekcje perfum, ze moglabym zalozyc calkiem niezle wyposazona > perfumerie. > > > > To moja slabosc i kupuje ich a takze dostaje bardzo duzo:) > > > No to umieram z zazdrosci w pozytywnym sensie:o))) > > Chyba nie ma kobiety na tym padole, ktora moglaby stwierdzic ze 100% > pewnoscia "perfum nie lubie i nie posiadam" > > jest:) moja teściowa. Gdyby przeczytała naszą dyskusję usłyszałabym komentarz, że na głupoty nie ma co wydawać kasy. A ja jestem w szoku.. Nigdy u mnie tak nie było jeszcze, że mam aż trzy buteleczki, a mam, jest to moje stare wypróbowane Jaipur Saphire, także od niedawna lubiane Eternity Love CK i teraz będzie mak:) super, super... Odpowiedz Link Zgłoś
monisb Re: A jakie perfumy macie obecnie? 29.04.04, 23:37 Ja tez uwilebiam perfumy i niestety ulegam czesto zakupom kolejnych buteleczek. Mam wiec jednoczenie kilka, bo w zaleznosci od nastroju, pory roku i pory dnia - wybieram rózne. Ostatnio zupełnie zwariowalam na punkcie Amor Amor Cacharel. Juz od jakiegos czasu walcze ze soba - ale chyba ulegne i zakupie je sobie (bo wlasnie na konto wpłynęla pensja ;-)) Zamierzam wiec zrobic sobie taki prezent ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
abere8 Ha, ha, a jednak! 29.04.04, 22:56 Dla mnie perfumy moglyby nie istniec. Sama nigdy sobie ich nie kupilam, a pare lat temu dostalam pod choinke Clinique "Happy", a pare miesiecy pozniej, tak bez okazji od ukochanego, "Intuition" Estee Lauder (czy ktos moze mnie uswiadomic, jak to sie wymawia?). Nie powiem, podobaly mi sie i to bardzo, ale mam je do tej pory, bo butle sa spore, a ja sie zle czuje w perfumach na co dzien. Moze gdybym miala jakas powazna prace i musiala sie elegancko ubierac... Ble! To nie dla mnie, tak samo jak makijaz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Abere!!! 30.04.04, 09:22 Jak strasznie podoba mi sie twoja sygnaturka!!!Jaka ona prawdziwa w dzisiejszych czasach:o) Pozdrowienia bezrobotny, niedoszly PhD Kurczak ;o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
apawlak1 Re: Ha, ha, a jednak! 30.04.04, 09:31 Olu, wiesz, że bym Ci zabralo Twoj flakon Happy :)))) Intuition tez:> Wiem, jak sie wymawia intuition po fr, ale musialabym napisać to tymi znaczkami smiesznymi, a tu sie chyba nie da. Musimy sie soptkac, to Ci powiem:D Wracaj TU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abere8 Re: Ha, ha, a jednak! 30.04.04, 10:12 Chodzilo mi o wymowe "Estee Lauder", bo Intuition to moge sobie z angielska wymawiac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Ha, ha, a jednak! 30.04.04, 10:13 nie wiem, czy to nie jest jakoś Esti Laude, ale nie jestem pewna, a tak mówiąc o niej, to zmarła chyba 3 dni temu. Mówili o tym w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
pogoda25 Re: jeszcze o perfumach 29.04.04, 10:48 Kenzo?Polecam własnie Flower.Długo sie trzymają,oj bardzo długo i co najwazniesze cudnie pachną.Mnie "odrzuciło" od nich w czasie ciązy i juz tak zostalo:( chiara76 napisała: > co sądzicie o Kenzo? Podobają Wam się?? Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 koniec z tańszymi zakupami 29.04.04, 10:53 a teraz sobie uświadomiłam, że z 1 maja koniec z wolnocłówką tak? i nie będzie można kupić tańszych zapaszków na lotnisku, ech. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: koniec z tańszymi zakupami 29.04.04, 10:55 no, chyba, ze sie poza europe wybierzesz:) Ale ponoc wlasnie perfumy maja w Polsce po wejsciu do UE staniec. Zobaczymy, ja tez najwiecej kupowalam na bezclowce latajac miedzy Polska a Hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: koniec z tańszymi zakupami 29.04.04, 11:10 Powinny staniec bo to jest skandal zeby w innych duzo bogatszych spoleczenstwach perfumy kosztowaly 20-30% taniej niz u nas!!! Odpowiedz Link Zgłoś