Dodaj do ulubionych

Konkursy, loterie, wygrywajki

23.08.05, 19:41
Bierzecie udział w konkursach, loteriach albo innych "wygrywajkach" ?
Totolotka pomijamy tym razem.
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 23.08.05, 19:58
      No pewnie. :) W pracy się już śmieją, że jak tylko gdzieś zobaczą moje nazwisko, to zaraz wysyłają nagrodę. ;)
      • yoanna Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.08.05, 07:31
        Nie gram,nie grywam...nie wygrywam;)
        A może raczej w odwrotnej kolejności;)
      • liczydelko Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.08.05, 09:10
        naliczyłaś jakieś ciekawe nagrody?
        • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.08.05, 14:05
          A reszta co ? Zastanawiacie się ? Czy nie wiecie czy się oprzyznać ?
          Bo następne pytanie mam.... w jakich to ? Gatta w co kombinujesz ?
          • gatta13 Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.08.05, 21:09
            Zaczęłam jako siedmiolatka: brat rozwiązał krzyżówkę, a ja nasmarowałam na kartce pocztowej hasło i adres, wyżebrałam u rodziców na znaczek i wygrałam hamak. :)))
            A potem się zaczęło: przede wszystkim mnóstwo kosmetyków, czasem wartych nawet kilkaset złotych. Suszarek do włosów mam chyba pięć, wszystkie zdobyczne. :) Wygrałam odkurzacz i kuchnię gazową. Wszystkiego nie pamiętam, bo to trwa już jakiś czas, ładnych parę lat. Wysyłam rozwiązania z krzyżówek i SMS w konkursach w czasopismach. Niedawno mojej mamie przysłali książkę Fedorowicza.

A, i jeszcze cała masa kubków, przede wszystkim od Jacobsa, ale też od Tchibo i Nescafe, z Jacobsa mam też metalowe pudełko i serwis do kawy, kilka filiżanek, poza tym deska do krojenia i nożyk do sera od tartare, jakieś fartuszki i rękawice od knorra, taca nie pamiętam już od kogo. :) -> to za kody kreskowe.

A na koniec zdobycz mojego brata: zdjęcie lilii jest jego:
            miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,2856217.html
            • yoanna Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.08.05, 22:56
              Gatto!
              Pewnie masz mój kawałek "szczęścia do gier"???;))))
              • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.08.05, 23:50
                Joanno, a może to jest tak..jak u mnie:)
                wypełniam jakieś krzyżówki..bawie się świetnie:)
                ..ale nigdy nie wysyłam:)
                • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 25.08.05, 00:48
                  Ło Święty Pacenty... Gatta Ty masz jakieś hokus pokus na to ?
                  Ja znam jednego takiego, co zszedł (zjechał windą) w bloku, kupił sobie cole a
                  pod nakrętką była Alfa 154 czerwona... i kiedy go tak suszyło... ? kilka dni
                  przed ślubem !Fart chodzi dziwnymi drogami.
                  A wogóle to zapytałem, bo miałem tu podesłac propozycje (linka) ale chwilowo mi
                  się zawieruszył... w każdym razie konkurs dla tych co z aparatem... jutro
                  znajde ;)
                  • cover_wielki Dla Gatty i nie tylko 27.08.05, 01:26
                    Próbujcie swoich sił ;)... a portal nowo poznany przezemnie, fajne rzeczy tam
                    są, szczególnie zakładka konkursy :))))))))...
                    • cover_wielki Re: Dla Gatty i nie tylko 27.08.05, 01:29
                      www.artserwis.pl/index.php?kon=1&tematyka_id=1&tresc=&data=01%2F09%2F2005&data_do=30%2F09%2F2005&q=1&imid=937
                      ... no jasne a o linku bym zapomniał :)
                      • yoanna Re: Dla Gatty i nie tylko 27.08.05, 11:05
                        Ciekawy zakątek Coverze;)
                    • paleta_barw poszła żabka spacerować... 27.08.05, 12:10

<a
                      href="http://paleta.fajnafotka.pl/?linkedUserPageUID=8204&8153_contentUID=114635">na
                      spacerze</a>
                      • paleta_barw Re: poszła żabka spacerować... 27.08.05, 12:12
                        paleta_barw napisała:

>
                        > <a
                        > href="paleta.fajnafotka.pl/?linkedUserPageUID=8204&8153_contentUID=11463
                        > 5">na
                        > spacerze</a>

..i zapomniała jak się wstawia linki?:)

paleta.fajnafotka.pl/?linkedUserPageUID=8204&8153_contentUID=114635
                    • urszulka_ma na spacerze.. 27.08.05, 12:22
                      spacerować mogą tylko mieszkańcy województwa śląskiego...
                      ..udam się więc..na moją łąkę ...bez konkursu:)))
                      • cover_wielki Re: na spacerze.. 30.08.05, 23:02
                        ależ to tylko jeden z wielu... zakładka konkursy :) na pewno coś znajdziesz
                        • urszulka_ma Re: na spacerze.. 30.08.05, 23:40
                          spacerowałam po łące..
                          zaglądałam..
                          szukałam..
                          znalazłam!!!
                          w trawie zagubionego dmuchawca..:)
                          i...

paleta.fajnafotka.pl/?linkedUserPageUID=8204&8153_contentUID=117281
                          • yoanna Re: na spacerze.. 31.08.05, 11:11
                            To dmuchawiec czy grzyb?
                            Jakoś mi do jajecznicy pasuje...sorry;)))
                            • urszulka_ma Re: na spacerze.. 31.08.05, 12:35
                              ..zgłodniałaś?;)
                              trawka jak szczypiorek
                              grzyb nie muchomorek:)
                            • halina501 Re: na spacerze.. 31.08.05, 19:44
                              A mnie się widzi,ze to kapsel pospolity:))
                              • urszulka_ma nagroda dla....za.. 31.08.05, 22:35
                                Miłe moje dziewczyny..:)
                                za swoje wypowiedzi w konkursie...zgadywania!
                                otrzymujecie w prezencie... maki do zerwania:)

paleta.fajnafotka.pl/?linkedUserPageUID=8204&8153_contentUID=118736

• cover_wielki Re: nagroda dla....za.. 31.08.05, 22:50
                                  a ja już myślałem, że znalazłaś konkurs w którym wystarujesz ... :)
                                  • urszulka_ma Re: nagroda dla....za.. 01.09.05, 07:36
                                    suszarka do włosów właśnie mi strzeliła..
                                    może bym wystartować w konkursie musiała i jakąś wygrała?;)
                                    ech...
                                    będę do pracy musiała iść dziś potargana!:)
                                    • yoanna Re: nagroda dla....za.. 01.09.05, 08:41
                                      Wykorzystaj odkurzacz:)
                                      • urszulka_ma Re: nagroda dla....za.. 01.09.05, 23:09
                                        o zapomniałam.. że go kiedyś podobno w nagrodę dostałam:)
                                        ech..
                                        tak się dać nabić w butelkę:)
                                        kiedyś zadzwonił do moich drzwi ..bardzo sympatyczny pan
                                        a jaki w konwersacji biegły był.. ach:)
                                        wmówił mi, że jak mu oddam swój stary odkurzacz..
                                        to dostanę za niewielką, bardzo korzystną dopłatą nowiusieńki:)
                                        ..no!..prawie jak wygrana w konkursie.. no!:)
                                        tylko ta dopłata była wyższa.. niż cena odkurzacza w sklepie!
                                        ech..
                                        • cover_wielki Re: nagroda dla....za.. 01.09.05, 23:11
                                          zwróć sie do gatty to Ci jakąs suszarke wygra migiem ;)
                                          • urszulka_ma Re: nagroda dla....za.. 01.09.05, 23:20
                                            fakt, ma dziewczyna ..szczęście do konkursów:)
                                            • cover_wielki Re: nagroda dla....za.. 02.09.05, 22:59
                                              sam bym wziął udział w jakimś fajnym konkursie :)
                                              • urszulka_ma Re: nagroda dla....za.. 04.09.05, 09:21
                                                może tu?

tiny.pl/q5kx
                                                • cover_wielki Re: nagroda dla....za.. 04.09.05, 14:44
                                                  w takie to nie wierze, wyłudzają opłate za smsa :)
                                                  • urszulka_ma Re: nagroda dla....za.. 04.09.05, 22:13
                                                    ale.. kuszenie mają dobre:)
                                              • urszulka_ma hmm... 04.09.05, 22:30
                                                Panie Cover, lubi Pan,.. pisać komentarze..:)

..więc może taki?

tiny.pl/q5v4
                                                • cover_wielki Re: hmm... 04.09.05, 22:35
                                                  ten jest dużo lepszy !
                                                  • urszulka_ma Re: hmm... 04.09.05, 22:59
                                                    ..to może wystartujesz?:)
                                                  • cover_wielki Re: hmm... 05.09.05, 21:30
                                                    Lepszy ale nie łatwy, nie mam veny jakoś... no trudno...
                                                  • urszulka_ma w tym konkursie.. 05.09.05, 22:23

zdobył Pan nagrodę pocieszenia..
                                                    proszę sobie odebrać pod tym adresem:

tiny.pl/q17t
                                                    ps.
                                                    Halinko nie gniewaj się proszę..:)
                                                    popełniłam małe kradziejstwo z Twojej galerii:(

• cover_wielki Re: w tym konkursie.. 05.09.05, 23:11
                                                    No kurna !!! Jestem pod wrażeniem. Tego zielonego to znam.
                                                    Dziękuje bardzo, takiej nagrody netowej to nie dostałem jeszcze :)
                                                  • urszulka_ma Re: w tym konkursie.. 06.09.05, 15:27
                                                    cover_wielki napisał:
                                                    >takiej nagrody netowej to nie dostałem jeszcze :)

..a jaką?:)
                                                  • cover_wielki Re: w tym konkursie.. 07.09.05, 20:45
                                                    No taka normalną, kwiatek, buzi, rąsia, buzi, flaszka... normalnie tak ;)
                                                  • yoanna Re: w tym konkursie.. 07.09.05, 21:05
                                                    Jeśli flaszka to rzeczywiście normalnie;)
                                                  • urszulka_ma Re: w tym konkursie.. 07.09.05, 22:45
                                                    czy to jakieś aluzje, że trzeba normalnie.. z flaszką
                                                    .. a nie tak jakoś..z zielonym stworkiem?:)
                                                  • yoanna Re: w tym konkursie.. 07.09.05, 23:55
                                                    Flaszka tez moze byc zielona;))))
                                                  • urszulka_ma Re: w tym konkursie.. 08.09.05, 08:18
                                                    może..:)

tak jak w tym konkursie:

www.zielonabutelka.eco.pl/
                                                  • cover_wielki Re: w tym konkursie.. 13.09.05, 22:58
                                                    Konkursy, konkursy...a tego najważniejszego się nie udało ech życie.... znaczy
                                                    się "taki jest sport"
                                                  • urszulka_ma Re: w tym konkursie.. 14.09.05, 20:15
                                                    cover_wielki napisał:

> Konkursy, konkursy...a tego najważniejszego się nie udało ech życie.... znaczy
                                                    > się "taki jest sport"

aj..cichaj!
                                                    ..następnym razem będzie lepiej!:)
                                • urszulka_ma poprawka..linki:) 14.09.05, 20:14
                                  urszulka_ma napisała:

> Miłe moje dziewczyny..:)
                                  > za swoje wypowiedzi w konkursie...zgadywania!
                                  > otrzymujecie w prezencie... maki do zerwania:)
                                  >
                                  >
                                  > paleta.fajnafotka.pl/?linkedUserPageUID=8204&8153_contentUID=118736

paleta.fajnafotka.pl/
                                  • halina501 Re: poprawka..linki:) 14.09.05, 20:23
                                    No właśnie...
                                    Coś "fajnafotka" nie otwiera się.
                                    • urszulka_ma Re: poprawka..linki:) 15.09.05, 08:51
                                      ..jeszcze są problemy?
                                      u mnie niby działa:)
                                      • cover_wielki Re: poprawka..linki:) 15.09.05, 20:07
                                        u mnie tez działa :)
                                        • cover_wielki Re: poprawka..linki:) 18.09.05, 23:09
                                          Ktos gdzies startuje... gatta ? mam trzymać kciuki ? za co ?, za kogo ?
                                          • yoanna Re: poprawka..linki:) 19.09.05, 08:33
                                            Za szybkie przebudzenie;)
                                            • cover_wielki Re: poprawka..linki:) 19.09.05, 16:43
                                              A co to za konkurs ?!
                                              • urszulka_ma Re: poprawka..linki:) 20.09.05, 08:02
                                                kto pierwszy, po "intelektualnej nocy".. otworzy oczy:)
                                                • yoanna Re: poprawka..linki:) 20.09.05, 08:38
                                                  hmmmmm..;)
                                                  • cover_wielki Re: poprawka..linki:) 20.09.05, 09:25
                                                    to nie dla mnie....... ja lubie pospać
    • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 21.09.05, 21:12
      cover_wielki napisał:

> Totolotka pomijamy tym razem.

kiedy będzie warto go nie omijać?:)
      • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 21.09.05, 21:29
        Dzisiaj chyba warto nie omijać ale niestety nie puściłem, a nie chodziło mi o
        to ... tylko totek to taka gra raczej losowa niż konkurs :)
        • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 21.09.05, 22:18
          w wielu konkursach w dużej mierze.. też prawie losowo..:)
          wszystko zależy od tego, co się szanownemu gremium będzie podobać:)
          • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 23.09.05, 19:21
            jak zależy od tego co sie będzie podobać to juz nie losowo, losowo to tak jakby
            przypadkowo.
            • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 23.09.05, 20:19
              >losowo to tak jakby przypadkowo.

tak przypadkowo..
              tu można by nawiązać do tego wątku z widzeniem i oceną tego co widzimy..
              brak obiektywizmu w widzeniu każdego z nas istnieje,
              każdy ma swoje jakieś tam indywidualne upodobania wizualne

i w przypadku kiedy na konkurs fotograficzny wpływa np. 500 zdjęć spełniających
              wszystkie wymogi konkursowe - są na temat itd..
              z czego np. 50 jest super dobrych
              to co wtedy ?
              jakie kryteria wyróżnienia czy nagrodzenia zdjęcia komisja wybierze..
              jeśli ma tylko nagrodzić 1 zdjęcie?
              gdybyśmy byli razem w takiej komisji..
              myślisz, że to samo zdjęcia byśmy chcieli wyróżnić..?:)

• cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 26.09.05, 22:55
                Myśle, że z takiej masy fotek wiele jednomyślnie odrzucimy i kilka odłożymy
                jako te, które moga wygrać... potem grają role subtelne różnice. Ale nie jest
                to losowy wybór, bo fotki spełniaja kryteria. Losowy to jest wtedy jak będzie
                500 fotek i "Sierotka Marysia" wyciągnie jedną :)
                • yoanna Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 26.09.05, 23:23
                  Widziałam ostatnio jak wyrośnięty Sierot Maryś losował nagrody z
                  kubełka...zdecydowanie wolę w tej roli szczerbate szczesciolatki ;)))
    • czarownica_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 30.09.05, 14:30
      czarownice też posiadają swoje konkursowe dyplomy

monika.univ.gda.pl/~literat/grafika/czar.htm
      • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 30.09.05, 20:20
        To Twój osobisty dyplom ?
        • czarownica_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 02.10.05, 20:28
          ten to dyplom wzorcowy
          dla czarownic wyborowych!
          czarownica swój straciła,
          gdy na sabacie nocą tańczyła
    • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 05.10.05, 21:02
      niektórzy wszystko zrobią dla konkursowej nagrody:)

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2952489.html#dalej
      • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 13.10.05, 21:34
        www.fotopolis.pl/index.php?gora=7&lewa=3
        Konkurs rozstrzygnięty. Wygrana fotka mnie nie rusza, ale te 4 telefony na
        ścianie to ładne jest, "dowód rzeczowy nr 4" też fajne, a najfajniejsze sa
        czwórki wpadające do wody Łobodzińskiego a z cyklu cztery pory roku to ja
        stawiam na zime :)
        • oldpiernik Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 15.10.05, 06:38
          i kiedy mam to wszystko obejrzeć?
          że o komentarzu nie wspomnę.... :-[

OLDULOTNY ;0)
          • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 15.10.05, 12:56
            Nie wiem, sam mam problemy.
            • oldpiernik Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 17.10.05, 20:16
              swoją drogą
              jeśli nie daję rady obejrzeć
              to jakże mam pojechać?

OLDZAKRÓTKIŻYWOT ;0)
    • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 19.10.05, 00:14
      "On wygrał dla niej stringi z Koniakowa"

..konkurs dla Panów?;)

koniakow.com/konkurs_metro.php
      • yoanna Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 20.10.05, 02:59
        Ażurowe stringi rodem z Koniakowa...nooo to jest myśl ;)
        • oldpiernik Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 20.10.05, 18:50
          hiihhhii
          a rodem z Koniakowa bez stringów widział kto?

OLDPSSST....
          • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 20.10.05, 20:27
            oldpiernik napisał:
            > a rodem z Koniakowa
            > OLDPSSST....

pssst...psst
            cosik Wam powiem
            ostatnio słyszałam, że..
            ..w Koniakowie kury na golasa biegają
            bo do Japonii, jako najnowszy krzyk mody, poleciały koniakowskie stringi
            przyozdobione piórkami:)

urszulka_plotkara!:)
            • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 20.10.05, 22:40
              No Old jak prawdziwy facet myślisz, jak masz coś na dysku to podrzuć na
              skrzynke, niech naciesze oko.
              • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 21.10.05, 21:57
                Panie Cover, chce Pan zakupić sobie z Koniakowa stringi?:)
                to nie jest takie proste ..nie, nie..
                męskie stringi w Koniakowie robione są na miarę..no!:)
                jeśli Pan chce posiadać takie majteczki..
                to..musi Pan pojechać do Koniakowa..
                oddać się w ręce koronczarki
                ona będzie miarę brała...
                i na miejscu heklowała..:)
                • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 21.10.05, 21:59
                  o tu Pan znajdzie adres:)

koniakow.com/jak_powstaje.php
              • oldpiernik Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 22.10.05, 10:12
                jeśli bardzo chcesz...
                a nie boisz się, że Cię z domu wyrzucą?
                za to tylko, że odebrałeś e-mail`a?

OLDZDYSKU ;0)
                • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 22.10.05, 11:13
                  He he wszystkie emile odbieram potajemnie. Pełna konspira, hasłowanie, i
                  tajemna ścieżka dostępu.
                  • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 22.10.05, 21:51
                    chłopcy sobotnio uprawiają partyzantkę?;)
                    • yoanna Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 22.10.05, 21:56
                      Nooo Panowie...
                      Brykacie cosik;)
                      • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 22.10.05, 23:09
                        .....brykacie... jak ...bzykacie....
                        • oldpiernik Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.10.05, 21:54
                          po upojnym weekendzie...
                          taaa
                          pełna konspira

OLDPARTYZANT ;0)
                          • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 27.10.05, 12:05
                            A dlaczego konspira ? :)
    • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.10.05, 12:05
      konkurs na forum?:)

forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2957342.html
      • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.10.05, 13:57
        To kilka dni temu było, ciekawe ile jeszcze potrwa ten konkurs ?
        • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 24.10.05, 18:50
          ups..
          faktycznie to już po "konkursie":)
          czytałam w "biegu" ogłoszenie i pomyślałam, że to jakiś konkurs
          a to tylko cosik na zasadzie totolotka..
          kto trafił ze swoim postem w odpowiednią liczbę - ten wygrał:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=30288157&a=30364539

• czarownica_ma Konkursy, loterie, wygrywajki 31.10.05, 22:35

www.wsl.edu.pl/~azetka/picture_match_halloween.htm
      • cover_wielki Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 27.12.05, 19:41
        Na stronce canona zaczął sie finał III edycji konkursowej, klikac i głosować
        mogą zalogowani ale pooglądać moga wszyscy. Warto popatrzeć co i jak trzeba
        fotografować żeby zdobyc uznanie.

www.konkurs.canon.pl/index.php
        • to.ya Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 28.12.05, 09:11
          cover_wielki napisał:

> Na stronce canona zaczął sie finał III edycji konkursowej,

:(
          Szkoda, że wcześniej...
          Kogoś bym namówiła na udział, a tak... buuuuuu ;(
          • urszulka_ma Re: Konkursy, loterie, wygrywajki 28.12.05, 18:31

dużo osób zaczyna zajomwać się fotografią,
            zdjęcia amatorów czasami ciekawsze niż profesjonalistów
            dostępność sprzętu i jego oprogramowania pozwala na wykonanie dobrych zdjęć
            ..w każdym domu będzie niedługo artysta fotograf?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka