16.03.15, 19:26
Co się teraz kupuje na osiemnastki?
Udzielcie jakiejś konkretnej rady, gdyż nie mam żadnego pomysłu i w sumie też czasu żeby łazić po sklepach :>

P.S.
Płeć męska :P
Obserwuj wątek
    • carol-jordan Re: Radźcie! 16.03.15, 19:34
      Oszsz......so close.... :P
      • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 19:40
        Czyli?
    • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 19:37
      To Szarlotta poderwała takie młode ciacho? No, no, no...
      • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 19:39
        Nie przesadzajmy, toż to jeszcze przez kilka dni dziecko jest :P
        • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 19:42
          ale prawo już zezwala ;) wiek zgody wynosi 15 lat :P
        • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 19:53
          Może zakładkę do książek? Taką jakie robi Marisella. Z jakimś napisem ułożonym przez Szarlottę. Coś typu:
          ciasteczko Ty moje, z ciałkiem i duszą nieletnią
          rodzinę chcę z tobą koniecznie mieć wielodzietną;)
          • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 19:58
            Jesoooo, Sil, co Tobie? To o kuzyna mego chodzi :>
            • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 20:10
              Sam pewnie by zakładkę od Szarloty chciał ;)
              • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 20:27
                A to nie ma problemu, mam akurat trochę wolnej tekturki to mogę wyciąć i wysłać Silowi :D
            • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 20:10
              Aaaaa... To zmienia postać rzeczy. Kup mu łapkę na muchy. Przyda się w sezonie.;)
              • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 20:28
                Ta, jasne :P
                • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 20:37
                  To skarpety. Prezent na każdą okazję.;)
                  • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 21:46
                    A w jakim kolorze? :D
                    • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 22:07
                      Jeśli do sandałów albo do garniaka to tylko białe. Koniecznie frotte.;)
                      • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 22:16
                        No to postanowione! W środę idę na bazarek po skarpety. Dla Sila też kupić? :D
                        • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 22:21
                          Mnie do filców to zawijki by się nowe przydały. Ale i skarpetami nie pogardzę. No i zakładką do książki oczywiście też.;)
                          • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 22:26
                            Sil to sobie taką listę prezentów ułożył jakby też jaką osiemnastkę obchodził :D
                            • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 22:33
                              No ba.:P 38 ma się już niestety. Czyli jakby tak już 3 osiemnastka właśnie leciała. Więc prezenty jak najbardziej można dawać. I to niekoniecznie takie jak dla krewniaków.;)
                              • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 22:41
                                Prezenty... liczba mnoga. Znaczy się co sobie tam Sil jeszcze wymarzył?
                                • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 22:42
                                  Zawijki, skarpety, zakładka... To i liczba mnoga.
                                  • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 22:46
                                    Łeee... to Sil nie jest specjalnie wymagający.
                                    Tych zawijek jakoś nie umiem sobie wyobrazić, w mojej gwarze to się pewnie inaczej nazywa :P
                                    • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 22:49
                                      No nie jest wymagający. A może i jest? Skoro zawijki to problem.:P
                                      • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 22:55
                                        No bo nie wiem jak to wygląda :P
                                        Jak w google wpisałam to mi paproć wyskoczyła i spinka do włosów :P
                                        • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 23:21
                                          obstawiam, ze to taka taśma do owinięcia kierownicy Ukrainy...
                                          • silencjariusz Re: Radźcie! 16.03.15, 23:24
                                            A skąd.
                                            • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 23:38
                                              o_0

ale to się zdejmuje w strategicznych momentach??
                                              • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 23:39
                                                takie onuce...
                                            • szarlotka_ja Re: Radźcie! 17.03.15, 19:51
                                              Łeee... to było mówić, że o onuce Silowi chodzi, a nie jakieś zawijki :>
                                              Się pod skocznie skoczy, tam są we wszystkich kolorach tęczy (były znaczy się :P)
                                              • silencjariusz Re: Radźcie! 17.03.15, 20:49
                                                W kolorach tęczy? A to w takim razie zostanę przy zakładce do książki. Za zawijki podziękuję.
                                                • szarlotka_ja Re: Radźcie! 17.03.15, 21:15
                                                  A co jest złego w tęczowych onucach? ;p
                                                  • silencjariusz Re: Radźcie! 17.03.15, 21:32
                                                    Onuca może być albo biała albo... brudna. Innych kolorów nie uznaję.;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Radźcie! 17.03.15, 21:46
                                                    Nie ma problemu, załatwione, onuce będą... brudne :D
                                                  • silencjariusz Re: Radźcie! 17.03.15, 22:05
                                                    No nie wiem czy krewniak będzie zadowolony z takiego prezentu. Niech już lepiej Szarlotta kupi mu podręcznik kamasutry, o którym gdzieś niżej ktoś pisze.
                                                  • szarlotka_ja Re: Radźcie! 17.03.15, 22:14
                                                    Onuce dla Sila miały być :>
                                                    Dla jubilata będzie album ale o czym innym (jak zdążę kupić :>) :D
                                                  • silencjariusz Re: Radźcie! 17.03.15, 22:22
                                                    Niech Szarlotta na zakładce się skupi.;) Zawijki sam sobie zorganizuję.
                                                  • szarlotka_ja Re: Radźcie! 17.03.15, 22:38
                                                    A skarpety frote białe?
                                                  • silencjariusz Re: Radźcie! 17.03.15, 22:45
                                                    Jak najbardziej.;)
    • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 19:40
      hmmm byle nie półlitra czy coś w ten deseń ;)

Może taki plakat na blasze: posterplate.pl/ (wybrać coś co go kręci) mam sama dwa są dobrze wykonane i nadają się na prezent.
      taki rabat mi wyskoczył jak byłam na stronie, możesz skorzystać:
      Happy Week -15%!
      Happy Week trwa! 15% rabatu na wszystkie zamówienia do końca tygodnia. Uzyj kodu: CBEEBBD
      * Oferta jednorazowa wygasa w ten piątek (20.03)

Albo coś z takich "ekstremalnych przeżyć" : www.wyjatkowyprezent.pl/pomysl-na-prezent/prezenty-dla-niego
      • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 19:46
        Wiedziałam, że na Witaminę można liczyć :D

Tylko czy mi to dotrze do niedzieli? :>
        • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 20:09
          > Wiedziałam, że na Witaminę można liczyć :D

tak mi mów :>

> Tylko czy mi to dotrze do niedzieli? :>
          zadzwoń (jutro) zapytaj...
    • witrood Re: Radźcie! 16.03.15, 19:41
      Może jakiś ładny męski zapach?
      • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 19:46
        Jaki męski? Jak to dziecko jest :D
        • witrood Re: Radźcie! 16.03.15, 19:48
          Ło matko, dziecko, nie dziecko. Dziecko jak chce się poczuć dorosłe, to chce coś luksusowego, czego samo sobie nie kupi.
          • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 19:52
            Nie jestem pewna czy mnie na taki luksusowy perfum stać :D

Myślałam o podręczniku, który może się mu przydać jak pójdzie na te studia, co chce iść. No ale jak się rozmyśli? :P
            • witrood Re: Radźcie! 16.03.15, 19:56
              Jak się rozmyśli, to się rozmyśli. Ludzie zmienni bywają. To może być dobry pomysł na prezent.
              • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 20:00
                No właśnie, a jak się rozmyśli? Zmieni zupełnie kierunek zainteresowań, to mu będzie książka na półce zalegać i za czas jakiś wyrzuci :P

Albo mu powiem, że jak zmieni zainteresowanie to żeby mi książkę oddał :D
                • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 20:08
                  ja bym nie chciała dostać podręcznika na prezent....
                  • mayenna Re: Radźcie! 16.03.15, 20:25
                    witamina_b12 napisała:

> ja bym nie chciała dostać podręcznika na prezent....
                    Ja też...Ale już album w ulubionej dziedzinie- tak.
                    • witamina_b12 Re: Radźcie! 16.03.15, 20:38
                      Album to tak :-)
                      • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 21:47
                        Czyli... pierwsza myśl najlepsza :)
                  • szarlotka_ja Re: Radźcie! 16.03.15, 20:27
                    Hmm... może masz rację, choć pisząc o podręczniku to raczej album miałam na myśli.
                    Ale może fakt, lepiej co innego mu kupić :)
                    • czarny.onyks Re: Radźcie! 17.03.15, 08:31
                      no to może inny album..Kamasutre:P
                      • kama265 Re: Radźcie! 17.03.15, 08:52
                        hahaha
                        na początek to chyba trochę zbyt .... karkołomne? ;)
                        • czarny.onyks Re: Radźcie! 17.03.15, 09:01
                          dla 18-tka?
                          przecież on wysportowany, sprawny..i wie czasem więcej niż część staruchów:P

a tak poważniej...jeśli am hobby...nie wiem, lubi fotografować...może nowy obiektyw?
                          lubi jakiś zespół..kolekcję płyt cd...
                          perfumy też są dobrym pomysłem...ale trzeba wiedzieć, któy zapach....

a jak nie masz pojęcia co..to może po prostu kasa do pudełka....;)
    • kama265 Re: Radźcie! 16.03.15, 23:03
      mój syn ma w piatek 18-te urodziny. Z nim sprawa jest prosta - chce KOLEJNĄ gitarę ;)
      • witamina_b12 Re: Radźcie! 17.03.15, 21:19
        uuu impreza będzie? :)
        • kama265 Re: Radźcie! 17.03.15, 21:20
          tiaaaaa .....:>
          • czarny.onyks Re: Radźcie! 17.03.15, 21:43
            matka ma wychodne :D
            • witamina_b12 Re: Radźcie! 17.03.15, 21:47
              wychodne? eksmisje chyba ;)
              • kama265 Re: Radźcie! 17.03.15, 22:18
                tiaaa......:>
    • szarlotka_ja Re: Radźcie! 20.03.15, 18:46
      Powiem Wam, że... myślałam o tym albumie ale doszłam do wniosku, że jak się rozmyśli to po co? A poza tym nie jestem pewna ale już chyba w domu taki ma.
      Więc... myślałam i rozważałam co i jak i nagle mnie olśniło :D. Zdecydowałam się kupić mu takie coś :)
      Prawda, że fajny prezent wymyśliłam? ;)
      • silencjariusz Re: Radźcie! 20.03.15, 18:56
        Ale dzisiaj młodziaki wszystko w smartfonach zapisują... O ile w ogóle coś piszą...
        • szarlotka_ja Re: Radźcie! 20.03.15, 19:01
          Nie, no. Zda mi się, że jeszcze coś tam piszą. W każdym bądź razie zeszyty posiada :D
        • tdf-888 Re: Radźcie! 20.03.15, 19:11
          w gablotce se postawi, przynajmniej nie zgubi :)
          chociaż ja bym się z takiego prezentu jako osiemnastolatek chyba nie ucieszył...
          mnie najbardziej rajcowała jednak żywa gotówka :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka