klodilodi 15.08.23, 08:06 Dzień dobry, czy ktoś z państwa posiada wiedzę na temat jegomościa ? Czy to karaluch ? Mieszkam w bloku i ostatnio widziałam przy oknie dużo większy okaz tego nieznanego mi robaka. Poniżej zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
birn Re: Czy to karaluch ? 17.08.23, 02:20 Niekoniecznie , moze to być wąż lub cos z bylin np : ziemniak Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Czy to karaluch ? 10.09.23, 12:40 Jest duża szansa że tak. Na szczęście karaluch łatwo wygonić z domu, gorzej z pluskwą Odpowiedz Link Zgłoś
klodilodi Re: Czy to karaluch ? 13.09.23, 11:59 Na szczęście okazało się, ze to nie karaluch :) był to dzier włochaty. Natomiast znalazłam ostatnio u siebie ugryzienie, i wydaje mi się ze wylinkę właśnie pluskwy 🫣🫣🫣 podsyłam zdj może wiesz czy to dobrze mówię ? Odpowiedz Link Zgłoś
birn Re: Czy to karaluch ? 14.09.23, 17:00 Niedobrze. Wygląda mi to na ukąszenie by żmijisko lub inny wąż.Charakterystyczne wkłucie przez dwa zęby jadowe. Coś z wampira też mogło w tym maczać no nie palce ale zęby właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
klodilodi Re: Czy to karaluch ? 22.09.23, 23:46 Zgłoś się do psychiatry z takimi problemami, a nie swoje życiowe niepowodzenia wylewasz w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
birn Re: Czy to karaluch ? 23.09.23, 16:40 bujaj to co masz i o ile masz do piaskownicy " a nie swoje życiowe niepowodzenia wylewasz w sieci " Odpowiedz Link Zgłoś
birn Re: Czy to karaluch ? 23.09.23, 16:41 psychiatra tez zalecany, zgłos sie ze zdjeciem Odpowiedz Link Zgłoś
klodilodi Re: Czy to karaluch ? 13.09.23, 12:01 Czy znasz może jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się pluskwy? Oprócz wzywania specjalistach firm. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Czy to karaluch ? 13.09.23, 23:27 W życiu pluskwy na szczęście nie widziałem . Są jakies preparaty ale ponoć mało skuteczne. Najlepsze było by DDT Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Czy to karaluch ? 23.09.23, 18:16 Osoby ze znajomościami w kręgach militarnych mogą spróbować użyć napalmu, ponoć dezynfekuje wszystko.Również pluskwy, nie mówiąc o wężach i wampirach. :D Odpowiedz Link Zgłoś