Dodaj do ulubionych

Fajnie tu u Was...

14.03.05, 20:11
można się dołączyć?
Obserwuj wątek
    • aniela Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 08:25
      aha, a s czym przychodzisz? znaczy co za plecami chowasz i czy niespodzianka
      jest mila?:)
      • j_karolak Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 08:46
        Ja z góry dziękuję, że niespodzianka jest dla mnie. Przedstawię Ci po kolei tu
        obecnych, zaczynając od siebie.

Miło mi (cmok w dłoń), nazywam się Janusz Karolak i jestem założycielem tego
        forum. W chwili depresji oddałem je Miltonii. To ta, w tej fatalnie
        niedopasowanej ni to sukience, ni to spódnicy tam przy barku. Tuż obok stoi
        Aniela. Aniela jest mądra i piękna. Czyli podobna do mnie. Reszty nie znam.
        Zaobserwowałem tylko, że strasznie złopią. Ten tam koło okna mianuje się
        hrabią, a pije jak furman. Zresztą tu wszyscy piją jak furmani. Oprócz mnie
        rzecz jasna.
        • hrabia_dewalgo Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:01
          ja, na przyklad, od zawsze bylem alkoholikiem.
          ale z tym furmanem to juz pojechales- na wies, oczywiscie.
        • aniela Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:09
          aha a teraz znajdz drobne szczegoly ktorymi roznia sie te dwa obrazki:

w tym fotelu, z ta gruba i madra ksiazka filozoficzna w jezyku oryginalnym, to
          Miltonia (to nie sukienka jest niedopasowana, a okulary KArolaka. wciaz za
          slabe. metanol niszczy wzrok w zastraszajacym tempie).
          o mnie to prawda, z tym ze nie jestem niska, krepa, brzuchata i lysiejaca z
          mokrym od piwa wasem (nie jestem p[odobna do Janusza wcale)

• hrabia_dewalgo Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:15
            no wlasnie, wasy to Ty masz, ale rozjasnione woda utleniona- dlatego ich nie
            widac!
            • aniela Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:17
              a nene, jesli czegos nie widac nie znaczy ze tam jest, tylko utlenione.
              np jesli taki, dajmynatoprzykladowo, Karolak ma pusty portfel nie oznacza ze w
              srodku jest pienaidz tylko sie utlenil. tam nigdy nie bylo pieniadza.
              • hrabia_dewalgo Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:19
                anielo, siedzialas w ostatniej lawce na lekcjach fizyki: forsa sie nie utlenia,
                tylko wyparowuje.
                • malwaaa Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:44
                  Chyba wychodzi. Sama widziałam. Na własne okulary widziałam, jak mi wychodzi. I
                  to z różnych miejsc. Ma takie małe nóżki, strasznie szybko nimi przebiera i
                  zanim się obejrzę już jej nie ma.
                  I w ogóle jakaś taka niecierpliwa jest. Zezuje na boki, gdzie by tu wskoczyć.
                  Ona mnie chyba nie lubi buuuuuuuuuuuuu :-(
          • j_karolak Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:39
            aniela napisała:

> aha a teraz znajdz drobne szczegoly ktorymi roznia sie te dwa obrazki:
            >
            > w tym fotelu, z ta gruba i madra ksiazka filozoficzna w jezyku oryginalnym,
            to
            > Miltonia.

Bardzo spodobała mi się kolejność charakterystyk opisujących książkę. Miltonia
            też na pierwszym miejscy stawia objętość. - Książka musi być gruba - zawsze mi
            powtarzała.

> o mnie to prawda, z tym ze nie jestem niska, krepa, brzuchata i lysiejaca z
            > mokrym od piwa wasem (nie jestem p[odobna do Janusza wcale)
            >
            No tak, no to chyba jednak Aniela nie jest tak mądra jak myślałem. Pomyliła
            mnie z facetem.takim. Ja jestem wysoki, smukły, sprężysty, kędzierzawy i
            ogolony, a z alkoholi toleruję tylko wina różowe chilijskie i kalifornijskie.
            Wychodzi na to, że jednak trochę się fizycznie różnię od Anieli. Przydałoby się
            jej kiedyś ogolić te nogi. Obecnie już tylko można się domyślać, że są
            wysmukłe. No i dobór alkoholi też pozostawia wiele do życznia. Z resztą, w
            przypadku anieli, akcent pada wyraźnie na alkohol, a dobór służy jako... Nawet
            nie wiem, po co Ona używa tego słowa?
            • malwaaa Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:50
              Moi drodzy no to się zdecydujcie, bo ja już oczopląsu dostaję. Patrzę w stronę
              bufetu i widzę dwóch facetów. Który jest który? No i ta osoba, co stoi w rogu za
              kotarą i ciągle zerka w Waszą stronę to kto?
              Jeśli chodzi o książkę to nie obojętne, byleby miała ładne obrazki.
              No popędzcie w końcu tego barmana z tym whiskaczem, bo chyba o mnie zapomniał.
              Człowiek musi sobie coś z ranka łyknąć, no nie?
              • j_karolak Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 10:07
                Ten co zerka to chyba wujo_mike. On tak zawsze. Osobiście podejrzewam go o
                pewne straszne rzeczy, bo zasłonka rytmicznie faluje, a rączek nie widać.
                • aniela Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 10:08
                  yyyy mialam wlasnie napisac ze to Zarlaczka, ale sie wycofuje w tej st=ytuacji
                • wujo_mike Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 10:31
                  fakt, to ja spozieram, ale ręce na zasłonce - wszystko lege artis!
                  • malwaaa Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 12:53
                    Ostrożnie wujo z tą zasłonką. No zobacz już z jednej strony jest oberwana.
                    Urwiesz i.. ale ale ja za tą zasłonką jeszcze kogoś widzę.
                    • aniela Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 13:59
                      to ja mam pytanie: czy za zaslonka stoi ksero wlasnie?
                      • wujo_mike Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 15:16
                        kolejność jest następująca: moje smukłe choć muskularne ręce (w typie
                        "umięśniony pianista", zasłonka, moja wielce skromna osoba, i ksero...
                        • aniela Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 15:18
                          a za kserem wcina popkorn gromada. hyyhy
                          • hrabia_dewalgo Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 15:32
                            gromada- rolnik polski?

takie czasopismo bylo...
                            • aniela Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 15:33
                              nie. ale to ciekawe, ze takie akurat skojarzenie Ci sie nasunelo, chrabio ;)
                            • malwaaa Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 21:00
                              biuro turystyczne też....
            • aniela Re: Fajnie tu u Was... 15.03.05, 09:56
              j_karolak napisał:

a z alkoholi toleruję tylko wina różowe chilijskie i kalifornijskie.

aha rozowe, landrynkowe wina marki "Kalifornijskie" wiem ze tolerujesz.
              Miltonia sie skarzyla.

> Wychodzi na to, że jednak trochę się fizycznie różnię od Anieli.

i to jest jeden z dowodow na istnienie boskiej sprawiedliwosci juz na ziemi
              (kazdemu wg zaslug)

Przydałoby się
              >
              > jej kiedyś ogolić te nogi.

nie badz perwersyjny. takie rzeczy zalatwiam w salonie pieknosci.
    • facet.taki Droga Malwaaa'o... 15.03.05, 14:59
      w pierwszych słowach chcę bardzo serdecznie podziękować za uwage jaka
      zechciałas obdarować to grono zapyziałych pracowników budzetowych, siedzacych
      całymi godzinami przed kompami i zbijajacymi bąki, miast wzmacniać potęgę
      gospodarcza swej ojczyzny i powodować, ze rosnie ta OJCZYZNA w siłę a ludzie
      zyja dostatniej. ALE TAK TO JEST Inteligencę swoja obracaja ci dobrotliwi
      ludzie, na wynajdywanie sposobu zadekowania się w knajpie, którą w samej rzeczy
      Karolak J. założył, kiedy jeszcze był młody i chciało mu się o wiele wiecej.
      Dzisiaj sama widzisz co sie dzieje. Wujo mike nie uznaje autorytetów poza soba
      samym. Aniela (to bogini nawiasem mówiąc) postponowana przez Karolaka. (troszkę
      kocham się w niej, ale zupełnie bez wzajemności). Miltonia naprawde
      inteligentna, czegoś ma respekt przed Karolakiem, bija ją czy co? Hrabia ma
      kobiety za popychła do roboty głównie przeznaczone. Nawet ma stawić się na
      pojedynek z jednym elsevierem, ale jakos nic nie wychodzi z tej jatki. Mieliśmy
      nadzieja wszyscy że poleje sie krew, ale ten elsevier jakoś skrewił i przestał
      tu zagladać. Jest tu jeszcze więcej ciewawych ludzi. Ale teraz wszyscy sa
      zajęci bysnesem, bo Miltonia powiedziała, że czas robic pieniadze, no to
      kupiliśmy ksero i robimy. Mam nadzieję, że tez co nas dołączysz.
      Co do insynuacji Karolaka o moim wygladzie zewnętrznym to ja, a nie on: jestem
      wysokim przystojnym lekko kedzierzawym blondynem o ładnie zarysowanej
      muskulaturze i szlachetnym obliczu.
      Aha, hrabia jest arystokratą i trzeba do niego mówić Panie.
      • hrabia_dewalgo Re: Droga Malwaaa'o... 15.03.05, 15:45
        tak trzeba mowic.

ale zaprzeczam, ze param sie jakimkolwiek zajeciem zarobkowym- jestem amatorem
        w kazdej dziedzinie!
      • malwaaa Re: Droga Malwaaa'o... 15.03.05, 20:59
        Jednym słowem do swoich trafiłam.
        • miltonia Re: Droga Malwaaa'o... 18.03.05, 22:02
          Witaj Malwoo w naszych skromnych progach. To tak gwoli oficjalnosci.
          Nieoficjalnie Ci powiem, ze dobrze trafilas. :)

w tym fotelu, z ta gruba i madra ksiazka filozoficzna w jezyku oryginalnym, to
          Miltonia

Aha, tak mniej wiecej ta ksiazka wyglada:

www.allegro.pl/show_item.php?item=45500403
          • malwaaa Re: Droga Malwaaa'o... 19.03.05, 10:51
            Niezła. Też chyba sobie taką kupię. I koniecznie oryginał.
          • wujo_mike Re: Droga Malwaaa'o... 19.03.05, 11:33
            Czytałem to!! Mocna rzecz...
            • miltonia Re: Droga Malwaaa'o... 19.03.05, 12:20
              Rozne sa, ale najlepsza jednak jest klasyka w oryginale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka