Dodaj do ulubionych

***WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY***

14.07.04, 18:42
jak planujecie ten dzień. my chcemy zaprosić dziadków i chrzestnych. upiec
tort dla malucha, udekorować mieszkanie i żeby synek był tego dnia
najważniejszy. no nie wiem macie jakieś inne pomysły!!!
Obserwuj wątek
    • cz.wrona Re: ***WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY*** 14.07.04, 22:34
      My podobnie ;-)
      Kupiliśmy juz nawet szampana dzieciowego ;-D do tego oczywiście tort- może się
      pokuszę i sama zrobię?????
      • jasma76 Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY-my już po!!! 16.07.04, 21:15
        Mój synek skończył roczek 29.06.2003, to był wtorek ale imprezę planowaliśmy na
        niedz. 2 dni wczesniej. Niestety nasze plany wzięły w łeb, już tydzień przed
        tym Jasiek się przeziębił - katar, gorączka, ja zaraziłam sie od niego. To był
        koszmar - mały nie mógł ssać, a zasypiał tylko przy cycu, więc siłą rzeczy
        musiałam go nauczyć zasypiania bez - ale nadal z nim muszę leżeć i głaskać
        (przeczytałam wątek cz. wrony o zasypianiu, on dostaje spazmów jak wychodzę z
        pokoju, co z tym począć). Sorry wracam do tematu - urodziny. Skończyło się na
        antybiotyku itp. Zrobiliśmy więc króciutkie urodziny we wtorek 29.06, po pracy
        dziadków i taty Jasia, byli dziadkowie - wszyscy, ja upiekłam sernik z
        napisem "Jaś i 1". Jaś zaczął sam chodzić dzień wcześniej, więc cała impreza
        polegała za lataniem za Jaśkiem a on cały czas wsuwał - arbuza!!! Tak, tak
        Jasiek niewiele pije ale ostatnio nadrabia arbuzem - uwoelbia. Wyglądało to
        prześmiesznie, bo biegł np. do kuchni, a w połowie sobie przypominał, że już
        przełknął arbuza, zawracał i leciał do babci z uśmiechem od ucha po następną
        porcję i znów leciał dalej. Wszystko trwało 1,5-2 godz., bo synek osłabiony po
        chorobie padł ok.19, ale było b. miłó.
        Prezenty były kupowane wcześniej, stopniowo i dostało się nawet rodzicom -
        kuchenka mikrofalowa do podgrzewania Jasiowych zupek, a na rowerek/samochodzik
        do odpychania się nóżkami jeszcze czekamy, bo coś się jedne dzidki ociągają
        (tzn. babcia w szpitalu i nie mają głowy).
        Sorry za chaotyczność opisu ale moja rada - roczek to impreza głównie dla
        dorosłych, dzieciątko chyba niewiele pamięta z tortów, świeczek itp, liczy się
        fajna ale niezadługa zabawa, bo przynajmniej mój synek szybko się męczy jak
        jest dużo ludzi, woli kameralne zabawy
        Udanych urodzinek
        pozdrawiam
        jasma iJaś (29.06.2003)
        • cz.wrona Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY-my już po!!! 16.07.04, 22:33
          Dzięki Jasmo ;-)))))))
          Czyli na dzień przed urodzinami zaczął śmigać? Ekstra!
        • monika291 Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY- 16.07.04, 22:46
          Juz zamówiłam tort w kształcie Barbii .
          Nikola nie bardzo lubi dużą ilośc osób w mieszkaniu ( na dworze im więcej tym
          fajniej)więc myśle że imprezka będzie nie długa urodzinki wypadają w czwartek
          29 a imprezka zapowiedziana na sobotę i zobaczymy jak będzie.
          Trochę się obawiam bo będzie kuzynka Nikoli prawie 3 letnia Zosia dzeicko
          demolka której nie znoszę bo jest nieznośna psuje wszystko co
          chwyci,wrzeszczy ,nie mowi na tyle aby ją zrozumieć tylko dwie pierwsze litery
          każdego słowa, sika w pieluchy a pije tak dużo ,ze srednio co 2 h się
          przesikuje i dotego nie umie najeść się sama a jak je u mamy ,taty czy babci na
          kolnach to drugie tyle co na tależu jest na podłodze,tylko tyle że jest śliczna
          jak obrazek .Dodam tylko ,ze Nikola która generalnie uwielbia dzieci boi się
          jej jak niczego.
          Pozdrawiam Z Nikolką(śmiechu-chichu).
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10817538&a=14075721
          • dz_joanna Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY- 19.07.04, 16:24
            Gdzie kupiłaś tort Barbie?! Moja córka oszalałaby z radości.
            • monika291 Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY- 20.07.04, 08:19
              Zamówiłam w osiedlowej piekarni tam mieli takie wzory na zdjęciach i sobie
              wybrałam.
              pozdrawiam Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka