kochanica-francuza 18.06.05, 22:26 www.liberation.fr/page.php?Article=300175&Template=GALERIE&Objet=39637 Napis na obrazku brzmi:Zostaję w Polsce - przyjeżdżajcie licznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Re: Prawdziwy Polski Hydraulik 18.06.05, 22:29 L'Office du Tourisme polonais (tourisme.pologne.net) a trouvé une réponse originale à l'affaire du «plombier polonais», ce personnage mythique de la campagne référendaire en France. Venu travailler à des tarifs défiant toute concurrence, il représente ce fameux dumping social des nouveaux Etats membres de l'Union Européenne, dénoncé par les partisans du non à la Constitution. Napis obok obrazka brzmi: Polska Izba Turystyki znalazła oryginalną odpowiedź na kwestię "hydraulika polskiego",tej mitycznej osobowości kampanii referendalnej we Francji. Przybywszy pracować po stawkach wykańczających wszelką konkurencję, reprezentuje on ów słynny dumping (dumping social - dumping społeczny?) nowych państw członkowskich Unii Europejskiej ...i od "denonce" nie rozumiem.:-( Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: Prawdziwy Polski Hydraulik 19.06.05, 13:27 Jeśli Ty po francusku nie rozumiesz, to tym bardziej ja, bo francuski mam biedniutki... ale z tego, co zrozumiałam, fragment od "denonce" brzmi: "głoszony przez przeciwników Konstytucji". A zwrot "dumping social" brzmi "dumping socjalny" w języku polskim, choć może dumping społeczny brzmiałoby lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Prawdziwy Polski Hydraulik 19.06.05, 13:34 herbarium napisała: > Jeśli Ty po francusku nie rozumiesz, to tym bardziej ja, bo francuski mam > biedniutki... no a mój to jaki??? ale z tego, co zrozumiałam, fragment od "denonce" > brzmi: "głoszony przez przeciwników Konstytucji". A zwrot "dumping social" > brzmi "dumping socjalny" w języku polskim, choć może dumping społeczny > brzmiałoby lepiej. a jak ci się widzi hydraulik? Odpowiedz Link Zgłoś