Dodaj do ulubionych

Wiosenne weekendy-jak spędzacie?????

13.04.05, 17:28
Wyjeżdżacie poza miasto, czy macie jakieś ulubione miejsca w mieście???? Czy
po prostu w domu nadrabiacie zaległości???
Napiszcie co robicie z rodziną w weekendy??
Wymienimy sie naszymi pomysłami i będziemy mieć super ciekawe, cudowne
weekendy :-))))
Obserwuj wątek
    • jasma76 Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 13.04.05, 17:39
      No to ja piszę:
      Uwielbiamy i jeździmy (nie tylko wiosną) pod Warszawę do lasów w okolice
      Otwocka, my sie wyspacerujemy a nasza sunia się wybiega po całym tygodniu w
      bloku.
      Mamy też znajomych pod W-wą z domem, ogrodem i 2 dzieci, więc czasem sie
      umawiamy (ale dawno nie byliśmy (-:, trzeba to naprawić)..
      Lubimy też Łazienki, ale szkoda nam psiaka, który musiałby sam zostać w domu,
      więc rzadko tam bywamy.
      Dochodzą też odwiedziny u jednych i drugich dziadków, którzy są na miejscu, ale
      mam nadzieję, że teraz wiosną te spotkania będą w parku.
      Mam dość siedzenia w domu albo w pracy i strasznie sie cieszę z ciepełka.
      Zakupy w weekend odpadają, bo kupujemy przez internet :-))
      • yvi1 Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 14.04.05, 08:11
        Tu gdzie mieszkamy jest zielono i pelno parkow dookola.Moi rodzice maja
        wspaniala dzialke,ale ze moj maz na weekend pracuje,to nie za czesto tam
        jezdzimy.Pozatym spotykamy sie z innymi mamami w sobote na placu zabaw.Moj maz
        ma w tygodniu wolne,przedwczoraj bylismy na basenie.Takich typowych weekendow
        niestety jest u nas bardzo malo.
        • iwona-mama-majki Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 14.04.05, 08:43
          My najczęściej chodzimy na długie spacery do parku. Poza tym z racji wielkiej
          fascynacji wędkarstwem mojej drugiej połówki jeździmy na łowiska -posiedzimy na
          powietrzu, trochę pospacerujemy i przyjeżdżamy ledwo żywi :)W ten weekend jeśli
          nic nie stanie na drodze wybieramy się do zoo.
          • jasma76 Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 14.04.05, 10:19
            O świetny pomysł to zoo, myślę, że nasze dzieciaczki są już na tyle duże, że
            bedą zachwycone.
            Muszę namówić męża na zoo.
    • olab1 Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 15.04.05, 19:38
      Mieszkamy poza miastem, w tygodniu kupilismy piaskownicę i Gosai ma zabawe przed
      adomem w ogródku. Dużo piasku, zeleni, goni kotka własnego i sąsada, kotki
      pokazują jej "sztuki" jak mówi dziadek tzn. skaczą, gonią za piłką. Do tego
      jazda za rowerze w sidełku, na swoim dziecinnym rowerku, bieganie po trawie.
      Och, dużo tego. A będzie jeszcze więcej, wszak idzie wiosna, potem lato.
      • jasma76 Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 15.04.05, 22:24
        Oj zazdroszcze ogródka. W bloczysku to człowiek ledwo udźwignie łopatki,
        wiaderka, picie, kurtkę i wiele innych rzeczy (np. dziecko jeszcze by sie
        przydało zabrać :-)))i jeszcze z 15 min, piechotą do najbliższego, małego
        łysego parku z obskurną piaskownicą, buuuuu, a wracając do tego siaty z zakupami
        Myslę o piaskownicy na balkon, co wy na to????
        Chociaż trochę czasu i zabawy na powietrzu byłoby na miejscu.
        Mąż wyjeżdża na weekend, więc dalsze wyprawy odpadają, ale jutro planuję wypad
        z Jasiem do zoo, oby pogoda dopisałą :-)))
        Jak dotrzemy to zdam relację z wrażeń po powrocie.
        Pa
    • jasma76 Re: Byliśmy dziś w ZOO - super :-))) 16.04.05, 13:45
      Byliśmy z Jaśkiem ponad 2 godziny w W-skim ZOO. Moje dzieciątko oniemiało z
      zachwytu już zaraz za bramą, gdzie były flamingii:-)) Stał jak wryty ze 20 min,
      aż musiałam go wziąść na ręce, bo stałby tam do wieczora. Potem były foczki,
      misie polarne, żyrafy, wilki, żubry i wiele wiele innych strworzonek a on
      chłonął całym sobą :-))) Byliśmy tam 1-szy raz i on 1-szy raz widział, że to co
      jest w książeczkach to może być żywe, kochany maluch, długo ogarniał ten "cud"
      swą małą główką.
      ZOO jest ogromne, więc wszystkiego nie widzieliśmy, ale trzeba będzie tam
      jeździć częściej.
      Na szczęście było słonko i gorąco, a zaraz po naszym powrocie przyszła burza i
      deszcz, więc mieliśmy szczęście.
      Jaś padł momentalnie , zasypiał już w tramwaju ale jakoś dobrnęliśmy do domu,
      śpi już prawie 2 godziny i końca nie widać, ale po takich przeżyciach!!!
      Polecam wyprawę do ZOO i dzięki mamo majki za świetny pomysł. A wy byliście?
      • iwona-mama-majki Re: Byliśmy dziś w ZOO - super :-))) 16.04.05, 14:40
        No my niestety nie zdążyłyśmy .Jak się wyszykowaliśmy to w drodze złapał nas
        deszcz. Mam nadzieję, że jutro się uda

--
        bez komentarza...
        • yvi1 Re: Byliśmy dziś w ZOO - super :-))) 16.04.05, 21:00
          W deszczowy weekend wybralismy sie do Oki-doki.To taka wielka hala,w ktorej
          dzieci moga sie wyszalec na roznych trampolinach itd.Najpierw myslalam,ze Kai
          jest za maly,ale sie super bawil.Aha,chodzimy tez na basen i Kai to uwielbia.
        • jasma76 Re: Byliśmy dziś w ZOO - super :-))) 16.04.05, 22:27
          Ja niestety miałam masę czasu na wyszykowanie, bo od 5 rano postawił nas jak
          zwykle na nogi nasz urwis, czekałąm aż ta mgła poranna zejdzie, ale sie nie
          doczekałam, wyszliśmy i na szczęście zaraz się mgła rozeszła i wyszło słonko -
          chyba bylismy 1si w tym zoo ok. 9 rano, pusto, miło. Jak wychodziliśmy po 11 to
          tłumy waliły, kolejka do kasy. Cieszę się, że byliśmy tak wcześnie - nie lubie
          tłumów i pogoda dopisała.
          • iwona-mama-majki Re: Byliśmy dziś w ZOO - super :-))) 17.04.05, 15:19
            My dziś dotarliśmy. Majka piała z zachwytu nad strusiem (w zeszłym roku
            największą furorę zrobił niedźwiedź)i generalnie była zachwycona. Po dwóch
            godzinach zasnęła w samochodzie i śpi do tej pory :)
            Byliśmy świadkiem jak jakieś dziecko spadło z konika - tego co urządzają na
            nim przejażdżki - aż mi się gorąco zrobiło i nie wiem skąd tyle
            nieodpowiedzialności zarówno ze strony dziadków (bo akurat oni byli z
            wnuczkiem) jak i tych facetów, którzy się tym zajmują.
            • jasma76 Re: Byliśmy dziś w ZOO - super :-))) 17.04.05, 17:10
              To fajnie, że wam sie udała wyprawa - super te nasze dzieciaczki tak przeżywają
              dla nas tak normalne rzeczy jak struś :-))) No i drugi plus to , że dzieci po
              zooo świetnie spią :-)
              Miłego popołudnia
              • iwona-mama-majki Re: Byliśmy dziś w ZOO - super :-))) 18.04.05, 11:45
                Wczorajsza wyprawa do ZOO chyba się Majce śniła. Pierwsze co jak się obudziła
                to wspomnienie jak to tata dawał strusiowi trawkę do jedzenia :)
    • a.chudziak Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 26.04.05, 11:54
      U nas nie ma zoo w pobliżu, ale ostatni weekend spędziliśmy w Gołuchowie, jest
      tam zamek, park i pokazowa zagroda żubrów, ostatnio doszły dziki z małymi
      warchlaczkami, koniki polskie ze źrebakiem, daniele. Kubuś był zachwycony,
      chodzi po domy i woła dzik, dziki, dzika ... Tłumów nie było wiec bardzo miło
      się spacerowało.

Mieszkamy na wsi, więc świeżego powietrza nie brakuje ale ciekawostek mało,
      dlatego w weekendy odwiedzamy rodzinkę, spacer w parku obowiązkowo, bajkoland-
      taki plac zabaw z piłeczkami, zjeźdżalniami w budynku, basen tez planujemy , bo
      przerwę zrobiliśmy ostatnio. Piaskownicę i robienie babek też lubimy. Ale
      bardziej chować sie za drzewem :-)))
    • jasma76 Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 26.04.05, 15:46
      A na majowy weekend gdzies wyjeżdżacie????
      My jedziemy w sobote do Białowieży na 9 dni, hurraaaa.
      Mąż był w zeszłym tygodniu posprzątać chatke po zimie i czekamy z
      niecierpliwością na sobotę :-)))
      A w Gołuchowie był mój mąż, jest leśnikiem i pisał jakiś artykuł (bo ten pałac
      należy do Lasów Państwowych???)i był mzachwycony, że to cudne miejsce, niestety
      od nas to kawał drogi (-:
    • mamaszyma Re: Wiosenne weekendy-jak spędzacie????? 27.04.05, 10:01
      Staramy się jeździć gdzies za miasto na bardzo długie spacery. Wybieramy sie
      też do wesołego miasteczka, jak sie tylko zrobi na prawdę ciepło. Do ZOO też
      musimy jechać, koniecznie. Ale Szymek najbardziej lubi wizyty w okolicach
      placów budowy, bo może oglądać koparki, spychacze i inne dzwigi. Wtedy jest
      zachwycony...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka