Dodaj do ulubionych

Ja zapodam wątek Maryi

30.03.05, 08:18
która już jest taka święta, że odruch pawny na jej widok nieunikniony. Już
myślałam,że się zepsuje, bzyknie z Santaną albo , no nie wiem, jakąś maleńką
wadę posiadać bedzie, którą można będzie przytulić do serca(tą wadę). To jest
nie do przyjęcia! Żądam zepsucia Maryi! Żeby chociaż nie poszła do Ewinej
mamuni, żeby chichotała szatańsko na widok nożycorękiej biedy. Ale nie!
Poszła , załatwiła pracę, opiekuje się cudzym dzieciakiem, kocha męża, nie
zdradza! Idę do wc...
Obserwuj wątek
    • lezka_z_posen Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 08:44
      i tak cud,że nie wręczyła janinie pliku banknotów stuzłowtowych przewiązanych
      gumka recepturką;)ja byłam przekonana,że jakimis bejmami sypnie jednak;)a ta
      zagnała janinę do roboty,czyli wcale taka dobra nie jest;)
      • dzidzia_bojowa Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 08:48
        na tak przez delikatność pliku nie wcisnęła, dobra jest, dobra, nie przekonasz
        mnie Łezka. Na pewno miała w zanadrzu ten plik, gdyby Janina nie chciała roboty
        przyjąć
        • lezka_z_posen Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 08:50
          dzidzia_bojowa napisała:

> na tak przez delikatność pliku nie wcisnęła, dobra jest, dobra, nie
          przekonasz
          > mnie Łezka. Na pewno miała w zanadrzu ten plik, gdyby Janina nie chciała
          roboty
          >
          > przyjąć

a może ukradkiem wsunęła janinie do szafy gdzieś między ręczniki-janka znajdzie
          i pomyśli,że to stare oszczędności,o których zappomniała;)
      • ikarr BIEDA JANINY 30.03.05, 08:49
        Bieda biedą, ale przecież niedawno Janina z Ewunią częstowały Toleda wystawnymi
        obiadkami, jak pamiętam - schabik ze śliwką w środku tygodnia. Zresztą ciągle
        tam żarł.
    • ginny22 Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 08:48
      Ja jeszcze nie tracę nadziei na romansik Maryi z Arturem (zwłaszcza że gdybym
      miała do wyboru Krzysia i Artura, długo bym się nie wahała)...
      • drzejms-buond Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 09:14
        JA jestem FANEM MARYI..."ona takim dobrym człowiekiem jest..."
        ja zawsze chciałem być dobry..tylko bałem się ,ze mnie świnie zjedzą...
        ale teraz postanawiam...
        BĘDĘ MARYJĄ !!!!
        MARYJA RULES!!!!
        • mozambique Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 09:56
          ale mAryja schudła ostatnio , nie ? gdzies lecą piewrsze odcinki MjM i tam jest
          nieładnie uczesana i troszkę tłustawa, teraz wygląda wręcz pięknie
          • ginny22 Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 10:46
            Litości, wszystkie brukowce o tym pisały (wprawdzie po fakcie, ale pisały) -
            Pieńkowska miała raka, stąd i to schudnięcie, i inna fryzura (czyli peruka) w
            serialu i te krótkie włosy w życiu prywatnym. Inna sprawa, że wygląda teraz
            lepiej, jak na ironię.
            • mozambique Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 11:30
              Litosći !!! nie czytam brukowców....
              • ginny22 Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 12:51
                Ja też nie. Czytam wątki w necie;)
                • drzejms-buond Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 13:47
                  OJEJ!!!
                  Bidulka!!
                  nie wiedziałem !!!
                  ...to ja już nie chcę być Maryją...
    • dzem_z_biedronki Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 09:58
      I na zmianę z Jańcią mogłyby się opiekować Antosiem. Też wpadłoby trochę grosza.
      • drzejms-buond Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 10:43
        a widzieliśta ją w programie świątecznem..? obcięta "na renię" ,w okularkach...
        łoł...jakaż metamorfoza...?
        • mon_ja Re: Ja zapodam wątek Maryi 30.03.05, 11:55
          W Bezludnej Wyspie to ona wyglądała jak Drzyzga przed porodem
    • atlantis75 News o św. Marii ;) 30.03.05, 17:57
      Miłosierdzie drogiej siostry od potrzebujących zatacza coraz większe kręgi.
      Jakt donosi "Głos Gródka" Maria Zduńska była widziana we wtorek o godz. 19 na
      jednym z osiedlowych skwerków. Dokarmiała bezpańskie psy i koty. Tego samego
      wieczoru ktoś podrzucił pod mieszkanie Zenobii K. 2 litry mleka i kilka bułek.
      Pani Zenobia samotnie wychowuje 8 dzieci. Prosta kobieta wciąż jest w szoku i
      nie potrafi wyjaśnić jak to się stało. - Usłyszałam pukanie do drzwi, a gdy
      wyszłam nikoguchno nie było, tylko ta siata. - opowiada pani Zenobia - A w nij
      liter, nie, dwa litry mleka i cztery pszenne chlebki. Obejrzałam się w bok i
      nazad i tylko mi mignęła jasna taka twarz, uśmięchnięta... jakby świetej jakiej.
      Maria Zduńska określana jest mianem psychologów współczesnym Robin Hoodem.
      W Gródku dzieją się cuda - tak cała sprawę komentują mieszkańcy. Nikt nie
      chodzi głodny, połowa miasta pracuje w przychodni, ludzie przestali chorować...
      ;)
      • sikor_ka Re: News o św. Marii ;) 30.03.05, 20:09
        No to teraz wiem po co światobliwej działka pod miastem.
        Sanktuarium urządzi. Z Grabiny pielgrzymki będą ciągnąć,
        Hania na przedzie krzyż będzie dżwigać. Alleluja.
        • m_jak_maruda Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 08:22
          A ja zaczynam wątpić w świętość Maryi. Przecież mogła zaproponować tę pracę od
          razu. Po co były te wstępy, to wyciąganie z Janinki zwierzeń. Chciała ją
          upokorzyć?
          • dzidzia_bojowa Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 08:27
            no daj spokój! Luz Maryja upokorzyć? Nie wierzę. Wrodzona delikatność ją
            hamowała..
      • gryfb Re: News o św. Marii ;) 30.03.05, 21:11
        atlantis75 napisała:
        > W Gródku dzieją się cuda
        > połowa miasta pracuje w przychodni, ludzie przestali chorować...

A druga połowa pracuje w banku i ta pierwsza połowa robi drugiej badania
        okresowe.
        • drzejms-buond Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 11:26
          8-D))))))
          cudni jesteście...
        • humprey_bogart Re: tymczaem w Gródku 31.03.05, 11:37
          Tymczasem, w Gródku nastąpiła seria nie mających wyjaśnienia zdarzeń. Święta
          Trójca padła ofiarą perfidnego oszusta, który wyłudził 8 tysięcy, przeznaczone
          na pomoc dla potrzebujących. Pod domem Janiny zainstalowano nielegalną
          rozlewnię gazu butelkowego. Marta Mostowiak podczas odwiedzin w domu rodzinnym
          całkiem niespodziewnie złapała wilka, który od długiego czasu krążył wokół
          owczarni. Pojawiły się pierwsze symptomy zagnieżdżenia się obcego, Marta
          pogryzła sobie wargi...
          • m_jak_maruda Re: tymczaem w Gródku 31.03.05, 13:30
            Marta Mostowiak podczas odwiedzin w domu rodzinnym
            > całkiem niespodziewnie złapała wilka, który od długiego czasu krążył wokół
            > owczarni. Pojawiły się pierwsze symptomy zagnieżdżenia się obcego, Marta
            > pogryzła sobie wargi...

Wilka to raczej złapała Luckowa na schodach u Martusi.
            • humprey_bogart Re: tymczaem w Gródku 31.03.05, 13:34
              eee, lumbago chyba...
        • tw_muza Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 12:37
          A ta druga zakłada tej pierwszej lokaty terminowe :)
          • m_jak_maruda Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 21:12
            Maryja postanowia objąć swoimi opiekuńczymi ramionami cały naród. Zakłada
            partię CUD (Czyń Ustawicznie Dobro). Paria natychmiast zyskuje ogromne poparcie
            społeczne i wygrywa w najbliższych wyborach. Maryja zostaje premierem i
            powołuje rząd fachowców:
            Min. Gospodarki + Min. Pracy i Polityki Społecznej- Gazela Biznesu
            Min. Sprawiedliwości - Papuga
            Min. Finansów - Jacek
            Min. Skarbu - Jaroszy
            Min. Edukacji - Chochoł Pawulon
            Min. Kultury - Chochoł 2
            Min. Zdrowia - dr Renia
            Min. Rolnictwa - Wiejski Zaczes
            Min. Spraw Wewnętrznych - Lucek
            Min. Spraw Zagranicznych - Kisiel
            Min. Infrastruktury - Elka-Tirówka
            Min. Obrony Narodowej - Rydż
            Min. Niemądrych Kroków - Gosza
            Rzecznik Rządu + Szef Kancelarii - Santana
            ponadto
            Prezes NIK - Luckowa
            Prezes ZUS - Hanka
            Prezes NBP - Tante Wanda

Prezydent tańczy i śpiewa, po czym podaje się do dymisji (postanawia poświęcić
            się pracy naukowej, co zwieńczone zostaje zdobyciem tytułu magistra). Naród
            wybiera na prezydenta Illonę.
            Odtąd Polska rośnie w siłę, a ludziom żyje się dostatniej. Amen.
            • humprey_bogart Re: News o św. Marii ;) 01.04.05, 08:31
              Min. ds energetyki - Janina Nożycoręka
              Przewodnicząca mniejszości narodowych - Szerokousztny

• tw_muza Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 12:38
          gryfb napisał:

> atlantis75 napisała:
          > > W Gródku dzieją się cuda
          > > połowa miasta pracuje w przychodni, ludzie przestali chorować...
          >
          > A druga połowa pracuje w banku i ta pierwsza połowa robi drugiej badania
          > okresowe.

A ta druga zakłada tej pierwszej lokaty terminowe :)

TAK MIAŁO BYĆ!!!

• wsk175 Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 13:32
            a tymczasem Gazela chodzi podniecony wizją dużej prowizji od nowego zamówienia.
            Okazało się , że dotychcasowe międzynarodowe lotnisku w Gródku jest juz mocno
            przepełnione i zaczęto budowę nowego terminala. Ponieważ zbiegło się to z
            rozbudową metra pub u SZtefana pęka w szwach. Psychiatryk gródkowy buduje nowe
            oddziały więc i ilość hurtowni farmaceutycznych wzrasta lawinowo.Maryja szukając
            działki budowlanej odkryła ze zdziwieniem , że w połowie drogi między Gródkiem i
            Grabiną znajduje się dość spore morze , co wyjaśnia spore pokłady "daru grabiny".
            Na wiadomość o tym Piotrek zmienia kierunek studiów na oceanografię . Oczami
            wyobrażni widzi siebie jako kapitana statku pirackiego , brat obiecał mu już
            pomóc w malowaniu burty.
            • dzidzia_bojowa Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 13:52
              Nasza_Maryja_Kochana doszła do wniosku,że musi nauczyć sie teleportować
              koniecznie, bo przecież jest jeszcze tyle do pomagania.Jej własne dzieci
              zaniedbane, borykają się z nielada problemami i tylko przez niedopatrzenie
              narazie zostawione są same sobie. Już Maryja zaraz tam będzie, już kojącym
              półgłosem łagodzi sytuację na Łowickiej, milkną swary, panuje miłość i dobroć
              nieskończona, bo chudą zabiera do Gródka i codziennie dowozi do sądu i do
              szkółki. A już za rogiem czai się następny problem-siostra rodzona zapylona
              aktualnie , kłopot ma do zaradzenia, kogo mianowicie na ojca wybrać dziecięcia
              poczętego, gdyż urodzaj kandydatów decyzję podjąć uniemożliwia.
              Maryja_Siostra_Miłosierdzia wskarze swą nieomylną ręką tego jedynego,
              właściwego, który ojcem będzie i opiekunem boć siostry w nieszczęściu nie
              zostawi, to pewne...
              • irenka82 Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:01
                chyba sie juz wszyscy sqrwili w tym serialu,a maryja nie jeszcze.
              • humprey_bogart Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:06
                zwłaszcza, że Antoś rośnie jak na drożdżach i niebawem wyfrunie z rodzinnego
                gniazda zastępczego, pojawi się zatem wolne łózko i miejsce w stęsknionym czynu
                sercu Maryji. W kolejnych odsłonach zobaczymy Papugę, która powraca do do
                Grabiny aby powić swe potomstwo, koniecznie z pomocą Św Trójcy. Miejscem
                odpoczynku pogryzionej i umęczonej młodej matki będzie sanktuarium Maryji.
                • dzidzia_bojowa Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:23
                  no i Maryja już rozgląda się niecierpliwie.Co by tu jeszcze, co by tu jeszcze?
                  Z gorączkowym jakimś zapałem pociesza strapionych, głodnych karmi, więźniów
                  odwiedza,potrzebujacym nie odmówi, dobro czyni nieskończone wszystkim
                  stworzeniom żyjącym w Gródku i okolicach.
                  • humprey_bogart Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:33
                    Poświęcenie, tej na wskroś dobrej kobiety, musi znaleść swoje uzanie. Pod domem
                    Maryji gromadzą się tłumnie ci, którym już pomogła oraz ci, którzy liczą na
                    wsparcie. Pod kamienicą pojawiają się pierwsze wiązanki kwiatów i listy
                    dziękczynne. Z kurii na ręce miejscowego proboszcza nadchodzi oficjalny list,
                    biskup żąda wyjaśnień w sprawie czynionego przez Maryję dobra. Niebawem pod dom
                    Maryji i Gazeli przyjeżdża wóz transmisyjny TV Trwam.
                    • tw_muza Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:42
                      Na szybie mieszkania należącego do Matki_Marii_Z_Gródka pojawiła się postać
                      Matki Boskiej....
                      • humprey_bogart Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:49
                        Nikt nie domyśla się, że to robota Gazeli. Sprytny biznesmen postanawia
                        wymienić w mieszkaniu szyby, montuje specjalne tafle dające złudne
                        odbicie...ten drobny chwyt marketingowy ma wzmocnić wiarygodność
                        Matki_Marii_Z_Gródka. Korzystając z kserokopiarki w firmie Filara_Batmana
                        produkuje dużą ilość biletów wstępu do sanktuarium. W promocji z biletem chętni
                        otrzymują możliwość zakupienia w okazyjnej cenie okien, do wyboru są również
                        szczepionki...
                    • dzidzia_bojowa Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:47
                      dyrektor radia, którego Maryja jest imienniczką, żąda powołania komisji
                      śledczej, ktora przeswietliłaby dotychczasowe życie bohaterki Gródka i Grabiny.
                      Ojciec ów chce się przekonać, czy aby na pewno nie ma w jej życiu jakichś
                      żydowskich czy, tfu, nie daj Boże, masońskich korzeni. Ojciec-uzurpator nie
                      może pogodzić się z tym,że istnieje ktoś od niego lepszy i bardziej miłosierny.
                      Żąda także usunięcia kwiatów i innych dowodów wdzięczności sprzed domu
                      fałszywej, jego zdaniem, dobrodziejki. Póki co, przysyłajcie te dowody
                      (wdzięczności) do mojej siedziby-mówi- do wyjaśnienia sprawy.Maryja,
                      nieświadoma zamieszania, dalej czyni dobro gdzie się tylko da, czy komuś się to
                      podoba, czy nie.
                      • humprey_bogart Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:58
                        W tajemnicy przed swoimi wspólpracownikiami Ojciec Uzurpator postanawia
                        zatrudnić do zbadania sprawy gródkowego super szpiega Agentkę Cholakową i
                        dedektywa Rutkowskiego. Ma nadzieję znaleść niechlubne wątki z życia czyniącej
                        dobro.
                  • drzejms-buond Re: News o św. Marii ;) 31.03.05, 14:37
                    Papuga popada w depresyję poporodową(wszak moda albo zarazki kurzej grypy(?) od
                    Reni przeszły) nie chce dziecka..nie chce męża...
                    zasępia się, mimo iż papuga, pióra sobie wyskubuje i się gryzie
                    Z pomocą biegnie siostra Maryja .
                    -To ja cito dziecię wychowam jak własne... a jak podrośnie ..zrobimy XERO
                    i się z tobą podzielę..
                    Papuga odchodzi do miasta uszczęsliwiona w poszukiwaniu kolejnego kochasia...
                    kurtyna
                    • aga_ata Re: News o św. Marii ;) 01.04.05, 18:04
                      a tym kochasiem okazauje się byc nie kto inny jak..........tararam...Kisiel!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka