czarnacz 20.06.04, 00:12 SAmotna, z dzieckiem w drodze i niemajaca zadnego pomyslu na cos dalej, kto mi cosik poradzi bo mam dola:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajsch Re: Dół 20.06.04, 10:29 ja bym sie nie odwracal od zycia ani od przyjaciol i rodziny to banal ale parwdziwy Odpowiedz Link Zgłoś
aiwa7 Re: Dół 20.06.04, 10:55 Ludzie bardzo rzadko maja pomysły na życie znacznie częsciej posiadają kłopoty . Myslę ,ze znajdzie sie ktoś na kogo będziesz mogła liczyć a na pewno kiedys na tego małego bądz mała :))) Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
labeg Re: Dół 20.06.04, 13:27 samotna i niesamotna czyli ten ktos kto jest ojcem sie odzegnal od znajomosci z toba i dzieckiem - w pojedynke tez mozna dziecko kochac i wychowywac, kto wie czy nie lepiej niz z jakims brutalem czlekoksztaltnym, pomysl sobie ze dziecko tez jest samotne, ono tez ma tylko ciebie, ale dzieki niemu ty juz nie jestes samotna. Masz dla kogo zyc. Ostatnio przeczytalam w babskiej gazecie bardzo madre zdanie: nie ma dobrego czasu na dziecko, dziecko jest wartoscia sama w sobie - bardzo to do mnie trafilo, szczegolnie ze sama ostatnio "przemysluje" nad przekazaniem genow a moj mezczyzna wiecej niz chetny - szczerze mowiac bardziej chetny na potomka niz na malzenstwo heh. Masz dola- no to zrozumiale. Na poczatku bedzie ci pewnie bardzo ciezko, ale z czasem.. Z mojej teoretycznej wiedzy wynika ze kazda przyszla mama sie boi i to milionow rzeczy, nawet jesli jest z mezczyzna. Bardzo krotkiego posta napiasalas: trudno z niego wywnioskowac czy masz inna rodzine (rodzicow, rodzenstwo, kuzynow), ktorzy moga jakos pomoc. Nie wiemy jakie masz wyksztalcenie i czy masz prace.. to wazne dla oceny sytuacji bo jesli bez pracy ... bedzie ciezko ale panstwo pomaga samotnym matkom. organizacje charytatywne pomagaja, ale jesli z praca to chyba nie powinno byc tak zle, wydaje mi ise ze to kwestia organizacji i paru zyczliwych ludzi. Ja tam w cuda juz nie wierze (patrzac na walsne zycie), ale zawsze sobie mowie: jakos to bedzie! A skad wiesz ze zlos ci za miesiac czegos fajnego nie da? Co nas nie zlamie to nas umocni. a ty masz juz dla kogo zyc! Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Dół 20.06.04, 21:30 1. skoro masz dziecko (będziesz miała) to nie jesteś samotna 2. nie masz pomysłu - jesteś w lepszej sytuacji niż ci, którym się WYDAJE że pomysł mają a de facto robią coś przeciwko sobie 3. działaj na zasadzie "dla dobra dziecka" - to da Ci motywacje {dla dobra dziecka szukam dobrej pracy, dla dobra dziecka poznaję fajnych ludzi - żeby dziecko miało szczęśliwą mamę etc) Odpowiedz Link Zgłoś
aiwa7 Re: Dół 20.06.04, 22:49 bubster napisała: > 1. skoro masz dziecko (będziesz miała) to nie jesteś samotna > 2. nie masz pomysłu - jesteś w lepszej sytuacji niż ci, którym się WYDAJE że > pomysł mają a de facto robią coś przeciwko sobie > 3. działaj na zasadzie "dla dobra dziecka" - to da Ci motywacje {dla dobra > dziecka szukam dobrej pracy, dla dobra dziecka poznaję fajnych ludzi - żeby > dziecko miało szczęśliwą mamę etc) Bardzo podoba mi się to co napisałeś :) Jezeli mogę do się podpisuję pod tym równiez . Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadek Re: Dół 21.06.04, 20:49 jakkolwiek dzisiaj nieciekawie by wygladalo, nie wiesz co przyniesie ci jutro to tez banal i tez prawdziwy z pewnoscia nie bedzie ci lekko, ale wierze, ze sobie poradzisz 3maj sie Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka79 Re: Dół 02.07.04, 11:16 Czasami człowiek myśli że jest na samym dnie, gdy nagle słyszy pukanie od dołu. Będziesz miała dziecko, to cudowne przeżycie. Masz dla kogo żyć i świadomość tego powinna dodać Ci sił. Pozdrawiam Marzenka Odpowiedz Link Zgłoś
bettyy Re: Dół 05.07.04, 01:19 Zapraszam na forum "samodzielna mama" ... a jeśli masz ochotę możesz też napisać do mnie na maila: bettyy@gazeta.pl Jestem samotną matką 4 - miesięcznej córeczki.... link do forum samodzielnych: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=571 Odpowiedz Link Zgłoś