Dodaj do ulubionych

test na wytrwałość

22.02.15, 22:11
Myśl mi zaświtała niezbyt przyjemna na temat logiki kobiet i mam nadzieję, że mi ją szybciutko obalicie. Może kobiece "nie" nie zawsze znaczy nie i jest testem na wytrwałość dla faceta. Na zasadzie, jeśli mu zależy to się tak szybko nie podda. Taki szczególny test w sytuacjach kiedy nie jest w pełni pewna co z tym kandydatem zrobić.
Obserwuj wątek
    • carol-jordan Re: test na wytrwałość 22.02.15, 22:14
      ALeś wymyślił................ :P
      Idę spać.
      Jutro Ci odpowiem.
      Na razie moje "nie" znaczy:
      nie! :D
      • facet699 Re: test na wytrwałość 22.02.15, 22:18
        lepiej niech się nie zmienia ;)
    • maruda2 Re: test na wytrwałość 22.02.15, 22:15
      o jesuuu, przed chwilą o tym pisałam...
      • facet699 Re: test na wytrwałość 22.02.15, 22:17
        ale Ty to nie wszystkie kobiety ;)
        • maruda2 Re: test na wytrwałość 22.02.15, 22:26
          ano nie, niemniej podejrzewam, że jestem raczej reprezentatywną przedstawicielką naszej płci ;-) i uważam, że chyba naprawdę nieliczne żeńskie jednostki swojego "nie" nie traktują poważnie
          • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 09:31
            ale to nie jest czasem tak że czasem dzisiejsze nie może zmienić się kiedyś na być może ?
            • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:00
              nie
              • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 12:01
                a inne Panie tez uważają ze "nie" nie może się zmienić w może ?
    • kama265 Re: test na wytrwałość 22.02.15, 22:38
      nooo szczezre mówiąc, nie spotkałam się z syuacją, żeby któaś z moich licznych koleżanek w ten sposób się zabawiała testując. Ale wiesz, może się trafić jakas zaburzona jednostka, także, jesli Ci Facet zależy, to walcz :)
      • facet699 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 08:44
        a może zastosuję kiedyś w przyszłości jak będzie ku temu okazja. Tylko dla mnie nie oznacza nie i biorę to głęboko do siebie. Może i dobrze, bo po co się męczyć z zaburzoną jednostką ;)
        • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 09:01
          Wyznaje zasade jasności komunikatów, nie znaczy nie, tak, to tak a moze - się zobaczy co z tego wyjdzie
          • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 09:55

A mi się wydaje, że czasem "nie" kobiety mówią wtedy, kiedy nie mają jak powiedzieć "może" żeby facet tego nie odczytał jako oficjalne "tak" :).
            • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 09:57
              noi moze wiekszosc lubi sie bawic w takie gry, ja jesli nie jestem zainteresowana czyms, lub kims, nie pozostawiam watpliwosci ;)
              • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:06

Tak? No ale jak to?...

Sytuacja przykładowa:
                Randka, wszystko się ładnie udaje, jest miło...
                Facet pyta (sygnały, mowa ciała i te sprawy;)) czy kobieta ma ochotę na wspólną noc.
                Kobieta tego nie wyklucza, ale waha się jeszcze...

I jak tu powiedzieć "może"? Przecież to jak zaproszenie do domu:D.
                Jak z tego "moża" przejść na "nie" jeśli kobieta jednak tak zdecyduje? Ciężko to dyplomatycznie rozegrać bez tworzenia nieporozumień:).
                • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:16
                  Normalnie. I normalny facet powinien to przyjąć do wiadomości. A jeśli kobieta powie "nie", jak sugerujesz to jak przejść na "tak" w Twoim przykładzie ? Moim zdaniem to jeszcze bardziej karkołomne.
            • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:03
              Nieźle to zapętliłeś. Musiałam przeczytać drugi raz, żeby zrozumieć. I zaczynam podejrzewać, że to Wy tak sobie tłumaczycie nasze "nie". A dla poprawy samopoczucia wkładacie te słowa w nasze usta.
              • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:07
                Dla poprawy samopoczucia nie musimy wkładać w Wasze usta słów ;).
                • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:11
                  wiedziałam, że się skupisz na ostatnim zdaniu :-P
                  • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:14
                    A nie doceniasz mnie. Odpowiedź uzupełniłem :P.
                    Wiedziałaś... ale zdanie napisałaś;).
                    • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:17
                      Za szybko poszło enter. Sekundę później zrozumiałam, że to może różnie zabrzmieć....
                • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:12

A tak serio - nie chodziło mi o to, żeby nie przyjąć do wiadomości "nie" za wszelką cenę, tylko o to co napisałem Ame przed chwilą - że mówienie "może" jest czasem trudne (nawet jeśli tak właśnie się czuje). Kiedy powiesz "może" a ostatecznie wylądujesz na "nie" to pozostaje niewygodna próżnia "dlaczego?". A czasem się nie może albo nie chce tłumaczyć.
                  • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:21
                    czyli takie "przepraszam, ale nie jestem gotowa " nie wypełni tej próżni ?
                  • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:21
                    Jak się chce z facetem iść do łóżka i widać jak na dłoni, że randkowicz też ma na to ochotę to nie pada pytanie "czy" tylko u kogo ;)
                    • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:24
                      A tak na poważnie, to kiedy buduje się bliższa relacja to sprawy łóżkowe wynikaja chyba naturtalnie i same z siebie.
                      • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:52
                        Łóżko jak łóżko - to najbardziej oczywisty przykład.

Ale
                        - zdarzyło mi się, że dziewczyna miała pretensje, że odmówiła mi nocno-porannego spaceru w ramach after-after-afterparty :D. "Dlaczego nie spytałeś mnie drugi raz? strasznie miałam ochotę".

-zdarzyło mi się, że dziewczyna przyznała, że nie chciała się przytulić (tak to wyglądało z jej słów), po czym... cały wieczór... chciała się przytulić.

- to a propos gierek:
                        Znam przypadek, w którym dziewczyna parę dni po zaręczynach rzuciła faceta po to, żeby pokazał jej jak bardzo mu na niej zależy. Skończyło się tym, że facet przeżył to bardzo mocno, praktycznie traumatycznie (no świat mu się zawalił w zasadzie. nie wiedział co się dzieje) ale otrząsnął się i jest już szczęśliwym ojcem mając u boku partnerkę nie odwalającą takich akcji.
                        • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 10:57
                          Nie przytaczaj mi błagam takich rzeczy. Mimo że jestem kobietą, nie rozumiem takich zachowań.
                          Jeśli mam ochotę się przytulić a zażyłość na to pozwala to to robie. Nie znosze takich gierek.

PS. zaczyznam wspólczuć facetom.... naprawde
                          • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:06
                            Ja nie. W myśl powiedzenia, że jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz. Jeśli ktoś wybierze sobie taką dziunię, to jego ból :-P
                            • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:27

Maruda odznacza się widoczną wojowniczością. To tak na pokaz czy od serca?
                              • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:39
                                Jeśli obie strony świadomie chcą się pobawić w przekomarzanki to oki. W innym przypadku irytują mnie takie zachowania i zagrywki. U facetów też.
                                • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:51

No jest to upierdliwe. Ba! czasem to autodestrukcja.
                                  Ale co zrobić? Ludzie mają wady. Jeśli coś się mieści w granicach rozsądku to starasz się to tolerować, umniejszyć, obrócić w żart czy ewentualnie trochę nad tym wspólnie popracować.
                                  Jak jest dobra wola z obydwu stron to wszystko jest do przejścia.

Sam staram się mówić wszystko bardzo otwarcie. Bardzo bardzo otwarcie.
                              • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:44
                                Jeśli odpowiem, że nie na pokaz to uwierzysz ?
                                • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:52

No uwierzę. Ale wolałbym, żeby jakiś ułamek tego był tylko pokazówką :).
                                  • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:56
                                    Aż taka jestem okropna ? To mam przynajmniej jasność w temacie i wiem czemu jestem sama :-P
                                    • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 12:02
                                      Okropna? O niee.
                                      Czasem nadinterpretująca i szukająca dziury w całym, być może.
                                      • maruda2 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 12:09
                                        dzięki :-)
                          • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:25
                            > PS. zaczyznam wspólczuć facetom.... naprawdę

Nie dajmy się ponieść pesymizmowi. Zaręczam, że całokształt tych kobiet był dla mnie więcej niż pozytywny i takie rzeczy to drobiazgi - takie właśnie anegdotki i wspominki:).
                            Jesteście czasem właśnie takie - trochę demonicznie chaotyczne :). Ale może bez tego nie miałybyście innych zalet? Może to czemuś służy (poza dręczeniem facetów;))?

Tak więc ten, tego... worry not, my friend :).
                            • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:30
                              Kurczę, ale mnie ominęło, moglam sobie pomęczyć, podręczyć .... :>
                              • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 11:57

Ah bo Ty sparowana jesteś, tak?
                                No to po jabłkach. Teraz możesz męczyć i dręczyć na inne sposoby ;).
                                I na tym bym się skupił :D.
                                • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 12:09
                                  Staram sie jak mogę, żeby nie rzygać tęczą ;)

-
                                  Kobieta jest w połowie małą prawdą, w połowie małym kłamstwem, a w całości wielką niewiadomą!
                                  • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 13:01

Ale macie zabawy!

;)
                                    • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 13:11
                                      :-D :-D :-D

no smichy chichy a tak na powaznie to wcale nie jest latwe ogarnac dzieciaki, wyjazdy do drugich rodzicow, czas dla siebie. Niedlugo bede mistrzem logostyki i organizacji :-D
                                      • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 13:46
                                        Zapewne. U mnie też... w dużym skrócie mówiąc łatwo nie jest.
                              • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 12:03
                                ame_belge34 napisała:

> Kurczę, ale mnie ominęło, moglam sobie pomęczyć, podręczyć .... :>
                                może jakbyś tam męczyła i dręczyła dziś miała byś pusto w domu ?
                                • ame_belge34 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 12:14
                                  a tego to nikt nie wie.
                                  • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 12:16
                                    zgadza się.
                                    Było minęło.
    • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 13:03
      Myślę facet że doskonale sobie zdajesz sprawę że nie ma jednej prostej odpowiedzi na twoje pytanie. Czasem nie oznacza nie a czasem nie oznacza postaraj się bardziej. Wszystko zależy od miejsca, kobiety i jej nastroju.
      • facet699 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 13:52
        jestem ciekawy opinii naszych pań, a jak na razie zgodnym głosem mówią, że się mylimy ;)
        • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 13:58
          i ty im wierzysz ? ;)
        • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 14:34
          Szczytny cel. A na wiatraki kiedy uderzasz? ;)
          • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 18:10
            Jak tylko będziesz gotowy do drogi
        • kama265 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 15:08
          może być też: teraz nie, ale się dowiaduj :D :D :D
          • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 18:17
            Może być: teraz nie ale jak nie trafi się nikt lepszy :-D
            • kama265 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 19:07
              o, na przykład .... ;)
    • apersona Re: test na wytrwałość 23.02.15, 13:08
      Nie może znaczyć nie teraz, lub nigdy. Możesz się dopytać
    • to_ja_pisze Re: test na wytrwałość 23.02.15, 14:49
      Taktyka jakby bezsensowna.
      Jak sądzę niejednemu panu udało się tak wydeptać ścieżkę do jakiejś miłej damy, wytrwałością i nadzieją, że nie to jednak tak. Dama któregoś dnia poczuła się samotna i w chwili słabości otworzyła swe serce i alkowę dla rzeczonego pana.
      Żyli sobie razem kilka lat, aż ona poznała kogoś i oszalała na jego punkcie, wtedy właśnie poznała czym jest miłość. Rzeczony pan dawno wyczuwał podskórnie, że wybranka go nie kocha, więc szukał pocieszenia i akceptacji w oczach innych dam.

Historia nie zakończyła się happy endem.
      • robert.83 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 16:27

Smutne toto. Tym bardziej, że brzmi całkiem możliwie.
        Zaczęło się hipotetycznie a na koniec zabrzmiało jak true story.
        • to_ja_pisze Re: test na wytrwałość 23.02.15, 16:31
          Bo to jest prawdziwa historia.
          • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 18:13
            Tylko podobno małżeństwa zawierane z rozsądku są trwalsze od tych zawieranych z miłości.
            • to_ja_pisze Re: test na wytrwałość 23.02.15, 18:30
              Podobno.
              Poza tym, tak gdzie są takie małżeństwa to praktycznie nie ma możliwości, żeby pomarzyć o fascynacji drugim człowiekiem bo małżeństwo to przede wszystkim kontrakt.
              W sumie zawsze małżeństwo jest trochę takim kontraktem, nie ma sensu całkiem wyłączać rozsądku, ale bez przesadyzmu.
              • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 19:24
                Takie słowa hinduskiej zostały mi w głowie, że nie trudno z kimś być gdy płonie ogień miłości, sztuka polega na tym by go rozpalić i utrzymać
                • to_ja_pisze Re: test na wytrwałość 23.02.15, 20:21
                  Tak, ale musi być ten ogień, żeby było co podtrzymywać.
                  • facet699 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 21:12
                    no właśnie, musi coś być i tak myślę, że lepiej nie wychodzić sobie takiego związku. Co prawda jest szansa nawet w takim wychodzonym związku na zakochanie ale znacznie mniejsza niż dostanie nim od razu w łeb
    • witamina_b12 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 14:50
      Nie - znaczy nie tu i teraz, a w innym czasie i okolicznościach odpowiedź może (ale nie musi) być inna. Ale nie jest to "test" tylko aktualne podejście, zapatrywanie.
      • orzech69 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 18:15
        A mnie kiedyś kobieta przetestowała słowem nie czy mi zależy.
        Tak więc dodałbym jeszcze że to zależy od kobiety i komu w jakim czasie i okoliczności mówi nie.
    • czarny.onyks Re: test na wytrwałość 23.02.15, 20:53
      nie znaczy nie....

ale czasem ....człowiek sam nie wie, czego chce ..chwila nie sprzyja, okoliczności...
      dopiero za jakis czas można ujrzeć kogoś w innym świetle...

nie wiem, czy pomogłam :D
      • facet699 Re: test na wytrwałość 23.02.15, 21:15
        troszeczkę pomogłaś, teraz będę odpuszczał po drugim nie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka