18.07.13, 19:35

Wszystko za sprawą specjalistów modowych z Londynu, którzy orzekli, że nie ma nic złego w noszeniu skarpet do sandałów. Ich ocenę szybko przekazał krajanom znany polski stylista Tomasz Jacyków. Zastrzegł on, że w tym sezonie skarpetki noszone do sandałów nie rażą, ale pod jednym warunkiem. Muszą być kolorowe, bawełniane, lekkie i zakładane do skromnych sandałów, tzw. rzymianek, mających tylko kilka przeplecionych rzemyków. Odpada więc tradycyjna biel łączona z marynarskim granatem klapków Kubota.

I zdrowotnie i higienicznie....wreszcie!
Obserwuj wątek
    • jutta_t Re: Sandaly 18.07.13, 22:48
      W sklepie kupując sandaly lepiej mieć skarpetki na stopach..
      • tadeusz_ski.51 Re: Sandaly 19.07.13, 18:16
        Mody i trendy od zawsze miałem gdzieś. W dzieciństwie, w powojennych latach, chodziłem w tym co mi rodzice kupili bądź matka (ś.p.) ręcznie uszyła. Tak, były nawet tego typu "ubiory" dla dzieci, ręcznie szyte, z materiałów czasem nawet z odzysku (dziurawa poszwa na pierzynę nadawała się np. na koszulki z krótkim rękawem). Jako nastolatek też nie zwracałem uwagi na jakieś tam mody (z wyjątkiem długich włosów jako symbolu bycia "anty" ówczesnej władzy). Raz mi się zdarzyło narzucić "modę" całej szkole średniej ale tu zadziałał zupełny przypadek. Matula kupili fajne kozaczki, takie aż do kolan, na obcasie ze 4cm ale szerokim, stabilnym. Wkrótce sie okazało, że mama nie może w nich chodzić?! Nogi jej pęczniały i nie dało się włożyć na nogi? Zwrotu nie da rady, bo parę razy ubrała i widać było minimalne zużycie. Krótko mówiąc zawłaszczyłem te kozaki i pojechałem do naszej "kanadyjki". W holu zdejmuję te buty, zamek jeden, zamek drugi... zakładam papcie jakby nigdy nic, a tu słyszę szmer... nie wiedzą czy się śmiać czy podziwiać. A co mnie to obchodzi, mam w dupie opinie rówieśników! Kozaki do worka i na lekcje..... Za dwa tygodnie niemal wszyscy chłopcy chodzili w kozakach! A dziewczyny z pretensjami
        - To przez ciebie nie mogę kupić żadnych butów!
    • wisteria62 Re: Sandaly 19.07.13, 18:14
      Nie wiem co złego było w noszeniu skarpet do sandałów, ktoś powiedział ,że to be, a inni do tego się dostosowali.
      • jerzy_55 Re: Sandaly 19.07.13, 21:19
        Dokladnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka