Dodaj do ulubionych

Co jest dla Was bardziej dziecinne

12.04.06, 09:48
Dwie sytuacje wam przedstawię:
wysyłacie zgłoszenie na forum ukryte. Dostajecie odpowiedź odmowną. jest Wam
może trochę przykro, no bo ktoś was nie chciał, dajecie temu wyraz małym
fochem.
Sytuacja druga: przyjęli was na ukryte forum a Wy jesteście obrażone, że
społecznośc tamtejsza nie wita was na czerwonym dywanie i fanfarami.
Jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • sonrie Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 09:51
      Sytuacja B :) Chociaż: mnie śmieszą fora ukryte (a, na jednym jestem, przypomniałam sobie) i zależy co to znaczy "mały foch":)
      • chloe30 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 09:59
        Fora ukryte nie sa złe i rozumiem, że komuś może być smutno jak go odrzucą.
        Ale oczekiwanie, że nowo przyjętą osobę powitaja dzieci z kwiatami??
        Przesada.
        Mały foch - raczej żartobliwe wyrażenie swojego rozczarowania.
        • sonrie Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 10:03
          To tylko forum, nie ma co przesadzać... No ale niektórzy podchodzą do tego ambicjonalnie.
    • edorka1 To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:16
      Tak niejako od niechcenia z jakiejś sygnaturki - bo mi się nazwa spodobała - wysłałam zgłoszenie do Pijpulkowa....Bo skoro niektóre tamtejsze forumowiczki w otwarym pokoju umieszczały w swoich sygnaturkach link do tego forum, to potraktowałam to jak zaproszenie do zabawy.
      Dostałam negatywa, może tak się zdarzyć, nie ma sprawy, tylko w kontekście tych sygnaturek z linkiem....no wydało mi sie jakby zabawne i jednoczesnie głupie wiec postanowiłam to obśmiać.
      Wsadziłam w sygnaturke negatywa właśnie.
      No i podniosły się głosy oburzenia, że się dobijam do zamkniętych forów i fochy stroję.
      A przecież....nazwa w sygnaturce to chyba zaproszenie do odwiedzin, tak samo jak link do fotek jest zaproszeniem do ich oglądnięcia?
      No i okazało się, że nie jest.
      Aha, nie było mi przykro.Nie był to foch, raczej żart. Wydało mi się to zabawne, taka mała sprzeczność - zapraszamy i wyrzucamy .
      Przykro - i to całkiem serio - zrobiło mi się, kiedy sporo osób na mnie wsiadło i to dosć obcesowo czasem...
      • chloe30 Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:21
        Edorka, tak, afera z Twoja sygnaturka mnie natchnęła, a sytuacja druga równiez
        nie jest wymyślona.
        Nie zdążyłam się dopisać na emamie, a tu mnei nikt nie skasuje poza tym :))

PS: poza tym maila masz :DD
        • edorka1 No własnie ... 12.04.06, 10:23
          skasowali nie wiedzieć czemu :))). A dobry ubaw miałam.
        • conejito13 Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:32
          Zgadzam sie z Edorka, jesli ktos sie gdzies reklamuje, to oznacza, ze CHCE,
          zeby wpadlo kilka osob i 'zrobilo' zamieszanie:) Bo inaczej nie rozumiem celu
          reklamowania czegos. 'Przyjdz, a na pewno cie nie wpuscimy';) I nie dotyczy to
          tylko forum, innych rzeczy tez. Co prawda nigdy sie nie staralam wejsc do
          zadnego forum, gdzie by mnie odrzucili, chyba sama robie sobie wstepna
          selekcje... A na serio udzielam sie na dwoch, gora trzech forach. Brak czasu:(

Co do honorowego podejscia, uwazam, ze jesli gdzies mnie nie chca, to znaczy,
          ze nie pasuje i juz. Nie unosze sie honorem, nie placze i nie zaczynam sie
          jakac, nie prowadze tez zadnej negatywnej kampanii przeciw nikomu. To nie w
          moim stylu. Ale rozumiem Edorke, ze sie chciala obsmiac z sytuacji, bo i jest
          do obsmiania. Druga sprawa jest, czy kogos przypadkiem nie dotknela, czyt.
          wlascicielke forum na przyklad. Ja wiem, ze nie zrobilabym tego. Net to tylko
          wirtualna spolecznosc, w ukrytym przeswietlaja i wiedza, ze w wiekszosci nie
          bedziemy sie zgadzali i dlatego nie wpuszczaja. Mysle, ze wiekszych kryteriow
          nie ma, bo po 'oczach' nie ocenia. Zwyczajnie, dla mojego dobra. Tak sobie to
          tlumacze.
          • edorka1 Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:46
            Oczywiście że dotknęłam właścicielkę forum.Choć nie zamierzałam :).
            To znaczy ona dała się dotknąć, bo mogła rzecz obśmiać i byłoby po sprawie.Wsadzając sygnaturke myslałam, że sprowokuje to zabawną rozmowę, bez podsumowań i wysokich tonów.Ale tak sie nie stało.
            A najlepsze było to, że jedna z dziewczyn tłumaczyła się że...zamieszcza w sygnaturce link do tego forum li i jedynie dlatego, że jest dumna z tego, że klika w tak znamienitym miejscu i w doborowym towarzystwie. Nie dane mi jednak - i nie ubolewam - tej zamienitości pooglądać i ocenić :).
            A tak wogóle to dużo hałasu o nic.
            Tyle, że dowiedziałam się jak bardzo piedestałowo i poważnie niektórzy traktują samych siebie :).
            • chloe30 Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:49
              Smaczku tej sytuacji dodaje fakt, że z rzeczonego forum pochodż odie modełtorki
              emamy.
              Jedna załozyła wątek wyśiewający Edorkę, który był CZYStĄ prywatą (a tego
              netykieta zabrania) i skasowała go dopiero jak poszedł nie w tym kierunku co
              chiała.
              Żenua.
              • sonrie Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 18:37
                A propos - czasami lukam na to forum (emama), choć nie wiem po co. Całe jest jakieś żenua...
                • conejito13 sonrie 16.04.06, 18:46
                  zgadzam sie z toba w 100%. czasem sobie lukne i to jest jakas tragedia to
                  forum!:( jesli takie sa matki polskie, to wspolczuje bachorom:(:( tam jednej
                  normalnej nie uwidzisz, a jak juz ktoras napisze, ze z mezem do kina poszla a
                  dzieciaka TESCIOWEJ zostawila, to po prostu SZOK I SRANIE PO GACIACH:(:( horror!
                  • sonrie Re: sonrie 16.04.06, 21:32
                    Trafniej bym tego nie ujęła :))
            • sonrie Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:52
              Jak ktoś nie ma nic innego do roboty, to jest dumny, że może sobie poklikać na jakimś forum - no i poszpanować: jestem w najlepszym towarzystwie :) Ja oczywiście jestem dumna, że mogę sobie poklikać na forum chloe :PPPPP
              • chloe30 Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:53
                sonrie napisała:

> ) Ja oczywiś
                > cie jestem dumna, że mogę sobie poklikać na forum chloe :PPPPP
                NO!!! Hehehe

ALe nasze forum jest mało elytarne, bo otwarte - każdy nas może czytać, coś
                skrobnąć - taki plebs jesteś wsród forumów.
                Ale za to jaki sympatyczny :PPPPP
                • sonrie Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:57
                  No, jako autorka i redaktorka rzec muszę, że trochę się tym martwię - wszak nie jestem przyzwyczajona, by się udzielać na forach typu plebs. Mój nick może ucierpieć... To ja się jeszcze zastanowię, czy jestem dumna :PPPP
                  • chloe30 Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:59
                    To może zmienimy nazwę na ELYTA i będzie kul??????
                • edorka1 Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 10:59
                  Plebs ma to do siebie, że wolny chadza gdzie chce. Salonowe elity kiszą się we własnym sosie. Choć, mea culpa, nie sadziłam że tak bardzo boją się otwartego okna i wiosennego powietrza :))).
                  • sonrie Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 11:01
                    Mnie się podoba Elyta, hehe
                    • chloe30 Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 11:04
                      sonrie napisała:

> Mnie się podoba Elyta, hehe

A ja się obawiam, że jak sie tak nazwiemy to nam się dopiero najdzie plebsu :)
                      Poza tym obecna nazwa mi sie podoba - długo nad nią myślałam :PPPPP
                      • sonrie Re: To chyba o mnie...??? 12.04.06, 11:05
                        :PPPPP Tak, Elyta to chwytliwe marketingowo, hehe
    • katimai Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 10:21
      obydwie sytuacje sa przesmieszne,
      • r.kruger Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 11:13
        Bardziej dziecinna z obu dziecinnych wydaje mi się sytuacja numer2
        Może dlatego że lubie kiedy na FORUMIE jest jeden wątek do przedstawiania się i
        nie lubię zakładać swoich-brr
        cholera* ja znów przegapiłam ciekawy wątek?! Ale wczoraj na CiP prawie bić
        chciałam
        • chloe30 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 11:16
          Kruger o co sie chciałas bić??? I czemu mnie nie wołałaś, dawno na CIPach nie
          byłam z dżihadem :))

PS: aleś Ty sie na ten Chrzest odwaliła łaaaaał :DDDD
        • r.kruger Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 11:22
          a i jeszcze-forum ukryte, link w sygnaturce (po co ukryte w takim razie?)
          dziwaczne
          • mami2 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 16:12
            Jakis czas temu diabeł mnie podkusił zeby się wpisac na Forum Mam Mądrych i
            Sympatycznych, czy jakos tak, ale jakos niefortunnie zaczęłam, baby na mnie
            wsiadły i olałam je po prostu. Po jakimś czasie chciałam tam popisać ale było
            już ukryte. Na emamie też rzadko bywam odkąd Czajka na mnie wsiadła bo podobno
            łamałam netetykiete prywatą. Ja jej wtedy odpisałam że ona jeszcze nie
            wiedziała o istnieniu emamy kiedy ja o netetykiecie czytałam (tak się składa ze
            pracowałam przy rozkręcaniu portalu gazety:)w 2000 r. No, generalnie nie pcham
            się tam gdzie mnie nie chcą. Zawsze mozna sobie założyć swoje forum, mozna
            sobie założyć bloga, a przy wielkich chęciach i pomocy innych można nawet sobie
            stworzyć cały serwis:)
            • chloe30 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 16:16
              O, Mami, czajka ma bardzo subiektywne poczucie prywaty :)
              Co jej i Pijpulom wolno to nie Tobie mały smrodzie :))
              • mami2 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 16:21
                To fakt. Zauważyłam. Za to na tym nowym serwisie to dopiero bedzie elyta. Chce
                zrobic cos takiego jak "Cztery pokoje". Tam będzie mozna wejsc tylko za
                rekomendacją kogoś kto juz jest w środku i kto będzie mógł poświadczyć za nową
                członkinię. Cos na kształt grono. net. Szatanski pomysł mi się z tym wiąże- w
                jakim celu te cztery pokoje będą funkcjonować. Ale to będzie tylko częśc
                serwisu rzecz jasna i to moze dopiero wówczas wdrożona jak będzie juz hulać
                trochę. A propos. Ktos z Was jest w grono. net?
                --
                • chloe30 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 16:23
                  Nie słyszałam o grono.net
                  A co z mailem??
                  Nazwy dalej poszukiwac w głowie??
                  • mami2 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 16:27
                    Kurde miałam dzisiaj taki zajob w robocie ze nie miałam szans w ogole myśleć o
                    swoich sprawach. Dopiero teraz zajrzałam na forum. Dlatego maili tez nikomu nie
                    wysłałam, sorki wielkie. A nad nazwą dalej można myśleć. Dzisiaj mąż mi rzucił
                    żeby może słowo urban wykorzystac:)
                    A grono net. to taka społeczność internetowa do której nie dostaniesz się
                    jeżeli ktoś Cie z wewntątrz nie wprowadzi.
                    • mami2 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 16:28
                      grono.net/
                      jeszcze nie spotkałam nikogo kto tam jest
                      • chloe30 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 16:31
                        A Ty jesteś?
                        • mami2 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 16:40
                          nie, gdybym była znała bym tam wielu pewnie:)
                          • r.kruger Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 17:15
                            ja chyba jestem, miałam jakieś zaproszenie i logowałam sie ale ani zasad nie
                            poznałam ani w pogawędki nie wchodziłam. Ja mam tu swoje miejsce
                        • gregor_1976 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 19:50
                          Ja jestem w gronie
                          • sonrie Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 21:32
                            I co to jest w praktyce? Bo że istnieje, to wiem.
                            • gregor_1976 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 21:38
                              No wlasnie nie wiem za bardzo :) Kazdy ma swoj profil, na profilu zdjecia, cos o
                              sobie, poza tym mozesz wlezc na profil kazdego i zobaczyc jego znajomych... No,
                              takie grono :)
                              • sonrie Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 22:22
                                Haha, fajne grono :) E, to u Chloe lepiej :DDD
                                • gregor_1976 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 12.04.06, 22:44
                                  Ano lepiej lepiej
    • purple_haze sorry, chloe, ale po prostu muszę: 12.04.06, 22:23
      chłe, chłe, chłe

:DDD

i jeszcze rrrrrrotfl
    • purple_haze dziecinna to jest taka sygnaturka: 19.04.06, 09:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=40398528&a=40426885
      to dopiero dziecinada :D
      • chloe30 Re: dziecinna to jest taka sygnaturka: 19.04.06, 09:41
        Hehe :)) To po cholerę ten link?? Nie kumam ni w ząb...
        • purple_haze żeby plebs wiedział, która to 19.04.06, 09:46
          ELYTA go nie ffce ;P
          • conejito13 Re: żeby plebs wiedział, która to 19.04.06, 09:52
            oprocz sygnaturki, post tez w tym samym stylu, wiec nie ma sie czemu dziwic...;)

nie wiem o czym bylo, ale porada zaciecia sie w reke, zrobienia mega sceny i
            wytluczenia polowy zastawy wydaje mi sie po prostu genialna!;) bosz...
        • edorka1 Re: dziecinna to jest taka sygnaturka: 19.04.06, 10:13
          Czekaj Chloe, hihi to jest echo mojej sygnaturki hahaha, juz piszą, że nie
          zapraszaja jakby ktoś głupi myslał inaczej.
          Jak ja myślałam buhahaha.
          • chloe30 Re: dziecinna to jest taka sygnaturka: 19.04.06, 10:16
            No dla mnei najprościej by było - nie zapraszam - nie wstawiam linka.
            No ale Purple ma rację, niech plebs wie, gdzie go nie chcą....
            Popłaczmy razem...
            :DDDD
    • sonrie Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 19.04.06, 09:42
      Na forum_żenua zabił mnie ostatnio problem: czy karmicie chłopa przeterminowaną żywnością... Miałam ubaw przez całe święta! A chłop ze mną.
      • conejito13 Re: Co jest dla Was bardziej dziecinne 19.04.06, 09:53
        bo kazdy chlop to swinia;)
    • sonrie A może mnie ktoś oświecić? 19.04.06, 10:14
      Co to za organizacja to Pijpulkowo? Ło matko....
      • edorka1 Re: A może mnie ktoś oświecić? 19.04.06, 10:17
        hahaha no ja w sumie nie wiem.
        nie wpuścili mnie.
        • sonrie Re: A może mnie ktoś oświecić? 19.04.06, 10:19
          Chyba się powinnaś cieszyć :))
          • edorka1 Re: A może mnie ktoś oświecić? 19.04.06, 10:21
            hehehe... no smucę się bo jak tak dają na wejściu, to co tam w środku musi się
            dziać...mogłbym mieć niezły ubaw...
            • sonrie Re: A może mnie ktoś oświecić? 19.04.06, 10:22
              Mam intuicję: ciesz się! Elyta jest na zewnątrz Pijpilkowa (czy jakoś tak).
              • edorka1 Re: A może mnie ktoś oświecić? 19.04.06, 10:26
                elita sie nie przyczaja zza winkla, hahaha mówi wprost i jej lata co kto
                pomyśli, bo i tak jest ponad :))).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka