Dodaj do ulubionych

"...corne ocy....

23.06.15, 02:01
....mo to musi byc ma milo, takom frajerecke fcym, co na imie mo......Halina....."

Ale umie spiewac, nie?
Obserwuj wątek
    • halina501 Re: "...corne ocy.... 23.06.15, 14:00
      Śpiewa jak skowronek na miedzy:))
      • halina501 Re: "...corne ocy.... 29.06.15, 20:48
        No...prawie jak ja:)
      • halina501 Re: a wszystko te czarne oczy... 01.07.15, 10:38
        www.youtube.com/watch?v=Eo9k0cDAfio
        • urszulka_ma czarne oczy... 03.07.15, 10:07
          coś w tych czarnych oczach jest
          tyle piosenek o nich...:)

• halina501 Re: czarne oczy... 06.07.15, 13:33
            Lubię czarne oczy:)
            • urszulka_ma czarne oczy... 19.07.15, 08:11

życie marne! :)
              • halina501 Re: czarne oczy... 19.07.15, 10:40
                "Oczy czarne,szyja brudna,idź ode mnie boś paskudna":)))
                • urszulka_ma Re: czarne oczy... 21.07.15, 22:55
                  fajne :)
                  ja znam takie:
                  oczy czarne - życie marne!

:)
                  • halina501 Re: czarne oczy... 23.07.15, 14:38
                    Mamy wiele przysłów z oczami w roli głównej:
                    "Oczy są zwierciadłem duszy","prawda w oczy kole" a nawet w Bibli "nie widzisz belki w swoim oku a widzisz źdźbło w czyimś ".
                    Czy jakoś tak:)
                    • halina501 Re: czarne oczy... 23.07.15, 14:39
                      W Biblii:)
                      • urszulka_ma Re: czarne oczy... 23.07.15, 22:42

oczy niebieskie życie królewskie,
                        oczy piwne życie dziwne
                        oczy czarne życie marne,
                        oczy zielone życie szalone?:)
                        • halina501 Re: czarne oczy... 27.07.15, 15:43
                          Oczy....wiście:))
                          • urszulka_ma Re: czarne oczy... 29.07.15, 08:42

zawsze jak się mnie pytają o mój kolor oczu,
                            uśmiecham się na wspomnienie określenia ich koloru
                            przez moją Junę, która ma takie oczy jak ja

sraczka na zielonym liściu po deszczu :)
                            • halina501 Re: czarne oczy... 29.07.15, 12:01
                              Cóż za ...rzadki kolor:)
                              • urszulka_ma Re: czarne oczy... 31.07.15, 17:31

kolor ...kolorowy, trochę koci, trochę bursztynowy :)
                                • halina501 Re:Ładne oczy masz:) 09.08.15, 22:21
                                  www.youtube.com/watch?v=R0GoJ81_sPY
                                  • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 17.08.15, 11:22
                                    piękna...:)
                                    kiedyś tworzono piosenki, które śpiewały całe pokolenia,
                                    teraz nie potrafię powtórzyć/ zaśpiewać/ zanucić tych nowych...
                                    a może tylko ja taka mało "utalentowana muzycznie";)
                                    • halina501 Re:Ładne oczy masz:) 19.08.15, 14:42
                                      Ni to do zatańczenia ni do zaśpiewania.
                                      Teraz nasze dzieci kpią sobie z tych piosenek.Strach się bać,jakie piosenki będą cieszyć nasze wnuki:)
                                      • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 25.08.15, 08:39
                                        halina501 napisała:

> Ni to do zatańczenia ni do zaśpiewania.
                                        > Teraz nasze dzieci kpią sobie z tych piosenek.Strach się bać,jakie piosenki będą cieszyć nasze wnuki:)

moja Mała teraz lubi rytmiczne discopolo,
                                        widocznie łatwiej przy takich rytmach potrząsać jej pupą:)
                                        Bardzo lubi tańczyć, chyba rośnie baletnica :)
                                        • halina501 Re:Ładne oczy masz:) 25.08.15, 18:23
                                          Nasze dzieci,dzieci naszych dzieci mają to szczęście,że maja muzykę.
                                          Pamiętam z mojego wczesnego dzieciństwa kołchoźnik w domu i poranne gimnastyki prowadzone przez spikera a także:"Tu radiowy magazyn wojskowy".Nie pamiętam żadnych piosenek ,no ale cóż mogło "lecieć" jak nie patriotyczne oraz radzieckie pieśni.Potem radio juchas na baterie.Tata z uchem przy radiu(baterie albo ogniwo szybko sie rozładowywały) słuchał "Jezioran " i "Matysiaków",słuchowisk oraz "Podwieczorku przy mikrofonie".Nieraz z bratem dostawaliśmy lanie za to,że zakłócaliśmy tacie ciszę.Nie wiem co mieliśmy robić jako dzieci,w długie zimowe wieczory,gdy mieliśmy po 10,11 lat a lampa naftowa była jedna i dawała niewiele światła.Potem,jak już mieliśmy prąd (miałam wówczas 16 lat)tata kupił radio "Diora" z gramofonem i kilka dużych "czarnych" płyt.Po raz pierwszy usłyszałam wtedy Wiolettę Villas i jej piosenkę "mamo smutno tu i obco"...Pamiętam jeszcze z tych płyt "Okularników",oraz

www.youtube.com/watch?v=zgcVDLKMtRQ
                                          :)

Jeszcze później furorę zaczęły robić kolorowe,plastikowe płyty kupowane na jarmarku.
                                          Janusz Laskowski i jego "Żółty jesienny liść"był prawdziwym hitem.

www.youtube.com/watch?v=zgcVDLKMtRQ
                                          A Beata?

www.youtube.com/watch?v=L-QlLW-TYIs
                                          Ciekawe jak odnalazłyby się nasze dzieci i wnuki w tamtych czasach:)

A teraz proszę.
                                          Jest dostępne wszystko i wszędzie:)
                                          • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 09.09.15, 23:20
                                            pięknie opisałaś historię słuchania muzyki:)

ja wchodziłam na jakieś podwyższenie i śpiewałam przeboje Czerwonych Gitar
                                            no i z wielkim przejęciem śledziłam w TV - Sopot, siedząc pod stołem :)
                                            Mieliśmy na naszej ulicy chyba jeden z pierwszych telewizorów
                                            - połowa sąsiadów przychodziła oglądać festiwal w Sopocie,
                                            a wszystkie dzieciaki też go mogły oglądać,
                                            ale nie było już miejsca więc siedzieliśmy pod stołem :)
                                            • halina501 Re:Ładne oczy masz:) 10.09.15, 09:17
                                              My biegaliśmy na drugi koniec wioski,żeby obejrzeć czterech pancernych,stawkę .
                                              Wielkim wydarzeniem była też transmisja z pochodu pierwszomajowego:)
                                              Podziwiam gospodarzy,którzy pozwalali sąsiadom przesiadywać godzinami w swoim domu.
                                              • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 24.09.15, 22:51

pochody majowe - to wiadomo, ...moja ulubiona data:)
                                                świętuję do dziś :)
                                                • halina501 Re:Ładne oczy masz:) 29.09.15, 18:23
                                                  Wiadomo.Dobre daty zawsze należy pamiętać i czcić:)
                                                  • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 04.10.15, 16:28

w najbliższym czasie, mamy w kalendarzu jakąś ważną datę ?:)
                                                  • halina501 Re:Ładne oczy masz:) 07.10.15, 19:33
                                                    Wybory?:)
                                                  • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 18.10.15, 09:12
                                                    Wybory ważne są, tak, ale ostatnio przez te wszystkie polityczne kampanie i ciągle od lat, powtarzające się te same twarze, nie wiem czy robią na mnie jakieś duże wrażenie...
                                                  • halina501 Re:Ładne oczy masz:) 20.10.15, 16:13
                                                    Materiał się zmęczył a my razem z nim.Niby mam faworyta ale jeszcze nie do końca jestem pewna,czy w ogóle pójdę.
                                                  • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 26.10.15, 00:01
                                                    dzień wyborczy od lat był zawsze dniem mojej pracy
                                                    bywałam operatorem obsługi elektronicznej
                                                    w tym roku mam wolne:)
                                                    Początki były trudne,...
                                                    byłam w zespole, 16 miast testujących pierwsze oprogramowanie obsługi wyborów.
                                                    wypadło fatalnie (serwery w Warszawie padły:))
                                                    Przez te lata...testowaliśmy wiele wersji różnorodnych kalkulatorów wyborczych.
                                                    Ostatnio Państwowa Komisja zakupiła w końcu całkiem porządne oprogramowanie, które dużo ułatwiało wysyłkę protokołów obwodowych komisji wyborczych.

Pierwszy raz od lat nie obsługuję wyborów...
                                                    na urlopie zdrowotnym nie można podejmować żadnej pracy:)

Byłam zagłosować ale dziwnie mi jakoś jest...
                                                    bez tych emocji związanych z oczekiwaniem na podliczenia komisji
                                                    i "totolotka" ..czy protokół uda mnie się przesłać na serwer czy nie...:)

• halina501 Re:Ładne oczy masz:) 01.11.15, 13:36
                                                    No to teraz podchodzisz do urny na spokojnie::)Nowy sprzęt się sprawdził.Głosy zostały policzone szybko a wyniki ogłoszone prawie że w terminie:))
                                                  • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 03.11.15, 09:51
                                                    tak, to były raczej spokojne wybory,

chociaż niepozbawione emocji :)
                                                    Zmieniła się scena polityczna, niektóre partie zdziwione, że się wcale nie dostały
                                                    W sumie dobrze się stało, że mają większość, nie będzie już wykrętów i usprawiedliwień
                                                    Czysta sytuacja
                                                  • halina501 Re:Ładne oczy masz:) 12.11.15, 10:09
                                                    Nie mają powodów ,żeby ogłosić ponowne wybory .Tylko kto ich przyciśnie i zmusi do realizacji obietnic.
                                                  • urszulka_ma Re:Ładne oczy masz:) 29.11.15, 13:41
                                                    już z niektórych wycofują się jak raki...

czasem myślę, że jednak rodacy bywają ufni i naiwni jak dzieci...:)
                                                  • halina501 ReJak kury... 30.11.15, 21:25
                                                    Potrzebują koguta,żeby je wziął pod swoje skrzydła.Ale to nie kogut,to PAW:)
                                                  • urszulka_ma Re: ReJak kury... 17.12.15, 09:42

Paw się tak napuszył, aż słów do komentarzu brak
                                                    a jego ślepe kury gdaczą takie głupoty, że również słów brak

Nie wiem czy to zapowiada spokojną przyszłość
                                                  • halina501 Re: ReJak kury... 20.12.15, 20:02
                                                    Wprowadzają atmosferę zagrożenia,strachu i niepewności.Nie wiadomo,czy nocą nie wyważą drzwi i nie zakują w kajdanki za deptanie po trawniku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka