Dodaj do ulubionych

Nakrycia głowy

12.12.12, 14:17
Sfrustrowana jestem :( Zamarzył mi się kapelusz, taki retro, filcowy. Znalazłam parę sklepów internetowych, zamówiłam dwa modele w jednym i oczywiście są za małe :( Czy oprócz wzrostu, stopy, muszę mieć jeszcze dużą głowę? ;) Mój obwód głowy to 59 cm, kapelusze damskie są, z tego co widzę, do 57 cm. Ktoś zna namiary na większe? Czy znów pozostaje mi robota na zamówienie?
Obserwuj wątek
    • marciasek Re: Nakrycia głowy 16.12.12, 12:43
      Niestety, tego chyba nie przeskoczysz. Chyba, że zamówisz coś z Anglii, jak zwykle. Ja mam obwód 58 i też damskie nakrycia głowy, o ile nie są elastyczne, rzadko pasują. No ale ja kapeluszy nie noszę :)
    • ladybird_91 Re: Nakrycia głowy 28.12.12, 22:12
      Niedawno byłam w Krakowie w 3 sklepach z kapeluszami, i o ile na Floriańskiej dwa sklepy miały kapelusze po 200-300 zł, na ul. Długiej bardzo duży wybór przeróżnych kapeluszy w cenach 60-150zł. Panie mają też wiele rozmiarów. Obwód głowy mam 58cm, co jest raczej średnim rozmiarem. Było na mnie naprawdę wiele kapeluszy! I to zdecydowanie w stylu retro :) Wcześniej myślałam, że mam ogromną głowę dzięki sieciówkom. Teraz już tak nie uważam.Także trzeba iść pomierzyć w sklepie z kapeluszami :)
      • an-olimatka Re: Nakrycia głowy 02.01.13, 17:07
        Butik Dominiki: www.butikdominiki.pl?
        Jeżeli tak, to właśnie u nich zamówiłam dwa kapelusze, z czego jeden wylądował u mojej mamy, a drugi u teściowej ;) Oba za małe. Pisałam do nich czy mogą mi coś zaproponować w większym rozmiarze i niestety nie bardzo. Przynajmniej z tego, co mi się podobało. Ale może będę w najbliższym czasie w Krakowie, to uda mi się zajrzeć do stacjonarnego ;)
        W ogóle widzę, że problem jest większy. Szukałam czapki dla taty, w sklepach internetowych specjalizujących się tylko w czapkach i kapeluszach męskich. Są do rozmiaru 61, co na mojego tatę jest za małe :(
        A córka 4,5 letnia nosi już "dorosłe" rozmiary... Co będzie dalej? :)))
    • smallfemme Re: Nakrycia głowy 08.01.13, 00:25
      Mam 58 na tłustych włosach i nie wiem ile na puszystych :) Właśnie przestałam czuć się słoniem, ale wciąż nie wiem gdzie znaleźć kapelusz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka