krzys23-1986 Re: Who the Playa in the Hood?? ME!!!! 11.09.05, 22:30 kurde fajnie sie czuje na osiedlu ktoś ma to samo???? Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Who the Playa in the Hood?? ME!!!! 11.09.05, 22:31 a kibiców piłkarskich to z kijem najlepiej zapoznawać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: kommt darauf an:)))) sorry:)) n/t 11.09.05, 22:33 a nic:)) tak mi sie odpisalo, ale sie kapnelam, ze to chyba Ty nie nawidzisz niemieckiego, sorry:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:37 jak to niemiecki znam doskonale ...widziałem pare filmów z tamtejszej kinematografii Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:38 no ale to nie Ty sie tu kiedys skarzyles, ze ktos tam do Ciebie po niemiecku, a Ty...?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:41 no co by nie strzelać - przecież po to oglądałem 4 pancernych!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:45 :))) ja tez, wtedy, kiedys, jak bylam jeszcze tam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:49 byłaś w kraju najeźców?? Ja też ale tylko jeden dzień ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:50 nie, to na odwrot, bylam tam, tzn: w polsce, teraz jestem tu: ale nie w niemczech:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:54 to nie jaże to ty nie jesteś z Polski?? Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:57 :)))))))) zalezy, ...urodzilam sie w polsce, wychowalam juz nie, znaczy sie, juz tu. ale znalazlam niedawno to forum i sie mi podoba, przynajmniej naucze sie znowu, moze, poprawnie po polsku pisac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 22:58 napewno nie odemnie a mieszkasz w Niemczech jesli dobrze kojarze??? Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:00 zle kojarzysz, ale fakt, tu sie tez mowi po niemiecku:)) prosba: pisz poprawnie, bo nic mi z nauki nie wyjdzie:)) mam nadzieje, ze do tej pory bylo poprawnie?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:01 dobra to została Austria i Szwajcaria... Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:02 strzele w Austrie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:02 Tooooooooooooooooor:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:06 trafiłem???? Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:06 a dawno temu sie tam wyprowadziłeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:12 nie wyprowadziles, tylko wyprowadzilas:)) to po pierwsze, po drugie, tak dosc dawno mnie wyprowadzili, mysle, ze Ciebie jeszcze nie bylo?:)) 1984:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:17 a miałaś wtedy lat?? a pozatym jak ci sie tam żyje (bez odpowiedzi mówie że dużo lepiej niż u nas). Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:20 lat mialam niewiele, ale nie chce sie rozpisywac na forum, bo juz i tak tu na mnie "nagonke" czasem robia. to dotyczy tylko prywatnych informacji´:)) jezeli chodzi o zycie, to ciezko mi porownac, bo nie znam polski, ot tyle z wakacji u babci... ale fakt, ze jedno mi przeszkadza, w polsce nic szybko nie mozna zalatwic, ale wybacz, to jest moje subjektywne zdanie, moze jest jednak inaczej a tylko ja to tak odczuwam. no i: przeszkadza mi, ze brakuje mi polskich slow w mowie, ale to juz jest moja "wina":)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:24 ale w Polsce wszystko związane z jakim kolwiek urzędem jest do dupy... a i porzadek nie za zbytnio,ogólnie beznadzieja ,wiem że jak skończe studia nie będe miał pracy w zawodzie tylko raczej jako magazynier w supermarkecie w morde... Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:28 ot to:(( moze po studiach sprobujesz dostac sie do jakiegos koncernu, ktore tak sie do polski etc pchaja. nie trac nadzieji, wiem, ze w polsce jest zle, ale sprobuj co tylko mozesz, aby sie wybic!!! pozdrawiam a tym bardziej, ze mowisz, ze umiesz niemiecki, nawet, jezeli nie lubisz tego jezyka, ucz sie dalej, zobaczysz, przyda Ci sie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 11.09.05, 23:30 nie umie niemieckiego w ząb nawet -angielski całkiem no na 5 na maturze tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 12.09.05, 00:24 Włączyłem się ostatnio po Voralbergu,Bregenz,Galtür i innych Brendnertalach,nie powiem,Austria to całkiem cacy land,no i te góry,czy aby Austriacy na nie zasłużyli? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandana leziox 12.09.05, 00:35 hey:)) wiesz, ciezko by mi bylo odpowiedziec, czy zasluzyli:)) ja jestem urodzona polka, ale nie wychowana w polsce, wiec jestem wychowana "austryjaczka", ale nie urodzona:)) mam troche pokrecone cv:)) jestem do zycia tu przyzwyczajona, bo jestem tu w domu, ale jak graja polski hymn to dostaje gesiej skorki:)) widzisz, u mnie to nie takie latwe:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: leziox 12.09.05, 01:03 No właśnie,te dziwne relacje międzypaństwowe,czasami trudno wytłumaczyć,dlaczego i w ogóle skąd się biorą,ale tak już jest,że nawet melodia jakiejś piosenki,widok drzewa,lub zapach potrafią wywołać wspomnienia,o których myśleliśmy,że dawno ich już nie ma.Takie ciekawe rzeczy,których nie da się logicznie wytłumaczyć.POzdruffki też wysyłam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: leziox 12.09.05, 01:18 dzieki wielkie za zrozumienie:)) nie uwierzysz, ale wiekszosc polakow spotkanych tu i tam, a zwlaszcza na forum, nie akceptuje mnie, zawsze sa jakies docinki. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: leziox 12.09.05, 01:24 Problem jest chyba prosty,Polacy na obczyźnie potrafią zrozumieć sprawy,o których Polacy w kraju może akurat nie myślą,bo nie muszą,gdyż mają to na codzień. A co do docinków,to nie jestem zorientowany,bywam wprawdzie na tym forum już ponad 4 lata,ale ciebie widzę od niedawna i chyba niedostatecznie wgłębiałem się we wszystko,co się tu pisze.Może to był błąd.No nic,lecę teraz w krainę marzeń,gdzie konto jest pełne i nie ma izby skarbowej.Dobrej nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
mandana Re: leziox 12.09.05, 02:19 mysle, ze nie dokladnie sie wyrazilam, mowiac o forum mialam akurat na mysli te inne , wlasnie sie tak zdarzylo, ze na towarzyskim mile mi sie pisze, bo nie ma tych aluzji co do mnie...tutaj jest ok, i moze sobie troszke tu posiedze:)) i fakt jestem tu od niedawna, bo sie wlasnie "przenioslam":) dziekuje & dobranoc. p.s.: przepraszam za mozliwe bledy roznego rodzaju, niestety...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: i nie krzycz tak, nie jestem glucha:)) 12.09.05, 02:09 mój wątek rządzi -najwięcej postów z dzisiejszych hehehehhehehe-nieźle jak na mołolata nie!! Odpowiedz Link Zgłoś