Dodaj do ulubionych

TROPITEL**** - Dahab

30.08.05, 00:03
Witam czy ktoś był w hotelu Tropitel w Dahabie. Praktycznie nie ma o nim
żadnych niezależnych opinii. Będę wdzięczny za wszelkie informacje, czy warto
do niego jechać?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ruda_val Re: TROPITEL**** - Dahab 04.09.05, 18:31
      Witam,
      Znalazłam się także w grupie poszukiwaczy informacji o ww. hotelu i oto co
      udalo mi sie odszukać na grupie dyskusyjnej pl.rec.nurkowanie
      (groups.google.pl/group/pl.rec.nurkowanie/msg/ad8750823c7bbf24?
      dmode=source&hl=pl)

From: "T.Zon" <zonziWYTNI...@poczta.onet.pl>
      Newsgroups: pl.rec.nurkowanie
      Subject: Re: Mnie rozbawi³o, aczkolwiek nie na temat
      Date: 8 Aug 2005 16:52:08 +0200

Bylismy w lipcu. Hotel 6 km na polnoc od Dahab 200 m przed Canyonem i koncem
      asfaltu. Hotel nie jest nowy jak reklamuje to Alfastar tylko zmienil nazwe i
      by³ odnowiony rok temu. Zbudowany jakie¶ 7 lat temu i zmienial kilkakrotnie
      nazwe - Yasmine, Oasis Dahab etc.

Pokoje spore, tv-sat, lodowka, klima, balkon lub taras. Zdaje siê ze wszystkie
      maja widok na morze. W srodku ok. ale w lazience widac szczególnie uplyw lat .
      W kranach tylko ciepla lub goraca woda odsalana. Zarcie slabe - monotonne i
      taki sobie szwedzki stol. Kuchnia pod europejczykow - malo przypraw. Kolega
      zywiacy siê w Hiltonie mia³ bdb jedzenie ale razem z zemsta faraona tak¿e mo¿na
      wybierac smile. Zalety - baaardzo cicho i spokojnie, mo¿na odpoczac. W trakcie
      naszego pobytu tylko w weekendy by³y wieksze grupki Egipcjan a tak to po kilku,
      kilkunastu turystów. Nad basenem maksymalnie 10 osob, zazwyczaj 4-5. Piekne
      gory zaraz za hotelem, po bokach budowy ale zamarle i nie przeszkadzaja. Ceny w
      hotelu wysokie - x 5 to co w Dahab. Kolacja - woda 10 f, herbata 10, wino 30.
      Kilka razy w ciagu dnia chodzi darmowy bus hotelowy do Dahab. Pierwszy o 11 i
      pozniej co mniej wiecej godzine z przerwami. Czasem nie pojawia siê w Dahab ...
      Z atrakcji na miejscu to jest prowadzony aquarobic i chyba to tyle.

Taxi do Dahab kosztuje 20 funtow. Najczesciej krzycza 30-50 ale 20 placa bazy
      za transport. Do Hiltona/iberotelu kasuja 10 bo nie ma kontroli po drodze i
      jest ciut blizej.

W razie pytan proszê o kontakt na priv.

Pozdrawiam
      Tomek - Zonzi

Jak uda mi się coś więcej wyszperać to sie odezwę. Zamierzam z Mężem lecieć z
      Pozniania 19.10.2005.
      W sumie ciekawe czemu tak drogi jest wyjazd w Alfastar w porównaniu z innymi
      hotelami w Egipcie.

Pozdrawiam
      Ruda Val
    • etoila Re: TROPITEL**** - Dahab 14.10.05, 15:05
      Byłam tam we wrześniu 2005. Hotel pusty; dlatego jedzenie ma "kilka żyć"; jest
      wielokrotnie serwowane sad( O masło musiałam się codziennie upominaćsad( ALE:
      Hotel położony 200 m od słynnego nurkowiska CANYON. Jeśli lubicie obserwować
      życie pod wodą - nie zawiedzecie się! Reasumując: jeśli cenisz sobie ciszę,
      spokój, "snorkowanie" (UWAGA!!wejście do wody - EXTREMALNE, trzeba przedrzeć
      się przez rafę, a wiatr wieje strasznie, co powoduje powstawanie bardzo silnej
      fali!!!), nurkowanie (dobra baza nurkowa na miejscu!!!), nie jest dla Ciebie
      ważne co jesz - TO MIEJSCE DLA CIEBIE. Jeśli lubisz rozrywki i dobre jedzenie -
      NIE JEDŹ TAM!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka