quarantine 08.03.06, 09:14 Dzisiaj jest dzień kobiet. Co zrobimy z tym fantem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatanu Re: Kobiety! 08.03.06, 09:34 quarantine napisała: > Dzisiaj jest dzień kobiet. Co zrobimy z tym fantem? Jesteśmy dla siebie samych miłe i wyrozumiałe. Jesteśmy miłe i wyrozumiałe wobec innych kobiet (i mężczyzn też). Odmawiamy uczestnictwa w "akademiach ku czci" z obowiązkowym ciasteczkiem, cmokiem i goździkiem (teraz pewnie tulipanem?) Wchodzimy na strony domowe typu: www.efka.org.pl/?action=gl&ID=1 www.oska.org.pl/index.php www.feminoteka.pl/news.php Czytamy, ewentualnie zamawimy jakąś książkę. Idziemy na manifę (jeżeli już nie byłyśmy:) Dzień jak co dzień... Pozdrawiam feministycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
quarantine Re: Kobiety! 08.03.06, 09:56 Czy musimy koniecznie zachowywać się feministycznie? Mnie nie chce się iść na manifę. Nie chce mi się też czytać książek. Od rana, z koleżanką, profanujemy miejsce pracy, pijąc alkohol. Dobrze nam idzie. Obmawiamy facetów, dochodzimy do różnych wniosków. Koleżanka tańczy na biurku. Muszę kończyć..... Bardzo pozdrawiam wszystkie Kobiety Świata:D Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony Re: Kobiety! 08.03.06, 09:55 złóżcie sobie życzenia bo ja na śmierć zapomniałem, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
quarantine Re: Kobiety! 08.03.06, 09:58 Ja mogę nawet Tobie złożyć życzenia w tak pięknych okolicznościach przyrody. Wkurwiony, daj pyska! Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Kobiety! 08.03.06, 10:08 quarantine napisała: > Ja mogę nawet Tobie złożyć życzenia w tak pięknych okolicznościach przyrody. Przepraszym, a jak wyglądają te piękne okoliczności przyrody U Ciebie? Bo u mnie -7 i znów pada śnieg (gmina chyba bo tej zimie zbankrutuje, bo chyba wydała już wszystkie pieniędze na odśnieżanie a końca zimy wcale nie widać:( A odpowiadając na pytanie o "przymus feministycznego świętowania" - nic nie musimy :) Każdy świętuje jak chce, albo zapomina albo olewa. Fajnie, że dobrze się bawicie. A ponieważ robicie, to na co macie ochotę, zorganizowałyście sobie imprezę same i prezentujecie klasyczny babski power, to... ja bym i tak was pozdrowiła feministycznie:)))) Słowo "feministyczny" niejedno ma znaczenie, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Kobiety! 08.03.06, 10:21 Ja siedze po drugiej stronie barykady. Zapomnialam, ze wogole cos takiego jak "Dzien Kobiet" istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 Re: Kobiety! 08.03.06, 10:52 > Zapomnialam, ze wogole cos takiego > jak "Dzien Kobiet" istnieje. Zdrowe podejscie. Mnie sie podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Kobiety! 08.03.06, 11:00 itek1 napisał: > Zdrowe podejscie. Mnie sie podoba:) I to Ty mówisz, Itku? Który wczoraj poszukiwał sikaczy na imprezę z okazji Dnia Kobiet, którą to imprezę "masz zaszczyt organizować".... Nie rozumiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 Re: Kobiety! 08.03.06, 11:03 Nie widze sprzecznosci. Mozna chyba zrobic niespodzianke:) A zreszta w moim przypadku to jest polecenie (zorganizowac), zatem nie ma o czym dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 PS 08.03.06, 11:06 A poza tym polecany przez Kriska Martini Asti to nie sikacz:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: PS 08.03.06, 11:13 itek1 napisał: > A poza tym polecany przez Kriska Martini Asti to nie sikacz:) Ok, przyjęłam do wiadomości :) Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Kobiety! 08.03.06, 11:15 Dziekuje. Mnie rzadko kto chwali za "zdrowe podejscia". Odpowiedz Link Zgłoś
calandrino Re: Kobiety! 09.03.06, 19:25 Marty co jest grane, do kroćset! Chyba nie obraziłaś się, że dopiero dzisiaj jestem wolny do sponiewierania przez twoje uściski. Nie rób scen i odanihiluj skrzynkę! Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony to ja pisałem, wqrwiony 09.03.06, 19:34 widzisz Marty, to z nerwów calandrino napisał: > Marty co jest grane, do kroćset! Chyba nie obraziłaś się, że dopiero dzisiaj > jestem wolny do sponiewierania przez twoje uściski. > > Nie rób scen i odanihiluj skrzynkę! Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: to ja pisałem, wqrwiony 09.03.06, 21:04 Przepraszam. Jakoś tak wychodzi, że stale kogoś przepraszam. To wszystko jest dziwne znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: Kobiety! 08.03.06, 10:44 idziemy na manifę! agitujemy znajomych (ja tam idę z kumplem moim fenomenalnym) i znajome. w celu uczestnictwa nie idziemy na wykład z logiki, bo pan tam operuje przykładami "niektóre kobiety są ludźmi", co nam sie nie podoba. jestemy bardziej niz zwykle wyrozumiale w tlumaczeniu znajomym, ze nie wszystkie feministki są brzydkie, złe i wredne, i ze co innego zycie, a co innego społeczna perspektywa. i sie nie przejmujemy brakiem kwiatków. o. Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Kobiety! 08.03.06, 11:17 Twoj pan z logiki jest wyjatkowo niedoinformowany. Chomeini w swoich traktatach naukowych stwierdzil, ze "kobieta jest czlowiekiem". W prawdzie potrzebowal na to lat pracy ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Kobiety! 08.03.06, 22:45 kompletnie nie rozumiem ideologicznej walki z 8 marca wbrew wszystkiemu feministycznie sciskam Was i caluje w sam srodek estrogenu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
daria13 Re: Kobiety! 08.03.06, 22:54 8 marca ani mnie ziębi, ani grzeje. Zaszłość komunistyczna z parą rajstop i gożdzikiem, zamienionym dziś przez czekoladki Merci. Najważniejsze, że był pretekst do wyłudzenia prezentu od małzonka, a żeby było śmieszniej prezent jest uniwersalny z pominięciem małżonka; zażyczyłyśmy sobie z Julką najnowszego Harrego Pottera, bo jeszcze nie mamy, a czytać zacząl dziś Kuba, bo ja kończę Mitchela a Julka Świat Zofii:)))) Pozdrawiam z przekonaniem, że feminizm to nie Manifa, a praca u podstaw,czyli wychowanie Kubusiów, Bartków tudzież innych Cezarów:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaneta praca u podstaw 09.03.06, 12:08 Z ostatnim zdaniem zgadzam się z zastrzeżeniem, że ta praca u podstaw powinna obejmować również dziewczynki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: praca u podstaw 09.03.06, 18:37 I ruchome. Święto kobiet jest wspaniałe. Pomijając moją miłość do Klary Zetkin uwielbiam kobiety en bloc więc to święto jest i moim świętem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daria13 Re: praca u podstaw 09.03.06, 12:48 aaneta napisała: > Z ostatnim zdaniem zgadzam się z zastrzeżeniem, że ta praca u podstaw powinna > obejmować również dziewczynki :) Święta racja! P:) Odpowiedz Link Zgłoś
elena81 Re: Kobiety! 09.03.06, 11:54 Uczciłam ten dzień wieczorem ciszy na seansie "Tajemnicy Brokeback Mountain" - doskonale spędzony czas ;))) Odpowiedz Link Zgłoś