Dodaj do ulubionych

Gotowane jaja dwa!!!

07.10.02, 16:37
Ile kurna czasu je trzeba gotować, zeby były na twardo a ile, zeby kurna na
miekko wyszły? I czy kurna do gotujacej wody wrzucamy i czas odmierzamy, czy
gotujemy od początku w chłodnej wodzie?
Obserwuj wątek
    • kitek1 twarde to sa od razu................. 07.10.02, 16:40
      a miekkie beda,
      gdzie po dwoch godzinach gotowania,
    • dr_mengele Re: Gotowane jaja dwa!!! 07.10.02, 18:33
      z jajkami jest jak z mięsem... np wołowym...
      im dłużej je gotujesz tym bardziej miękkie się robią... najlepsze są takie
      duszone trzy... cztery godziny...
      • ulalka ale z Was panowie kucharze ;-))))) 07.10.02, 19:18
        to jak siem spotkamy, to moze ja bede gotowac?? ;-))))
        ja zalewam wrzatkiem, na miekko - 3 min,
        na twardo - 8 min :-))))))
        buzka :-)))))
        • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 07.10.02, 19:31
          ja tam niczego sobie wrzątkiem nie zalewam... bo to bardzo boli...
          • Gość: martucha Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) IP: *.chello.pl 07.10.02, 19:53
            Najlepiej gotowac w mikrofalowce, bez wody, tak na sucho
            • kitek1 albo w pralce automatycznej......... 07.10.02, 20:14
              od razu,
              po wiedensku wychodza,
          • Gość: ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) IP: 195.116.200.* 07.10.02, 22:31
            heh... nio nie te mialam na mysli ;-)))))))))
            • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 07.10.02, 22:37
              nie... cóż więc w takim razie... autorka miała na myśli...
              • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 07.10.02, 22:40
                jaja kurze ;-)))))))) heh... ktorych wcinam duze ilosci ;-))))))
                • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 07.10.02, 22:45
                  wycinasz kurom jaja... to jest...
                  ...okrutne... :))
                  • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 18:50
                    kury nie maja jaj, doktorku ;-))) co najwyzej koguty!... ;-))))))) a z Ciebie,
                    to kogucik?? ;-)))))))
                    • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 18:55
                      jak to nie mają... ??? a te jaja... których jeszcze znieść nie zdążyły... to co
                      to niby jest... ??? niejajka... !!!
                      • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 19:07
                        jazzzzzzuuuu.. az takom sadystkom to nie jestem.... ;-)))))) masaz siem nie
                        podobal, ze pan tak narzekasz, Doktorku?? ;-))))))
                        • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 19:18
                          podobał... tylko mnie prawa połowa żopy boli...
                          • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 19:22
                            qreczka, co za malkontent!.. ;-))))) moze poprawic?? ;-))))))))) buzi nie dam,
                            nie kcem sie zarazic ;-)))))))
                            • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 19:27
                              zarazki mam w gardle... a nie w miejscu... które mnie najbardziej boli...
                              znaczy na dupie...
                              • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 19:31
                                to co proponujesz, zebym Cie po dupie calowala?? ;-))))))
                                • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 19:37
                                  nie powiedziałem pocałuj mnie w rzyć... tylko... że nie zarazisz się całując
                                  część ciała... która mnie najbardziej boli...
                                  • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 19:48
                                    nio... czujem siem jak w dziecinstwie, kiedy mnie rodzice pytali, czy
                                    pocalowac, jak sie zacielam w palec!... ;-)))))))))

ale ja nie kcem byc Twoja mamusia ;-))))))))
                                    • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 19:55
                                      ja się nie zaciąłem w palec... ani w nic innego też nie...
                                      • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 20:00
                                        Bogu niech beda dzieki ;-)))))))) to wyzdrowiejesz!.. ;-)))))))))
                                        • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 20:03
                                          mam taką nadzieję... no chyba że... mi tyłek albo gardziołko zgnije i odleci...
                                          • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 20:12
                                            ale to nie chiba po moim masazu...?? ;-))))))) tak bardzo siem staralam.. nie
                                            wiem czy zauwazyles... ;-))))))))
                                            • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 20:18
                                              może zauważyłem... jak sądzisz... ;))
                                              • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 20:22
                                                heh... obawiam sie... ze nie zauwazyles ;-)))))))))
                                                • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 08.10.02, 20:27
                                                  a coś ty taka płocha...???
                                                  • Gość: ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) IP: 195.116.200.* 09.10.02, 14:07
                                                    a czemu: plocha? ;-))))) mysle, ze tak Ci dobrze bylo, ze nie zauwazyles... ;-
                                                    ))))) taki maly odlocik ;-))))))
                                                  • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 09.10.02, 14:12
                                                    skoro niczego takiego nie pamiętam... to możesz mi teraz wszystko próbować
                                                    wmówić...
                                                  • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 09.10.02, 18:47
                                                    aaaaa... to niewatpliwie ;-)))) wmawiam Ci, wmawiam ;-)))))))) dobrze Ci bylo
                                                    na masazyku ;-)))))
                                                  • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 09.10.02, 18:54
                                                    tak dobrze mi było??? ;))
                                                  • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 12.10.02, 12:53
                                                    nio.. jak smiesz w to watpic??!! ;-)))))
                                                  • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 12.10.02, 16:01
                                                    ok... ja już w nic nie wątpię...
                                                  • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 11:54
                                                    znaczy Ty nie ateista?? tylko wierny wyznawca kosciola pod wezwaniem... hm hm..
                                                    Ulalki?? ;-))))
                                                  • randia Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 12:15
                                                    On już od dawna nie jest ateistą............tylko wyznawcą mojej sekty :)))
                                                    Ciut za późno na to, żeby wiarę zmieniał.............
                                                  • ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 12:20
                                                    racja Randyjko :-))) ale moglby siem sam zadeklarowac, zamiast mi glowe
                                                    zawracac masazaami, he he he ;-))))
                                                    gdziez bym smiala wykradac Ci wyznawcow :-)))))
                                                    pzdr
                                                  • randia Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 12:23
                                                    Czasami pozwalam Mu na mały masażyk skoczyć, tak dla zdrowotności :))))
                                                  • Gość: ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) IP: *.chello.pl 13.10.02, 14:41
                                                    nio dobrze.. a jak siem zlisi i do mnie przepisze?? ;-)))
                                                    lepiej go wystawie za drzwi, wszak Wam dobrze zyczem :-)))
                                                  • dr_mengele Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 14:51
                                                    a jak się zlisi... to ogóra zakisi...
                                                  • randia Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 14:57
                                                    Nigdzie nie polezie............akt własności, słonko, mam w kieszeni :))))
                                                    No chyba że sama go z gabinetu wyrzucę.................ale jak narazie na to
                                                    nie licz :)
                                                  • Gość: ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) IP: *.chello.pl 13.10.02, 15:07
                                                    alez ja Ci wcale nie chce zagrazac.. wszystkiego dobrego
                                                    administrowanego i dobrej szprycy kazdego dnia ;-))))
                                                  • randia Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 15:18
                                                    Jedyne co Mi zagraża, to zawał :))))
                                                  • Gość: ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) IP: *.chello.pl 13.10.02, 15:21
                                                    to ja nie jestem zagrozeniem??!!! ;-))))
                                                  • randia Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 15:31
                                                    Oczywiście, że jesteś :))))))
                                                    Nie dla Mnie, ale dla kogoś na pewno :))))

Jam bezkonkurencyjna!!!!!!!!!!!!!!! :))))))
                                                  • Gość: ulalka Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) IP: *.chello.pl 13.10.02, 15:42
                                                    brafffo brafffo ;-))))
                                                  • randia Re: ale z Was panowie kucharze ;-))))) 13.10.02, 15:54
                                                    Dziętkujem, dziętkujem :))))))))

Kiedyś emperor dał mnie do wysłychania jeden utwór i tak już zostało :)))))
    • nickname Re: Gotowane jaja dwa!!! 07.10.02, 20:12
      a może lepiej zrób sobie ucierane; są dobre na gardło i głos
      - nawet nie podejrzewasz jak cienko zaśpiewasz :)

• sloggi Re: Gotowane jaja dwa!!! 09.10.02, 14:56
        Ucieranie trąci odruchami SM.
        Pocierane mogą być.
    • zlosnica__ns Re: Gotowane jaja dwa!!! 09.10.02, 18:49
      zrób sobie jajecznicę:)
      • dr_mengele Re: Gotowane jaja dwa!!! 09.10.02, 18:53
        najlepiej przez uderzenie młotem w wory... :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka