milena_w 14.07.04, 18:42 jak planujecie ten dzień. my chcemy zaprosić dziadków i chrzestnych. upiec tort dla malucha, udekorować mieszkanie i żeby synek był tego dnia najważniejszy. no nie wiem macie jakieś inne pomysły!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cz.wrona Re: ***WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY*** 14.07.04, 22:34 My podobnie ;-) Kupiliśmy juz nawet szampana dzieciowego ;-D do tego oczywiście tort- może się pokuszę i sama zrobię????? Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY-my już po!!! 16.07.04, 21:15 Mój synek skończył roczek 29.06.2003, to był wtorek ale imprezę planowaliśmy na niedz. 2 dni wczesniej. Niestety nasze plany wzięły w łeb, już tydzień przed tym Jasiek się przeziębił - katar, gorączka, ja zaraziłam sie od niego. To był koszmar - mały nie mógł ssać, a zasypiał tylko przy cycu, więc siłą rzeczy musiałam go nauczyć zasypiania bez - ale nadal z nim muszę leżeć i głaskać (przeczytałam wątek cz. wrony o zasypianiu, on dostaje spazmów jak wychodzę z pokoju, co z tym począć). Sorry wracam do tematu - urodziny. Skończyło się na antybiotyku itp. Zrobiliśmy więc króciutkie urodziny we wtorek 29.06, po pracy dziadków i taty Jasia, byli dziadkowie - wszyscy, ja upiekłam sernik z napisem "Jaś i 1". Jaś zaczął sam chodzić dzień wcześniej, więc cała impreza polegała za lataniem za Jaśkiem a on cały czas wsuwał - arbuza!!! Tak, tak Jasiek niewiele pije ale ostatnio nadrabia arbuzem - uwoelbia. Wyglądało to prześmiesznie, bo biegł np. do kuchni, a w połowie sobie przypominał, że już przełknął arbuza, zawracał i leciał do babci z uśmiechem od ucha po następną porcję i znów leciał dalej. Wszystko trwało 1,5-2 godz., bo synek osłabiony po chorobie padł ok.19, ale było b. miłó. Prezenty były kupowane wcześniej, stopniowo i dostało się nawet rodzicom - kuchenka mikrofalowa do podgrzewania Jasiowych zupek, a na rowerek/samochodzik do odpychania się nóżkami jeszcze czekamy, bo coś się jedne dzidki ociągają (tzn. babcia w szpitalu i nie mają głowy). Sorry za chaotyczność opisu ale moja rada - roczek to impreza głównie dla dorosłych, dzieciątko chyba niewiele pamięta z tortów, świeczek itp, liczy się fajna ale niezadługa zabawa, bo przynajmniej mój synek szybko się męczy jak jest dużo ludzi, woli kameralne zabawy Udanych urodzinek pozdrawiam jasma iJaś (29.06.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY-my już po!!! 16.07.04, 22:33 Dzięki Jasmo ;-))))))) Czyli na dzień przed urodzinami zaczął śmigać? Ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
monika291 Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY- 16.07.04, 22:46 Juz zamówiłam tort w kształcie Barbii . Nikola nie bardzo lubi dużą ilośc osób w mieszkaniu ( na dworze im więcej tym fajniej)więc myśle że imprezka będzie nie długa urodzinki wypadają w czwartek 29 a imprezka zapowiedziana na sobotę i zobaczymy jak będzie. Trochę się obawiam bo będzie kuzynka Nikoli prawie 3 letnia Zosia dzeicko demolka której nie znoszę bo jest nieznośna psuje wszystko co chwyci,wrzeszczy ,nie mowi na tyle aby ją zrozumieć tylko dwie pierwsze litery każdego słowa, sika w pieluchy a pije tak dużo ,ze srednio co 2 h się przesikuje i dotego nie umie najeść się sama a jak je u mamy ,taty czy babci na kolnach to drugie tyle co na tależu jest na podłodze,tylko tyle że jest śliczna jak obrazek .Dodam tylko ,ze Nikola która generalnie uwielbia dzieci boi się jej jak niczego. Pozdrawiam Z Nikolką(śmiechu-chichu). forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10817538&a=14075721 Odpowiedz Link Zgłoś
dz_joanna Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY- 19.07.04, 16:24 Gdzie kupiłaś tort Barbie?! Moja córka oszalałaby z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
monika291 Re:WIELKIE ŚWIĘTO PIERWSZE URODZINY- 20.07.04, 08:19 Zamówiłam w osiedlowej piekarni tam mieli takie wzory na zdjęciach i sobie wybrałam. pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś