oko-jeza 06.02.05, 14:02 No więc- porozmawiajmy...jak na amerykańskich filmach :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oko_jeza Re: witam :) 06.02.05, 14:22 to tylko ja, sprawdzam...mimo mojej niewątpliwej schizofrenii sama ze soba jeszcze nie gadam :P Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: witam :) 06.02.05, 14:23 Ja również Witam:) Kochanie się szarpnęłaś na tytuł forum:P Koncepcja 2 forum trafna :) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 dobry wieczór wszystkim :-) 06.02.05, 19:38 heheheh :-))))) TEST UŚMIECHU :-)))))) hihihihi pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: witam :) 06.02.05, 14:22 oko-jeza napisała: > No więc- porozmawiajmy...jak na amerykańskich filmach :) Ciekawe, czy wlezę :) Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:25 Ha, witam pierwszych odwaznych :P idę na obiad, mam szaszłyki :P Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:27 oko_jeza napisała: > Ha, witam pierwszych odwaznych :P > idę na obiad, mam szaszłyki :P Nie mówi się "smacznego' wiec życzę przyjemnego obżarctwa w miłym gronie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:33 niceman1986 napisał: > Obżarstwo to grzech:P hehe ;) no to co ?? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:39 no nic:P Czy ja coś mówie? hehe Poza tym Oko, nie jest osobą która dużo jada :) Je wystarczająco ( to tak by mi się później nie dostało:P) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 14:41 czy jesteś ze Śląska ? Jesteś ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 14:42 Jestem ze Śląska, a dokładnie z Górnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Dej graba :) 06.02.05, 14:44 niceman1986 napisał: > Jestem ze Śląska, a dokładnie z Górnego :) Witam krajana :) Poznałam Cię po "klupaniu" :) Ja jestem z Katowic :) Teraz od roku mieszkam na wschodnich kresach III Rzeczpospolitej :) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:45 Aaaa... :) Witam, Witam:) Ja mieszkam troszeczkę od Katowic, bardziej na południe, w Pszczynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:47 niceman1986 napisał: > Aaaa... :) Witam, Witam:) > Ja mieszkam troszeczkę od Katowic, bardziej na południe, w Pszczynie :) Fajne miasto .. Bylam nie tak dawno tam w zeszłym roku :) Kumpele mam rodem z Goczałkowic :) To się tam zcasem pojedzie , teraz rzadko, bo kawal :( Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:49 Goczałkowice powiadasz, somsiody to są moje:P No dokładnie ok 5 km, może troche mniej ode mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:51 niceman1986 napisał: > Goczałkowice powiadasz, somsiody to są moje:P No dokładnie ok 5 km, może troche > mniej ode mnie:) No przeca wim :) Tutaj czasem wprawiam ludzi w osłupienie, jak ktos do mnie zadzwoni i przestawiam sie na Sląski :)) Ale raczej wszystkim sie to podoba :) Mnie się podoba tutejsza śpiewna gwara. Mieszkam teraz w Przemyślu tak dokladnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:54 Ooo bardzo ładne miasto:) Ja niestety pomimo mieszkania na śląsku prawie 19 lat, nie potrafie posługiwać się tą gwarą:/ Choć na codzień się z nią spotykam- szkoła..:) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Dej graba :) 06.02.05, 15:13 Nic takiego trudnego:) Ale ja tez nie posługuję się gwara w zasadzie :) Jeśli już to w określonym towarzystwie. "Godać" tak lepiej nauczylam sie z checi na studiach, od znajomych i pzryjaciół. W moim domu rodzinnym po slasku się nie mówi. Podobno nie można nawet wyczuć o akcencie, ze jestem Slązaczką :) Podczas studiów w Krakowie ludzie mi nie wierzyli, bo "nie zaciagam" :) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 14:42 Eeee... chyba Ci odp. Jeśli nie to przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:36 niceman1986 napisał: > Eeee... chyba Ci odp. Hej, nie mów tak do kobiety! ;-) Niby jesteś nice, ale nie do końca... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:38 luzer napisał: > niceman1986 napisał: > > > Eeee... chyba Ci odp. > > Hej, nie mów tak do kobiety! ;-) Niby jesteś nice, ale nie do końca... ;-) Trza być luźnim Luzerek .. Jo je baba nie tako jeszcze staro uma ale :) Można godać blank normalnie , jak do chopa :) A poważnie to nic sie nie stalo:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:40 kora3 napisała: > A poważnie to nic sie nie stalo:) Przeca wiym, ino tak na skwol godóm. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:44 luzer napisał: > kora3 napisała: > > > > A poważnie to nic sie nie stalo:) > > Przeca wiym, ino tak na skwol godóm. :)) :) Opole znam barzdo mało niestety :( Byłam raz, przy okazji urlopku w Turawie :) Ale podobało mi sie :) > Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:52 kora3 napisała: > :) Opole znam barzdo mało niestety :( Byłam raz, przy okazji urlopku w Turawie > :) Ale podobało mi sie :) Ja? Byłajś nad Hitlersee? A woda była czysto? Bo łońskiego lata fest tam capióło. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 16:01 Nie wiem co było nie tak:| Przecież w dalszej części napisałem przepraszam ;) Wybacz Kora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:28 Takim to dobrze! To ja jade do Teściów na obiad:P Co Ty na to?:P Smacznego kochanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:43 Witojcie u nos:P Ni ma to jak nowe forum:) Ehh taki jezyk to nie dla mnie:P Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:44 zjadłam szaszłyki, nie obżerałam się, bo nie lubię :) ja tez jestem ze Śląska :P Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:46 oko_jeza napisała: > zjadłam szaszłyki, nie obżerałam się, bo nie lubię :) > ja tez jestem ze Śląska :P Na ja o tym to ja downi wiedziala ale, a ło tym synku nicemanie to ni:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:46 Jak widać miła, albo i nie miła niespodzianka. Bywałem kiedyś częściej, taraz matura mnie troche ogranicza, ale się poprawiem- obiecujem:P Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:49 niceman1986 napisał: > Jak widać miła, albo i nie miła niespodzianka. Bywałem kiedyś częściej, taraz m > atura mnie troche ogranicza, ale się poprawiem- obiecujem:P Zmieniam gwarę :) Ta tys jest młodziuśki ta jak kociak Nicemanie .. Ta tys sie nie obrazuj, że ja tak Tobie powim :) to jest taki żart kresowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:51 ehh, szkoda że jo gwary ni znom... :P Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:51 "Młodości dodaj mi skrzydeł" jak to pisał Mickiewicz:P Jestem jeszcze młody, tak jak Oko, no prawie;) a i na starość przyjdzie czas:D Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:52 niceman1986 napisał: > "Młodości dodaj mi skrzydeł" jak to pisał Mickiewicz:P > Jestem jeszcze młody, tak jak Oko, no prawie;) a i na starość przyjdzie czas:D Ale macie fajnie :) Matura .. ehh te czasy .. zazdroszczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
oko-jeza Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:54 ha ha ha, ja mam mature dopiero za rok :D zmieniłam kategorie forum, zastanawialam sie, czy nie dać "tylko dla dorosłych", ale niech będzie "różne"... Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:55 Kiedyś z pewnością będę mówił tak samo jak Ty. Na razie matura się zbliża (Kwiecień coraz bliżej) Póżniej studia, no i ślub:P Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 15:14 Ślub ??? W tym wieku ?? :) A co chesz studiować PRZED ślubem ??:) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 15:27 kora3 napisała: > Ślub ??? W tym wieku ?? :) > A co chesz studiować PRZED ślubem ??:) Jak to co? NAUKI PRZEDŚLUBNE!!! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 16:03 Administracja lub Ekonomia - dalsze kształcenie kierunku obranego w liecum...:) A na nauki przed ślubne przyjdzie czas, choć raczej nie będą potrzebne ;) A ślub dopiero po studiach ( kolejność zawarta w poście:P) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 15:31 oko_jeza napisała: > zjadłam szaszłyki, nie obżerałam się, bo nie lubię :) > ja tez jestem ze Śląska :P Pierónie, dziołcha, naprołwdy? A skóndżejś je? Bo joł tyż żech je genał ze Ślunska! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 heh 06.02.05, 15:35 luzer napisał: > oko_jeza napisała: > > > zjadłam szaszłyki, nie obżerałam się, bo nie lubię :) > > ja tez jestem ze Śląska :P > > Pierónie, dziołcha, naprołwdy? A skóndżejś je? Bo joł tyż żech je genał > ze Ślunska! :)) > Nie godejcie jerunie, że sam tu som ino Ślonzoki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh 06.02.05, 15:39 kora3 napisała: > Nie godejcie jerunie, że sam tu som ino Ślonzoki :)))) Joł żech je ze Łopola. Sam, na Łopolszczyjźnie som aże czi srogie miasta na "Ł": Łopole, Łolesno i Łojzimek. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: heh 06.02.05, 15:41 luzer napisał: > kora3 napisała: > > > > Nie godejcie jerunie, że sam tu som ino Ślonzoki :)))) > > Joł żech je ze Łopola. Sam, na Łopolszczyjźnie som aże czi srogie miasta na "Ł" > : > Łopole, Łolesno i Łojzimek. ;-)) a dyć to prowda :) Jo jak juz Wom schreibla jest z samutkich Katowic :) Tero kajś indzi mieszkom, ale w piknym mieście :) Ni ma jak kresy :) Za swoimi zawsze serce zaboli ale :( > > > Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh 06.02.05, 15:50 kora3 napisała: > luzer napisał: > > > kora3 napisała: > > > > > > > Nie godejcie jerunie, że sam tu som ino Ślonzoki :)))) > > > > Joł żech je ze Łopola. Sam, na Łopolszczyjźnie som aże czi srogie miasta > na "Ł" > > : > > Łopole, Łolesno i Łojzimek. ;-)) > > a dyć to prowda :) > Jo jak juz Wom schreibla jest z samutkich Katowic :) Tero kajś indzi mieszkom, > ale w piknym mieście :) Ni ma jak kresy :) Za swoimi zawsze serce zaboli ale :( Ja, joł wiam - Przemyśl (po angielsku: "Think It Over") to je ganc fajniste miasto. Bywóm tam czynsto skuli przeglódów tyjotralnych. Kożdy rok jeżdżymy do Horyńca na Biejsiada Tyjatrolnoł - blank fajny przeglónd! Hej, zołwdy sie tam nasłepia gorzoły i piwa i najśpiewóm w knajpie "Dukat" świńskich piejśniczków. A jak sie cojś uda wyszpilać, to potym zajś na wiesna przijeżdżómy do Przemyśla na Reminiscyncyje Horynieckie i zajś słepiemy. Nie ma to jak być komedyjóntem. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Przemyśl tam to dopiero gadają :) 06.02.05, 16:02 Gdy w sklepie dwie miejscowe babki zaczęły gadać to miałem wrażenie jak bym oglądał film ze Szczepciem i Tońciem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: heh 06.02.05, 20:27 Luzer pieronie :) Nie do wiory !! Dyć ja Horyniec obslugujem !!! Tego roku zem była ino na finale , ale i tak było balnk fajniscie...Że też my siem wcześni nie zgodali :( By mi się skamramili .. Ni ma jak być pismokiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Luzer .. cholera :) 06.02.05, 20:32 jakby Oko i inni wpadli wczesniej na pomysł tego forum, już byśmy byli po piwku w Dukacie :)) Możeś gdzie stał koło mnie :) Byłes na "Saksofoniście" Teatru From Poland Z Katowic ??? Jeśli byles w niedzielę 23stycznia? jak byłes to widzialeś mnie na bank ... potem powiem dlaczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Luzer .. cholera :) 06.02.05, 20:56 kora3 napisała: > jakby Oko i inni wpadli wczesniej na pomysł tego forum, już byśmy byli po > piwku w Dukacie :)) No ja, genau! > Możeś gdzie stał koło mnie :) > Byłes na "Saksofoniście" Teatru From Poland Z Katowic??? We Horyńcu - nie. Joł to widzioł wczejśnij, w Danzig na "Windowisku" u Gonza czyli Marka Branda. Ale Jarka Filipskiego z TfP znóm. :)) > Jeśli byles w niedzielę 23stycznia? jak byłes to widzialeś mnie na bank ... > potem powiem dlaczego :) W tym roku nie, bo tyn pieróński Witek zamknoł "Dukata" i my tam nie umieli wlyjść. Godoł co łorganizatorzy sie z nim nie dogołdali i w nocy ze soboty na niedziela nos wyciepli i z "Dukata" i z "Hetmana". No to my polejźli na kwatera i tam my sie łożarli swojom, piwatnom gorzołom. A w niedziela rano nos schlastali na łomówieniach, no to my już nie łajzili na ogłoszenia wyników, jeno my pocijśli curik do dóm. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Luzer .. cholera :) 06.02.05, 21:05 luzer napisał: > kora3 napisała: > > > jakby Oko i inni wpadli wczesniej na pomysł tego forum, już byśmy byli po > > > piwku w Dukacie :)) > > No ja, genau! No to by było blank fajniście... Ale łod czego prziszło zima ?? > > > Możeś gdzie stał koło mnie :) > > Byłes na "Saksofoniście" Teatru From Poland Z Katowic??? > > We Horyńcu - nie. Joł to widzioł wczejśnij, w Danzig na "Windowisku" u Gonza > czyli Marka Branda. Ale Jarka Filipskiego z TfP znóm. :)) Ach ja... > > > Jeśli byles w niedzielę 23stycznia? jak byłes to widzialeś mnie na bank . > .. > > potem powiem dlaczego :) > > W tym roku nie, bo tyn pieróński Witek zamknoł "Dukata" i my tam nie umieli > wlyjść. Godoł co łorganizatorzy sie z nim nie dogołdali i w nocy ze soboty na > niedziela nos wyciepli i z "Dukata" i z "Hetmana". No to my polejźli na kwatera > i tam my sie łożarli swojom, piwatnom gorzołom. A w niedziela rano nos > schlastali na łomówieniach, no to my już nie łajzili na ogłoszenia wyników, > jeno my pocijśli curik do dóm. > no toscie mieli zaprawa :) Pytala żech , bo tam je taki fragmynt, jak chop biere dziołcha z wudowni i e zniom wywiło chwila. Jo siedneła w pirszym rzyndzie, bo musza (fotki robia przeca:) i uon mie wzion. Jakbyś sam byl wtedy to bys mnie już widzioł i pół kamractwza by juz bylo , co nie ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Luzer .. cholera :) 06.02.05, 21:19 kora3 napisała: > No to by było blank fajniście... Ale łod czego prziszło zima ?? No gynau to samo żech pedzioł. :)) > no toscie mieli zaprawa :) Ja, ja... Cołkiem niezło. Łeb to mie jeszcze bez dwa dni bolała. > Pytala żech , bo tam je taki fragmynt, jak chop biere dziołcha z wudowni i e > zniom wywiło chwila. Jo siedneła w pirszym rzyndzie, bo musza (fotki robia > przeca:) i uon mie wzion. Jakbyś sam byl wtedy to bys mnie już widzioł i pół > kamractwza by juz bylo , co nie ?? No ja, to bych Cie już namierzół. Ale do lutego mało wiela... Drap zleci. Dom Ci namiary, choby we Bondzie - np. - bana siedzioł przi czecim stoliku links i bana czimoł cajtung do góry szłapóma, hehehe... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 no ładnie - enigma 06.02.05, 21:22 ja też mieszkam na Śląsku (od urodzenia) aktualnie w Gliwicach ale nic nie rozumie z tego szyfru :-))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 21:28 Tom, ja też niewiele rozumiem, a też jestem z Gliwic? jestes z centrum czy z którejś pięknej dzielnicy? :P Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 21:49 mieszkam na Trynku (os. Zubrzyckiego) całkiem przyjemnie :-) blisko do rynku ok.15min. a Ty z jakiej lokalizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 21:53 Blisko lodowiska, za mostem nad naszą piękną Kłodnicą... i blisko cmentarza hutniczego, o ile wiesz, gdzie on jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 22:00 cmentarz hutniczy ? niedaleko GZUTu ? przy ul. robotniczej ten cmentarz?? gdzieś tam drogę budują Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 22:02 tak, dokładnie tam :) a droge wybudowali przy lodowisku, blisko mnie...ale nikt nią nie jeździ :) a tak w goóle tyo tamtędy jakoś ma średnicówka iść Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 22:44 średnicówka ma tam lecieć jakoś starym korytem kłodnicy - tam gdzie teraz jest ten długi skwer za lotniskiem autostrada , otaczają nas drogami , ale to chyba dobrze , w centrum będzie mniejszy ruch ,przyjemniej będzie tam spacerować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 23:01 skwer??? to jest smietnisko nie skwer...wiem,bo chodzę tamtędy codziennie do szkoły :) a średnicówka..dobrze, że będzie, byle przez moja ulice nie zrobili drogi dla tirów, a takie niestety są plany :P skoro jesteś z Gliwic- to polecam w najbliższy cxzwartek DKF w amok-u :) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: no ładnie - enigma 07.02.05, 01:32 oko_jeza napisała: > Blisko lodowiska, za mostem nad naszą piękną Kłodnicą... nie tylko waszą, nie tylko waszą... :) się mi przyszło urodzić w mieście nad Kłodnicą, ale innym, i trochę sporo nad nią czasu spędziłem Oppeln Schlesien rulez, jo :D Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: no ładnie - enigma 07.02.05, 01:51 fnoll napisał: > Oppeln Schlesien rulez, jo :D Jo, jo, ziomalu. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 21:31 tom1111 napisał: > ja też mieszkam na Śląsku (od urodzenia) aktualnie w Gliwicach > ale nic nie rozumie z tego szyfru Bojś pewnie chopie do szuli łajziół i cajt marnowoł, miasto po placu lołtać i gołdka sztudirować. ;-)) Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh 06.02.05, 20:40 kora3 napisała: > Luzer pieronie :) Nie do wiory !! Dyć ja Horyniec obslugujem !!! Tego roku zem > była ino na finale , ale i tak było balnk fajniscie...Że też my siem wcześni > nie zgodali :( By mi się skamramili .. Ni ma jak być pismokiem :) No widzisz!!! Joł już tam bół czworty rółz. W prziszłym roku to sie muszymy zołwczas ugołdać, coby jaki bier w "Dukacie" abo we "Hetmanie" wysłepać! :)) Już sie na to blank ciesza!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: heh 06.02.05, 20:54 luzer napisał: > kora3 napisała: > > > > Luzer pieronie :) Nie do wiory !! Dyć ja Horyniec obslugujem !!! Tego rok > u zem > > była ino na finale , ale i tak było balnk fajniscie...Że też my siem wcze > śni > > nie zgodali :( By mi się skamramili .. Ni ma jak być pismokiem :) > > > No widzisz!!! Joł już tam bół czworty rółz. W prziszłym roku to sie muszymy > zołwczas ugołdać, coby jaki bier w "Dukacie" abo we "Hetmanie" wysłepać! :)) > Już sie na to blank ciesza!!! :)) > > Luzer no ba :) Na 100 proc. a jak się zwie twwoja grupa, bo z okolic opola to kojarzę Fietera :) ale oni sa z Ozimka ... Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh 06.02.05, 21:00 kora3 napisała: > Luzer no ba :) Na 100 proc. a jak się zwie twwoja grupa, bo z okolic opola to > kojarzę Fietera :) ale oni sa z Ozimka ... Nie powia Ci na forumie, bo by iberaszungu na przijszły rok nie buło. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: heh 06.02.05, 21:07 luzer napisał: > kora3 napisała: > > > > Luzer no ba :) Na 100 proc. a jak się zwie twwoja grupa, bo z okolic opol > a to > > kojarzę Fietera :) ale oni sa z Ozimka ... > > Nie powia Ci na forumie, bo by iberaszungu na przijszły rok nie buło. ;-)) No nich bydzie moja strata :) Dogodomy się i w prziszłym roczku zaro Cie wynajdem .. Ino zagodom .."Witoj Luzer, dej graba" a zaro mnie poznosz :) A kojarzysz dyrektora Centum Kulturalnego w Pzremyslu ? Odwołali go pieruny. > Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh 06.02.05, 21:12 kora3 napisała: > A kojarzysz dyrektora Centum Kulturalnego w Pzremyslu ? > Odwołali go pieruny. Czarskiego? Fajny bół chop. A kto prziszoł na jego miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: heh 07.02.05, 08:46 Nikt nie prziszoł ... Łodoboionzki przjon Adam Halwa ale ino do tego czau jak konkurs rozpiszom i uskuteczniom. W urzyndzie marszalkowskim tumaczyli metnie, że był chop mało chop malo kryatywny .. haha. Godajom, że to marszołka robota:( Z Czarskim nie pogodosz bo zdoł komora i nie idzie go zunacyć kaj je. :( Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh 07.02.05, 19:12 Pieróńskie urzyndasy! Ci to sie dopiero ale na wszistkiym znajom, gizdy pieróńskie! Marszołki zasmolóne! Urzyndasy to dopiero som kreatiwne, ale we przeciepywamiu papiórów... Pewnikiym ktojś tam szuko arbajtu dla szwagra abo ujka. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: heh 07.02.05, 20:49 luzer napisał: > Pieróńskie urzyndasy! Ci to sie dopiero ale na wszistkiym znajom, gizdy > pieróńskie! Marszołki zasmolóne! Urzyndasy to dopiero som kreatiwne, ale > we przeciepywamiu papiórów... Pewnikiym ktojś tam szuko arbajtu dla szwagra > abo ujka. > > No wisz synek :) tyn marszołek to sie sam na niyczym nie zno:D Kiep Ci to je zawołany, gupielok i gizda jakich ni ma :D ale, że go kto wybroł naród to wszendy go proszom i gupoty moze se godać, aż czokli ze lbów lecom ... Tak unacy , ze gańba mom, ze to je marszołek, bo godo kieby był formon abo inszy :) A że szuko ktuś dlo swojaja posada to wiyncy niż pewne je, bo już konskursa rychtujom ino nie znone kandydoty hehe ...A Czarskiego hań na kuroniówka dali, z końcem miesionca tak zwyczojnie, papier mu dali i rzekli "Wy już tu Czarski nie robicie" Gańba .. 14 roków dobrze im robił teraz za mało kreatywny ??? > Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh 07.02.05, 23:13 kora3 napisała: No, ja. Joł to genau tak myjśloł. A tyn marszołek nie je przipadkiym ze SLD? To te mamlasy pieróńskie tako łónaczom. Widza od łónych stil :(( Jak by bół ze SLD, to zołdwdy je szansa, co łónego drap zamknom. To nie je możliwe, co by taki pierón nie bół umoczóny w jakimś szajsie. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: heh 08.02.05, 09:16 luzer napisał: > kora3 napisała: > > > No, ja. Joł to genau tak myjśloł. A tyn marszołek nie je przipadkiym ze SLD? > To te mamlasy pieróńskie tako łónaczom. Widza od łónych stil :(( > Jak by bół ze SLD, to zołdwdy je szansa, co łónego drap zamknom. > To nie je możliwe, co by taki pierón nie bół umoczóny w jakimś szajsie. :)) Niy uon je z Samoobrony :) Ale tyż je szansa co go przywrom :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh 08.02.05, 10:09 kora3 napisała: > Niy uon je z Samoobrony :) Ale tyż je szansa co go przywrom :) No, to mołsz ganc pewne. Do notwery nikogo bez wyroku nie przijmnom. Ani się nie łobejrzisz jak chop trefi do sztrafansztaltu. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: heh 08.02.05, 10:44 luzer napisał: > kora3 napisała: > > > > Niy uon je z Samoobrony :) Ale tyż je szansa co go przywrom :) > > No, to mołsz ganc pewne. Do notwery nikogo bez wyroku nie przijmnom. > Ani się nie łobejrzisz jak chop trefi do sztrafansztaltu. ;-)) Łoby Luzer łoby, bo ino śmich pusty i sromota jak uon kaj s sie wypowi .. hehehehehe choćby po halbie :) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: heh :) 06.02.05, 15:56 Ślązakiem nie jestem, ale jutro jadę do Raciborza - na cały tydzień. Nie wiem czy to Śląsk ale mniejszość Niemiecka napewno tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh :) 06.02.05, 16:02 abstrakt2003 napisał: > Ślązakiem nie jestem, ale jutro jadę do Raciborza - na cały tydzień. Nie wiem > czy to Śląsk ale mniejszość Niemiecka napewno tam jest. No jasne, że Ślónsk! Rattibor! Blank fajne ślónskie miasto! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: heh :) 06.02.05, 16:04 A nocujemy w bardzo sympatycznym hoteliku w Kuźni Raciborskiej (a to jak będzie po miejscowemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh :) 06.02.05, 16:41 abstrakt2003 napisał: > A nocujemy w bardzo sympatycznym hoteliku w Kuźni Raciborskiej (a to jak > będzie po miejscowemu:) Kuźnia Raciborsko? A dyć - Ratiborhammer! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: heh :) 06.02.05, 17:17 Kurcze! To chyba jest Kuźnica a nie Kuźnia!? Sam już nie wiem, ale hotel jest świetny! :) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: heh :) 06.02.05, 17:25 abstrakt2003 napisał: > Kurcze! To chyba jest Kuźnica a nie Kuźnia!? Sam już nie wiem, ale hotel jest > świetny! :) Nie, musi być Kuźnia. O Kuźnicy Raciborskiej w życiu nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: witam :) 06.02.05, 15:54 No i mam za swoje :) Korcia z mojego wątku tu mnie przygnała :) PS A jamci z Otwocka jest - znaczy takiej skromnej mieściny co to niedaleko stolicy naszego pieknęgo kraju leży :) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: witam :) 06.02.05, 15:55 abstrakt2003 napisał: > A jamci z Otwocka jest - znaczy takiej skromnej mieściny co to niedaleko > stolicy naszego pieknęgo kraju leży :) KOŁO KRAKOWA???!!! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: witam :) 06.02.05, 15:57 Nie wiesz co mówisz :) Krakusy nie chcą stolicy. Sam słyszałem - nawet o tym piosenki układają :) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: witam :) 06.02.05, 16:00 abstrakt2003 napisał: > Nie wiesz co mówisz :) Krakusy nie chcą stolicy. Sam słyszałem - nawet o tym > piosenki układają :) No, ale w końcu - co oni mają do gadania wobec potegi tradycji... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
oko-jeza Re: witam :) 06.02.05, 16:53 tako ze mnie śloonsko dziołcha jak z koziej dupy rajzentasza :P Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: witam :) 06.02.05, 17:01 oko-jeza napisała: > a jestem z Gliwic :)) No, to żejś je glajwicko ślónsko dziołcha! ;-)) I my som sómsiady. Jach bych sie fest rozmachnół, to bych sam ze Oppeln mało wiela dociepnoł kamieniem do Gleiwitz i szczaskoł Ci łokno. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
oko-jeza Re: witam :) 06.02.05, 17:09 hehe :P tylko że ze mnie taka ślazaczka, że dziadkowie spok Krakowa, Warszawy i Ukrainy, ze śląska nikogo :P ale fajnie żes sąsiad :)) Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: witam :) 06.02.05, 17:23 To tak jak u mnie. Rodzice, siostra i bratz pomorza- kaszybi. Dziadkowie też :) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Gliwice :( 06.02.05, 17:13 Nie najlepiej mi się kojrzą :( Dużo musiałem się przez te Gliwice narobić ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Gliwice :( 06.02.05, 17:21 Mi się kojarzyły źle zanim poznałem Oko, z uwagi na wcześniejszą "miłość" (żadna miłość-błąd) więc nie byłeś sam... Teraz kojarzą mi się tylko i wyłącznie dobrze :] Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Gliwice :( 06.02.05, 17:57 6 lat temu robiłem badania geotechniczne pod Tesco. A ostatnio badaliśmy grunty pod "Park Diamentowy" :) taki został nazwany zespół hal magazynowych który będzie ulokowanych w pobliżu opla. Odpowiedz Link Zgłoś
oko_jeza Re: Gliwice :( 06.02.05, 18:05 a to nie zazdroszczę, ale pewnie sam sobie taką pracę wybrałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Gliwice :( 11.02.05, 21:22 Praca jest fajna, ale grunty w Gliwicach paskudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 14:24 ..i zasilam śląską mafię na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 18:42 grzespelc napisał: > ..i zasilam śląską mafię na forum. Czejś! A skóndżejś je, karlusie? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 20:25 A z Tichów, chopie, z Tichów, tam gdzie najlepsze piwo warzóm! Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 23:03 grzespelc napisał: > A z Tichów, chopie, z Tichów, tam gdzie najlepsze piwo warzóm! A, to mołsz prawie! Kajbych nie bół, to ino Tyskie słepia! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc gdzie??????? 07.02.05, 20:28 kaj, synek, sie godo... no nie dam rady po sląsku pisać;((( Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: gdzie??????? 07.02.05, 22:58 grzespelc napisał: > kaj, synek, sie godo... Ja, mołsz recht. Gupio żech pedzioł - choby po gorolsku. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Aaaaa!!! :)) 07.02.05, 23:01 luzer napisał: > Ja, mołsz recht. Gupio żech pedzioł - choby po gorolsku. ;-)) Aaaa! To nie joł ino TY!!! Ha, ha!!! Joł tak czuł, żech noł nie móg tak szpatnijście, po gorolsku, pedzieć! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś