Dodaj do ulubionych

Sklepy stacjonarne z odzieżą dla wysokich

04.04.12, 11:37
Proszę o podawanie znanych Wam sklepów STACJONARNYCH z odzieżą dla wysokich. Proszę zarówno o sklepy wyspecjalizowane w takiej odzieży, jak i o sklepy w których obok "normalnych" ubrań można znaleźć linię dla osób wysokich. Piszcie w odpowiedzi na ten post w tytule podając nazwę sklepu (i miasto, jeśli to nie sieciówka).
Obserwuj wątek
    • daslicht Dżinsy z C&A 14.04.12, 13:00
      Można kupić dżinsy Yessica w wersji długiej, a także dla niskich (niezwiązane z tym forum, ale może się przydać info). Jest model o prostych nogawkach i bootcut. Ja mam ten pierwszy, model nazywa się Sally.
    • ladybird_91 Pepco 25.04.12, 20:19
      Dzisiaj udało mi się spotkać jeansy w rozmiarze 34/36 i oczywiście je kupiłam. Dwie pary (bo tylko tyle było:) Co prawda lepsze byłyby w rozmiarze 33/35, ale dają radę. Najfajniejsza jest cena, bo 20zł za sztukę :) Przetestuję. Gdyby za bardzo się rozciągnęły i byłaby chętna na nie to mogę odsprzedać. Nogawka prosta, talia regular.
      • marciasek Re: Pepco 25.04.12, 23:26
        o! to jakby cos, to może ja bym je wzięła :)
        • lazy_lou terranowa 08.05.12, 11:04
          lekki obciach ale tylko tam udaje mi sie kupic jeansy.

i maja dosc mile ceny bo srednio po 70zeta trafiam. z tym ze ja w 90%nosze rurki albo cygaretki.
          ale i bootcuty tez od nich mam.

i ich koszulki/swetry tez czesto maja dlugie rekawy.
          jeansy maja niezla jakosc (zadne mi nigdy nie pekly ani sie nie zdefasonowaly) swetry to raczej akrylowy szajs, ale ja i tak mam za duzo szmat wiec jakosc mam w nosie ;) bo nie nadarzam znaszac.
    • an-olimatka Marks&Spencer 08.05.12, 13:03
      W sumie mają linię LONG. Ostatnio zakupiłam i kostium i sztruksy (z wyższym stanem!)
      • marciasek Re: Marks&Spencer 08.05.12, 19:26
        Ech, ten Marks. Nie mają sklepu w Krakowie, czego bardzo żałuję. Czy linia long jest w Polsce dostępna? Na jaki wzrost jest przewidziana?
        • an-olimatka Re: Marks&Spencer 08.05.12, 22:48
          Hmm...weszłam na ich polską stronę i w rozmiarówce o wersji long wspominają tylko w tabelkach męskich. Ale ciuchy, które kupiłam, na pewno damskie były :D Na mój gust i wzrost (ok.178 cm) są ok, choć 1-2 cm dłuższe mogłyby być nawet lepsze, więc obstawiam szycie na jakieś 176-177 cm. To i tak niby lepiej niż standardowe 170 ;) W Warszawie stacjonarnie są dostępne. Zaskoczyłaś mnie informacją, że nie ma ich sklepu w Krakowie, bo tu są chyba w każdej galerii... Może to kwestia czasu?
          • marciasek Re: Marks&Spencer 09.05.12, 10:00
            budują nam tu nową galerię, więc może w końcu i Marks się tam znajdzie... Na razie żadnych wieści na ten temat brak :( Ciuchy z kolekcji regularnej mierzyłam we Wrocławiu. A dokładnie kurtkę mierzyłam, puchową. Rękawy nieco za łokieć miała... Jedyna nadzieja w longach ;)
            • an-olimatka Re: Marks&Spencer 10.05.12, 13:31
              Wiesz, ja mój komplet (spódnica, spodnie, sukienka i żakiet) zbierałam (na wyprzedaży) w trzech sklepach. Gdy do jednego dotarłam z informacją, że jest tam żakiet w rozmiarze 12, okazał się on być w linii PETITE... Wyglądałam w nim chyba podobnie ;)
    • ladybird_91 Orsay - sukienka maxi 31.05.12, 22:12
      Dziś przymierzałam maxi sukienkę z Orsaya. Sięgała mi do ziemi :) Na mało- i średniobiuściastych będzie fajnie leżeć. W dwóch kolorach - limonkowy i chyba ciemniejszy morski, ale nie jestem pewna.
    • phial Spodnie na lato, Molton (smart casual) 06.07.12, 16:13
      Zajrzałam do Moltona w Factory. Były lniane (chyba lniane) spodnie beżowe i szaro-niebieskie. Jedne i drugie jednolite, przewiewne, nienajgorzej na mnie leżały.
      Długość jak dla mnie do płaskich butów, czyli pewnie okolice 34 cali. Niebieskie kupiłam, szalenie mi się spodobał kolor. W odpowiednim świetle wydaje się mieć delikatną złotawą poświatę. W ogóle bardzo się zmienia w zalezności od oświetlenia.
      Jak coś, mogę zmierzyć nogawkę i podać skład materiału - albo i fotkę cyknąć :)
      Chciałam je odnaleźć na stronie Moltona, ale zanim się załadowała, mocno się zestarzałam, więc zrezygnowałam.
      • marciasek Re: Spodnie na lato, Molton (smart casual) 06.07.12, 23:46
        dawaj fotkę!

> Chciałam je odnaleźć na stronie Moltona, ale zanim się załadowała, mocno się ze
        > starzałam, więc zrezygnowałam.

:))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka