Dodaj do ulubionych

LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!!

05.05.06, 09:06
Niech mnie ktoś uszczypnie!! Nieeeee!! Raatunkuuu!!!!

Powiedzcie, że to nieprawda!!

wiadomosci.onet.pl/1316974,11,item.html
Ja się chyba załamię ;(((((
Obserwuj wątek
    • isma Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 10:06
      Taaak. Jedna korzysc z Giertycha jako ministra oswiaty to to, ze moze mi
      ciupasem dziecka jako pieciolatka do przedszkola nie wysla, albowiem, jak
      wiadomo, miejsce dziecka jest w rodzinie. Ale, jasny gwint, jak sie minister
      rozpedzi, to moze zazada, zeby dziecie moje w domu pod moja, znaczy sie,
      matki, opieka obowiazkowo przebywalo?
      • grzespelc Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 10:24
        Lepiej trzymaj je w domu i załatw opiekunkę, bo inaczej Ci go przerobią na
        fanatyka....

No może przesadzam, ale Giertycha zrobić ministrem oświaty, to tak jakby:
        - ministrem prywatyzacji zrobić Lenina,
        - ministrem zdrowia - Kubę Rozpruwacza,
        - ministrem sprawiedliwości - Pershinga,
        a ministrem wyznań religijnych - Chomeiniego
        • maria421 Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 10:55
          Grzesiu, patrz na to pozytywnie. Najlepszym lekarstwem na LPR moze byc samo LPR.
          • grzespelc Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 11:10
            > Grzesiu, patrz na to pozytywnie.

Patrzę pozytywnie. Prawdopodobnie mój kolega ze studiów zostanie wiceministrem.

Najlepszym lekarstwem na LPR moze byc samo LPR
            > .

Jest jeden problem. Zanim wirus się samounicestwi, może dokonać sporego
            spustoszenia w organiźmie.
        • tom1111 Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 11:08
          OŚWIATY i SPORTU

nowe dyscypliny może będą :-/
          • fnoll Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 14:33
            tom1111 napisał:

> nowe dyscypliny może będą :-/

rzut kamieniem do ruchomego celu? echch...
    • stephen_s Podsumujmy... 05.05.06, 12:03
      PiS właśnei wpuścił do rządu LPR i Samoobronę. Dwie partie, które jeszcze
      niedawno uważał za zło wcielone... O Samoobronie Kaczyński mówił, że to partia
      założona przez służby specjalne. O LPR jeszcze w czasie rewolucji na Ukrainie
      PiSowcy mówili, że działa na rzecz Rosji. Chyba bodajże Wrzodaka Kaczyński
      nieźle zwyzywał od zdrajców, czy coś takiego... Czy Wrzodaka ostatnio nie
      przyjęto do... PiS?

Okazuje się, ze LPR i Samoobrona okazują się jak najbardziej godne rządzenia -
      zaś środowiska wywodzące się z dawnej opozycji demokratycznej są piętnowane
      jako "układ"...

Aaaaaaaaaaa!!!!

A pamiętam, że rok temu ludzie twierdzili, że prawica ze swojej natury jest
      bardziej moralna od lewicy - i na pewno dobrze będzie rządzić Polską...
      • grzespelc Re: Podsumujmy... 05.05.06, 12:20
        > A pamiętam, że rok temu ludzie twierdzili, że prawica ze swojej natury jest
        > bardziej moralna od lewicy

Oczywiście, że ta. Jest bardziej moralna, bo jest. A jeżeli według jednej
        moralności nie jest, to wybiera się inną moralnośc, tak aby znowu była. Ot,
        choćby moralność Kalego (bez obrazy dla Kalego)...
        • stephen_s Re: Podsumujmy... 05.05.06, 12:30
          > Oczywiście, że ta. Jest bardziej moralna, bo jest. A jeżeli według jednej
          > moralności nie jest, to wybiera się inną moralnośc, tak aby znowu była.

Najgorzej, że oni tak naprawdę myślą...

Wczoraj widziałem w TVN24, jak Pochanke zarzuciła Cymańskiemu, że PiS
          przekupuje posłów LPR, by przeszli do koalicji. Cymański wpierw się zapierał,
          że to niemożliwe... ale kiedy Pochanke go przyparła do muru, to co zaczął
          mówić? Że... jeśli takie sytuacje miały miejsce, to przecież nie można o nich
          mówić tak negatywnym, krytycznym językiem... i jeszcze walnął, że zamiast
          zastanawiać się nad tym, czy etyczne jest kupczenie stanowiskami, myślmy o
          dobru kraju! Bo przecież kraj musi mieć większość rządową! I trzeba zrobić
          wszystko, by taka większosć była! A nie psuć wszystko takim negatywnym,
          pejoratywnym językiem...

Koszmar...
          • grzespelc Re: Podsumujmy... 05.05.06, 12:39
            Ano koszmar.

Chociaż - ja niewiele dobrego spodziewałem się po PiSie. Chociażakurat nie
            myslałem, że z Endrju się skumają, raczej z Ligą i PSL. Ale jak widać może być
            gorzej...

We Wrocławiu w pewnym przejściu podziemnym w centrum od paru lat był, a może i
            jest jeszcze, napis: "Przeżyliśmy Jaruzela, przeżyjemy Millera". Ja bym teraz w
            to miejsce wstawił Leppera.
    • fnoll Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 14:37
      jedno mi się ciśnie na usta:

O'QRWA...

właśnie powstała IV Rzeczpospolita...
      • monikaannaj Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 15:46
        Już gdzies na forum przeczytałam: 5 maja - dzien powstania IV RP, zrobić
        świetem państwowym, wolnym od pracy i dopiero będziemy mieli długie weekendy!
        • fnoll Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 05.05.06, 21:17
          ale zamknął wszystkie sklepy... to co to za weekend?
    • stephen_s Właśnie widziałem w TV... 05.05.06, 16:10
      ... Leppera i Giertycha, przyjmujących nominacje w Pałacu Prezydenckim...

Cholera, no nie wierzę, że to się dzieje... :(((((
      • monikaannaj Re: Właśnie widziałem w TV... 05.05.06, 16:45
        ja tez... Włsciwie to powinnam juz leciec pod ambasadę Nowej Zelandii... Ale
        kiwi jest takie okropne w porównaniu z papierówkami z mojego ogródka!
      • grzespelc Re: Właśnie widziałem w TV... 05.05.06, 20:59
        Słowo daję, jakby mi to ktoś powiedział 2 lata, a nawet rok temu, to bym go
        wyśmiał i popukał się w głowę...
        • stephen_s Re: Właśnie widziałem w TV... 05.05.06, 21:25
          A ja ostrzegałem, że tak się to może skończyć... Ale nikt mnie nie słuchał,
          tylko wszyscy mi tłumaczyli, że nie ma co się przejmować Giertychem, bo to taki
          watażka, co na pewno nigdy do władzy nie dojdzie :(( I że nie ma co się
          przejmować PiSem, bo oni tylko groźnie mówią, a tak naprawdę to rozsądni
          ludzie :((

Na przyszłość proszę słuchać moich prognoz :((
      • fnoll Re: Właśnie widziałem w TV... 05.05.06, 21:18
        stephen_s napisał:

> Cholera, no nie wierzę, że to się dzieje... :(((((

też mam wrażenie, że "rzeczywistość polityczna" jakoś się ze znaną mi
        "rzeczywistością" kompletnie rozkleiły

na szczęście tym razem mamy niezależne media
        • stephen_s Re: Właśnie widziałem w TV... 05.05.06, 21:28
          Niezależne media niedługo zostaną zlustrowane przez jakąś speckomisję (zapewne
          pod nadzorem Jacka Kurskiego) i zostaną obnażone jako element "układu"...

I będziemy mieć wtedy prawdziwie niezależne media... Radio Maryja i odpowiednio
          zobiektywizowaną politycznie TVP... z Janem Pospieszalskim i Wojciechem
          Cejrowskim...

