mamaszyma 01.02.05, 14:09 Czy któras z Was chodzi na te zajęcia z dzieciaczkiem? Bo ja myśle o tym tylko nie wiem czy warto... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
speni Re: małe nutki 07.02.05, 13:34 Dzieki Mamo Szyma biorę telefon i dzwonię. Jak sie czegoś dowiem i odbedziemy pierwsze zajecia zdam relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: małe nutki 07.02.05, 14:48 No i już, ide z Marysia na pierwsze zajęcia w środę na 10 rano. Cena: jednorazowo 14zł, a miesiąc 55 zł (tj cztery razy). Trzeba miec tylko pantofelki dla dziecka i rodzica bo bawimy się razem, no i oczywiście dobry humor. Kolejna relacja w środe w południe. Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: małe nutki 07.02.05, 20:25 świetnie, że się speni zapisałaś!!! Napisz koniecznie jak było!!!! Może więcej z nas sie zdecyduje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: małe nutki 07.02.05, 21:40 Żałuję tylko, że nie jesteśmy wszystkie z jednego miasta, ale byłby czad jakby w jednym dniu zwaliło sie pani na głowę naście półtoraroczniaków. A byłoby przyjemnie i pożytecznie...ech Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: małe nutki 08.02.05, 19:43 Oj, jakie to super, też mam na takie zajęcia ochotę. Speni napisz koniecznie jakie wrażenia. Z jakiego miasta Ty jesteś? ;) Pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link Zgłoś
a.chudziak Re: małe nutki 09.02.05, 08:23 ciekawe czy w Kaliszu są takie małe nutki, z chęcią byśmy poszli:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: małe nutki 09.02.05, 10:46 Wejdź na stronę internetową - link jest w którymś poscie w tym wątku. Tam sa adresy i telefony tych zajęć w całej Polsce. Ja patrzyłam na W-wę i chyba nie ma blisko mnie, sa inne dzielnice, jeszcze pomyśle i może podzwonię, bo u nas to by mąż musiał jeżdzic z synkiem - ja niestety w robocie :-((((. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Relacja - rewelacja 09.02.05, 14:03 Dziewczyny, to jest czad. Oczywiście na początku lekkie zażenowanie na buzi Marysi ale 5 minut i parkiet był jej. Cała moc rekwizytów od najmniejszych piłeczek do tych gigantycznych, dzwoneczki, wstążeczki, piórka. Naprawde dzieciaki maja super frajdę. oprócz Marysi były jeszcze dwie dziewczynki w podobnym wieku, a pozostała chyba piątka powyżej drugiego roku życia. starszaki bezbłędnie sie podpożądkowują "poleceniom" prowadzącej a nasze skarby oczywiście pełna dowolnośc. Oczywiście koniec zajęc = płacz u większości maluchów, ale Marysia dzielna była do samego końca. W połowie zajęc nastapiło czołowe zdeżenie z innym uczestnikiem zajęc, ale mini instrumenty muzyczne odrazu poprawiaja nastrój. Dalsza częsc relacji na zdjęciach, juz wkrótce w albumie, dam znac. Ps. Jestem z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
speni są zdjęcia 09.02.05, 21:52 Dziewczyny zapraszam, wrzuciłam cztery zdjęcia z zajęc dziś odbytych, szkoda że nie mogę Wam pokazac filmików, byłoby bardziej namacalnie, no trudno. Co by Wam ułatwic wrzucam linki bezpośrednie do zdjęc: 1. www.album.com.pl/zdjecie.php? p=60&pns=0&al=8156&lz=64&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=60&start_opinie=0&prestop=0&p restzd=0&zm=zo 2. www.album.com.pl/zdjecie.php? p=61&pns=1&al=8156&lz=64&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=60&start_opinie=0&prestop=0&p restzd=0&zm=zo 3. www.album.com.pl/zdjecie.php? p=62&pns=2&al=8156&lz=64&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=60&start_opinie=0&prestop=0&p restzd=0&zm=zo 4. www.album.com.pl/zdjecie.php? p=63&pns=3&al=8156&lz=64&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=60&start_opinie=0&prestop=0&p restzd=0&zm=zo Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: nie ładują się wiem 09.02.05, 21:58 Niestety musicie same przejśc sie do naszego albumu chciałam ułatwic, aha juz wiem dlaczego sie nie ładuja. Album jest z hasłem dostepu, więc obcina dalsza częśc ścieżki. W każdym bądź razie zdjęcia są na końcu albumu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: Jaś też idzie na "małe nutki"!!!! - W-wa 10.02.05, 19:00 Właśnie mój mąż umówił się z Jasiem na najbliższą środę na 10.00 na Ochocie w W- wie, niestety nigdzie bliżej nas nie ma (Praga Płd.) a 2 telefony ze strony internetowej okazały sie nieaktualne. Ale im zazdroszczę :-((( ale może kiedyś się urwę z pracy, żeby potowarzyszyć moim chłopakom jak im się spodoba, bo to niedaleko od mojej roboty. A z rozmowy tel. mąż zrozumiał, że płaci sie za cały miesiąc - 55zł i nie można jednorazowo, ale tak sobie myślę, że to trochę głupio, bo dziecko może być chore (odpukać ) itp. No ale zobaczymy na miejscu, może coś źle zrozumieliśmy. Zdam wam relację za kilka dni (z drugiej ręki) pa Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: Jaś też idzie na "małe nutki"!!!! - W-wa 10.02.05, 19:01 A zdjęcia speni są świetne i baaaaardzo zachęcające. Próbujcie w waszych miastach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_alek Re: małe nutki 11.02.05, 11:43 Ja mieszkam w mieście, ale co z tego. Nie ma u nas żadnych propozycji dla takich maluszków. Speni super zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
yvi1 Re: małe nutki 12.02.05, 09:10 Halo speni!Wspaniale,ze znalazlas cos dla Marysi i dla siebie,co was troche zajmie.Zdjecia sa super,z opisow mysle,ze to cos podobnego do naszej "Grupy zabaw".Jasma 76 a jak tam u was? Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: małe nutki 12.02.05, 19:05 Yvi1 - Jaś z tatą idą dopiero w najbliższą srode 1-szy raz - zobaczymy jak będze i na pewno wam to opiszę. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: małe nutki do Jasmy !!!! 13.02.05, 23:27 Hello, ja też w przyszłą środę postaram się być na Ochocie na Radomskiej - mam bardzo blisko i pewnie poznam Twojego Jasia !!! A płatność jest owszem z góry, ale jeśli jakaś ilość dzieci nie przyjdzie/ trzeba dzwonić i odwoływać w razie choroby/ to kobitka obdzwania resztę i przenosi zajęcia na inny termin. Musi być po prostu jakies minimum dzieci żeby zajęcia sie odbyły. Jeśli tylko Jaś albo tylko Kamilka nie przyjdą to niestety zapłata przepada, ale jesli jeszcze kilkoro dzieci to zajęcia sie nie odbędą - będą przeniesione. Ja tak zrozumiałam ;) A bardzo miła pani na moje pytanie czy moge pierwszy raz zapłacić jednorazowo, bo nie wiem czy się córce spodoba - odp. że tak ;) Pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: małe nutki do gretki !!!! 14.02.05, 09:38 Witaj gretka!!! Jesli będziesz w te środę - 16-go, to ja też powinnam być, mam nadzieje, że sie uda wziąć dzień wolny w pracy i będziemy we trójkę, więc może sie spotkamy :-))) Mam nadzieje, że naszym dzieciaczkom się spodoba. pozdrawiam jasma Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: byliśmy z Jasiem na małych nutkach !!!! 16.02.05, 14:51 No to pierwsze koty za płoty :-)) Byliśmy we trójkę - Jaś, mama, tata. Była też gretka ze swoją córeczką Kamilką, wiec się poznałyśmy w "realu". Jaś się wstydził i cały czas chodził z rodzicami za rączkę, ale to jego 1szy kontakt z dziecmi, które biegaja, krzyczą itp, nowe miejsce, więc myślę, że OK jak na 1szy raz. Z zabawami było średnio , bo wydaję mi się , że za trudne dla niego. Dzieci mówiły jakieś, wyliczanki, wierszyki, no a on nie mówi jeszcze aż tyle. Ale patrzył zaciekawiony :-))) Potem biegał z dzwoneczkami i nie chciał oddać Pani :-))) ale obeszło się bez ryku. Tematem zajęć była ....KROWA :-))) Więc sobie muuuuczeliśmy, były "krowie" piosenki, obrazek z krówką, Pani czytała króciótką bajkę o krówce itp. Ogólnie dużo i ciekawie, ale myślę, że dla ciut starszych dzieci, przynajmniej mówiących. Na koniec było "baloniku nasz malutki" i na koniec na "bach" była ogromna radość. Teraz Jaś odsypia wrażenia. Pójdzie z tatą za tydzień i zobaczymy czy się bardziej otworzy i nawiąże kontakt z dziećmi. Tylko Kamilka gretki była jego rówieśniczką, reszta to dzieci starsze 2-3 lata (razem grupa 6-7 dzieci). pozdrawiam PS> Za tydzień mamy przynieść blok, więc będzie rysowanie, a to Jaś uwielbia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: byliśmy z Jasiem na małych nutkach !!!! 16.02.05, 15:14 Z tego co czytam tam u Was w Wawie to chyba bardziej profesjonalnie, czyt. rzeczywiście nastawione na dzieci ciutek starsze. My byliśmy dzisiaj drugi raz Marysia bawiła sie równie fajnie, ale pani prowadząca nie ma zbyt wielkiego posłuchu u dzieci, bo 90% to rówieśnicy Marysi, więc chyba sobie wyobrażacie co tam sie dzieje, jednym słowem "róbta co chceta". Ale najważniejsza jest zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: byłyśmy z Kamisią na małych nutkach !!!! 16.02.05, 22:44 :) Tak jak Jasma pisała, było bardzo miło, tylko dzieci pozostałe trochę starsze. Moja Kamisia trochę nawet płakała /zwłaszcza na widok białego prześcieradła pod którym dzieci miały skakać, chyba skojarzyła z lekarzem/, była po prostu w napięciu nie wiedząc co się wydarzy i czy za chwilę ktoś nie będzie jej badał, ogólnie "krzywdy" robił. Dla niej podobnie jak dla Jasia Jasmy to też było takie pierwsze spotkanie z dzieciaczkami. Może następnym razem będzie lepiej ;) pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: byłyśmy z Kamisią ale jutro nie pójdziemy ;( 22.02.05, 13:46 Jutro nie pójdziemy raczej. Chcemy Kamisię wreszczie zaszczepić a nasza doktorowa miala najblizszy termin wlasnie w tę środę o 9.30. Może byśmy i zdążyły ale obawiam się jak Kamisia zniesie to spotkanie zaraz po stresie kłucia...Tydzień temu przecież płakała na spotkanku. Chyba jeden stres dziennie wystarczy ;) Jak myślicie? pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: byłyśmy z Kamisią ale jutro nie pójdziemy ;( 22.02.05, 16:10 Myślę, że rzeczywiście szczepienie jej wystarczy - może boleć ją rączka, gorzej sie czuć a poza tym na tym 1szym spotkaniu była troszkę zagubiona, po co jej 2 stresy i to jeden po drugim. Przecież nic się nie stanie jak przyjdziecie w nastepnym tygodniu Jaś z tatą jutro jadą i może będzie lepiej z zabawami, napiszę jutro. Mam nadzieje, że Kamilka spotka się jeszcze z Jasiem na nastepnych zajęciach, a może i mi się jeszcze kiedyś uda urwać z pracy???? pozdrawiam i życzę bezbolesnego kłucia. Masz maść EMLA (znieczulającą) ??- może lepiej jej posmarować rączkę, żeby nie bolało, ale to jest chyba na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
ami2003 DO Speni; 22.02.05, 17:28 CZY NADAL CHODZISZ NA ZAJĘCIA, GDZIE ONE SIĘ ODBYWAJĄ? MAM OGROMNĄ OCHOTĘ WYBRAC SIĘ TAM Z MOJA CORECZKĄ. GORĄCO POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: DO Speni; 22.02.05, 18:20 Cały czas chodzimy, jutro czyli w środe idziemy na 10 rano, to jest w Klubie Wola na Królowej Jadwigi ale nie wiem jaki numer, ale jest to dokładnie u wylotu ulicy bodajże 27go lipca która prowadzi do zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: DO Jasmy 24.02.05, 13:58 Hello, Jasma - i jak było? U nas rzeczywiście Kamisia miała strach w oczach na widok samej tylko przychodni w środku, oczywiście płakała najgłośniej i najdłużej, zważyć się prawie nie dała, no wogóle koszmar. Ona jakaś dzika się robi, nie mamy kontaktu za bardzo z dziećmi, więc wczoraj ryk zaczął się od tego, że jakiś chłopczyk widząc, że wjeżdzamy z wózkiem z "dzidzią", podbiegł do niej w pokojowych zamiarach, krzycząc radośnie. A ona się wystraszła ;( Jasma, a może wyrwiesz się z pracy, a po zajęciach wpadniecie do mnie /mieszkam po drugiej stronie ulicy/? Trochę się dzieci zapoznają i my przy okazji ;) Choćby na godzinkę, czy dwie. Przemyśl to proszę ;)) Jeśli chcesz napisz na prv, często tam zaglądam. pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: DO Jasmy 24.02.05, 15:58 Witaj(cie), sorry, nie miałam czasu wczoraj, moje dziecię już tak wariuje ze spaniem, że niedługo padnę, ale tu nie o tym. Na "nutkach" było podobnie jak tydzień temu, tylko tematem był KOT. Jaś alienował sie skutecznie z grupy, ale grupy i tak nie było, bo żadne dziecko nie chciało sie bawić z panią, hmmm - zastatnawia mnie to??? Chyba ta pani coiś nie bardzo. Mąż mówił, że znów było dosyć trudno nawet dla starszych dzieci i dlatego nie chciały, nie umiały sie bawić, np. miały narysować kota!!! To chyba za trudne nawet dla 3-latka. Niestety dopiero na końcu było "baloniku nasz malutki" a to Jasiowi bardzo sie podoba i tylko raz , bo pani skończyła zajęcia (-: a ponoć dopiero na tej zabawie wszystkie dzieci się włączyły i zaśmiewały przy "bach". Potem Jaś biegał za dziećmi, brał je za rączki i chciał jeszcze "balonika" :-))) ale mamy dzieci ubrały i było po zabawie . Za tydzien jeszcze będziemy, ale jak dalej będą tak trudne te zabawy i dzieci nie będą się bawić, to nie wiem jak długo pochodzimy. Ja namawiam męża, żeby chociaż przez marzec, póki pogoda kiepska - zawsze to jakaś atrakcja. Gretka - dzięki za propozycję!!!! Postaram sie coś wykombinować, bo chętnie poznam cie bliżej, no i mam nadzieję, że nasze dzieciaczki by sie razem ładnie pobawiły. Odezwę się. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: DO Jasmy 24.02.05, 22:58 Czyatm i patrzę, ze dla Kaczora to za trudne byłoby ;-/ Może spróbujemy za pół roku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: małe nutki 11.05.05, 11:40 My tez chodzimy od poczatku kwietnia. Szymek zachwycony no i ja też. Najbardziej podoba mu sie zabawa z instrumentami. Najgłosniej gra na bębenku. W grupie jest około 8 dzieci w wieku od 1,5 do 2 i troche, starsze dzieci maja osobna grupę. kolorujemy zwierzątka, malujemy farbkami, dmuchamy piórka i generalnie jest super zabawa, chociaz dzieci biegają po sali i w sumie robią co chcą... Odpowiedz Link Zgłoś
guciom Re: małe nutki 11.05.05, 12:58 dziewczyny, gdzie w Warszawie znajdziemy Małe Nutki? jaki jest koszt? magda mama matyldki Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: małe nutki 11.05.05, 14:31 www.malenutki.pl/ Tu poszukaj, my chodziliśmy (bo juz od maja nie chodzimy) na Ochocie, koszt to ok. 50-60zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: małe nutki 11.05.05, 14:32 Oj, cos mi link nie zadziłał, ale on jest na samym początku watku (chyba 3-ci post). Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 leszno lub poznań -która mama chodzi? 12.05.05, 10:50 Chętnie się przyłączę:) Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: DO Jasmy 15.05.05, 23:58 Hej, my też jakoś już nie chodzimy. Przeprowadziliśmy się i teraz mamy dalej ;( Szkoda, że już nie będziemy się tam spotykać z Wami. Ale może spotkamy się na ogólnym spotkanku ;) Pozdrawiamy, Gretka i Kamisia Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: DO Jasmy 16.05.05, 10:12 Pozdrawiam serdecznie gretke z Kamisią :-)))) Mam nadzieje, że sie spotkamy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś