mlesniewska 29.06.05, 10:41 Ktoś wie jak je znaleźć?? Złapać??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 10:52 Jak znajdę sposób to oczywiscie opatentuję;) Póki co szukam konsultacji w tej sprawie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 10:58 Ale zanim opatentujesz..daj cynk:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 11:22 Będę interesowana i zapytam: co mi z tego przyjdzie??? Pewnie to, że oprócz mnie ktoś jeszcze będzie miał szczęście;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 11:36 Właśnie to :))radość z tego że ktoś ma radość przez Ciebie:) to jest super:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 11:40 To też jest szczęście: uszczęśliwić kogoś:))) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 11:03 ale szczescie to pojecie wzgledne ;) jednemu do szczescie wystarczy kawalek chleba innemu 1 mln zl, wiec powinnas sie jakos okreslic co dla Ciebie jest szczesciem? Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 11:21 Ha ciekawe pytanie. Szczęście to doskonałość w każdej dziedzinie życia. Albo: szczęście to nieszczęścia, które nas omijają. Ja skłaniam się do tej pierwszej opcji;) Doskonałości w każdej dziedzinie nie osiągnę, bo w zupełny absolut nie wierzę. W doskonałość nie wierzę, a przynajmniej nie wierzę w jego osiągnięcie, przy zalożeniu że coś takiego istnieje. Ale może chociaż się zbliżę do tego "bliżej nieokreślonego". Zagmatwałam w wystarczająco klarowny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 11:25 nie wiem czy dobrze zrozumialem ale tak jak bys chciala wszystko miec zeby byc szczesliwa jezeli tak to zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 30.06.05, 13:34 Szczęście to oczywiście pojęcie względne. I dosyć abstrakcyjne. A co do dużych pieniedzy, to one podobno szczęścia nie dają. Mogą co najwyżej rozwiązać problemy finansowe. I ludzie przeceniają swoje przyszłe samopoczucie jako posiadaczy wielkich pieniędzy;) czy czegokolwiek innego. Oczekują wielkiego zadowolenia, satysfakcji, a jak się potem okazuje wcale aż tak się nie cieszą - taka mała dywagacja na ten temat:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: Szukam szczęścia 30.06.05, 13:41 a ty jeszcze nie jesteś szczęśliwa ?? głowa do góry chyba że szukasz innego rodzaju szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 30.06.05, 13:47 Hmmm chyba nie , bo nadal szukam. Szczęście to stan spełnienia, brak pogoni za czymś jeszcze, nowym, za "zahirem" jak pisze Coelho. Nie twierdzę, ze człowiekowi szczęśliwemu juz nic się nie chce, ale jest już spokojny...;) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: Szukam szczęścia 30.06.05, 13:52 i tu się zgodze zawsze jestem nieszczęśliwy jak coś już osiągne tak na jakieś 3 dni aż znajde nowy cel i tak dalej tylko że o ile potrafie cieszyć się widząc pięny widok kochanego zwierzaka czy tak zwyczajnie po prostu to po jakiś większych osiąnięciach jak choćby obrona dyplomu jestem zwyczajnie dobity i nie wiem co mam robić Odpowiedz Link Zgłoś
staryalejary1 Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 11:03 spójrz przez okno..jest piekny dzień, zdrowie Ci dopisuje, masz nogi i ręce, pewnie tez sprawna główkę... może ktoś cie kocha lub już jest w drodze ku zakochaniu się...więc Memento Vivere! Szczęście jest w Tobie i jest Tobą..pamiętaj więc o tym, daj BUZIACZKA ŚWIATU i uśmiechnij się do nas nieznajomych Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 11:24 Bardzo ladne. Ba, nawet pocieszające. Szczęściem jt kochać i być kochanym. czyli dalej szukam;) Odpowiedz Link Zgłoś
thesad Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 12:26 Mysle, ze szczescie jest wtedy, kiedy codziennie rano chce ci sie wstac i juz nie mozesz sie doczekac tego co ci dzien przyniesie. Kiedy sie niczym nie musisz martwic, kiedy usmiech gosci na twojej twarzy przez caly czas. Kiedy masz przy sobie kogos z kim wiesz, ze spedzisz cale zycie... Mysle, ze to dla mnie byloby prawdziwym szczesciem. Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 12:34 Ja nie mam;) Ale rzeczywiście: to można nazwać szczęściem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kraternik100 Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 16:00 jeśli masz dla kogo żyć,uśmiechać,kochac, spedzać z ta osobą cały czas, to wedlug mnie to jest szczęscie, ale może to tylko namiastka. Samotność to największe nieszczeście jakie może spotkac czlowieka. żałuje nie mialem okazji zaznac szcześcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 12:34 łap każdy dzień i ciesz się drobnymi rzeczami Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 12:37 Podobno życie składa się z drobiazgów. A te łączą się w duże sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 13:42 kwestia spojrzenia dla mnie coś może być wielkie i dla kogoś nieistotne Odpowiedz Link Zgłoś
mlesniewska Re: Szukam szczęścia 29.06.05, 14:06 Relatywizm. Wszystko jest względne. Odpowiedz Link Zgłoś