Dodaj do ulubionych

herbata przez internet

26.01.06, 12:51
W związku z tym, że wpadłam po uszy w nałóg herbaciany - jestem ciekawa, czy
znacie herbaciarnie internetowe - godne polecenia.. W moim mieście herbaty na
wagę nie zawsze nadają się do picia - nie wiem, czym to wytłumaczyć - pięknie
pachną, a po zaparzeniu...wszystkie smakuja tak samo..natomiast herbaty w
torebeczkach - hmm większość dostępnych w sklepach próbowałam ..kurcze, a
może to ja wydziwiam ? :)
W każdym razie - proszę wszystkich, którzy zamawiali herbatki z internetu o
adresy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: herbata przez internet 26.01.06, 13:05
      www.naherbatke.pl/index.php
      Sklepik jest od niedawna, ale za to od dość dawna zamawiam na allegro właśnie u założycielki sklepiku, na stronie jest też link do jej aukcji (na dole, "o firmie"). Herbata prosto z LOndynu, nieporównywalna z tymi, które są w naszych sklepach.
      Generalnie to co jakiś czas sprawdzam na allegro, zdarzają się czasem naprawdę pyszne herbatki.
      A tę panią z "na herbatkę" naprawdę polecam, nie pijam już nic innego. :)
      • gatta13 Re: herbata przez internet 26.01.06, 13:07
        A, no i jeszcze zawsze możesz zamówić w sklepie internetowym firmy, przymierzałam się do firm Stash i Bigelow, ale koszty wysyłki i koszty przelewu zagranicznego niestety skorygowały moje przymierzanki.

www.bigelowtea.com/
        www.stashtea.com/
    • pasjonataherbaty Re: herbata przez internet 26.01.06, 13:05
      cze, pamietaj tylko o tym ze zapach a smak co zupełnie co innego ( sa to dwa
      różne zmysły) ja tylko pije herbate lisciastą ( tylko dobra gatunkowo) nigdy ze
      sklepu zawsze z herbaciarni tam są najlepsze herbatki :)
      • carolinascotties Dziękuję Wam :) 26.01.06, 18:24
        i przesyłam herbaciane pozdrowienia!
      • gatta13 Re: herbata przez internet 26.01.06, 22:09
        pasjonataherbaty napisał:

pamietaj tylko o tym ze zapach a smak co zupełnie co innego ( sa to dwa
        > różne zmysły)

No nie do końca jednak. Spróbuj coś zjeść z zatkanym nosem - gwarantuję, że nie poczujesz smaku. Więc zapach ma ogromny wpływ na to, co jemy, pijemy i jak nam to smakuje. Był o tym świetny program na discovery science - seria "kuchenna chemia".
        Sama też się o tym przekonałam: któregoś dnia, mając katar, poprosiłam kogoś o zaparzenie mi mojej ulubionej herbaty orange and cinnamon, i uwierzyć nie mogłam, że zaparzono mi własnie tę, którą chciałam - była kompletnie bez smaku.
        • pasjonataherbaty Re: herbata przez internet 27.01.06, 13:00
          cze, zgadzam sie z tobą w 100%, ja natomiast miałem na mysli iż herbata inaczej
          pachnie a inaczej smakuje ( zapach herbaty jest zawsze intensywniejszy niż jej
          smak), natomiast Ty poruszyłaś temat wyłącznie smaku który tak jak pisałeś jest
          ścisle powiazany z zapachem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka