Dodaj do ulubionych

władca pierścieni

04.03.05, 20:41
no leci właśnie na TVN, wbijam się w tefol choć już to widziałam, ciao
Obserwuj wątek
    • lezka_z_posen Re: władca pierścieni 04.03.05, 20:42
      nie łapię klimatu fantasy w ogóle.do książki przymierzałam się 2 razy,w 2
      róznych tłumaczeniach i kicha- w połowie odpadłam.a film mnie wynudził
      strasznie.
      • humprey_bogart Re: władca pierścieni 04.03.05, 20:43
        acha,
      • ruda_szczurka Re: władca pierścieni 05.03.05, 10:12

ja podobnie....
        widzialam ich raz, niestety w kinie - nie moglam nic sobie poczytac w tym
        czasie ;)
        najbadziej mnie wnerwialo, ze tak szli, szli, szli....i nigdzie nie doszli....
        bez sensu takie jakies...
        no i ten niedorozwiniety wyraz "twarzy" tego malego co niesł ów picionek!
        nie do wytrzymania!
        • john.doe Re: władca pierścieni 05.03.05, 15:36
          nie no, co za banda bluzniercow :DDDD

"WP" na tefauenie nie mialem odwagi obejrzec, bo na sama mysl ze moj ulubiony
          film na podstawie mojej ulubionej ksiazki mialbym ogladac przecinany
          reklamami... brrrr, az mi slabo :)))

ale na szczescie mam wszystkie czesci w domu na dvd - rozszerzone :) cos dla
          Was, lezka i szczurka, kazda czesc o ponad pol godziny dluzsza :PPP
      • fragile_a Re: władca pierścieni 05.03.05, 11:39
        :)))
        Trzeba mieć dużo odwagi, żeby wypowiedzieć te słowa w naszej 'fantastycznej'
        Polsce :). Ukłon dla Łezki zatem - nie pierwszy raz już ;).
        Nawiązując do tradycji nie pisania na temat, chciałbym rzec, iż w "Szóstym
        zmyśle" niesamowite są momenty, gdy nadchodzą duchy... Ta para, z ust lecąca,
        brrr. Aż strach się bać, a jednak ciągnie do oglądania!
        Ale sam pierścień (łamiąc tradycję nie pisania na temat), jako wyrób z kruszca
        szlachetnego ładny jest bardzo, przyznać musi i Łezka ;).
    • santa_esmeralda Re: władca pierścieni 05.03.05, 10:06
      wszystko mi się podobało :) (Drużynę widziałam 5* :P) z wyjątkiem Viggo Mortensena w roli Aragorna. a fe. Ralph Fiennes by mi bardziej pasował :)
      • kasikk2 Re: władca pierścieni 05.03.05, 10:15
        PRZEEEEEEEEPAAAAAAAADAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!
    • ajulka Re: władca pierścieni 05.03.05, 12:24
      Zasnelam na nim... Cos podobnego zdazylo mi sie na Gwiezdnych wojnach...
      • lezka_z_posen Re: władca pierścieni 05.03.05, 15:34
        dwa razy w życiu zasnęłąm w kinie.na "Popiołach"(oglądanych oczywiście w ramach
        klasowego wyjścia do kina) i "Pokucie"-z tym,że w tym drugim przypadku byłam
        chora i pewnie z tego osłabienia mnie zmogło;)
    • vobi Re: władca pierścieni 05.03.05, 16:04
      Klimatow fantasy nie lapie w ogole (nawet nie probowalam, prawde mowiac ;), do
      ksiazki sie nawet w zyciu nie przymierzalam, ale I i II czesc filmu LoR bardzo
      lubie. Ogladalam obie jak bajke - pieknie sfotografowana, ze swietna muzyka w
      tle i zaj...m Mortensen`em. "Wyznawcow" Tolkiena pewnie taka niefrasobliwosc
      przyprawilaby o mocny bol glowy, ale - co mi tam!
      • mozambique Re: władca pierścieni 05.03.05, 18:46
        a ja dorosla jestem , niezalezna finansowo , inteligentna i mnie sie bardzo
        podoba. Co dziwne ksiązke strawilam tylko do 2 tomu, może to tzreba czytać w
        odpowiednim wieku. Co do męńcizny , to Aragorn jet OK bo ma brodę, Boromira
        lubie za całokształt , co jest w tych irlandczykach , co ? no i bedzie jeszzce
        Faramir, jak TVN kupi pozostałe części. A i tak najseksownijsi sa NAzgule,
        nie ? baby?
        • eugenia2 a propos Irlandczyków 05.03.05, 18:59
          to ja też mam do nich słabość. Kiedyś, w bardzo młodym wieku, postanowiłam że
          wyjdę za maż za Irlandczyka, ale żadnego niestety nie poznałam...
          A aragorn- zgadzam się - super się na niego patrzy.
          Poza tym mimo, że nie mogłam się przekonać do fantasy, wszystkie 3 części
          Władcy z ogromną przyjemnością obejrzałam w kinie, a wczoraj w TV powtórkę.
          • kira_koslin Re: moja opinia:):):) 07.03.05, 13:40
            No wiec lubię ten film i normalnie az sie zabulgotałam ze ktos nie trafi tam
            pozwyzej GW, dla mnie to szok:):):):)
            Z panów z WP niezły Aragorn jest, może w kolejnych częsciach taki troche
            niedomyty:):) ( no ale w końcu szli i szli za to Farmir, cud, miód palce lizać:)
            • mozambique Re: moja opinia:):):) 07.03.05, 13:54
              ale żeby nie było , że my tylko o facetach , to teraz o kobietach w LOTRze :
              Liv Tyler najładniej mówi po elficku ( piękny język swoją drogą) , Miranda OTTo
              ( Eowina) to tak fajna baba z jajami, lubię waleczne kobiety, a najbardziej
              podoba mi sie Cate Blanchett- za osobowośc , charyzmę i głos, świetna aktorka i
              świetna postać po prostu .
              A i tak w całym filmie najbardziej podobają mi sie konie : kare konie NAzguli
              rozwalające jednym kopem bramę gospody , Norolim Arweny i Srebrzystogrzywy
              Gandalfa.
              • kira_koslin Re: moja opinia:):):) 07.03.05, 15:31
                mozambique napisała:

> ale żeby nie było , że my tylko o facetach , to teraz o kobietach w LOTRze :
                > Liv Tyler najładniej mówi po elficku ( piękny język swoją drogą) , Miranda
                OTTo
                >
                > ( Eowina) to tak fajna baba z jajami, lubię waleczne kobiety, a najbardziej
                > podoba mi sie Cate Blanchett- za osobowośc , charyzmę i głos, świetna aktorka
                i
                >
                > świetna postać po prostu .
                > A i tak w całym filmie najbardziej podobają mi sie konie : kare konie NAzguli
                > rozwalające jednym kopem bramę gospody , Norolim Arweny i Srebrzystogrzywy
                > Gandalfa.

Arwena czadowo wyglądała jak ją scigali i jak sie odwróciła i rzuciła zaklecie
                na rzekę i motyw koni z wody boski.
                Mi akurat najmniej sie podobala Miranda, zupełnie inaczej sobie wyobrazałam
                jej postać,jak czytałam książkę......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka