06.02.05, 14:02
No więc- porozmawiajmy...jak na amerykańskich filmach :)
Obserwuj wątek
    • oko_jeza Re: witam :) 06.02.05, 14:22
      to tylko ja, sprawdzam...mimo mojej niewątpliwej schizofrenii sama ze soba jeszcze nie gadam :P
      • niceman1986 Re: witam :) 06.02.05, 14:23
        Ja również Witam:) Kochanie się szarpnęłaś na tytuł forum:P Koncepcja 2 forum trafna :)
      • tom1111 dobry wieczór wszystkim :-) 06.02.05, 19:38
        heheheh :-)))))

TEST UŚMIECHU :-))))))
        hihihihi

pozdr.
    • kora3 Re: witam :) 06.02.05, 14:22
      oko-jeza napisała:

> No więc- porozmawiajmy...jak na amerykańskich filmach :)

Ciekawe, czy wlezę :)
      • kora3 UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:23

• oko_jeza Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:25
          Ha, witam pierwszych odwaznych :P
          idę na obiad, mam szaszłyki :P
          • kora3 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:27
            oko_jeza napisała:

> Ha, witam pierwszych odwaznych :P
            > idę na obiad, mam szaszłyki :P

Nie mówi się "smacznego' wiec życzę przyjemnego obżarctwa w miłym gronie :)
            • niceman1986 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:28
              Obżarstwo to grzech:P hehe ;)
              • kora3 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:33
                niceman1986 napisał:

> Obżarstwo to grzech:P hehe ;)

no to co ?? hehehe
                • niceman1986 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:39
                  no nic:P Czy ja coś mówie? hehe
                  Poza tym Oko, nie jest osobą która dużo jada :) Je wystarczająco ( to tak by mi się później nie dostało:P)
                  • kora3 Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 14:41
                    czy jesteś ze Śląska ?
                    Jesteś ? :)
                    • niceman1986 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 14:42
                      Jestem ze Śląska, a dokładnie z Górnego :)
                      • kora3 Dej graba :) 06.02.05, 14:44
                        niceman1986 napisał:

> Jestem ze Śląska, a dokładnie z Górnego :)

Witam krajana :)
                        Poznałam Cię po "klupaniu" :) Ja jestem z Katowic :) Teraz od roku mieszkam na
                        wschodnich kresach III Rzeczpospolitej :)
                        • niceman1986 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:45
                          Aaaa... :) Witam, Witam:)
                          Ja mieszkam troszeczkę od Katowic, bardziej na południe, w Pszczynie :)
                          • kora3 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:47
                            niceman1986 napisał:

> Aaaa... :) Witam, Witam:)
                            > Ja mieszkam troszeczkę od Katowic, bardziej na południe, w Pszczynie :)

Fajne miasto .. Bylam nie tak dawno tam w zeszłym roku :) Kumpele mam rodem z
                            Goczałkowic :) To się tam zcasem pojedzie , teraz rzadko, bo kawal :(
                            • niceman1986 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:49
                              Goczałkowice powiadasz, somsiody to są moje:P No dokładnie ok 5 km, może troche mniej ode mnie:)
                              • kora3 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:51
                                niceman1986 napisał:

> Goczałkowice powiadasz, somsiody to są moje:P No dokładnie ok 5 km, może troche
                                > mniej ode mnie:)

No przeca wim :)
                                Tutaj czasem wprawiam ludzi w osłupienie, jak ktos do mnie zadzwoni i
                                przestawiam sie na Sląski :)) Ale raczej wszystkim sie to podoba :) Mnie się
                                podoba tutejsza śpiewna gwara. Mieszkam teraz w Przemyślu tak dokladnie :)
                                • niceman1986 Re: Dej graba :) 06.02.05, 14:54
                                  Ooo bardzo ładne miasto:)
                                  Ja niestety pomimo mieszkania na śląsku prawie 19 lat, nie potrafie posługiwać się tą gwarą:/ Choć na codzień się z nią spotykam- szkoła..:)
                                  • kora3 Re: Dej graba :) 06.02.05, 15:13
                                    Nic takiego trudnego:) Ale ja tez nie posługuję się gwara w zasadzie :) Jeśli
                                    już to w określonym towarzystwie. "Godać" tak lepiej nauczylam sie z checi na
                                    studiach, od znajomych i pzryjaciół. W moim domu rodzinnym po slasku się nie
                                    mówi. Podobno nie można nawet wyczuć o akcencie, ze jestem Slązaczką :) Podczas
                                    studiów w Krakowie ludzie mi nie wierzyli, bo "nie zaciagam" :)
                    • niceman1986 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 14:42
                      Eeee... chyba Ci odp. Jeśli nie to przepraszam :)
                      • luzer Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:36
                        niceman1986 napisał:

> Eeee... chyba Ci odp.

Hej, nie mów tak do kobiety! ;-) Niby jesteś nice, ale nie do końca... ;-)
                        • kora3 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:38
                          luzer napisał:

> niceman1986 napisał:
                          >
                          > > Eeee... chyba Ci odp.
                          >
                          > Hej, nie mów tak do kobiety! ;-) Niby jesteś nice, ale nie do końca... ;-)

Trza być luźnim Luzerek .. Jo je baba nie tako jeszcze staro uma ale :) Można
                          godać blank normalnie , jak do chopa :)

A poważnie to nic sie nie stalo:)
                          >
                          >
                          • luzer Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:40
                            kora3 napisała:

> A poważnie to nic sie nie stalo:)

Przeca wiym, ino tak na skwol godóm. :))
                            • kora3 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:44
                              luzer napisał:

> kora3 napisała:
                              >
                              >
                              > > A poważnie to nic sie nie stalo:)
                              >
                              > Przeca wiym, ino tak na skwol godóm. :))

:) Opole znam barzdo mało niestety :( Byłam raz, przy okazji urlopku w Turawie
                              :) Ale podobało mi sie :)
                              >
                              • luzer Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 15:52
                                kora3 napisała:

> :) Opole znam barzdo mało niestety :( Byłam raz, przy okazji urlopku w Turawie
                                > :) Ale podobało mi sie :)

Ja? Byłajś nad Hitlersee? A woda była czysto? Bo łońskiego lata fest tam
                                capióło. :))
                        • niceman1986 Re: Pytałam cię na tamtym forum 06.02.05, 16:01
                          Nie wiem co było nie tak:| Przecież w dalszej części napisałem przepraszam ;) Wybacz Kora ;)
                          • kora3 Wszystko ok :) 06.02.05, 20:24
                            przecam pisala :)
          • niceman1986 Re: UDAŁO SIE nt. :) 06.02.05, 14:28
            Takim to dobrze! To ja jade do Teściów na obiad:P Co Ty na to?:P Smacznego kochanie:)
    • luzer Jezdem! ;-)) ________nt 06.02.05, 14:41
      • kora3 Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:42

• niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:43
          Witojcie u nos:P Ni ma to jak nowe forum:) Ehh taki jezyk to nie dla mnie:P
        • oko_jeza Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:44
          zjadłam szaszłyki, nie obżerałam się, bo nie lubię :)
          ja tez jestem ze Śląska :P
          • kora3 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:46
            oko_jeza napisała:

> zjadłam szaszłyki, nie obżerałam się, bo nie lubię :)
            > ja tez jestem ze Śląska :P

Na ja o tym to ja downi wiedziala ale, a ło tym synku nicemanie to ni:)
            >
            >
            • niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:46
              Jak widać miła, albo i nie miła niespodzianka. Bywałem kiedyś częściej, taraz matura mnie troche ogranicza, ale się poprawiem- obiecujem:P
              • kora3 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:49
                niceman1986 napisał:

> Jak widać miła, albo i nie miła niespodzianka. Bywałem kiedyś częściej, taraz m
                > atura mnie troche ogranicza, ale się poprawiem- obiecujem:P

Zmieniam gwarę :)
                Ta tys jest młodziuśki ta jak kociak Nicemanie .. Ta tys sie nie obrazuj, że ja
                tak Tobie powim :) to jest taki żart kresowy
                :)
                • oko_jeza Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:51
                  ehh, szkoda że jo gwary ni znom...
                  :P
                • niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:51
                  "Młodości dodaj mi skrzydeł" jak to pisał Mickiewicz:P
                  Jestem jeszcze młody, tak jak Oko, no prawie;) a i na starość przyjdzie czas:D
                  • kora3 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:52
                    niceman1986 napisał:

> "Młodości dodaj mi skrzydeł" jak to pisał Mickiewicz:P
                    > Jestem jeszcze młody, tak jak Oko, no prawie;) a i na starość przyjdzie czas:D

Ale macie fajnie :) Matura .. ehh te czasy .. zazdroszczę :)
                    • oko-jeza Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:54
                      ha ha ha, ja mam mature dopiero za rok :D

zmieniłam kategorie forum, zastanawialam sie, czy nie dać "tylko dla dorosłych", ale niech będzie "różne"...
                    • niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 14:55
                      Kiedyś z pewnością będę mówił tak samo jak Ty. Na razie matura się zbliża (Kwiecień coraz bliżej) Póżniej studia, no i ślub:P
                      • kora3 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 15:14
                        Ślub ??? W tym wieku ?? :)
                        A co chesz studiować PRZED ślubem ??:)
                        • luzer Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 15:27
                          kora3 napisała:

> Ślub ??? W tym wieku ?? :)
                          > A co chesz studiować PRZED ślubem ??:)

Jak to co? NAUKI PRZEDŚLUBNE!!! ;-)))))
                          • kora3 hehe :))) nt. 06.02.05, 15:34

• niceman1986 Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 16:03
                          Administracja lub Ekonomia - dalsze kształcenie kierunku obranego w liecum...:) A na nauki przed ślubne przyjdzie czas, choć raczej nie będą potrzebne ;)
                          A ślub dopiero po studiach ( kolejność zawarta w poście:P)
          • luzer Re: Fajniście, ze jezdeś :D nt. 06.02.05, 15:31
            oko_jeza napisała:

> zjadłam szaszłyki, nie obżerałam się, bo nie lubię :)
            > ja tez jestem ze Śląska :P

Pierónie, dziołcha, naprołwdy? A skóndżejś je? Bo joł tyż żech je genał
            ze Ślunska! :))
            • kora3 heh 06.02.05, 15:35
              luzer napisał:

> oko_jeza napisała:
              >
              > > zjadłam szaszłyki, nie obżerałam się, bo nie lubię :)
              > > ja tez jestem ze Śląska :P
              >
              > Pierónie, dziołcha, naprołwdy? A skóndżejś je? Bo joł tyż żech je genał
              > ze Ślunska! :))
              >
              Nie godejcie jerunie, że sam tu som ino Ślonzoki :))))
              • luzer Re: heh 06.02.05, 15:39
                kora3 napisała:

> Nie godejcie jerunie, że sam tu som ino Ślonzoki :))))

Joł żech je ze Łopola. Sam, na Łopolszczyjźnie som aże czi srogie miasta na "Ł":
                Łopole, Łolesno i Łojzimek. ;-))
                • kora3 Re: heh 06.02.05, 15:41
                  luzer napisał:

> kora3 napisała:
                  >
                  >
                  > > Nie godejcie jerunie, że sam tu som ino Ślonzoki :))))
                  >
                  > Joł żech je ze Łopola. Sam, na Łopolszczyjźnie som aże czi srogie miasta na "Ł"
                  > :
                  > Łopole, Łolesno i Łojzimek. ;-))

a dyć to prowda :)
                  Jo jak juz Wom schreibla jest z samutkich Katowic :) Tero kajś indzi mieszkom,
                  ale w piknym mieście :) Ni ma jak kresy :) Za swoimi zawsze serce zaboli ale :(
                  >
                  >
                  >
                  • luzer Re: heh 06.02.05, 15:50
                    kora3 napisała:

> luzer napisał:
                    >
                    > > kora3 napisała:
                    > >
                    > >
                    > > > Nie godejcie jerunie, że sam tu som ino Ślonzoki :))))
                    > >
                    > > Joł żech je ze Łopola. Sam, na Łopolszczyjźnie som aże czi srogie miasta
                    > na "Ł"
                    > > :
                    > > Łopole, Łolesno i Łojzimek. ;-))
                    >
                    > a dyć to prowda :)
                    > Jo jak juz Wom schreibla jest z samutkich Katowic :) Tero kajś indzi mieszkom,
                    > ale w piknym mieście :) Ni ma jak kresy :) Za swoimi zawsze serce zaboli ale :(

Ja, joł wiam - Przemyśl (po angielsku: "Think It Over") to je ganc fajniste
                    miasto. Bywóm tam czynsto skuli przeglódów tyjotralnych. Kożdy rok jeżdżymy do
                    Horyńca na Biejsiada Tyjatrolnoł - blank fajny przeglónd! Hej, zołwdy sie tam
                    nasłepia gorzoły i piwa i najśpiewóm w knajpie "Dukat" świńskich piejśniczków.
                    A jak sie cojś uda wyszpilać, to potym zajś na wiesna przijeżdżómy do Przemyśla
                    na Reminiscyncyje Horynieckie i zajś słepiemy. Nie ma to jak być komedyjóntem. :))
                    • abstrakt2003 Przemyśl tam to dopiero gadają :) 06.02.05, 16:02
                      Gdy w sklepie dwie miejscowe babki zaczęły gadać to miałem wrażenie jak bym
                      oglądał film ze Szczepciem i Tońciem :)
                    • kora3 Re: heh 06.02.05, 20:27
                      Luzer pieronie :) Nie do wiory !! Dyć ja Horyniec obslugujem !!! Tego roku zem
                      była ino na finale , ale i tak było balnk fajniscie...Że też my siem wcześni nie
                      zgodali :( By mi się skamramili .. Ni ma jak być pismokiem :)
                      • kora3 Luzer .. cholera :) 06.02.05, 20:32
                        jakby Oko i inni wpadli wczesniej na pomysł tego forum, już byśmy byli po piwku
                        w Dukacie :)) Możeś gdzie stał koło mnie :) Byłes na "Saksofoniście" Teatru
                        From Poland Z Katowic ??? Jeśli byles w niedzielę 23stycznia? jak byłes to
                        widzialeś mnie na bank ... potem powiem dlaczego :)
                        • luzer Re: Luzer .. cholera :) 06.02.05, 20:56
                          kora3 napisała:

> jakby Oko i inni wpadli wczesniej na pomysł tego forum, już byśmy byli po
                          > piwku w Dukacie :))

No ja, genau!

> Możeś gdzie stał koło mnie :)
                          > Byłes na "Saksofoniście" Teatru From Poland Z Katowic???

We Horyńcu - nie. Joł to widzioł wczejśnij, w Danzig na "Windowisku" u Gonza
                          czyli Marka Branda. Ale Jarka Filipskiego z TfP znóm. :))

> Jeśli byles w niedzielę 23stycznia? jak byłes to widzialeś mnie na bank ...
                          > potem powiem dlaczego :)

W tym roku nie, bo tyn pieróński Witek zamknoł "Dukata" i my tam nie umieli
                          wlyjść. Godoł co łorganizatorzy sie z nim nie dogołdali i w nocy ze soboty na
                          niedziela nos wyciepli i z "Dukata" i z "Hetmana". No to my polejźli na kwatera
                          i tam my sie łożarli swojom, piwatnom gorzołom. A w niedziela rano nos
                          schlastali na łomówieniach, no to my już nie łajzili na ogłoszenia wyników,
                          jeno my pocijśli curik do dóm.
                          • kora3 Re: Luzer .. cholera :) 06.02.05, 21:05
                            luzer napisał:

> kora3 napisała:
                            >
                            > > jakby Oko i inni wpadli wczesniej na pomysł tego forum, już byśmy byli po
                            >
                            > > piwku w Dukacie :))
                            >
                            > No ja, genau!

No to by było blank fajniście... Ale łod czego prziszło zima ??

>
                            > > Możeś gdzie stał koło mnie :)
                            > > Byłes na "Saksofoniście" Teatru From Poland Z Katowic???
                            >
                            > We Horyńcu - nie. Joł to widzioł wczejśnij, w Danzig na "Windowisku" u Gonza
                            > czyli Marka Branda. Ale Jarka Filipskiego z TfP znóm. :))

Ach ja...
                            >
                            > > Jeśli byles w niedzielę 23stycznia? jak byłes to widzialeś mnie na bank .
                            > ..
                            > > potem powiem dlaczego :)
                            >
                            > W tym roku nie, bo tyn pieróński Witek zamknoł "Dukata" i my tam nie umieli
                            > wlyjść. Godoł co łorganizatorzy sie z nim nie dogołdali i w nocy ze soboty na
                            > niedziela nos wyciepli i z "Dukata" i z "Hetmana". No to my polejźli na kwatera
                            > i tam my sie łożarli swojom, piwatnom gorzołom. A w niedziela rano nos
                            > schlastali na łomówieniach, no to my już nie łajzili na ogłoszenia wyników,
                            > jeno my pocijśli curik do dóm.
                            >
                            no toscie mieli zaprawa :)
                            Pytala żech , bo tam je taki fragmynt, jak chop biere dziołcha z wudowni i e
                            zniom wywiło chwila. Jo siedneła w pirszym rzyndzie, bo musza (fotki robia
                            przeca:) i uon mie wzion. Jakbyś sam byl wtedy to bys mnie już widzioł i pół
                            kamractwza by juz bylo , co nie ??
                            :)
                            • luzer Re: Luzer .. cholera :) 06.02.05, 21:19
                              kora3 napisała:

> No to by było blank fajniście... Ale łod czego prziszło zima ??

No gynau to samo żech pedzioł. :))

> no toscie mieli zaprawa :)

Ja, ja... Cołkiem niezło. Łeb to mie jeszcze bez dwa dni bolała.

> Pytala żech , bo tam je taki fragmynt, jak chop biere dziołcha z wudowni i e
                              > zniom wywiło chwila. Jo siedneła w pirszym rzyndzie, bo musza (fotki robia
                              > przeca:) i uon mie wzion. Jakbyś sam byl wtedy to bys mnie już widzioł i pół
                              > kamractwza by juz bylo , co nie ??

No ja, to bych Cie już namierzół. Ale do lutego mało wiela... Drap zleci.
                              Dom Ci namiary, choby we Bondzie - np. - bana siedzioł przi czecim stoliku links
                              i bana czimoł cajtung do góry szłapóma, hehehe... :)))
                            • tom1111 no ładnie - enigma 06.02.05, 21:22
                              ja też mieszkam na Śląsku (od urodzenia) aktualnie w Gliwicach
                              ale nic nie rozumie z tego szyfru

:-))) pozdr.
                              • oko_jeza Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 21:28
                                Tom, ja też niewiele rozumiem, a też jestem z Gliwic? jestes z centrum czy z którejś pięknej dzielnicy? :P
                                • tom1111 Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 21:49
                                  mieszkam na Trynku (os. Zubrzyckiego)
                                  całkiem przyjemnie :-)
                                  blisko do rynku ok.15min.
                                  a Ty z jakiej lokalizacji ?
                                  • oko_jeza Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 21:53
                                    Blisko lodowiska, za mostem nad naszą piękną Kłodnicą... i blisko cmentarza hutniczego, o ile wiesz, gdzie on jest :)
                                    • tom1111 Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 22:00
                                      cmentarz hutniczy ? niedaleko GZUTu ?
                                      przy ul. robotniczej ten cmentarz??

gdzieś tam drogę budują
                                      • oko_jeza Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 22:02
                                        tak, dokładnie tam :) a droge wybudowali przy lodowisku, blisko mnie...ale nikt nią nie jeździ :)
                                        a tak w goóle tyo tamtędy jakoś ma średnicówka iść
                                        • tom1111 Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 22:44
                                          średnicówka ma tam lecieć jakoś starym korytem kłodnicy - tam gdzie teraz jest
                                          ten długi skwer
                                          za lotniskiem autostrada , otaczają nas drogami ,
                                          ale to chyba dobrze , w centrum będzie mniejszy ruch ,przyjemniej będzie tam
                                          spacerować :-)
                                          • oko_jeza Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 23:01
                                            skwer??? to jest smietnisko nie skwer...wiem,bo chodzę tamtędy codziennie do szkoły :) a średnicówka..dobrze, że będzie, byle przez moja ulice nie zrobili drogi dla tirów, a takie niestety są plany :P
                                            skoro jesteś z Gliwic- to polecam w najbliższy cxzwartek DKF w amok-u :)
                                    • fnoll Re: no ładnie - enigma 07.02.05, 01:32
                                      oko_jeza napisała:

> Blisko lodowiska, za mostem nad naszą piękną Kłodnicą...

nie tylko waszą, nie tylko waszą... :) się mi przyszło urodzić w mieście nad
                                      Kłodnicą, ale innym, i trochę sporo nad nią czasu spędziłem

Oppeln Schlesien rulez, jo :D
                                      • luzer Re: no ładnie - enigma 07.02.05, 01:51
                                        fnoll napisał:

> Oppeln Schlesien rulez, jo :D

Jo, jo, ziomalu. ;-))
                              • luzer Re: no ładnie - enigma 06.02.05, 21:31
                                tom1111 napisał:

> ja też mieszkam na Śląsku (od urodzenia) aktualnie w Gliwicach
                                > ale nic nie rozumie z tego szyfru

Bojś pewnie chopie do szuli łajziół i cajt marnowoł, miasto po placu lołtać
                                i gołdka sztudirować. ;-))

Pyrsk!
                      • luzer Re: heh 06.02.05, 20:40
                        kora3 napisała:

> Luzer pieronie :) Nie do wiory !! Dyć ja Horyniec obslugujem !!! Tego roku zem
                        > była ino na finale , ale i tak było balnk fajniscie...Że też my siem wcześni
                        > nie zgodali :( By mi się skamramili .. Ni ma jak być pismokiem :)

No widzisz!!! Joł już tam bół czworty rółz. W prziszłym roku to sie muszymy
                        zołwczas ugołdać, coby jaki bier w "Dukacie" abo we "Hetmanie" wysłepać! :))
                        Już sie na to blank ciesza!!! :))
                        • kora3 Re: heh 06.02.05, 20:54
                          luzer napisał:

> kora3 napisała:
                          >
                          >
                          > > Luzer pieronie :) Nie do wiory !! Dyć ja Horyniec obslugujem !!! Tego rok
                          > u zem
                          > > była ino na finale , ale i tak było balnk fajniscie...Że też my siem wcze
                          > śni
                          > > nie zgodali :( By mi się skamramili .. Ni ma jak być pismokiem :)
                          >
                          >
                          > No widzisz!!! Joł już tam bół czworty rółz. W prziszłym roku to sie muszymy
                          > zołwczas ugołdać, coby jaki bier w "Dukacie" abo we "Hetmanie" wysłepać! :))
                          > Już sie na to blank ciesza!!! :))
                          >
                          >
                          Luzer no ba :) Na 100 proc. a jak się zwie twwoja grupa, bo z okolic opola to
                          kojarzę Fietera :) ale oni sa z Ozimka ...
                          • luzer Re: heh 06.02.05, 21:00
                            kora3 napisała:

> Luzer no ba :) Na 100 proc. a jak się zwie twwoja grupa, bo z okolic opola to
                            > kojarzę Fietera :) ale oni sa z Ozimka ...

Nie powia Ci na forumie, bo by iberaszungu na przijszły rok nie buło. ;-))
                            • kora3 Re: heh 06.02.05, 21:07
                              luzer napisał:

> kora3 napisała:
                              >
                              >
                              > > Luzer no ba :) Na 100 proc. a jak się zwie twwoja grupa, bo z okolic opol
                              > a to
                              > > kojarzę Fietera :) ale oni sa z Ozimka ...
                              >
                              > Nie powia Ci na forumie, bo by iberaszungu na przijszły rok nie buło. ;-))

No nich bydzie moja strata :) Dogodomy się i w prziszłym roczku zaro Cie
                              wynajdem .. Ino zagodom .."Witoj Luzer, dej graba" a zaro mnie poznosz :)
                              A kojarzysz dyrektora Centum Kulturalnego w Pzremyslu ?
                              Odwołali go pieruny.
                              >
                              • luzer Re: heh 06.02.05, 21:12
                                kora3 napisała:

> A kojarzysz dyrektora Centum Kulturalnego w Pzremyslu ?
                                > Odwołali go pieruny.

Czarskiego? Fajny bół chop. A kto prziszoł na jego miejsce?
                                • kora3 Re: heh 07.02.05, 08:46
                                  Nikt nie prziszoł ... Łodoboionzki przjon Adam Halwa ale ino do tego czau jak
                                  konkurs rozpiszom i uskuteczniom. W urzyndzie marszalkowskim tumaczyli metnie,
                                  że był chop mało chop malo kryatywny .. haha. Godajom, że to marszołka robota:(
                                  Z Czarskim nie pogodosz bo zdoł komora i nie idzie go zunacyć kaj je. :(
                                  • luzer Re: heh 07.02.05, 19:12
                                    Pieróńskie urzyndasy! Ci to sie dopiero ale na wszistkiym znajom, gizdy
                                    pieróńskie! Marszołki zasmolóne! Urzyndasy to dopiero som kreatiwne, ale
                                    we przeciepywamiu papiórów... Pewnikiym ktojś tam szuko arbajtu dla szwagra
                                    abo ujka.
                                    • kora3 Re: heh 07.02.05, 20:49
                                      luzer napisał:

> Pieróńskie urzyndasy! Ci to sie dopiero ale na wszistkiym znajom, gizdy
                                      > pieróńskie! Marszołki zasmolóne! Urzyndasy to dopiero som kreatiwne, ale
                                      > we przeciepywamiu papiórów... Pewnikiym ktojś tam szuko arbajtu dla szwagra
                                      > abo ujka.
                                      >
                                      >
                                      No wisz synek :) tyn marszołek to sie sam na niyczym nie zno:D Kiep Ci to je
                                      zawołany, gupielok i gizda jakich ni ma :D ale, że go kto wybroł naród to
                                      wszendy go proszom i gupoty moze se godać, aż czokli ze lbów lecom ... Tak unacy
                                      , ze gańba mom, ze to je marszołek, bo godo kieby był formon abo inszy :)
                                      A że szuko ktuś dlo swojaja posada to wiyncy niż pewne je, bo już konskursa
                                      rychtujom ino nie znone kandydoty hehe ...A Czarskiego hań na kuroniówka dali, z
                                      końcem miesionca tak zwyczojnie, papier mu dali i rzekli "Wy już tu Czarski nie
                                      robicie" Gańba .. 14 roków dobrze im robił teraz za mało kreatywny ???
                                      >
                                      • luzer Re: heh 07.02.05, 23:13
                                        kora3 napisała:

No, ja. Joł to genau tak myjśloł. A tyn marszołek nie je przipadkiym ze SLD?
                                        To te mamlasy pieróńskie tako łónaczom. Widza od łónych stil :((
                                        Jak by bół ze SLD, to zołdwdy je szansa, co łónego drap zamknom.
                                        To nie je możliwe, co by taki pierón nie bół umoczóny w jakimś szajsie. :))
                                        • kora3 Re: heh 08.02.05, 09:16
                                          luzer napisał:

> kora3 napisała:
                                          >
                                          >
                                          > No, ja. Joł to genau tak myjśloł. A tyn marszołek nie je przipadkiym ze SLD?
                                          > To te mamlasy pieróńskie tako łónaczom. Widza od łónych stil :((
                                          > Jak by bół ze SLD, to zołdwdy je szansa, co łónego drap zamknom.
                                          > To nie je możliwe, co by taki pierón nie bół umoczóny w jakimś szajsie. :))

Niy uon je z Samoobrony :) Ale tyż je szansa co go przywrom :)
                                          >
                                          >
                                          • luzer Re: heh 08.02.05, 10:09
                                            kora3 napisała:

> Niy uon je z Samoobrony :) Ale tyż je szansa co go przywrom :)

No, to mołsz ganc pewne. Do notwery nikogo bez wyroku nie przijmnom.
                                            Ani się nie łobejrzisz jak chop trefi do sztrafansztaltu. ;-))
                                            • kora3 Re: heh 08.02.05, 10:44
                                              luzer napisał:

> kora3 napisała:
                                              >
                                              >
                                              > > Niy uon je z Samoobrony :) Ale tyż je szansa co go przywrom :)
                                              >
                                              > No, to mołsz ganc pewne. Do notwery nikogo bez wyroku nie przijmnom.
                                              > Ani się nie łobejrzisz jak chop trefi do sztrafansztaltu. ;-))

Łoby Luzer łoby, bo ino śmich pusty i sromota jak uon kaj s sie wypowi ..
                                              hehehehehe choćby po halbie :)
                                              >
                                              >
                                              >
                • abstrakt2003 Re: heh :) 06.02.05, 15:56
                  Ślązakiem nie jestem, ale jutro jadę do Raciborza - na cały tydzień. Nie wiem
                  czy to Śląsk ale mniejszość Niemiecka napewno tam jest.
                  • luzer Re: heh :) 06.02.05, 16:02
                    abstrakt2003 napisał:

> Ślązakiem nie jestem, ale jutro jadę do Raciborza - na cały tydzień. Nie wiem
                    > czy to Śląsk ale mniejszość Niemiecka napewno tam jest.

No jasne, że Ślónsk! Rattibor! Blank fajne ślónskie miasto! :))
                    • abstrakt2003 Re: heh :) 06.02.05, 16:04
                      A nocujemy w bardzo sympatycznym hoteliku w Kuźni Raciborskiej (a to jak będzie
                      po miejscowemu:)
                      • luzer Re: heh :) 06.02.05, 16:41
                        abstrakt2003 napisał:

> A nocujemy w bardzo sympatycznym hoteliku w Kuźni Raciborskiej (a to jak
                        > będzie po miejscowemu:)

Kuźnia Raciborsko? A dyć - Ratiborhammer! ;-)))
                        • abstrakt2003 Re: heh :) 06.02.05, 17:17
                          Kurcze! To chyba jest Kuźnica a nie Kuźnia!? Sam już nie wiem, ale hotel jest
                          świetny! :)
                          • luzer Re: heh :) 06.02.05, 17:25
                            abstrakt2003 napisał:

> Kurcze! To chyba jest Kuźnica a nie Kuźnia!? Sam już nie wiem, ale hotel jest
                            > świetny! :)

Nie, musi być Kuźnia. O Kuźnicy Raciborskiej w życiu nie słyszałem.
                            • niceman1986 Re: heh :) 06.02.05, 17:30
                              Musi, musi! Kuźnia :)
    • abstrakt2003 Re: witam :) 06.02.05, 15:54
      No i mam za swoje :) Korcia z mojego wątku tu mnie przygnała :)
      PS
      A jamci z Otwocka jest - znaczy takiej skromnej mieściny co to niedaleko
      stolicy naszego pieknęgo kraju leży :)
      • luzer Re: witam :) 06.02.05, 15:55
        abstrakt2003 napisał:

> A jamci z Otwocka jest - znaczy takiej skromnej mieściny co to niedaleko
        > stolicy naszego pieknęgo kraju leży :)

KOŁO KRAKOWA???!!! ;-))
        • abstrakt2003 Re: witam :) 06.02.05, 15:57
          Nie wiesz co mówisz :) Krakusy nie chcą stolicy. Sam słyszałem - nawet o tym
          piosenki układają :)
          • luzer Re: witam :) 06.02.05, 16:00
            abstrakt2003 napisał:

> Nie wiesz co mówisz :) Krakusy nie chcą stolicy. Sam słyszałem - nawet o tym
            > piosenki układają :)

No, ale w końcu - co oni mają do gadania wobec potegi tradycji... ;-))
            • oko-jeza Re: witam :) 06.02.05, 16:53
              tako ze mnie śloonsko dziołcha jak z koziej dupy rajzentasza :P
              • oko-jeza Re: witam :) 06.02.05, 16:54
                a jestem z Gliwic :))
                • luzer Re: witam :) 06.02.05, 17:01
                  oko-jeza napisała:

> a jestem z Gliwic :))

No, to żejś je glajwicko ślónsko dziołcha! ;-)) I my som sómsiady. Jach bych
                  sie fest rozmachnół, to bych sam ze Oppeln mało wiela dociepnoł kamieniem do
                  Gleiwitz i szczaskoł Ci łokno. ;-))
                  • oko-jeza Re: witam :) 06.02.05, 17:09
                    hehe :P tylko że ze mnie taka ślazaczka, że dziadkowie spok Krakowa, Warszawy i Ukrainy, ze śląska nikogo :P
                    ale fajnie żes sąsiad :))
                    • niceman1986 Re: witam :) 06.02.05, 17:23
                      To tak jak u mnie. Rodzice, siostra i bratz pomorza- kaszybi. Dziadkowie też :)
                • abstrakt2003 Gliwice :( 06.02.05, 17:13
                  Nie najlepiej mi się kojrzą :( Dużo musiałem się przez te Gliwice narobić
                  ostatnio.
                  • niceman1986 Re: Gliwice :( 06.02.05, 17:21
                    Mi się kojarzyły źle zanim poznałem Oko, z uwagi na wcześniejszą "miłość" (żadna miłość-błąd) więc nie byłeś sam... Teraz kojarzą mi się tylko i wyłącznie dobrze :]
                  • oko-jeza Re: Gliwice :( 06.02.05, 17:35
                    a co takigo robiłeś w Gliwicach?
                    • abstrakt2003 Re: Gliwice :( 06.02.05, 17:57
                      6 lat temu robiłem badania geotechniczne pod Tesco. A ostatnio badaliśmy grunty
                      pod "Park Diamentowy" :) taki został nazwany zespół hal magazynowych który
                      będzie ulokowanych w pobliżu opla.
                      • oko_jeza Re: Gliwice :( 06.02.05, 18:05
                        a to nie zazdroszczę, ale pewnie sam sobie taką pracę wybrałeś :)
                        • abstrakt2003 Re: Gliwice :( 11.02.05, 21:22
                          Praca jest fajna, ale grunty w Gliwicach paskudne :)
    • karafka_do_wina sprawdzam czy mogem pisac na nowym forum 06.02.05, 18:06
      • karafka_do_wina mogem. dziękujem :-) 06.02.05, 18:07
        • oko_jeza Re: mogem. dziękujem :-) 06.02.05, 18:13
          ależ nie ma za co :-)
    • stephen_s Witam :)))))) (n/t) 06.02.05, 18:29

• niceman1986 Re: Witam :)))))) (n/t) 06.02.05, 18:33
        Ja również witam:)
      • kora3 Powitać Stepha i Karafke :) 06.02.05, 20:34
        stephen_s napisał:

>
        • karafka_do_wina dziękuję za powitanie, witam cie Kora :-) 07.02.05, 01:18
    • mamalgosia no to i ja jestem 07.02.05, 10:01
    • grzespelc Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 14:24
      ..i zasilam śląską mafię na forum.
      • niceman1986 Re: Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 15:36
        I tak ma być!!
      • luzer Re: Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 18:42
        grzespelc napisał:

> ..i zasilam śląską mafię na forum.

Czejś! A skóndżejś je, karlusie? :-))
        • grzespelc Re: Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 20:25
          A z Tichów, chopie, z Tichów, tam gdzie najlepsze piwo warzóm!
          • luzer Re: Jestem i ja. Dzięki, Oczko;) 07.02.05, 23:03
            grzespelc napisał:

> A z Tichów, chopie, z Tichów, tam gdzie najlepsze piwo warzóm!

A, to mołsz prawie! Kajbych nie bół, to ino Tyskie słepia! ;-))
        • grzespelc gdzie??????? 07.02.05, 20:28
          kaj, synek, sie godo...
          no nie dam rady po sląsku pisać;(((
          • luzer Re: gdzie??????? 07.02.05, 22:58
            grzespelc napisał:

> kaj, synek, sie godo...

Ja, mołsz recht. Gupio żech pedzioł - choby po gorolsku. ;-))
            • luzer Aaaaa!!! :)) 07.02.05, 23:01
              luzer napisał:

> Ja, mołsz recht. Gupio żech pedzioł - choby po gorolsku. ;-))

Aaaa! To nie joł ino TY!!! Ha, ha!!! Joł tak czuł, żech noł nie móg tak
              szpatnijście, po gorolsku, pedzieć! ;-))
    • cechatehace O jak fajnie, też jestem :) nt. 07.02.05, 19:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka