oldpiernik Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 31.01.07, 19:43 klasycznie, bo pełnia (chyba) i wieje okrutnie zatem coś na rozgrzanie wnętrz STOCK brandy 84 (vecchia) V.S.O.P. a dla ciepłych wspomnień likier brzoskwiniowy z Montserat podobno według starej, klasztornej receptury :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 02.02.07, 22:33 braciszkowie grzeszyli z brzoskwiniami?:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: barek - pożywniej ;0) 10.02.07, 08:05 serek pleśniowy, łagodny z lampką znanego już w naszym lokalu negroamaro wprost z Apulii, albo raczej, wprost z piwnic, gdzie sobie poleżało - latek trzy śniadanie lekkie i przyjemne polecam :0) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: barek - pożywniej ;0) 10.02.07, 13:33 czuje luksus... w najbliższej przyszłości mnie raczej nie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik nowe horyzonty - ale niezupełnie 11.02.07, 21:24 dziś degustowalim wino jeśli uda się zidentyfikować nalepkę ;0) polecę gościom tymczasem, na lepszy sen lampka chilijskiego carmenere musi wystarczyć zdrowie gości :0) OLDPOIMPREZOWY :0) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: nowe horyzonty - ale niezupełnie 12.02.07, 20:38 BELLEVUE CHOLLET region Bordeaux łagodnie wytrawne mniam :0) Odpowiedz Link Zgłoś
paleta_barw nowe horyzonty - ale niezupełnie 14.02.07, 08:54 do grzania, które wino się nadaje? wczoraj paleta piła we włoskiej kafejce, pyszne, czerwone, z plasterkiem pomarańczy czy cytryna to była.. ale nie pamięta już jaką nazwę nosiło, to wino:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik toast licznikowy na 14000 15.02.07, 07:27 carmenere - próbowane już wcześniej wino z Chile czerwone, wytrawne, z piwnic Vina Maipo rocznik 2004 ciemne, poważne, lekko ziołowe z posmakiem gorzko-czekoladowym i kawałeczek paprykowego camemberta, dla kompozycji smakowej ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: toast licznikowy na 14000 15.02.07, 22:47 do grzania to ja zawsze grzańca kupuje, to taki jabol z przyprawami ale fajnie grzeje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik zielone drinki by aleksandra999 19.02.07, 07:38 I 30 ml brandy 45 ml wytrawnego wermutu 2 ml curacao II 50 ml vermut bianko 20 ml curacao blue sok pomarańczowy 4 kostki lodu III 40 ml likieru z kiwi 20 ml białego rumu odrobina soku cytrynowego do przetestowania ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
laperla Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 22.02.07, 20:22 to moze szpejtburgundera? albo innego absynta... to chlup, wasze ofkors i ide was poczytac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 24.02.07, 09:53 postraszyłaś, że poczytasz, aż wszyscy zamilkli:) Odpowiedz Link Zgłoś
laperla Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 25.02.07, 14:30 to i ja pomilcze, ilez mozna pod prad ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 25.02.07, 20:11 o nie, nie, nie.. dopiero wskoczyłaś w nurt i już odpoczywać chcesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 14.04.07, 08:10 Rey de los Andos (piszę z pamięci, więc nie wiem, czy poprawnie) chilijskie, czerwone, lekko wytrawne cabernet sauvignon lekkie na stole i przy kasie ;0) na dzisiejszy wieczór i kilka następnych aby odreagować ślub kolegi aby utrwalić uśmiech dziewczyny aby nie tracić wprawy ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 14.04.07, 10:22 oldpiernik napisał: > aby odreagować ślub kolegi > aby utrwalić uśmiech dziewczyny I ten wpis olda, i podobny w innym wątku ;) - podsuwają mi przed oczy sceny z filmu "Love actually", kiedy to Mark (Andrew Lincoln) "pokazuje" Juliet (Keira Knightley) film, jaki nakręcił na jej ślubie z jego najlepszym przyjacielem. Równie cudne co już (dla mnie) nieosiągalne ;))). Zabierz kamerę, old. Albo chociaż aparat ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 09.05.07, 12:17 Butelka nie wystarczy? :0) Na złamany wiosennym przeziębieniem charakter, prosto z Sardynii, poczęstunek od dobrego kolegi naleweczka: MIRTO BINACO di SARDEGNA Wasze zdrowie! OLDZIOŁOWY ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.plama barek - ku pokrzepieniu... ;0) 09.05.07, 08:42 a barman gdzieś przepadł?..ech! :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik a tu na spragnionych czeka 22.05.07, 22:05 dobrze schłodzone piwo (tyskie - ponad wszystkie - bo akurat pod ręką) ;0) i jeden taki, skory dorozmowy przy którymś ze stolików ;0) --- ...ale kogo to obchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Urodzinowo!!! 29.05.07, 09:35 Z powodów niezależnych od barmana, z opóźnieniem, za które wymieniony wcześniej serdecznie przeprasza, wystudzony niemal nad miarę, napój musujący. Markę i jakość trunku docenić proszę, atoli nie ona najważniejsza. Sto lat podśpiewując wesoło, sorbet z odległej cukierni, znamienitego szyldu, proponuję, jako skromny do toastu dodatek. W Wasze ręce, za zdrowie Halinki! W Wasze ręce, na zdrowie Wasze! Dla spragnionych chłodu, w altanie, która miast zapleczem, raczej przedpolem barku zwana, beczka malinady z Dolnej Saksonii przywieziona, niech swoją zawartością koi pragnienie i cieszy oko. OLDZPRĄDEM :0) Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Imieninowo!!! 29.05.07, 11:18 Jest pewna szansa, że jeśli dziś, tobyś się "wstrzelił" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Imieninowo!!! 30.05.07, 09:07 Z lodami od Grycana! Doisano do karty. :0) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Imieninowo!!! 03.06.07, 11:21 dzisiaj dla Leszka:) Sympatyczny jest zeń koleżka. Powiada: "Podbojami się nie szczycę" I poszedł szlifować...ulicę ;))) Wszystkiego dobrego Leszku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Imieninowo!!! 03.06.07, 13:05 a irys wesoło śle uśmiechy, dla uciechy, Leszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Imieninowo!!! 04.06.07, 08:04 do tego dołączamy toast pół szklanki soku z limonki 5-7 kostek lodu setka bolsa i już STO LAT :0) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 09.07.07, 22:09 Poczciwym Kabinett wznoszę toast: Za zdrowie Gości! Rocznik 2004, schłodzony z umiarem, lekko słodkawy, delikatny. Chętni znajdą więcej, bez obaw, trunku nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik perypetie - i smaczek 10.09.07, 21:43 Domaine DUBOIS cabernet sauvignon bardzo wyrazisty, ciemnoczerwony kolor w bukiecie przbija wspomnienie owocowego suszu, jak dla mnie, gdzieś w pobliżu śliwek węgierek :0) łagodnie wytrawne udostępnione gościom do wyczerpania zapasu z rocznika 2004 :0) OLDZLAMPKĄ :0) ps. zapomniałem o perypetiach.... i dobrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: perypetie - i smaczek 11.09.07, 00:04 a można je pić podgrzane?:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: perypetie - i smaczek 11.09.07, 21:48 wyniki ewentualnych eksperymentów prosze koniecznie opublikować najlepiej w tym wątku... ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik wina niedrogie 16.01.08, 23:19 PAXIS caladoc i tinta roriz rocznik 2004 regionalne wino z Estremadury delikatnie wytrawne, jak twierdzi importer co potwierdzam po opróżnieniu kilku butelek ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.plama a jakieś... 24.01.08, 01:04 specjalne będzie?:) i co to za nazwa -...... madura? (pierwsze słyszę) :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: a jakieś... 25.01.08, 10:33 będzie, jednak z poslizgiem ze względu na sprawy poważne dziś tylko symboliczny kieliszeczek miodowej nalewki dla poratowania zdrowia OLDBEZKOLORA Odpowiedz Link Zgłoś
netofil może... 25.01.08, 18:56 www.winarium.pl/x_C_I__P_209510067-209510001__PZTA_6.html testowałem, polecam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re:a może.... 26.01.08, 08:47 ja mam jakiś "kosmiczny" organizm,bo mnie ani lampeczka ani kieliszeczek nie krzepi nie mówiąc już o reperowaniu zdrowia, a wręcz przeciwnie,osłabia i powoduje bóle głowy ;) Ale jeżeli komuś służy , to zdrówka życzę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re:a może.... 26.01.08, 20:19 ...masz wysokie ciśnionko? bo ja mam niskie i mój natenprzykładwbiałymfartuchuodserducha powiada: "na takie pikanie najlepszy kieliszeczek koniaczku albo naleweczki" :) Zdrówko! :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma barek - ku pokrzepieniu... ;0) 22.01.09, 00:18 "barkowi" grozi archiwizacja, więc go trochę ściereczką odkurzę:) a dziś jest dobra ku temu okazja: 22 styczeń - Dzień Dziadka! Zdrowie Dziadków!:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re:Kubek dla Dziadka :) 22.01.09, 11:42 Do wznoszenia toastów...mleczkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 25.11.10, 10:02 Na rozgrzewkę po pierwszym śniegu. Espresso z dodatkiem amaretto. W niedalekiej (góra 2-3 lata) przyszłości, powinna pojawić się drobna przebitka z rzeczywistego barku, proszę o cierpliwość. ;) Plany powoli są wdrażane, jednak przy tak ważnym obiekcie pośpiech mógłby zaszkodzić. :D Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 26.11.10, 08:33 Oj,chyba nie dożyję;)) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 26.11.10, 14:53 Polecam impregnat... na przykład - herbata z melisy. Redukuje napięcie, obniża tętno do normy, więc pośrednio pewnie ułatwia trwanie w oczekiwaniu na odległe (bardziej lub mniej) terminy. Właśnie stawiam wodę... dasz się poczęstować herbatą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dziś może ... 31.12.11, 09:38 jakiś drink się przydać, by Nowy Rok wesoło powitać:) Szczęśliwego Nowego! Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Od jakiegoś czasu.... 31.12.11, 11:34 ....na Sylwestra nie kupuję szampana ,bo go nie lubię.W tym roku toast wzniesiemy kieliszkiem nalewki z dzikiej róży:))Dwa w jednym ,zdrowy toast:)))Do Siego Roku!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma od czasu do czasu 02.01.12, 17:58 zmieniają się upodobania smakowe nawet te alkoholowe, ... ja ostatnio, a nigdy nie przepadałam, winko do obiadu i kolacji popijałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 16.01.13, 22:01 na zdrowie! psik! mam nadzieję, że grypy żadne Was nie dopadły:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 04.02.14, 11:06 w ruinach barku a ściślej w ruinach budowy barku tak czy inaczej szklaneczką zacnego DIMPLE ogrzewam myśli o nie-nadeszłej a minionej już jego świetności (barku - nie dimple'a) :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 05.02.14, 10:04 czy to ważne - jaka ona? nadchodząca czy miniona w tym momencie nieustająco trwająca:) dołączę się ze swoją szklaneczką gorącego theraflu, bom smarkata na inne trunki dziś:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 05.02.14, 11:59 Tferaflu zatoki .Zdrówka Urszulko.Na zdrówko Old oby nam wyszło;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 06.02.14, 19:25 skoki temperatur wielu ...odmładzają! same smarkate po ulicach chodzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 07.02.14, 21:00 świetność niby nie nadeszła, a jednak sangiovese butelczyna jawi się w ruinach jak ten diament z popiołów wygrzebany zaranie czasów nowych... mniaaam :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: barek - ku pokrzepieniu... ;0) 18.02.14, 17:37 byłam w miejscu gdzie bar czynny jest 24 godziny na dobę… jestem opita ichniejszą wódką wymieszaną z sokiem ananasowym i dużą ilością lodu pycha... rozglądałam się u nas za takim sokiem niestety chyba nie ma Odpowiedz Link Zgłoś