Dodaj do ulubionych

Czy to karaluch ?

15.08.23, 08:06
Dzień dobry, czy ktoś z państwa posiada wiedzę na temat jegomościa ? Czy to karaluch ? Mieszkam w bloku i ostatnio widziałam przy oknie dużo większy okaz tego nieznanego mi robaka.
Poniżej zdjęcia
Obserwuj wątek
    • birn Re: Czy to karaluch ? 17.08.23, 02:20
      Niekoniecznie , moze to być wąż lub cos z bylin np : ziemniak
      • klodilodi Re: Czy to karaluch ? 18.08.23, 10:11
        Bardzo pomocne doprawdy :)
    • stasi1 Re: Czy to karaluch ? 10.09.23, 12:40
      Jest duża szansa że tak. Na szczęście karaluch łatwo wygonić z domu, gorzej z pluskwą
      • klodilodi Re: Czy to karaluch ? 13.09.23, 11:59
        Na szczęście okazało się, ze to nie karaluch :) był to dzier włochaty. Natomiast znalazłam ostatnio u siebie ugryzienie, i wydaje mi się ze wylinkę właśnie pluskwy 🫣🫣🫣 podsyłam zdj może wiesz czy to dobrze mówię ?
        • birn Re: Czy to karaluch ? 14.09.23, 17:00
          Niedobrze. Wygląda mi to na ukąszenie by żmijisko lub inny wąż.Charakterystyczne wkłucie przez dwa zęby jadowe. Coś z wampira też mogło w tym maczać no nie palce ale zęby właśnie
          • klodilodi Re: Czy to karaluch ? 22.09.23, 23:46
            Zgłoś się do psychiatry z takimi problemami, a nie swoje życiowe niepowodzenia wylewasz w sieci.
            • birn Re: Czy to karaluch ? 23.09.23, 16:40
              bujaj to co masz i o ile masz do piaskownicy " a nie swoje życiowe niepowodzenia wylewasz w sieci "
              • birn Re: Czy to karaluch ? 23.09.23, 16:41
                psychiatra tez zalecany, zgłos sie ze zdjeciem
      • klodilodi Re: Czy to karaluch ? 13.09.23, 12:01
        Czy znasz może jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się pluskwy? Oprócz wzywania specjalistach firm.
        • stasi1 Re: Czy to karaluch ? 13.09.23, 23:27
          W życiu pluskwy na szczęście nie widziałem . Są jakies preparaty ale ponoć mało skuteczne. Najlepsze było by DDT
          • klodilodi Re: Czy to karaluch ? 14.09.23, 15:17
            Dziękuję za odpowiedz
            • leziox Re: Czy to karaluch ? 23.09.23, 18:16
              Osoby ze znajomościami w kręgach militarnych mogą spróbować użyć napalmu, ponoć dezynfekuje wszystko.Również pluskwy, nie mówiąc o wężach i wampirach.
              :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka