Dodaj do ulubionych

swędzące oczy

08.05.12, 10:35
Prośba o radę - co podać 5 latkowi na bardzo swędzące oczy ?
Powtarza się to co roku w maju, nie wiem czy związane jest z alergią (testy pyłkowe wykluczyły alergię) czy moze wrażliwością na słońce.
Oczywiscie byłam kilkakrotnie u okulisty ale problem powraca, pomagały krople Hayabak Protector, ale nie wiem czy mozna je dlużej stosować.
Czasami oko jest mocniej zatarte i ropieje - co wtedy podawać, czym ratować aby nie doprowadzić do głębszego zapalenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: maruda Re: swędzące oczy IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 17:33
      Sprawdzić czy dziecko nie jest uczulone na rumianek. Jeżeli nie to przemywać oczy wywarem z rumianku- dziela dzelikatnie przeciwzapalnie.Jeżeli swędzenie jes objawem alergii na slońce to noszenie okularów powinno zmniejszyć dolegliwość
      • 70upartykrasnal Re: swędzące oczy 26.06.12, 08:49
        ja tak mam. Uczulają mnie niektóre kosmetyki. Powieki wtedy swędzą aż robi się na nich taka warstwa łuszczącego się naskórka. Pomaga mi "ATECORTIN" zawiesina ( na receptę od okulisty). Smaruję powieki cienką warstwą jak tylko zaczynają swędzić ( 1 x dziennie na noc).

powiem Ci jeszcze, że to swędzenie jest straszszsznnie wkurzejace.....
        • 70upartykrasnal Re: swędzące oczy 26.06.12, 08:54
          Tak mi jeszcze przychodzi na myśl: Jakby był uczulony na jakieś pyłki etc. to raczej oczy chybaby łzawiły , a nie swędziały. Może sie jednak mylę
    • Gość: elle Re: swędzące oczy IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 14:00
      swędzenie oczu to typowy objaw alergii. tylko czasem jest bardzo trudno ustalic alergen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka