mafilka 03.03.05, 10:44 co jest? Dlaczego to przemyka niezauważane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mafilka Re: Plebania 03.03.05, 10:47 I właśnie zastanawia mnie dlaczego? Czyżby nie był tak durny jak MjM? To nawet ciekawie wygląda z punktu widzenia jakiegoś naukowego....? Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: Plebania 03.03.05, 10:49 on jest chyba tak durny, ze aż nie śmieszny i ciężkostrawny. przynajmniej tak mi się wdaje na podstawie fragmentow, ktore miałam okazje obejrzec skacząć po kanalach. Odpowiedz Link Zgłoś
mafilka Re: Plebania 03.03.05, 10:50 i nawet ma elementy horroru... trzyma w napięciu jak... pod napięciem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carrera2003 Re: Plebania 03.03.05, 10:50 Ja nie oglądam bo jak widzę tę okropną Halinkę to mnie szlag jasny trafia i budzą się we mnie demony! Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re: Plebania 03.03.05, 10:55 mafilka napisała: > co jest? Dlaczego to przemyka niezauważane? Zupełnie nie słusznie bowiem serial niesie wartości. Takie jak trzeba, no nie? Wy, jak juz coś o wierze to z gory zakładacie ze to jest be a tam kwitnie normalne życie, ludzie sie kochaja, kłamią, zdradzają, są przestepcami .. a ze chodzą do kościoła .. toż to jak w życiu, co nie? Troszkę szerzej spójrzcie na te telewizję, nie tylko MjM Wam w głowie! No! Odpowiedz Link Zgłoś
mafilka Re: Plebania 03.03.05, 10:56 bm_ka napisała: > mafilka napisała: > > > co jest? Dlaczego to przemyka niezauważane? > > Zupełnie nie słusznie bowiem serial niesie wartości. Takie jak trzeba, no nie? > Wy, jak juz coś o wierze to z gory zakładacie ze to jest be a tam kwitnie > normalne życie, ludzie sie kochaja, kłamią, zdradzają, są przestepcami .. > a ze chodzą do kościoła .. toż to jak w życiu, co nie? > Troszkę szerzej spójrzcie na te telewizję, nie tylko MjM Wam w głowie! No! > > NO!!!! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Plebania 03.03.05, 11:01 ja plebanii nigdy nie ogladałam, ale moja 85-letnia Babcia sledziła kiedys losy ksiedza proboszcza i jego parafian z wielkim oodaniem. Do czasu:-) tam był jakis motyw, ze "ksiundz" proboszcz był podejrzany o posiadanie dorosłej córki. No i Babcia się na serial obraziła, ze jak mogą takie rzeczy o swietej osobie wymyslać!! No i plebania straciła wiernego widza:-) a NDiNZ Babcia przestała oglądac, bo serialowe karetki mają za głośny sygnał i Babcia się denerwuje, ze to jedzie do kogoś z sasiadów:-)) Kochana jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
carrera2003 Re: Plebania 03.03.05, 11:11 Wiwm wiem, tego okropnego co nie pamiętam jak się nazywa a był ostatnio u Majewskiego. Biję się w pierś z żalu iż nie oglądam tego serialu! Jak mogę??! On taki pouczający! Te przesłanki - żeby miłować wszystkich i w ogóle! A jakiż on życiowy - szczególnie te NIEWIDZIALNE SERCA, czy jak im tam... Odpowiedz Link Zgłoś
mafilka Re: Plebania 03.03.05, 11:25 Ten okropny nazywa się Piotr Pręgowski, gral kiedyś rewelacyjnie Kraszana Hamuracośtam w Zmiennikach. A Plebania... cóż... miłować się trza i już! Odpowiedz Link Zgłoś
wysoka7 Re: Plebania 03.03.05, 11:50 A ja nie oglądam, bo to takie bogoojczyźniane. Bardzo też mnie jako niepraktykującą polonistkę irytuje warstwa językowa dialogów, te niby nadbużańskie naleciałości " co tobie porobiło się", "my już nie razem", ten akcent niby wschodni, sztucznie to brzmi.Postaci przerysowane. Odrzuca mnie też ta mega bieda, pijaństwo, co chałupa to dramat, a jak już ktoś bogaty to podlec. I w tym wszystkim niby oaza cnoty w Babilonie, plebania. Na której wałkoni się banda pasożytów. Wiecznie w kuchni w oparach rosołów i przy półmiskach. Zabawny jest tylko policjancik z mamcią. A szczytem jest czołówka z wirującą plebanią jak w wirtualnym katalogu budownictwa jednorodzinnego. To niestety nie śmieszy, tylko wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Plebania 03.03.05, 11:56 ale zaczeli zmieniac te gladka powierzchnie Plebanii... pojawil sie tam ksiadz - nowy wikary, taki rzeklabym bardzo prawdziwy, interesuja go wylacznie pieniadze i pracowac chce wylacznie odtad dotad... wredny jest.... ciekawe jak dlugo takim zostanie... pewnie szlachetny proboszcz go wychowa na swoj obraz i podobienstwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
fritzek Re: Plebania 03.03.05, 11:33 carrera2003 napisała: > Biję się w pierś z żalu iż nie oglądam tego serialu! Jak mogę??! Bij się w piersi,żałuj za grzechy,zrób postanowienie poprawy.W końcu jest Wielki Post.W ramach pokuty oprócz odcinków bieżących oglądaj jeszcze powtórki na Polonii.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
carrera2003 Re: Plebania 03.03.05, 11:58 A oglądając będe nagrywać i nazajutrz rano oglądać te nagrane. Przed wyjściem do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
wien_freundin Re: Plebania 03.03.05, 14:10 Ja tam chyba znów zaczne Plebanie zapodawać ,bo ponoć ma ulubiona gwiazda Agniesia Viki Włodarczyk wraca..;))) Odpowiedz Link Zgłoś