Dodaj do ulubionych

Odnotowuję fakt

03.01.15, 16:16
dalszego wyspecjalizowania się wirusów. Obserwacje z autopsji. Apapy i Gripexy można sobie darować, może i dają chwilową poprawę ale później ujawniają się skutki uboczne, które dodatkowo dołują chorego i zaciemniają sytuację. A bo to jeszcze tu coś pobolewa, a jakieś nudności, brak apetytu i wreszcie człowiek nie wie co jest skutkiem choroby a co efektem ubocznym?
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Re: Odnotowuję fakt 06.01.15, 15:29
      Ostatnio miałem taki przypadek, dość mocny ból w lewej stronie pod żebrami. Trudno było się położyć, nawet siedzieć. Ponczek (czyli żona Zośka) mówi:
      - Pokaż to, zobaczę co cię tam boli.
      - Chyba nerka? Albo trzustka?
      Mówię
      Ale odsłoniłem bok. Spuchnięte. Ponczek zagląda, minę ma nietęgą. Pomacał, poklepał i mówi
      - Czekaj
      Poszła do szafki, przyniosła jakąś maść zimną i dawaj wcierać.
      Ja się drę żeby ostrożnie, no ale jakoś przetrwałem. Przykryła to miejsce kawałkiem papierowego ręcznika i mówi.
      - Ubieraj sie i wygrzewaj.
      Dobra, wygrzewam. Po 8-miu godzinach jakby ulga. Znowu nacieranie a na drugi dzień przeszło. Co to kurde? Pytam Ponczka.
      - Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś miał trzustkę czy nerkę pod biodrem! Pewnie od kaszlu naciągnięte mięśnie i stąd ten ból.
      Uffff... a mnie się zdawało, że już po mnie. Rak trzustki jak nic! Pozory mylą...
    • rena-ta49 Re: Odnotowuję fakt 07.01.15, 09:49
      Jak coś jest na wszystko to zazwyczaj nie pomaga na nic:)
      • iryska2604 Re: Odnotowuję fakt 07.01.15, 23:29
        To gdzie cię w końcu bolało- pod żebrem czy pod biodrem?
        • tadeusz_ski.51 Re: Odnotowuję fakt 08.01.15, 10:35
          Jak się kończą żebra to ciut poniżej jest biodro. No i tam właśnie mnie bolało i napuchło. Z lewej strony!
          • iryska2604 Re: Odnotowuję fakt 08.01.15, 21:21
            Zapytaj sie żony co to była za masc. Pilnie potrzebuję czegoś takiego. Nawet u weterynarza kupiłam końską. I jakoś nic...
            • tadeusz_ski.51 Re: Odnotowuję fakt 12.01.15, 12:55
              Okazuje się, że to żel jest i nazywa się Dicloziaja. Tubka 100g kosztuje 13,70, bez recepty jest.
              • iryska2604 Re: Odnotowuję fakt 12.01.15, 22:31
                Dzięki - kupię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka