03.03.05, 10:44
co jest? Dlaczego to przemyka niezauważane?
Obserwuj wątek
    • mojave Re: Plebania 03.03.05, 10:45
      bo chyba nikt tego nie ogląda...
      • mafilka Re: Plebania 03.03.05, 10:47
        I właśnie zastanawia mnie dlaczego? Czyżby nie był tak durny jak MjM? To nawet
        ciekawie wygląda z punktu widzenia jakiegoś naukowego....?
        • mojave Re: Plebania 03.03.05, 10:49
          on jest chyba tak durny, ze aż nie śmieszny i ciężkostrawny. przynajmniej tak
          mi się wdaje na podstawie fragmentow, ktore miałam okazje obejrzec skacząć po
          kanalach.
          • mafilka Re: Plebania 03.03.05, 10:50
            i nawet ma elementy horroru... trzyma w napięciu jak... pod napięciem ;)
        • carrera2003 Re: Plebania 03.03.05, 10:50
          Ja nie oglądam bo jak widzę tę okropną Halinkę to mnie szlag jasny trafia i
          budzą się we mnie demony!
          • mafilka Re: Plebania 03.03.05, 10:50
            A wiesz czyją żoną(w realu) jest Halinka?
    • bm_ka Re: Plebania 03.03.05, 10:55
      mafilka napisała:

> co jest? Dlaczego to przemyka niezauważane?

Zupełnie nie słusznie bowiem serial niesie wartości. Takie jak trzeba, no nie?
      Wy, jak juz coś o wierze to z gory zakładacie ze to jest be a tam kwitnie
      normalne życie, ludzie sie kochaja, kłamią, zdradzają, są przestepcami ..
      a ze chodzą do kościoła .. toż to jak w życiu, co nie?
      Troszkę szerzej spójrzcie na te telewizję, nie tylko MjM Wam w głowie! No!
      • mafilka Re: Plebania 03.03.05, 10:56
        bm_ka napisała:

> mafilka napisała:
        >
        > > co jest? Dlaczego to przemyka niezauważane?
        >
        > Zupełnie nie słusznie bowiem serial niesie wartości. Takie jak trzeba, no nie?
        > Wy, jak juz coś o wierze to z gory zakładacie ze to jest be a tam kwitnie
        > normalne życie, ludzie sie kochaja, kłamią, zdradzają, są przestepcami ..
        > a ze chodzą do kościoła .. toż to jak w życiu, co nie?
        > Troszkę szerzej spójrzcie na te telewizję, nie tylko MjM Wam w głowie! No!
        >
        >
        NO!!!!
        ;))))
    • gocha221 Re: Plebania 03.03.05, 11:01
      ja plebanii nigdy nie ogladałam, ale moja 85-letnia Babcia sledziła kiedys losy
      ksiedza proboszcza i jego parafian z wielkim oodaniem. Do czasu:-)
      tam był jakis motyw, ze "ksiundz" proboszcz był podejrzany o posiadanie dorosłej
      córki. No i Babcia się na serial obraziła, ze jak mogą takie rzeczy o swietej
      osobie wymyslać!! No i plebania straciła wiernego widza:-)
      a NDiNZ Babcia przestała oglądac, bo serialowe karetki mają za głośny sygnał i
      Babcia się denerwuje, ze to jedzie do kogoś z sasiadów:-)) Kochana jest!!
      • carrera2003 Re: Plebania 03.03.05, 11:11
        Wiwm wiem, tego okropnego co nie pamiętam jak się nazywa a był ostatnio u
        Majewskiego.
        Biję się w pierś z żalu iż nie oglądam tego serialu! Jak mogę??! On taki
        pouczający! Te przesłanki - żeby miłować wszystkich i w ogóle! A jakiż on
        życiowy - szczególnie te NIEWIDZIALNE SERCA, czy jak im tam...
        • mafilka Re: Plebania 03.03.05, 11:25
          Ten okropny nazywa się Piotr Pręgowski, gral kiedyś rewelacyjnie Kraszana
          Hamuracośtam w Zmiennikach. A Plebania... cóż... miłować się trza i już!
          • wysoka7 Re: Plebania 03.03.05, 11:50
            A ja nie oglądam, bo to takie bogoojczyźniane. Bardzo też mnie jako
            niepraktykującą polonistkę irytuje warstwa językowa dialogów, te niby
            nadbużańskie naleciałości " co tobie porobiło się", "my już nie razem", ten
            akcent niby wschodni, sztucznie to brzmi.Postaci przerysowane. Odrzuca mnie
            też ta mega bieda, pijaństwo, co chałupa to dramat, a jak już ktoś bogaty to
            podlec. I w tym wszystkim niby oaza cnoty w Babilonie, plebania. Na której
            wałkoni się banda pasożytów. Wiecznie w kuchni w oparach rosołów i przy
            półmiskach. Zabawny jest tylko policjancik z mamcią. A szczytem jest czołówka z
            wirującą plebanią jak w wirtualnym katalogu budownictwa jednorodzinnego. To
            niestety nie śmieszy, tylko wkurza.
            • scoutek Re: Plebania 03.03.05, 11:56
              ale zaczeli zmieniac te gladka powierzchnie Plebanii... pojawil sie tam ksiadz -
              nowy wikary, taki rzeklabym bardzo prawdziwy, interesuja go wylacznie
              pieniadze i pracowac chce wylacznie odtad dotad... wredny jest.... ciekawe jak
              dlugo takim zostanie... pewnie szlachetny proboszcz go wychowa na swoj obraz i
              podobienstwo....
        • fritzek Re: Plebania 03.03.05, 11:33
          carrera2003 napisała:
          > Biję się w pierś z żalu iż nie oglądam tego serialu! Jak mogę??!

Bij się w piersi,żałuj za grzechy,zrób postanowienie poprawy.W końcu jest
          Wielki Post.W ramach pokuty oprócz odcinków bieżących oglądaj jeszcze powtórki
          na Polonii.Amen.
          • carrera2003 Re: Plebania 03.03.05, 11:58
            A oglądając będe nagrywać i nazajutrz rano oglądać te nagrane. Przed wyjściem
            do pracy!
    • mafilka Re: Plebania 03.03.05, 13:23
      No proszę... A jednak oglądacie...
      • wien_freundin Re: Plebania 03.03.05, 14:10
        Ja tam chyba znów zaczne Plebanie zapodawać ,bo ponoć ma ulubiona gwiazda
        Agniesia Viki Włodarczyk wraca..;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka