mamalgosia 06.07.05, 15:33 A imieniny? Co obchodzicie? Jak obchodzicie? Czy wierzycie we wpływ daty urodzenia na charakter? (równocześnie z moim synkiem urodził się inny chłopczyk - czy będa tacy sami:)))?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 06.07.05, 16:22 Mamałgosiu, nie wierz w bzdury. Jak może data urodzenia mieć wpływ na charakter? Charakter w genach siedzi, a szlif następuje poprzez wychowanie. Data urodzenia może mieć niewielki wpływ na zdrowie. Dzieci urodzone zimą mogą być silniejsze, gdy ich matki w pierwszym trymestrze miały dostęp do świeżych owoców i warzyw. Ja swoich urodzin (maj) staram się nie obchodzić bo to wstyd. Wszak ludzie tak długo nie żyją hehehe. A do imienin (lipiec) zmuszają mnie koleżanki. Już się zapowiedziały. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 08:14 Jak może data urodzenia mieć wpływ na > charakter? jak by to powiedziała pewna znana mi osoba (bardzo interesująca się tzw. magią liczb) - po prostu jeszcze nie dojrzałaś, że ta oczywista prawda jest jedynym kluczem do zrozumienia samego siebie...(itd itd) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:09 no właśnie, a000 jest ślepa:) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:31 O matko moja! dlaczego ślepa? Tylko -1 dioptria. No i muszę zacząć myśleć o okularach do czytania wieczorową porą. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:33 Zmieniłam posty na drzewko i już wiem, żem niedojrzałe dziewczę jest. Dzięki Pereopie za kurtuazję. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: kiedy macie urodziny? 08.07.05, 08:03 ależ droga azerko - ja tak nie uważam - ja tylko przedstawiłem opinię pewnej osoby (z którą się nie zgadzam) nie chciałem cię urazić - wybacz tą niefortunną wypowiedź Pereop Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 08.07.05, 09:35 Ależ pereopie! mało co mnie jest w stanie urazić. Bo to, żem dojrzała, to widać w lustrze, niestety. Ale dziewczęciem to chętnie zostanę. Nawet bardzo chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 15:03 oh, przenośnia, metafora... Widze, że za mało oglądasz reklam Plusa i nie znasz tych terminów:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:09 Ale kiedy masz urodziny? Przecież nie pytam, które (chociaż uważam, ze nie ma się czego w stydzić w wieku 19 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 06.07.05, 20:32 Urodziny mam w lipcu - obchodzę i urodziny, i imieniny. Jestem Rakiem, i wprawdzie nie wierzę w horoskopy, ale jestem bardzo typowym Rakiem;)) Podobnie jestem bardzo typową Jodłą według horoskopu celtyckiego;)) Myślę, że może coś być "naturalnego" oddziałującego na charakter - czy ktoś się urodzi w zimnej porze roku, czy w ciepłej, w trakcie długiego czy krótkiego dnia itp. nie wierzę w żadne przepowiednie co do losów z tym związane, zwłaszcza te komponowane przez panie z bujną wyobraźnią w kolorowych gaztetkach;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:11 herbarium napisała: > Urodziny mam w lipcu - obchodzę i urodziny, i imieniny. NO to czekamy na szampana dla forumowiczów Jestem Rakiem, i > wprawdzie nie wierzę w horoskopy, ale jestem bardzo typowym Rakiem;)) Ja też niby nie wierzę, ale mój mąż jest też typowym Rakiem. Podobnie > jestem bardzo typową Jodłą według horoskopu celtyckiego;)) > oooo??? > zwłaszcza te komponowane przez panie z bujną wyobraźnią w kolorowych > gaztetkach;)) Czyli jedsteś zamknięta na słowa prawdy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:35 mamalgosia napisała: > Czyli jedsteś zamknięta na słowa prawdy?:) O!o! to herbarium też niedojrzałą panną jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 15:13 Może to być prawda - skoro jestem fiołkiem...;) Fiołek 13.07-23.07 - nie wejdzie w nic co związane z ryzykiem lub hazardem. Przez świat idzie prosto i ściśle wytyczonymi ścieżkami. Każdą decyzję przemyśli i jeśli bilans zysków i strat przeważy choć trochę w stronę strat nie będzie ryzykował. Bacznie obserwuje innych i chętnie wyciąga wnioski z ich błędów by samemu ustrzec się od pomyłek. Lubią wspominać przeszłość i oglądać przedmioty związane z przeszłością. Cenią sobie nade wszystko kontakty z członkami rodziny nawet tymi odległymi. Dom jest dla nich ostoją bezpieczeństwa . Dla dzieci są wspaniałymi rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 09:58 31 maja. Nie wierzę w horoskopy. I nie obchodzę imienin. Pawła jest wiele razy w roku, trudno się zdecydować :) Poza tym nie widzę najmniejszego sensu obchodzenia imienin. Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 12:50 Jak to nie widzisz sensu? Jeszcze jedna okazja do świętowania;))) Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:59 Pasuje Ci, Naumo? Jesion 25.05-3.06 22.11-1.12 To dopiero oryginał. Żyje w oderwaniu od rzeczywistości a jednocześnie pragnie przekształcić świat by odpowiadał jego wyobrażeniom. Nie uznaje ograniczeń czy trwałych więzów. Ciągle poszukuje czegoś nowego i niezwykłego. Jest ambitny, zdolny i błyskotliwy. Osiąga sukcesy i może zajmować wysokie stanowiska. Porażki i niepowodzenia mocno przeżywa i zniechęca się do dalszego działania. Jego chęć poszukiwania i odkrywania bywa często krytykowana i wyszydzana ale on tymi uwagami się nie przejmuje. Ma ujmującą powierzchowność a w połączeniu ze swą erudycją sprawia bardzo korzystne wrażenie i jest ogólnie lubiany. Dobrze umie ocenić przeciwnika i jego silę nie angażując się w walkę z silniejszym. Uroda i inteligencja to jego atuty przy podbojach miłosnych. Jako partner bywa trudny we współżyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: kiedy macie urodziny? 08.07.05, 00:13 Pasuje. Jak każdy inny, obojętnie jakiego pochodzenia, horoskop. Od dawna znam kogoś, kto pisze horoskopy i wiem, jak się je robi - oczywiście tak, żeby każdy pasował do każdego człowieka :) Poza tym - wszystko tu to prawda. Poza dwoma maleństwami: sukcesów i stanowisk mało, zaś walka - często porywam się na silniejszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: kiedy macie urodziny? 08.07.05, 00:10 Życie nie jest po to, żeby świętować praktycznie codziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:12 Pewien mój znajomy powiada, że urodziny ma nawet zwierzę, a imieniny tylko człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: kiedy macie urodziny? 08.07.05, 00:16 Podwójna nieprawda :) Suczki mojej mamy i moja (niegdyś) "plantacja" świnek morskich - większość zwierzaków miała ludzkie imiona i w dniu imienin dostawała prezenty :) A poza tym mam wrażenie, że imieniny to wymysł chrześcijaństwa, polegający na tym, że praktycznie każdy (poza BN i WŚ chyba) dzień ma swoich świętych patronów, skąd biorą się imieniny. Nie mylę się, czy tylko mi się wydaje? Natomiast ostatnio dodano świeckie imiona, bo jakoś nie kojarzę świętej Isaury, Bereniki, Sandry czy Temistoklesa albo Liwiusza... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kiedy macie urodziny? 08.07.05, 11:05 Nie wiem, czy imieniny to wymysł chrześcijaństwa, raczej wątpię. Bardziej odnoszę wrażenie, że zależy to od miejsca zamieszkania. U nas, na Śląsku są wpływy niemieckie i obchodzi się raczej urodziny. A na wschodzie są wpływy rosyjskie i świętuje się raczej imieniny. CHoć w mojej rodzinie obchodzi się wszytsko co tylko mozna:))) Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 10:28 Urodzilam sie osmego stycznia, przedterminowo, legenda rodzinna glosi, ze po obejrzeniu przez moja Mame Biesow Wajdy (bardzo realistyczna scena porodu w wykonaniu Elzbiety Karkoszki - ale nie wiem, jak to tam bylo, bom jako dociekliwy teatrolog swego czasu dokonala zrodlowej kwerendy, i mi wyszlo, ze w tym okresie Biesy grano ostatni raz bodaj na cztery dni przed moimi urodzinami ;-))). Urodziny, owszem, hucznie obchodze. Imieniny teroretycznie powinny przypadac 21 stycznia, ale nie mam sumienia narazac rodziny i znajomych na wydatki w malym odstepie czasu, w dodatku w okresie poswiatecznym, wiec obchodze w kwietniu (zwlaszcza, ze lubie dostawac kwiaty). W horoskopy oczywiscie nie wierze, juz tu chyba relacjonowalam na forum, jak w czasach mojej pracy w Dzienniku Polskim mialam zawsze we wlasnym pismie rewwelacyjny horoskop, albowiem jego autor tez byl Koziorozcem ;-))). Ale niestety delikatne horoskopowe sugestie w rodzaju "na horyzoncie duza podwyzka" do naszego szefostwa jakos nie trafialy ;-(((. A co do wplywu na nie tyle charakter, co zyciorys ;-))) - nasza alergolog nie- dziecieca sie kiedys zajmowala statystykami nt. zwiazku urodzenia w okreslonej porzez roku z alergia, zapadalnoscia na astme i ciezkoscia jej przebiegu - i rzeczywiscie takie zwiazki pono sa. Mozna by wiec spekulowac, na ile z kolei podatnosc na choroby wplywa na charakter ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 12:46 Drogi organizmie macierzysty, podobnie ja ja, jesteś Jodłą: Jodła 2.01-11.01 5.07-14.07 To osoby powściągliwe i wyniosłe o surowej urodzie. Pełne godności, kulturalne ale szorstkie w obyciu. Na otoczenie wywierają skrajne wrażenia albo się je kocha albo nienawidzi - ale na pewno nie mija się je obojętnie. Często zmienia zdanie i poglądy, wytrwała i nie przyjmują żadnej prawdy czy zasad jeśli same wewnętrznie tego nie zaakceptują. Jodła jest inteligentna, logiczna i pracowita dlatego ma duże możliwości osiągnięcia sukcesu wspinając się do drabinie społecznej i zawodowej. Posiadają silną osobowość a świadome swych umiejętności spełniają się w polityce lub zawodach artystycznych. Duża wagę przywiązują do pieniędzy, sukcesu, pozycji społecznej i materialnej dlatego ciągle pracują i realizują swoje cele. W sprawach uczuciowych są powściągliwe, pełne rezerwy i nie lubią okazywać swoich uczuć publicznie. Hołdy i oznaki sympatii przejmuje ale sama nie będzie zbyt wylewna. W życiu rodzinnym zachowuje się poprawnie wypełniając swe obowiązki. Nie jest stanie zrezygnować ze swych aspiracji i kariery dla dobra najbliższych. www.farra.com.pl/h_celtycki.php celtyk.republika.pl/ I cóż Ty na taką charakterystykę? Ja osobiście do tego przywiązania do pieniędzy i kariery się nie poczuwam... Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 13:28 O jodle wiedzialam ;-))). Generalnie sie zgadza ;-))). Z tym sukcesem to ja mam tak (i ty, klonie, pewnie tez), ze lubie miec przynajmniej pozory wplywu na rzeczywistosc ;-))). Wiec to nie jest kwestia kariery dla kariery, tylko kariery po to, zeby moc podejmowac decyzje, albo na nie skutecznie wplywac. Natomiast co do pieniedzy, to dopoki nie mialam dziecka (i to chorowitego dziecka), nie mialy absolutnie zadnego znaczenia. Do dzis zreszta, jak by mnie ktos spytal, ile zarabiam, to przyblizenie byloby pewnie z bledem w granicach 25 procent (w kazdym razie, wystarcza ;-))). Ale nie powiem, czasem mysle o kasie w kontekscie tego, ze leczenie M. pochlania jej coraz wiecej ;-(((. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 10:50 Urodziny - 27 luty. Czyli Ryba. Nie wierzę w horoskopy, ale słyszałem opinie, że jestem typową Rybą :)) Imieniny - na św. Piotra i Pawła, czyli 29 (a może 28?) czerwca. Ale w zasadzie to z moim imieniem, imieniny wypadają mi co najmniej raz w miesiącu :) Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 12:49 Sosna 19.02-28.02 24.08-2.09 Sosna koncentruje pierwiastek żeński więc szczególnie korzystny wpływ ma dla kobiet. To osoba o dużym wdzięku, świadoma swego atrakcyjnego wyglądu i wrażenia jakie wywiera na płeć przeciwną oraz trochę egocentryczna. Lubi przebywać w dużym towarzystwie i pokazywać się w nowych strojach i być adorowana. Sprawia wrażenie osoby delikatnej i wątłej ale tak naprawdę oprze się nawet największym wichurom. Jest aktywna, działa szybko i skutecznie. Posiada umysł analityczny i każde przedsięwzięcie, decyzję czy posuniecie musi dokładnie przeanalizować biorąc pod uwagę także możliwości i potrzeby innych ludzi. Przez życie kroczy odważnie i zdecydowanie osiągając w niemal każdej dziedzinie życia sukcesy. W miłości jest żarliwa i bezgranicznie zaangażowana ale na krótko. Bezustannie szuka odpowiedniego partnera. Niepowodzenia w sferze uczuciowej rekompensuje sobie sukcesami w pracy zawodowej. No widzisz - rusz tylko swoją niewymowną, tak jak Kochanica radzi, a sukces zawodowy gwarantowany:) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 12:52 > Sosna koncentruje pierwiastek żeński więc szczególnie korzystny wpływ ma dla > kobiet. To osoba o dużym wdzięku, świadoma swego atrakcyjnego wyglądu i > wrażenia jakie wywiera na płeć przeciwną Że co..? > Lubi > przebywać w dużym towarzystwie i pokazywać się w nowych strojach i być > adorowana. Że co..??? > Przez życie kroczy odważnie i zdecydowanie osiągając w niemal każdej > dziedzinie życia sukcesy. Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! To może jednak wróćmy do enneagramu... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 15:06 Mimoza 20.02-29.02 - jest bardzo delikatna i wątła ma niestały charakter i zmienne nastroje. Odnosi się wrażenie, że jej życie tyczy się bez celu, gubiąc się w labiryncie wątpliwości . Przyjmuje program minimum oddając innym pole do działania. Nie przywiązuje wagi do spraw materialnych ani zaszczytów - żyje na zwolnionych obrotach zadawalając się tym co posiada. Zegarek traktuje jako przedmiot zbędny i utrudniający życie. Najważniejszym elementem jej życia jest uczucie - ale w tym temacie tez nie bardzo może sobie poradzić, bowiem ciągle jest niezdecydowana. www.farra.com.pl/h_kwiatowy.php Stefanie, czy w horoskopie kwiatowym lepiej się odnajdujesz?;)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 17:39 O, o, to się zgadza :))) No, poza tym zegarkiem - co jak co, ale ja jestem punktualny i niepunktualności nie lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:28 a co powiesz o osobnicy płci żeńskiej urodzonej 10 maja??? Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 14:42 Jesteś wonnym Jaśminem, Azerko, a oto Twoja charakterystyka:) Niestety, wróżka pod tym linkiem nie rozróżnia płci:) Jaśmin 1.05-14.05 Bardzo towarzyski i przyjacielski. Zawsze mile witany, ponieważ uśmiech nigdy nie niknie z jego ust. Ruchliwy i dociekliwy. To prawdziwy aktor, który pod maską wesołości i beztroski kryje niepewność, zakłopotanie i nadwrażliwość. Lubi być w kręgu zainteresowania innych, zależy mu by być lubianym i zapraszanym do towarzystwa. Bardzo niechętnie przyjmuje na siebie jakiekolwiek zobowiązania choć jeśli musi to z danego słowa wywiąże się bez zastrzeżeń. Jako pracownik jest wysoko ceniony i nagradzany. Mimo, że ma odłożone pieniądze na koncie to nie lubi ich wydawać zwłaszcza na przyjęcia towarzyskie czy podarunki. Posiada dobre podejście pedagogiczne do dzieci. Jest odpowiedzialny i troskliwy. Żona niestety nie może liczyć na tak duże jego względy. Jest chłodny i opanowany. Nie wie co to namiętność, zazdrość czy rozterki. www.farra.com.pl/h_celtycki.php Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 15:14 Chichichi, skąd ta wróżka wie, że nie lubię trwonić pieniędzy??? ogólnie się zgadzywuje. Przebóg, to ja. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 15:15 Ale kaczeńcem też mogłabym być. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Ryby 07.07.05, 14:14 MOja współspaczka z akademika byłą spod znaku ryb. Jako studentki zabawiałyśmy się w czytanie horoskopów - i zauważyłyśmy, że ZAWSZE Ryby miały najgorszy Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 07.07.05, 11:48 15.07.,w rocznicę bitwy pod Grunwaldem - jestem typową Raczycą Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium OOOO! 07.07.05, 12:03 Dzień po mnie! - Ja w rocznicę zburzenia Bastylii. Coś musi być z tymi czwórkami;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: OOOO! 07.07.05, 12:07 herbarium napisała: > Dzień po mnie! - Ja w rocznicę zburzenia Bastylii. Coś musi być z tymi > czwórkami;) No nie!Jak moja przyjaciółka!Z runięciem Bastylii ona kończy 26,a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: OOOO! 07.07.05, 12:11 Roczek mniej:) A Ty pod Grunwaldem - ile? (że będę wścibska:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: OOOO! 07.07.05, 12:12 herbarium napisała: > Roczek mniej:) A Ty pod Grunwaldem - ile? (że będę wścibska:) 31.Przestaję być kobietą w wieku balzakowskim(Honore Balzac,"Kobieta trzydziestoletnia") Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: OOOO! 07.07.05, 12:42 Nie wiem, czy wiesz, ale jesteś Wiązem;) Oto Twoja charakterystyka: Wiąz 12.01-21.01 15.07-25.07 To osoba dobroduszna, urodziwa i sympatyczna. Cieszy się dużym powodzeniem otoczenia za sprawą swego dobrego humoru, dobrych manier, elegancji i smaku. Jest prostolinijny i bezpośredni. Jak to mówią co w sercu to i na języku. Nie zaskoczy go żadna sytuacja, reaguje błyskawicznie i błyskotliwie. Nie zbyt wymagający, nie lubi luksusu i komfortu cieszy się drobiazgami. Pieniądze nie są dla niego sprawa najważniejszą. Nie wybacza nieuczciwości i kłamstwa. Ceni przyjaźń i serdeczność. Zawsze opanowany i wesoły nie obciąża otoczenia swymi problemami. W sytuacjach konfliktowych nie prowokuje przeciwnika a wręcz przeciwnie taktownie i spokojnie przekonuje do swych argumentów. Posiada duże zdolności humanistyczne i manualne. W sprawach uczuciowych kieruje się wysokimi zasadami moralnymi oczekując także tego od partnera. To także tzw. złota rączka - poradzi sobie z większością napraw domowych. Dobrze jest mieć takiego towarzysza życia. www.farra.com.pl/h_celtycki.php celtyk.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Mamałgosiu, a Ty? jaka data i drzewko?bt. 07.07.05, 15:04 Drzewko to nie mam pojęcia. Data: 20 maja Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: Mamałgosiu, a Ty? jaka data i drzewko?bt. 07.07.05, 15:08 Kasztanowiec 15.05-24.05 12.11-21.11 Kasztan to osobnik na ogół silny i wysoki. Posiada oryginalną urodę, która tak naprawdę dostrzega się dopiero po kilku spotkaniach. Osoby te cechuje wielkie poczucie sprawiedliwości i etyki. Zarówno w swym postępowaniu, jak i w swych opiniach starają się być bezstronne, obiektywne i uczciwe. W rozmowie nie dobiera ładnych słów a w sposób bezpośredni wyłuszcza problem. Czasem bywa niezgrabny i nieokrzesany. Drażliwy na swoim punkcie cierpki gdy nie spotyka się ze zrozumieniem. Jest niepewny siebie w kontaktach z innymi a poza człowieka dumnego ma zakryć jego zmieszanie. Kasztan jest inteligentny, rozważny, konsekwentny oraz jest dobrym obserwatorem. Czasem zbyt impulsywnie i spontanicznie reaguje czego potem mocno żałuje. W miłości jest monogamistą. Jeśli pokocha to tylko raz. Oczekuje wierności i szacunku. Jako małżonek jest oddany rodzinie i bardzo zaradny w sprawach domowych. Tak naprawdę los kasztana to wielka niewiadoma, ponieważ niewiele zależy od niego samego. To Twoje drzewko:) Kaczeniec 11.05-21.05 - przyjazny dla ludzi i tolerancyjny. Na małą ironię i drobne nieuczciwości odpowie uśmiechem ale wyrazi swoje uczucie rozczarowania takim postępowaniem. Nerwowo i zdecydowanie zareaguje gdy ktoś pozwoli sobie na więcej lub częściej. Swoje przekonania i poglądy wyrabia sobie po dokładnej analizie wszystkich za i przeciw oraz wysłuchaniu opinii innych. W przypadku nabrania pewności i słuszności własnej oceny nikt i nic nie jest w stanie nakłonić go zmiany zdania. A to Twój kwiatek:) www.farra.com.pl/h_kwiatowy.php Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Mamałgosiu, a Ty? jaka data i drzewko?bt. 07.07.05, 15:22 herbarium napisała: > Kasztanowiec > 15.05-24.05 > 12.11-21.11 > > Kasztan to osobnik na ogół silny i wysoki. He, he, a ja słabizna straszna i 159 cm:))) Posiada oryginalną urodę, no, to fakt. "Oryginalna " to najlepsze określenie:) która tak > naprawdę dostrzega się dopiero po kilku spotkaniach. Lub kilkuset:)) Osoby te cechuje wielkie > poczucie sprawiedliwości i etyki. Pierwsze trafione Zarówno w swym postępowaniu, jak i w swych > opiniach starają się być bezstronne, obiektywne i uczciwe. Starają się, a jak im to wychodzi? W rozmowie nie > dobiera ładnych słów a w sposób bezpośredni wyłuszcza problem. tyz prowda Czasem bywa > niezgrabny i nieokrzesany. Nie czasem tylko zawsze Drażliwy na swoim punkcie O, tak cierpki gdy nie spotyka > się ze zrozumieniem. niestety też prawda Jest niepewny siebie w kontaktach z innymi a poza > człowieka dumnego ma zakryć jego zmieszanie. być może, choć nie zawsze Kasztan jest inteligentny, no pewnie;) > rozważny, konsekwentny oraz jest dobrym obserwatorem. chyba tak Czasem zbyt impulsywnie i > > spontanicznie reaguje czego potem mocno żałuje. zgadza się W miłości jest monogamistą. jak najbardziej Oczekuje wierności i szacunku. Ale to chyba każdy, no nie? Jako małżonek jest > oddany rodzinie i bardzo zaradny w sprawach domowych. To jak wygląda niezaradność?;) Tak naprawdę los kasztana to wielka niewiadoma A to los innych drzew jest wiadomy??? > > To Twoje drzewko:) Dziękuję > > Kaczeniec > 11.05-21.05 > > - przyjazny dla ludzi i tolerancyjny. Na małą ironię i drobne nieuczciwości > odpowie uśmiechem ale wyrazi swoje uczucie rozczarowania takim postępowaniem. > Nerwowo i zdecydowanie zareaguje gdy ktoś pozwoli sobie na więcej lub częściej. > > Swoje przekonania i poglądy wyrabia sobie po dokładnej analizie wszystkich za i > > przeciw oraz wysłuchaniu opinii innych. W przypadku nabrania pewności i > słuszności własnej oceny nikt i nic nie jest w stanie nakłonić go zmiany > zdania. > A to Twój kwiatek:) > www.farra.com.pl/h_kwiatowy.php Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: kiedy macie urodziny? 09.07.05, 18:38 To jaj poproszę o drzewko na 16 marca :) (imienin nie obchodzę, bom ateista i Ślązak ...) Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: kiedy macie urodziny? 09.07.05, 19:16 Proszę bardzo: tu horoskop celtycki: Lipa 11.03-20.03 13.09-22.09 To miły osobnik i wspaniały kompan w towarzystwie. Jest mało ruchliwa, leniwa, sceptyczna i pesymistyczna. Lubi wygodne i dostatnie życie ale pogodzi się także z mniejszym luksusem, ponieważ walka, wysiłek i aktywność to nie dla niej. Oczywiście snuje marzenia o bogactwie i komforcie ale nic nie zrobi w tym kierunku by to osiągnąć. Uważa, że i tak wszystkie jej plany są niemożliwe do zrealizowania. Posiada skłonności do hipochondrii. Jest inteligentna, praktyczna i uzdolniona ale brak wytrwałości i ogarniające ją zniechęcenie do pracy powodują, iż marnuje swoje szanse na zdobycie uznania i awansu. W sprawach uczuciowych także kieruje się sceptycyzmem. Zanim się zakocha musi sprawę przemyśleć i nabrać przekonania, że warto. Gdy znajdzie swoja druga połówkę potrafi dla tej miłości wiele poświęcić i zrezygnować nawet ze swoje wygodnictwa. A tu kwiatowy: Lilia 11.03-20.03 - to osoba bardzo wrażliwa lub nawet nadwrażliwa. Nie przyjmuje dobrych rad ani słów krytyki, twierdząc że to jest to ingerencja w jej życie osobiste. Z niewiadomych powodów potrafi się obrazić nie uzasadniając powodów swojego stanu. Jest bardzo niezdecydowana i mało konkretna. W rozmowach operuje ogólnikami i przypuszczeniami - zostawiając sobie zawsze możliwość zmiany zdania. W miłości także unika zdecydowanych deklaracji. No, no... Grzesiu - lilijka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 12:57 Eeeee, większość się nie zgadza....:((( Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 14:20 grzespelc napisał: > Eeeee, większość się nie zgadza....:((( Rybcia? rozrywka.onet.pl/horoskopy/7,1080,horoskop.html Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Ano Ryba, Ryba 11.07.05, 17:53 Zgadza się jak nie wiem, zwłaszcza to: Są bardzo religijne. :)))))))... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ano Ryba, Ryba 11.07.05, 20:23 grzespelc napisał: > Zgadza się jak nie wiem, zwłaszcza to: > > Są bardzo religijne. > > :)))))))... chłe, chłe... Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: kiedy macie urodziny? 09.07.05, 20:43 (imienin nie obchodzę, bom ateista a co ateiści imienin nie obchodzą ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 09.07.05, 22:37 pereop napisał: > (imienin nie obchodzę, bom ateista > > a co ateiści imienin nie obchodzą ?? > > przecież imieniny to święto twojego świętego patrona Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 12:14 pereop napisał: > no i co w związku z tym? > jak ktoś jest ateistą, to nie uznaje świętych Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 14:42 ciekawe ilu wierzących faktycznie świętuję to w twoim rozumieniu ;) zresztą zgadzam się z odpowiedzią azerki Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 15:00 pereop napisał: > ciekawe ilu wierzących faktycznie świętuję to w twoim rozumieniu ;) > kto ich wie;-) > zresztą zgadzam się z odpowiedzią azerki czepliwyś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25822&w=26104248&a=26263585 > Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 15:20 Ja myślę, że niewielu wierzących wie cokolwiek o swoim patronie, chyba, że on znaczny, jak nie przymierzając Piotr i Paweł. Ja o swojej patronce wiem, że była męczennicą z III/IV w. To piszą google: Na oczach ojca miała potłuc złote i srebrne posążki bóstw rzymskich. Ojciec wpadł w szał i kazał 10-letnią córkę wysmagać rózgami. Kiedy ta jednak nadal głośno wyznawała swoją wiarę w Chrystusa, okrutny ojciec kazał ją rozdzierać żelaznymi hakami, a potem obracać na kole, polewać jej ciało wrzącym olejem, palić na wolnym ogniu, a wreszcie z kamieniem u szyi zatopić. Inna wersja głosi, że przywiązana do słupa skonała pod strzałami, którymi ją przeszyto. ==== Myślę, że prawda była mniej kwiecista. Które 10 letnie dziecko ma tak silną wiarę, a który ojciec z własnym dzieckiem tak postąpi? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 15:41 a000000 napisała: > Ja myślę, że niewielu wierzących wie cokolwiek o swoim patronie, chyba, że on > znaczny, jak nie przymierzając Piotr i Paweł. Ja o swojej patronce wiem, że > była męczennicą z III/IV w. To piszą google: > > Na oczach ojca miała potłuc złote i srebrne posążki bóstw rzymskich. Ojciec > wpadł w szał i kazał 10-letnią córkę wysmagać rózgami. Kiedy ta jednak nadal > głośno wyznawała swoją wiarę w Chrystusa, okrutny ojciec kazał ją rozdzierać > żelaznymi hakami, a potem obracać na kole, polewać jej ciało wrzącym olejem, > palić na wolnym ogniu, a wreszcie z kamieniem u szyi zatopić. Inna wersja > głosi, że przywiązana do słupa skonała pod strzałami, którymi ją przeszyto. > ==== > Myślę, że prawda była mniej kwiecista. Które 10 letnie dziecko ma tak silną > wiarę, a który ojciec z własnym dzieckiem tak postąpi? Hehe. Moja patronka to święta Anna Samotrzecia, babka Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 15:42 e > > Hehe. Moja patronka to święta Anna Samotrzecia, babka Jezusa. "hehe" miało znaczyć : miała "spokojniejszy" życiorys Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 09:22 Ale przecież bardzo świeckie kalendarze też maja powypisywane imieniny Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 12:15 mamalgosia napisała: > Ale przecież bardzo świeckie kalendarze też maja powypisywane imieniny No bo kupują je wierzący...;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 13:15 Niekoniecznie, Kochaniczko. Ateiści również w metrykach mają imiona. I wcale nie muszą święcić patrona, mogą razem z najbliższymi świętować własną pomyślność. Lub co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: kiedy macie urodziny? 10.07.05, 14:18 a000000 napisała: > Niekoniecznie, Kochaniczko. Ateiści również w metrykach mają imiona. I wcale > nie muszą święcić patrona, mogą razem z najbliższymi świętować własną > pomyślność. Lub co chcą. Ale tu chodziło o KONKRETNEGO forumowicza. Oczywiście, że niekoniecznie, ale nie chciało mi się pisać elaboratu na temat przenikania się kultury religijnej i laickiej - to temat , który starczyłby na pracę magisterską.;-) Odpowiedz Link Zgłoś