Dodaj do ulubionych

Poprawiona ideologicznie bajka o ..

19.03.02, 11:11
... Czerwonym Kapturku!

Babcia nie była chora, a raczej była w pełni zdrowia fizycznego i mentalnego
oraz była absolutnie zdolna zająć się sobą jako dorosła osoba.

[Sugerowanie, ze babcia może być chora, jest uleganiem szowinistycznym
stereotypom. Uwłacza to osobom starszym... oh, pardon moi, osobom z rzuconym im
wyzwaniem chronologicznym].

Czerwony Kapturek spotyka wilka i opowiada o celu podroży. Ponieważ wykluczenie
poza nawias społeczeństwa wyzwoliło wilka z niewolniczego naśladowania myśli
linearnej, wywodzącej się z tradycji Cywilizacji Zachodniej, wiedział jak dojść
do Babci na skróty. Wpadł do domu i zjadł Babcie, czego nie należy krytykować,
bowiem było to postępowanie absolutnie naturalne dla stworzenia mięsożernego,
jakim był przecież wilk. Następnie nie skrępowany sztywnymi,
tradycjonalistycznymi przekonaniami dotyczącymi istoty męskości czy kobiecości,
wilk przebrał się w piżamę Babci i wpełzł do łóżka. Niedługo potem zjawił sie
Czerwony Kapturek.

- Babciu, przyniosłam Ci przekąski z niska zawartością tłuszczu i sodium.
Wilk kazał Czerwonemu Kapturkowi zbliżyć się do łóżka. Czerwony Kapturek
zmitygował się:
- Oj zapomniałam, ze rzucono ci wezwanie optyczne jak nietoperzowi.
Potem dziewczynka... przepraszam, młoda osóbka, podziwiała rozmiar nosa Babci:
- Babciu, masz duży nos - oczywiście tylko relatywnie i jest on na swój sposób
atrakcyjny.
Podobny komplement Czerwony Kapturek uczynił na temat zębów domniemanej Babci.
Wtedy nagle wilk wyskoczył z łóżka, złapał młodą osóbkę i chciał ja pożreć.
Czerwony Kapturek krzyknął, wcale nie przerażony inklinacją wilka do
przebierania się w ubrania kobiece, ale dlatego, ze wilk nieumyślnie dokonał
inwazji jej prywatnej przestrzeni. Jak pamiętamy, krzyk usłyszał drwal, który
wpadł do domku Babci i chciał zdzielić wilka siekiera. Wtedy Czerwony Kapturek
zaczął wykrzykiwać na drwala:
- Co sobie wyobrażasz?... Wpadasz do środka jak neandertalczyk, używasz
siekiery zamiast głowy!... Seksisto! Gatunkowisto! Jak śmiesz wyobrażać sobie,
ze feministki i wilki nie potrafią rozwiązać swych problemów bez udziału
mężczyzn! Babcia słysząc pełne pasji przemówienie Czerwonego Kapturka
wyskoczyła wilkowi z gardła, wyrwała siekierę drwalowi i obcięła mu głowę.

Po tym zdarzeniu, Czerwony Kapturek, Babcia i wilk poczuli pewna wspólnotę
celów życiowych. Zdecydowali założyć alternatywna rodzinę oparta na wzajemnym
poszanowaniu i współpracy i żyli razem w lesie, długo i szczęśliwie...
Obserwuj wątek
    • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 11:20
      a gdzie ochrona danych osobowych? powinny byc inicjaly;)
      • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 11:23
        powinny- ale nawet w orginale nie ma :o(((
        • Gość: tygrysek Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 9.67.96.* 19.03.02, 11:38
          ..no i zapomniałeś dodać o roli czerwieni jako koloru niezwykle ważnego dla
          polaka patrioty...:)))

..proponuje wątek:.."Czerwień a sprawa Polska.."
          • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 11:41
            wtedy musialbym odslonic przed Wami moja dusze prawdziwego komucha! :o))
    • enancjo Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 11:46
      .. dobrze ze przynajmniej kaaaapturek byl chyba .. no .. czerwony !!
      Enancjo
      • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 11:49
        Cysorz!!!!! Jak to u prawdziwych facetow bywa :o)))))))
      • Gość: tygrysek Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 9.67.96.* 19.03.02, 11:50
        no właśnie!!:)),..kapturek to kapturek i basta!!!
        ma być czerwony bez względu na ustrój!!!
        • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 11:52
          to moze podyskutujemy na temat ksztaltu i koloru jajek (temat aktualny przed
          Wielkanoca :o)) )
          • Gość: tygrysek Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 9.67.96.* 19.03.02, 12:08
            ..mogiemy..!!:))
            • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 12:09
              Bo mnie zawsze fascynowalo skrobanie albo drapanie jajek :o))
              • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 12:13
                niektore jajka sie oblewa kilka razy woskiem ;) dopiero potem drapie.
                • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 12:17
                  a niektor gotuje w wywarze ze skorupkami od cebuli a wzory kwasem wypala!
                  NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: tygrysek Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 9.67.96.* 19.03.02, 12:21
                    ..kurde ,..nie mówcie tak bo mnie zaraz moje własne bolą!!:)))))))
                    • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 12:22
                      hehe, ale sie usmialam ;)))
                    • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 12:22
                      to jak przygotujesz te wlasne na Wielkanoc? Nie licz na to ze Ci je Arosa
                      wyswieci :o))
                      • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 12:27
                        niech najpierw sprawdzi czy to nie sa zboki smierdziuchy ;))
                        ups.
                        • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 12:28
                          Po spotkaniu z Arosa to beda raczej wydmuszki :o))
                          • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 12:34
                            wydmuszki??? juz je widze pieknie udekorowane, przypominajace np.
                            zajaczka albo kurczaka.
                            czy jemu bedzie w tym wygodnie?
                            • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 12:38
                              zadaj pytanie- czy jej bedzie z tym odpowiednio. Przy wydmuszkach przy wytrysku
                              wyplywa bialko z oczu!
                              • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 12:43
                                bialko z oczu? chyba chciales powiedziec bialko z jajka:)
                                • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 12:47
                                  Z jajka owszem! ale nie z wydmuszki! Organizm poprawia ten defekt w ten sposob,
                                  ze bialka z oczu wyciekaja , a oczy pulsuja czerwonym swiatlem- znak, ze klient
                                  na rezerwie jedzie :o))
                                  • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 12:57
                                    a te sapanie to po co? naturalne chlodzneie organizmu? czy oznaka radosci?
                                    • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 13:00
                                      zapowiedz szybko zblizajacej sie astmy, albo wyraz zlosci na zbyt glosne
                                      jeczenie :o))
                                      • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 13:17
                                        oooo, to zle jak kobieta glosno jeczy? to oznaka ze jest ok, nie? a moze sie myle.
                                        • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 13:19
                                          zawsze mylilem te efekty akustyczne z objawami zapalenia wyrostka robaczkowego!
                                          • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 13:36
                                            ja mam inny problem, mam wewnetrzny strach ze to zawal jest i co wtedy?
                                            • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 13:41
                                              no wlasnie- wtedy zostaniesz typowa baba zawalowca- przed stosunkiem bedziesz
                                              sie zawsze zastanawiac co mu pierwsze stanie!
                                              • Gość: saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 19.150.112.* 19.03.02, 13:49
                                                wlosy, ktore staja deba?
                                                • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 13:53
                                                  To jest mozliwe. szczegolnie gdy ukochana z netu okazuje sie Babajaga w realu!
                                                  • saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 14:00
                                                    a netowy ukochaniec ma np. wzrost siedzacego psa.

co moze jeszcze stanac? watroba? to chyba nie zaszkodzi az tak bardzo.
                                                    serce i mozg sa nadelikatniejsze, zatem apel:

PAnowie dbajcie o serce i mozgi. reszta niech stoi, kiedy tylko moze!
                                                  • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 14:17
                                                    182 cm (wzrost- bys nie pomyslala ze sie chwale) 104 kg (waga calego ciala) 146
                                                    (obwod klatki piersiowej)
                                                  • saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 14:20
                                                    cholera a mnie sie kurduple a'la krasnal ogrodowy trafiaja.

ps. jestem impressed, masz brata blizniaka?
                                                  • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 14:23
                                                    Niestety- brat mlodszy o 10 lat - ale o 5 cm wyzszy! :o))
                                                  • saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 14:27
                                                    nie, dziecka mi nie potrzeba, sama nim jestem i opieki potrzebuje;)
                                                    no nic, jakos sobie poradze. kobiety sa zdolne.
                                                  • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 14:32
                                                    To raczej we mnie mialabys dziadka :o))
                                                    a ze kobieta wlasnopalczscie sobie poradzic moze?- nie dziwota :o))
                                                  • saqqara Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 14:38
                                                    lubie starszych facetow;)
                                                    to sie nazywa handmade;)
                                                  • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 14:39
                                                    a ja nie lubie wydawac zbednego szmalu na Viagre. To sie nazywa sknerstwo!
                  • Gość: tygrysek Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. IP: 9.67.96.* 19.03.02, 12:45
                    ..kurde ,..nie mówcie tak bo mnie zaraz moje własne bolą!!:)))))))
                    • mario2 Re: Poprawiona ideologicznie bajka o .. 19.03.02, 12:48
                      wydmuszki- tygrysku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka