Dodaj do ulubionych

Profile osobowości

27.01.15, 15:04
tu proszę test:
Profile osobowości
proszę uprzejmie o wykonanie zadania domowego (zrobienie testu), a następnie podzielenie się wynikiem z resztą forumowej społeczności
Obserwuj wątek
    • robert.83 Re: Profile osobowości 27.01.15, 15:30
      Zaznaczyłem ciekawe kawałki:):

MEDIATOR (9) ZE SKRZYDŁEM PERFEKCJONISTA (1) - CZYLI MARZYCIEL

Dziewiątki ze skrzydłem Jedynki to osoby opanowane, zorganizowane, trzeźwo myślące, mocno trzymające się własnych zasad, bardzo wyczulone na uczciwość i sprawiedliwość. Są bardzo lubiane przez innych, skromne i czarujące, na zmianę - opanowane i spontaniczne. Obdarzone wielką wyobraźnią i twórczymi zdolnościami często realizują się w działaniach dotyczących szerzenia wiedzy (często filozoficznej lub duchowej) i ulepszaniem rzeczywistości. To osoby charakteryzujące się pogodą ducha, spokojem, troską o innych, naturalnością w relacjach międzyludzkich a także pewnością siebie, obiektywizmem i mądrością życiową. Ten podtyp Dziewiątki często angażuje się w walkę o słuszną sprawę, gdyż silne poczucie idealizmu popycha go do działalności, która mogłaby zmienić świat na lepszy. Są to ludzie aktywni i energiczni dążący do utrzymania porządku w swoim życiu i otoczeniu, stroniący jednak od ryzyka i przygód.
      Skrzydło Jedynki powoduje, że Dziewiątki są mniej skłonne do wyrażania swoich uczuć i bardziej drobiazgowe. Może to powodować większą tendencję do zajmowania się nieistotnymi czynnościami odwracającymi uwagę od priorytetów i tym samym utrudniać osiąganie długoterminowych celów. Do ludzi i nowych projektów podchodzą z dystansem, jednakże w każdym działaniu wykazują skrupulatność i można na nich polegać. W sytuacjach stresujących niestety nie są wolne od tendencji do krytykowania czy bycia sarkastycznym. Mają dużą skłonność do irytacji, jednakże starają się tłumić emocje gniewu i nie pokazywać ich po sobie. W zamian za brak tolerancji do własnych uczuć potrafią być czasami złośliwe, sarkastyczne czy krytyczne. Gdy ktoś rozpozna ich emocje - odsuwają się w cień lub znikają w tłumie, by nikomu nie przeszkadzać.
      • mayenna Re: Profile osobowości 27.01.15, 17:43
        Mam ten sam profil - dokładnie- i uważam, że na 98% to o mnie:) Łącznie z tym uporem:)
        • facet699 Re: Profile osobowości 28.01.15, 13:09
          ale konflikty na forum to ja się starałem łagodzić ;) .... tak też mam ten sam profil
    • kama265 Re: Profile osobowości 27.01.15, 15:32
      Romantyk ze skrzydłem Wykonawca
      :D
      • kama265 Re: Profile osobowości 27.01.15, 15:36
        ej, serio to o mnie ;)
        Potrzeba wycofania jest u Romantyków niezbędna do tego, aby ponownie móc upajać się wyobrażeniem o kolejnym spotkaniu z ukochanym. Dlatego doskonale odnajdują się w związkach na odległość, gdzie mają wystarczająco dużo czasu na romantyczną tęsknotę i w sam raz tyle czasu spędzonego razem, by nie ulec nudnej codzienności i nie dostrzec jeszcze niedoskonałości w partnerze. Natomiast, gdy żyją z kimś w stałym związku ?pod jednym dachem? trzymają partnera w bezpiecznej psychofizycznej odległości - nie za daleko, by móc wciąż widzieć jego zalety i nie za blisko, by nie dostrzegać jego ewentualnych braków. To taka połowa drogi, gdzie wciąż utrzymuje się z sobą kontakt i zainteresowanie, natomiast nie trzeba w pełni się angażować i ujawniać wszystkich swoich sekretów.
        Choć Romantycy pragną bliskości z drugim człowiekiem, autentyczna intymność wyzwala w nich strach przed odkryciem przez partnera ich własnych wad i braków, a w konsekwencji - przed ponownym ich porzuceniem. Bycie kochanym jest dla nich tak silnie połączone z możliwością odrzucenia, że bezpieczniej jest im samemu odejść, niż zostać przez kogoś porzuconym. Boją się też tego, że jeśli zbliżą się do kogoś zbyt blisko - okaże się on nie tą osobą, która sobie wyobrażali.
        • kama265 Re: Profile osobowości 27.01.15, 17:46
          ROMANTYK (4) ZE SKRZYDŁEM WYKONAWCA (3) - CZYLI "ARYSTOKRATA"
          Czwórka ze skrzydłem Trójki to osoba targana sprzecznymi emocjami - z jednej strony zamknięta w sobie i introwertyczna jak Romantyk, z drugiej strony ekstrawertyczna i nastawiona na osiąganie celów jak Wykonawca (Trójka). Łączy ich jednak koncentracja na własnym wizerunku i poczuciu wartości, co dla Czwórki z tym skrzydłem oznacza podwójną moc tychże tendencji.
          Romantyk ze skrzydłem ?3? to zatem osoba uwielbiająca towarzystwo innych ludzi, o dużej ambicji i nierzadko wybitnym talencie artystycznym, wspieranym odpowiednim poziomem wykształcenia. Ogromna chęć realizowania się i motywacja do osiągnięcia w życiu sukcesu (notabene pochodząca od Trójki) czyni z nią osobę aktywną i chętną do kontaktów z innymi. Lubi się wyróżniać, wykazuje ogromną kreatywność, ma dużą wyobraźnię i intuicję, a także spore poczucie humoru. Jest przy tym wrażliwa na innych i zależy jej na dobrej opinii, stąd kontroluje swój wizerunek nie pozwalając, by jej własne rozterki czy problemy wpływały na relacje z innymi. Często bywa tak, że bardzo pragnie sukcesu, jednakże bardzo się jego osiągnięcia boi. Obawia się ewentualnej porażki lub pokazania prawdziwego ?ja?, które, według niej, nie do końca może pasować do twardego wizerunku człowieka sukcesu.
          Czwórka z tym skrzydłem jest osobą bardziej praktyczną niż jej drugi podtyp. Lubi też otaczać się przedmiotami lub przebywać w miejscach zaspokajających jej estetyczne potrzeby i wyrafinowany gust. Miewa również tendencje do rozrzutności i przesadnego okazywania emocji. Lubi wyróżniać się ekstrawaganckim, rzucającym się w oczy, strojem oraz luksusowymi przedmiotami (samochodem, komórką, torebką, domem nawet rasowym czy psem...). Okazuje się bardziej podatna na wpływy i sugestie innych, ale potrafi wysłuchać zarówno słów krytyki, jak i przyjąć czyjąś pomoc, co dla drugiego podtypu już nie jest tak łatwe. Niestety dłużej niż drugi podtyp tłumi w sobie urazę i nie może zapomnieć wyrządzonej jej krzywdy. Często również sama ma wyrzuty sumienia bądź obwinia siebie za niepowodzenia lub błędy.
    • maruda2 Re: Profile osobowości 27.01.15, 15:52
      obserwator ze skrzydłem strażnik wartości - zgadzam się z większością opisu
      • kama265 Re: Profile osobowości 27.01.15, 16:33
        DAWAĆ MI TU CHOCIAŻ KAWAŁEK OPISU! :-/
        • maruda2 Re: Profile osobowości 27.01.15, 16:56
          czemu tak krzyczy ? ;-)
          już :
          Piątki wolą obserwować świat i wszystkie w nim zdarzenia z pewnej odległości, niż w nich uczestniczyć. W rezultacie potrzebują więcej samotności, niż większość ludzi, jednakże stan ten nazywają niezależnością. Lubią w samotności i na spokojnie wszystko sobie przeanalizować, niezależnie od wpływów innych. Czasami wygląda to tak, jakby nikogo i niczego w życiu nie potrzebowały, jakby były samowystarczalne. I tak w wielu sytuacjach jest. Przebywanie z ludźmi i uczestnictwo w różnych formach aktywności towarzyskiej na dłuższą metę bardzo je męczy. Są ludźmi, którzy cenią swoją prywatność i spokój wyżej niż rozrywkę, przyjemności, związki intymne, życie towarzyskie, wyjazdy grupowe czy karierę i sukces.
          i jeszcze to :
          Obserwatorzy, wbrew pozorom, poświęcają bardzo dużo czasu na rozmyślania o ważnych osobach w ich życiu. To właśnie w samotności wytwarzają tak silną więź z drugą osobą, że może ona nawet nie zdawać sobie sprawy z tego, jak wiele znaczy w życiu Piątki i oceniać ją powierzchownie jako oziębłą, nieczułą czy nieustannie nieobecną. Piątka najpierw angażuje się w związek intelektualnie, a dopiero potem - jeśli partner akceptuje jej potrzebę niezależności - także emocjonalnie. Jednakże, będzie zawsze unikać zarówno werbalnego czy spontanicznego okazywania uczuć, jak i bezpośredniej konfrontacji.
          Jeśli Piątki poczują się w związku bezpiecznie, będą umacniać relacje z partnerem poprzez zwierzenia lub częste kontakty intymne. Niektóre Piątki czują się bezpiecznie w takiej niewerbalnej, seksualnej komunikacji, gdzie doświadczając intensywnej więzi, mogą być jakby niewidzialne i nikt nie zmusza ich do mówienia...
      • jovian Re: Profile osobowości 28.01.15, 00:00
        No pacz pani, wyszło mi to samo. I o dziwo w większości opis, choć mocno rozwlekły, też się zgadza.
        Sam nie wiem, co o tym myśleć, jak powiedział król Dezmod, gdy przyłapano go na oszukiwaniu w karty. ;)
    • maruda2 Re: Profile osobowości 27.01.15, 15:54
      a koleżanka Toja to co ? przyznać mi się tu zaraz, co wyszło :->
      • to_ja_pisze Re: Profile osobowości 27.01.15, 16:31
        Jak napiszę że wyszło mi to samo to uwierzysz?
        • maruda2 Re: Profile osobowości 27.01.15, 16:33
          uwierzę :-) witaj siostro :-P
    • carol-jordan Re: Profile osobowości 27.01.15, 16:36
      Ja to się boję zrobić.
      Jeszcze mi co wyjdzie? ;) :D
    • arogancka_agrafka Re: Profile osobowości 27.01.15, 18:47
      Mediator (9) ze skrzydłem perfekcjonista (1) - czyli marzyciel :)
    • to_ja_pisze Re: Profile osobowości 27.01.15, 19:42
      Wrzuciłam ten test bo robiłam mnóstwo rożnych testów całe około mnóstwo, a ten jest zadziwiająco trafny. Pierwszy raz trafiłam na niego z 12 lat temu wtedy było 5 w 4, ze 3 lata temu wyszło to samo, a dzisiaj tylko skrzydło poszybowało z kierunku indywidualistki w kierunek strażnika zasad, ale zasadniczo to samo, więc test dotyka sedna.
      • facet699 Re: Profile osobowości 27.01.15, 20:18
        jutro zrobię jeszcze raz bo mi totalna bzdura wyszła :P
        • to_ja_pisze Re: Profile osobowości 27.01.15, 20:24
          jaka ? ;)
        • kama265 Re: Profile osobowości 27.01.15, 20:25
          ej Facet, powiedz co Ci wyszło, ładnie proszę :)
          • facet699 Re: Profile osobowości 28.01.15, 07:06
            powiem, ale zrobię jeszcze raz bardziej zastanawiając się nad pytaniami bo mi wyszło, że jestem taki jaki chciałbym być a nie ma bata w lesie za nic nie jestem ;)
          • facet699 Re: Profile osobowości 28.01.15, 13:03
            nooo jak ładnie prosisz to ja nie mogę odmówić.... chociaż chyba powinienem :/
            pasion.com.pl/pl/profile-osobowosci/52-mediator-9
            tym razem rozwiązałem z większą uwagą i niestety opisuje mnie dobrze a momentami idealnie.....ale i takim mnie przecież znacie....i niedawno słoniki tu rozdawałem.... i 9 to mój dzień urodzenia
    • szarlotka_ja Re: Profile osobowości 27.01.15, 19:52
      Obserwator ze skrzydłem romantyk sasasa :D
    • witamina_b12 Re: Profile osobowości 28.01.15, 11:19
      Hmmm no nie wiem.... mi wyszło, że jestem Epikurejczyk (7) Nazwy profilu: Siódemka, Epikurejczyk, Entuzjasta

nie jestem aż tak entuzjastycznie optymistyczna, spontaniczna i zabawowa jak to opisano... :)
      • maruda2 Re: Profile osobowości 28.01.15, 11:24
        dotychczas wszystkim się sprawdzało, więc.... :-> może jesteś tylko jeszcze o tym nie wiesz ;-)
        • witamina_b12 Re: Profile osobowości 28.01.15, 11:30
          Mówisz, ze wszystko przede mną? :)
      • kama265 Re: Profile osobowości 28.01.15, 11:42
        "Te pogodne lekkoduchy o dużym wdzięku osobistym sprawiają wrażenie oddanych wyłącznie zabawie i planom, jakby tu jeszcze bardziej uprzyjemnić sobie życie. Swoim nastawieniem do świata przypominają radosne dzieci, które podchodzą do wszystkiego optymistycznie, fascynują się wszystkim, co nowe i muszą być w ciągłym ruchu. Ich życie przypomina pościg za przyjemnościami, stąd potrzebują sporo życiowej przestrzeni. Unikają zatem jak ognia życia w jednym miejscu, form wszelkiego ograniczenia, zamknięcia czy rutyny. Do końca życia pozostają ?młode duchem?, budując wokół siebie aurę witalności i młodości. To wspaniali towarzysze podróży, dobrzy koledzy z pracy, pogodni sąsiedzi - wyśmienity humor prawie nigdy ich nie opuszcza, a żywiołowość, zapał i radość do życia działają zaraźliwie na osoby z ich otoczenia. To ludzie, którzy sprawiają wrażenie, jakby niczego się w życiu nie bali. Szybko bowiem niwelują swój strach poprzez wyobrażanie sobie opcji najlepszej z możliwych i zbliżają się do ludzi czy źródła stresującej sytuacji z rozbrajającym uśmiechem."
        No WItamina - jak żywa! :D
        • witamina_b12 Re: Profile osobowości 28.01.15, 11:49
          kama265 napisała:

> No WItamina - jak żywa! :D
          >
          no nie wiem, nie wiem :> ale do nicka pasuje :D
          • kama265 Re: Profile osobowości 28.01.15, 11:55
            hihihi :D :D :D
    • czarny.onyks Re: Profile osobowości 28.01.15, 17:21
      hmm...
      STRAŻNIK WARTOŚCI (6)
      tylko nie wiem, na które skrzydło się mam zdecydować:P

ZE SKRZYDŁEM OBSERWATOR (5) - CZYLI "OBROŃCA" LUB ZE SKRZYDŁEM EPIKUREJCZYK (7) - CZYLI "KUMPEL"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka