Dodaj do ulubionych

wyprawa nad morze !

23.06.04, 10:21
no wlasnie wybieramy sie nad morze 10.07, jestesmy z wroclawia a jedziemy do
darlowka no i mam problem , oktorej najlepiej godzienie wyjechac? dodam ze
oliwka je jeszcze w nocy butle ok 1-2 czy po tym karmieniu , czy wyjkechac
jak sie obudzi sama nie wiem, nigdy dodtad tak dlaeko nie jezdzilismy, tylko
po miescie i zauwazylam, zde jak stojimy na swiatlach to jest nie za bardzi
za dowolona jak jedziemy jest o wiele lepiej. chcialabym zeby jak najmniej
sie umeczyla podczas podrozy, i zeby nam sie w miare fajnie jechalo.
moze doswiadczone podrozniczki cops moga i doradza?
pozdr. wszystkie mamy i pociechy
Obserwuj wątek
    • cz.wrona Re: wyprawa nad morze ! 23.06.04, 11:36
      Ale Wamfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajnie!!!!!!
      Ja też tak chcę!!!

A tak trzymając się Twojego pytania- myślę, że można albo w nocy po tym
      karmieniu albo wcześnie rano lub po południu (zależy z jaką szybkością
      jedziecie lub od pogody) Na trasie do morza nie ma za dużo świateł, chyba, że w
      miastach. Chyba, ze będzie się nudzić Oliwce to może rzeczywiście lepiej w nocy
      to przespi wycieczkę ;-)))
      • pagosia1 Re: wyprawa nad morze ! 24.06.04, 08:30
        Witaj Andżelika,
        my z Łukaszkiem tez jedziemy za tydzien nad morze (do Władysławowa Chłapowa).
        Bedziemy jechac z Gliwic (G. Śląsk) i to tez bedzie nasza pierwsza taka długa
        wyprawa. Zdecydowanie bedziemy jechac noca. Maly budzi sie w nocy okolo 3 razy
        na cycusia, wiec wtedy beda dluzsze przystanki. Posaramy sie go przetrzymac ze
        snem i pozwolic mu zasnac dopiero w samochodzie - chcemy wyjechac okolo 22-23.
        Życzymu udanych wakacji i sloneczka !!!
        Gosia i Łukaszek 09.08.2003
        • andzelika2 Re: wyprawa nad morze ! 24.06.04, 10:21
          chyba tak wlasnie zrobie jak radzicie, wyjade po karmieniu nocnym, potem mysle
          obudzi sie gdzies ok. 7 wtedy przygotuje mleczko na trasie a na nastepne
          karmienie bedziemy juz mam nadzieje na miejscu.
          no i zeby jeszcze bylo to sloneczko to bedzie superowo, czego wszystkim
          urlopowiczkom i sobuie zycze, dziekujac za rady.
          pozdr.
          • speni Re: wyprawa nad morze ! 24.06.04, 16:28
            Też mamy w planie pooddychac jodem, ale dopiero w sierpniu. Długo tez sie
            zastanawiałam nad ta podróżą i tez wybieramy opcje nocna. Marysia spi całą noc,
            tylko cały czas mam watpliwości czy noc w podróży w foteliku samochodowym mimo,
            że rozkładanym, potraktuje jak noc w domku w pysznym łóżeczku. Jak myslicie?
            Aha, my jedziemy z Krakowa - to dopiero wyprawa, co? Kurde a może by tak
            samolotem ? Nie, to bez sensu bo na miejscu sie nigdzie nie ruszymy. No nic,
            pożyjemy zobaczymy.
    • elmira_k Re: wyprawa nad morze ! 25.06.04, 09:37
      My wybieramy się w sierpniu na Węgry nad Balaton. Jakieś 750 km. Podróż
      zaczniemy nocą by Zuzia spała. Choć nie wiem jak to będzie wyglądać bo Mała
      lubi spać w cycem w buzi. Ale to jeszcze ponad miesiąc do wyjazdu więc może jej
      się zmieni i będzie przesypiać całe noce....(ale mi się zamarzyło)...
      Szczerze mówiąc boję się trochę tej podróży.

Ps.Z tymi światłami u nas tak samo :)
      • monia102 Re: wyprawa nad morze ! 28.06.04, 12:03
        Witam!
        my rowniez uderzamy nad morze 1 lipca! Podroz rozpoczynamy o 6 rano, zeby
        Maryska przespala wiekszosc trasy, zeby nie bylo za goraco, itp. Jak pomysle o
        wszystkich rzeczach, ktore trzeba dla niej spakowac to dochodze do wniosku ze
        dobrze by bylo iec ciezarowke - wozek, lozeczko, krzeselko, nosidelko, itd.
        itd. !!! Czarno widze to pakowanie ;)
        pozdrawiamy wakacyjnie i zyczymy dobrej pogody!
        Monika i Maryska
        • cz.wrona Re: wyprawa nad morze ! 28.06.04, 12:58
          Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego morza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • kaachna Re: wyprawa nad morze ! 30.06.04, 20:49
            Hej dziewczyny,
            ja dość często podróżuję samochodem z moimi maluchami. Moje dzieci w
            samochodzie to anioły i z tego co słyszę od moich znajomych większość dzieci
            tak ma :-) Kuba z zasady nie lubi spać, w nocy budzi się co godzinę, dwie - a w
            samochodzie potrafi przespać 10 godzin bez pobudki!
            Najlepiej moim zdaniem jeździ się w nocy - moje dzieci zawsze wtedy śpią no i
            jedzie się zdecydowanie szybciej bo ruch jest dużo mniejszy. Ja staram się
            wyjeżdżać w porze spania, po kolacji. Na drogę zawsze biorę na wszelki wypadek
            ulubione smakołyki i nowe albo "dawno nie widziane" zabawki. Ale zwykle się
            nieprzydają :-) Tankuję do pełna wcześniej, tak aby jak najmniej się
            zatrzymywać jak dzieciaki śpią.

Pozdrawiam,
            Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka