czarny.onyks 26.01.15, 13:31 no to jak moi drodzy....państwo powinno im pomóc?:> a może niekoniecznie? ciekawa jestem Waszych opinii... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witamina_b12 Re: Frankowicze:> 26.01.15, 13:44 Stroną w umowie jest klient i bank, dlaczego Państwo ma w tym uczestniczyć? Jak klient czuje się oszukany niech zaskarża bank. A jak ktoś nie rozumiał co oznacza termin "ryzyko kursowe/walutowe" i mimo to podpisał umowę to sam jest sobie winny. Czy jakby kurs nie wzrósł to frankowicze by się zrzucali na wyższa ratę kredytobiorców w PLN? Zresztą były lata co zaoszczędzili a teraz dopłacają nikt nie wie jak to będzie się kształtować w 30 letnim okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: Frankowicze:> 26.01.15, 13:59 Frank a sprawa polska: pomożecie, pomożemy? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Frankowicze:> 26.01.15, 14:02 moi znajomi frankowicze się nie rzucają jak wesz na grzebieniu, więcej, twierdzą, że i tak są do przodu :) jak ktoś się zakredytował "pod korek" to ma problem. Trzeba ruszyć tyłek i nie godzić się na spready jakie ma bank a zmienić płatności na raty we frankach (nie każdy bank się godzi, no ale każdy sam sobie wybierał bank, nieprawdaż?) Ale nie mam nic przeciwko temu, żeby zmusić banki do respektowania ujemnego liboru, ale nie wiem, jak :D Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Frankowicze:> 26.01.15, 14:03 mało mnie temat do tej pory interesował ale tak realnie to biorąc taką samą kwotę w złotówkach i po przeliczeniu franków na złotówki to jak się kształtuje obecna wysokość raty jednych i drugich? Obiło mi się o uszy, że frankowcy się długo śmiali z głupoty biorących kredyty w złotówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Frankowicze:> 26.01.15, 14:08 mają ratę nadal niższą ale większy kapitał do spłacenia Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Frankowicze:> 26.01.15, 14:32 no a jak tą ratę wyrównać to kapitał będzie dalej dramatycznie większy dla frankowiczów? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Frankowicze:> 26.01.15, 15:23 nie wiem, aż tak temat mnie nie dotyczy, żeby dociekać ;) ale przecież ten kapitał może się jeszcze 100x zmienić, jak ktoś ma kredyt na 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Frankowicze:> 26.01.15, 19:55 A czy siłą ich zmuszali żeby kredyt we frankach brać? :> Swoją drogą, Franek, ładne imię dla chłopaka :D Odpowiedz Link Zgłoś