:((((((
          • tom1111 Re: Właśnie widziałem w TV... 05.05.06, 22:20
            więc piszta puki możeta
      • luzer Ostatni raz tak się czułem, patrząc na płonące WTC 05.05.06, 23:49
        stephen_s napisał:

> ... Leppera i Giertycha, przyjmujących nominacje w Pałacu Prezydenckim...
        >

Jak film jakiś upiorny.
      • diabollo Re: Właśnie widziałem w TV... 06.05.06, 01:07
        stephen_s napisał:

> ... Leppera i Giertycha, przyjmujących nominacje w Pałacu Prezydenckim...
        >
        >

Motto:
        "Politycy to margines społeczny"
        /Zbigniew Hołdys/

Czcigodny Stephenie,

Oczywiście to bolesne.
        Choć - pozwolę sobie zauważyć nawiązując do Twoich wcześniejszych wątków
        osobistych - stnawoczo nie powinienieś aż tak przejmować się duperelami jak ten
        żałosny szoł paru facetów z marginesu społecznego.

Lepiej zajmij się priorytetami.

Na początek zaproś czcigodną Kochanicę na kawę. W rzeczywistości napewno jest
        jeszcze sympatyniejsza niż na forum. Psycholog nie powinien robić w portki przed
        takim spotkaniem, wystarczy że czcigodna Kochanica będzie w jeszcze większym
        strachu.

Kłaniam się nisko.
        • stephen_s Re: Właśnie widziałem w TV... 06.05.06, 01:25
          Kto powiedział, że robię w portki? Ja naprawdę nie mam czasu :)
          • tom1111 Re: Właśnie widziałem w TV... 06.05.06, 21:37
            a znajdziesz go przed pięćdzieśiątką ?

:-)))))))))
    • lynx.rufus bedzie tak: 05.05.06, 21:26
      ...

no wlasnie, jak to bedzie? nie ma juz z nami proroka natana, ale jestesmy my, a
      co poltorej glowy to nie jedna. jak uwazacie, co _szkodliwego_ a co
      _pozytecznego_ zrobi ten nowy rzad? czy w ogole przetrwa do wykopkow?

dla bardziej ambitnych: jak przewidujecie Polska bedzie wygladac za trzy i pol roku?

bardzo mnie ciekawi, jakie sa pesymistow przewidywania. przeciez jak sie
      sprawdza, to kariera gotowa: wszystko bedzie na pismie!

pozdrawiam
      lynx
      • tom1111 Re: bedzie tak: 05.05.06, 22:23
        >nie ma juz z nami proroka natana,

może ponabijasz się razem z nami :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10607&w=41333329
        • lynx.rufus Re: bedzie tak: 05.05.06, 23:14
          tom1111 napisał:

> >nie ma juz z nami proroka natana,
          >
          > może ponabijasz się razem z nami :
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10607&w=41333329

ja sie nie nabijam. mnie naprawde interesuje, jak to sobie forumowi pesymisci
          wyobrazaja. sam nie jestem optymista, wiec z checia skonfrontuje wlasne obawy z
          Waszymi.
          lr
          • diabollo Re: bedzie tak: 06.05.06, 00:29
            Czcigodny Lynx Rufusie,

Twoje pytanie padło z piętnaście lat temu w polskim "kinie akcji", u progu III RP.
            W filmie zatytułowanym "Psy" esbecy wywożą ciężarówkami akta (pewnie słynne
            teczki i materiały operacyjne), które palą na wysypisku śmieci, popijając wódkę
            prosto z półlitrowych butelek.

Młody esbek najwyraźniej zatroskany sytuacją polityczną w kraju pyta starszego
            kolegę:
            - No i co teraz będzie, panie kapitanie?"

Na co starszy esbek, grany przez pana Bogusława Lindę odpowiada:
            - Nic, będzie tak samo - pociągla łyk wódki prosto z "gwinta" - albo lepiej!

I ta odpowiedź chyba dzisiaj bardziej pasuje niż wtedy.

Kłaniam się nisko.
            • grzespelc Re: bedzie tak: 06.05.06, 07:46
              Czyżby pora zacząć palić akta? (tzn. zmienić "nik" na anonimowy??)
              • diabollo Re: bedzie tak: 07.05.06, 18:26
                grzespelc napisał:

> Czyżby pora zacząć palić akta? (tzn. zmienić "nik" na anonimowy??)

Nie wiem czy palić akta, ale stanowczo czcigodni koledzy i koleżanki forumowicze
                w Ojczyźnie powinni usunąć z komputerów (oraz ze wszystkich nośników pamięci
                wszelkie) fotogragie pokazujące kaczki.
                Wzkazane jest sfromatowanie wszystkich dysków twardych.

Można zaryzykować i kopie papierowe umieścić w słoikach ze szczelnym zakrętkami
                i zakopać w ogródku. Za trzy lata będzie można odkopać...

Kłaniam się nisko.
      • grzespelc Re: bedzie tak: 06.05.06, 10:06
        jak uwazacie, co _szkodliwego_ a co
        > _pozytecznego_ zrobi ten nowy rzad?

Nie znamy jeszcze pełnego składu, więc trudno powiedzieć. Mam nadzieję, że
        wszystkiego nie spieprzą...

> dla bardziej ambitnych: jak przewidujecie Polska bedzie wygladac za trzy i
        pol
        > roku?

Po nowych wyborach koalicja Platformy z lewicą.
        • luzer Re: bedzie tak: 06.05.06, 10:22
          grzespelc napisał:

> jak uwazacie, co _szkodliwego_ a co
          > > _pozytecznego_ zrobi ten nowy rzad?

Skompromituje do reszty: Leppera, Giertycha i Kaczora. Na następny rząd już się
          nie załapią.

>
          > > dla bardziej ambitnych: jak przewidujecie Polska bedzie wygladac za trzy
          > i pol roku?

Obolała, ale wolna od kaczystów. :))
          • grzespelc Re: bedzie tak: 06.05.06, 10:31
            > Obolała, ale wolna od kaczystów. :))

A wiesz, co? Moze własnie tego potrzeba Polakom, żeby zobaczyli kompromitację
            takiego rządu i wreszcie zrozumieli, że tego typu ugrupowania są szkodliwe?

Może od następnej kadencji będziemy mieć już zdrowy układ: liberalna prawica i
            nowoczesna lewica?

a w każdym razie mozna sie jeszcze łudzić, że cokolwiek dobrego z tego może
            wyjść...
            • lynx.rufus Re: bedzie tak: 06.05.06, 11:09
              grzespelc napisał:

> > Obolała, ale wolna od kaczystów. :))
              >
              > A wiesz, co? Moze własnie tego potrzeba Polakom, żeby zobaczyli kompromitację
              > takiego rządu i wreszcie zrozumieli, że tego typu ugrupowania są szkodliwe?

no tak, ale jaka to bedzie kompromitacja? doskonale rozumiem, ze sie lepper z
              giertychem w rzadzie nie podobaja - nie pytam wiec dlaczego. pytam natomiast:

co sie stanie? co zrobi ten rzad? (czego nie zrobi?)

> Może od następnej kadencji będziemy mieć już zdrowy układ: liberalna prawica i
              > nowoczesna lewica?
              >
              > a w każdym razie mozna sie jeszcze łudzić, że cokolwiek dobrego z tego może
              > wyjść...

no, i jeszcze przydalaby sie dobra partia konserwatywna.

pozdrawiam
              lynx
              • grzespelc Re: bedzie tak: 06.05.06, 11:27
                > co sie stanie? co zrobi ten rzad? (czego nie zrobi?)

Nie wprowadzi euro, nie obniży deficytu, nie poprawi międzynarodowej pozycji
                polski, a właściwie pogorszy ją, będzie jeszcze bardziej zawłaszczał państwo, w
                czym celował będzie Lepper i jego klika.

> no, i jeszcze przydalaby sie dobra partia konserwatywna.

Chyba mówiąc o liberalnej prawicy mam na myśli to samo, co Ty, zwłaszcza jeżeli
                ma być dobra, to gospodarczo powinna być liberalna, a w kwestiach społecznych
                umiarkowanie konserwatywna, tak na wzór torysów.
                • lynx.rufus Re: bedzie tak: 06.05.06, 14:06
                  grzespelc napisał:

> > co sie stanie? co zrobi ten rzad? (czego nie zrobi?)
                  >
                  > Nie wprowadzi euro, nie obniży deficytu, nie poprawi międzynarodowej pozycji
                  > polski, a właściwie pogorszy ją, będzie jeszcze bardziej zawłaszczał państwo, w
                  >
                  > czym celował będzie Lepper i jego klika.

czyli ogolnie: bedzie to rzad zaniechan, ok.
                  jak rozumiesz w tym konkretnym przypadku 'zawlaszczanie panstwa'?

>
                  > > no, i jeszcze przydalaby sie dobra partia konserwatywna.
                  >
                  > Chyba mówiąc o liberalnej prawicy mam na myśli to samo, co Ty, zwłaszcza jeżeli
                  >
                  > ma być dobra, to gospodarczo powinna być liberalna, a w kwestiach społecznych
                  > umiarkowanie konserwatywna, tak na wzór torysów.

mysle ze sie rzeczywiscie zgadzamy.

pozdrawiam
                  lynx
                  • grzespelc Re: bedzie tak: 06.05.06, 14:45
                    > jak rozumiesz w tym konkretnym przypadku 'zawlaszczanie panstwa'?

Każde mozliwe stanowisko bęzdie zajmował protegowany którejś z partii
                    rządzących, telewizję publiczną będą próbowali całkowicie podporządkować, na
                    resztę będą naciski. Spodziewam się też prób wprowadzenia propagandy do szkół.
                    • lynx.rufus Re: bedzie tak: 06.05.06, 16:54
                      grzespelc napisał:

> > jak rozumiesz w tym konkretnym przypadku 'zawlaszczanie panstwa'?
                      >
                      > Każde mozliwe stanowisko bęzdie zajmował protegowany którejś z partii
                      > rządzących, telewizję publiczną będą próbowali całkowicie podporządkować, na
                      > resztę będą naciski. Spodziewam się też prób wprowadzenia propagandy do szkół.

ok, czyli w sumie niewielkie zmiany w stosunku do rzadow poprzednich.

a co powiesz o gospodarce? tylko zaniechanie? cos pozytywnego? podatki?

przepraszam, ze tak mecze, ale niestety - wiele osob wyrywa wlosy z glowy, chce
                      sie ustawia w kolejce do obcych konsulatow, a malo kto (jestes wyjatkiem!)
                      napisze cos konkretnego...

pozdrawiam
                      lynx
                      • grzespelc Re: bedzie tak: 06.05.06, 17:16
                        Podatki raczej wzrosną, w końcu z czegoś trzeba będzie finansować nowe zasiłki
                        dla rolników. Do tego możliwe, że przejdzie zakaz handlu w niedzielę, jeżeli
                        nie całkowity, to przynajmniej dla marketów. TK może to utrąci, ale jeżeli już
                        będą orzekać nowi posłuszni sędziowie, to sprawę klepną. Skutek - wzrost
                        bezrobocia. No, może nie wzrost, a zatrzymanie spadku, który jest prognozowany.
                        Kraj się nie zawali, bo jesteśmy w UE, a to nam daje mocne podstawy do rozwoju,
                        przynajmniej dopóki nie dokręci się podatkowej sruby. Z powodu deficytu bedzie
                        groził nam poważny konflikt z Brukselą. Być może sprawa się rozejdzie po
                        kościach, ale może to wpłynąć negatywnie na ocenę atrakcyjności Polski, a zatem
                        na wysokośc inwestycji zagranicznych i kurs waluty. Jeżeli kurs złotego
                        spadnie, grozi nam przekroczenie konstytucyjnego limitu długu publicznego, ale
                        to będzie można stwierdzić dopiero na wiosnę 2007. Za to RPP może zacząć
                        podwyższać stopy, ale w sumie to może mieć nawet skutek pozytywny, ale
                        analfabeci z rządu się wkurzą i będą chcieli wymienić Radę w sposób podobny do
                        wymiany KRRiT. A jeżeli to by im sięudało, to wtedy można by sięrzeczywiście
                        zaczząć bać. Spodziewam się wielu kryzysów i kilku zmian ministrów finansów.
                        Gilowska wytrzyma nie dłużej niż rok, po niej może przyjść np. Mech, ale i
                        następca prawdopodobnie długo miejsca nie zagrzeje. Zrezstą awantur będzie
                        masa, bo Lepper, a zwłaszcza Giertych, potulni na pewno nie będą.
                        Możliwe jednak, że skutki nie będąwidocznie, a będziemy po prostu marnować
                        szansę na szybki rozwój, ale Giertych i Lepper i tak powiedzą, że to wina
                        wejścia do Unii.

Czas pokaże, co będzie...
              • diabollo Re: bedzie tak: 06.05.06, 20:19
                Czcigodny Lynx Rufusie,

Polska wymaga wielu bolesnych reform, w tym reformy finansów publicznych i na
                krótką metę bardzo niepopularnych.
                SLD oczywiście nie odważyło na coś takiego, Malutki Jarosław z populistami i
                narodowymi socjalistami w koalicji napewno też tego nie przeprowadzi.

A dobry czas na takie odważne reformy jest teraz w okresie doskonałej
                koniunktury gospodarczej, który po raz kolejny zostanie zmarnowany przez fatalne
                rządy małych ludzi.

To chyba będzie najgorsze. Całą resztę, którą nawywiją skuplowani
                Kaczyński-Lepper-Giertych chyba będzie można jakoś odkręcić - zmarnowanego czasu
                się nie odzyska.

Kłaniam się nisko.
      • e_wok Najgorszy scenariusz 06.05.06, 22:52
        manipulowanie przy kursie zlotego, utrata niezaleznosci banku centralnego i
        siegniecie do rezerw budzetowych, podwyzszenie obciazen finansowych malych i
        srednich firm (pal diabli podatki osobiste, one sie nie przekladaja w duzym
        stopniu na rozwoj), niewykorzystanie pieniedzy unijnych.
        Prawdopodobny scenariusz - przegapienie tych paru miesiecy/lat, ktore moze nas
        jakos strasznie nie cofna, w koncu nie jest tak, ze cala Europa sie pedem
        rozwija tylko my stoimy w miejscu, Unia sama w sobie stracila wene i rozped.
        Ale kiedy Czesi na ten przyklad wybuduja nastepne pareset kilometrow autostrad,
        my nadal bedziemy mieli 3 km na rok. Nasi politycy beda musieli negocjowac z
        Unia kolejne doplaty i ciezko mi sobie wyobrazic, jak Lepper bryluje w
        kuluarach, ze wszyscy padaja z wrazenia i kase na kolanach wreczaja, zachwytem
        porazeni. W tym czasie PO osiadzie na laurach, przekonana, ze wystarczy tylko
        byc, skoro PiS sam sobie z zapalem robi kuku i mocno rozleniwiona pojdzie do
        nastepnych wyborow z belkotem programowym, bo po co sie wysilac, skoro i tak
        nie bedzie alternatywy. Ponadto przewiduje duzo gadania w sprawach
        obyczajowych,co pewnie bedzie oznaczac, ze ginekolodzy wiecej zarobia na
        pokatnych skrobankach, a katecheci z jeszcze wiekszym strachem beda wchodzili
        na lekcje. I jeszcze wiecej mlodych ludzi wyjedzie na zachod.
    • maria421 Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 06.05.06, 09:19
      Pamietam ze byl rok 1993 , goscilam u siebie przyjaciol z Polski, mialy byc w
      Polsce jakies wybory i zanosilo sie, ze wygra jakas partia lewicowa,
      jakies "komuchy".
      Pamietam, ze moi przyjaciele byli w takiej samej panice wtedy jak Grzes czy
      Stefan. Mowili "Niemozliwe, zeby komuchy znow do wladzy doszli, co to bedzie,
      wroci komuna, po cosmy walczyli, czy ten narod jest glupi" itd.itp... Komuchy
      wtedy wygraly (juz nie pamietam dokladnie kto), potem przegraly, potem znow
      wygraly...

Kochani- takie sa uroki demokracji- raz na wozie raz pod wozem. Problemem w
      Polsce nie jest Giertych czy Lepper. Problemem jest absolutny brak kadr
      politycznych godnych tego imienia. To na takiej glebie wyrastaja Leppery.

Austria przezyla swego Heidera, Polska przezyje swego Leppera.

Oby do nastepnych wyborow!
      • diabollo Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 06.05.06, 09:41
        maria421 napisała:

> Pamietam ze byl rok 1993 , goscilam u siebie przyjaciol z Polski, mialy byc w
        > Polsce jakies wybory i zanosilo sie, ze wygra jakas partia lewicowa,
        > jakies "komuchy".
        > Pamietam, ze moi przyjaciele byli w takiej samej panice wtedy jak Grzes czy
        > Stefan. Mowili "Niemozliwe, zeby komuchy znow do wladzy doszli, co to bedzie,
        > wroci komuna, po cosmy walczyli, czy ten narod jest glupi" itd.itp... Komuchy
        > wtedy wygraly (juz nie pamietam dokladnie kto), potem przegraly, potem znow
        > wygraly...
        >
        > Kochani- takie sa uroki demokracji- raz na wozie raz pod wozem. Problemem w
        > Polsce nie jest Giertych czy Lepper. Problemem jest absolutny brak kadr
        > politycznych godnych tego imienia. To na takiej glebie wyrastaja Leppery.
        >
        > Austria przezyla swego Heidera, Polska przezyje swego Leppera.
        >
        > Oby do nastepnych wyborow!

O właśnie! Rzadko się zdarza abym się w zupełności zgadzał z wypowiedzią
        czcigodnej Marii, tym bardziej pragnę odnotować ten rzadki fakt.

Kłaniam się nisko.
    • stephen_s "Nasz Dziennik" o koalicji 06.05.06, 11:22
      "Mamy wreszcie rząd większościowy. Co za ulga! Lider PiS dopiął swego, nie
      dając się zatupać garstce redaktorów polskojęzycznych mediów, oszalałych z
      nienawiści do wszystkiego, co narodowe, ludowe, chrześcijańskie, polskie.
      Również liderzy pozostałych partii, tworzących ten patriotyczny front, stanęli
      na wysokości zadania, odrzucając uprzedzenia i oddając się w służbę na rzecz
      dobra publicznego. Chwała im za to!

Może nie do końca zdajemy sobie sprawę, jak przełomowe znaczenie ma powołanie
      tej koalicji i tego gabinetu. Oto po raz pierwszy od 1989 r. udało się połączyć
      w ramach stabilnego rządu, cieszącego się przychylnością prezydenta,
      chrześcijańskie wartości i solidaryzm społeczny, tak właśnie, jak nauczał
      Ojciec Święty Jan Paweł II. Dotąd przy każdych wyborach oferowano nam na zmianę
      albo rząd łżeprawicy z liberałami, który - zasłaniając się chrześcijaństwem - w
      życiu społecznym promował grzech jawnej niesprawiedliwości i wyzysku (casus
      AWS - UW), albo rząd łżelewicy z liberałami, który w sferze gospodarki
      postępował tak jak poprzedni, a na dodatek siał zgorszenie i destrukcję moralną
      w życiu społecznym.

Wielu z nas zastanawiało się, dlaczego w Polsce nie może dojść do władzy
      formacja, która przełamałaby ten zaklęty krąg. I oto stało się - mamy koalicję,
      na którą Polska czekała. Z dokonanego przełomu doskonale zdają sobie sprawę ci,
      których Ojczyzna i Naród tak naprawdę nic nie obchodzi. Nie dlatego tak
      zaciekle atakowali Kaczyńskiego, atakują wicepremiera Leppera, a wkrótce
      zaatakują wicepremiera Giertycha, że ci stanowią zagrożenie dla Polski. Wręcz
      przeciwnie - atakują ich dlatego, że dzięki ich przymierzu Polska ma szanse się
      umocnić. To nic, że w rządzie będą się toczyć spory. Niech się toczą, to w
      polityce zdrowy objaw. Najważniejsze, by członkowie gabinetu nie dawali okazji
      nieprzychylnym mediom do rozgrywania ich wzajemnie przeciwko sobie. Muszą
      pamiętać, że jeśli nie będą działać razem, ich miejsce może zająć koalicja
      Platformy z SLD. Tego zaś patriotyczny elektorat nigdy by liderom nie wybaczył."

To tak jako ciekawostka...
      • grzespelc Re: "Nasz Dziennik" o koalicji 06.05.06, 11:31
        Widzę, że powstaje nowy język. Pierwsza widoczna echa: przedrostek "łże-" :)
    • nauma Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 06.05.06, 11:43
      Stołki, interesy, przekupstwa, upolitycznienie wszystkiego. Kaczyńscy
      sprzedaliby własną matkę chyba (razem z kotką Jarka), żeby móc rządzić. Mnie to
      nie dziwi. Nie dziwi mnie ani Lepper, ani Giertych w rządzie. To mnie nawet
      śmieszy. Ale obrzydzenie we mnie budzi bezczelne pier**lenie, że to wszystko dla
      dobra kraju. Dla dobra kraju to by były nowe wybory, a nie kupczenie urzędami!
      • diabollo Re: LPR w rządzie - to nie mże być prawda!!! 06.05.06, 20:11
        nauma napisał:

> Stołki, interesy, przekupstwa, upolitycznienie wszystkiego. Kaczyńscy
        > sprzedaliby własną matkę chyba (razem z kotką Jarka), żeby móc rządzić. Mnie to
        > nie dziwi. Nie dziwi mnie ani Lepper, ani Giertych w rządzie. To mnie nawet
        > śmieszy. Ale obrzydzenie we mnie budzi bezczelne pier**lenie, że to wszystko dl
        > a
        > dobra kraju. Dla dobra kraju to by były nowe wybory, a nie kupczenie urzędami!

Niedawno widziałem w TV jak premier Marcinkiewicz miał krótki urlop w Tatrach i
        do kamery powiedział, że ten jego wypoczynek jest dla dobra Polski.

Kłaniam się nisko.
        • e_wok Socjotechnika nie jest zadna sztuka tajemna :-) 06.05.06, 22:33
          kazdy moze opanowac techniki manipulacji. Dla ludzi, ktorych znam, jezyk,
          ktorymi posluguja sie nowi wicepremierzy oraz bracia kaczkowscy, jest
          prymitywnym belkotem, pelnym sprzecznosci, ale zaloze sie o co chcecie, ze
          zdania, ktore formuluja, bez pudla trafiaja do tej czesci spolecznstwa, do
          ktorej maja trafic. Zdania zlozone trafiaja sie rzadko, przewaznie slyszymy
          zdania z gora jednym orzeczeniem, jak z bajki dla niedorozwinietych dzieci -
          dobre dla Polski, zle dla Polski, dobry rzad, rzad dobrze pracuje, zlodziei
          rozliczymy, banki kradna. Ale ludzie, ktorzy bezkrytycznie lykna takie
          wypowiedzi, nie przylecieli z kosmosu, tylko od lat siedzieli sobie, klepiac
          biede, na scianie wschodniej, z dala od blyskotliwych publicystow GW i
          Polityki, z dala od programow Lisa, ktorych nie rozumieja i rozumiec nie chca,
          a telewizje wlaczaja jedynie w celu popatrzenia na papke, ktora im sie serwuje
          w ilosciach hurtowych. Panstwo przez lata ciezko pracowalo na to, zeby ten
          skansen utrzymac,izolowac i rzucic ochlap w postaci idotycznej telenoweli albo
          jeszcze glupszego teleturnieju, a nam to zwisalo, wiec nie ma co rozdzierac
          szat, skad sie biora wyborcy oszolomow i wielbiciele Naszego Dziennika i RM,
          tylko z pokora stwierdzic, ze istnieja oni dzieki nam wszystkim - takim super
          hiper oswieconym, skomputeryzowanym, podlaczonym do globalnej wioski,
          wymieniajacym zza laptopow poblazliwe zarciki na temat zacofania polskiego
          spoleczenstwa.
          • fnoll Re: Socjotechnika nie jest zadna sztuka tajemna : 06.05.06, 23:27
            bliżej znam tylko jednego zaangażowanego wyborcę samoobrony i, uwierz, on nie
            istnieje dzięki mnie, tak jak ja nie istnieję dzięki niemu :)

własnym trudem doszedł do tego, że najlepiej, żeby balcerowicz odszedł, i że
            wszędzie są złodzieje (sam robi niezłe kanty, więc nie dziwi jego przekonanie, z
            tym że jego kanty są na małą skalę, więc chyba zżera go zawiść)

nie róbmy z elektoratu ligi samopisu bezwolnej masy
            • isma Re: Socjotechnika nie jest zadna sztuka tajemna : 08.05.06, 11:23
              Ja znam jednego dzialacza Samoobrony (to w milionowym miescie rzeczywiscie jest
              sukces, ze takowy wystepuje), a mowiac scisle, krawata, bo co jak co, ale
              dzialac w slownikowym znaczenu tego terminu, to on ci chyba nigdy nie dzialal.
              Moj rowiesnik ;-O. Byl mianowicie moim wspolradnym przez jedna kadencje.
              Podczas sesji przez bite cztery lata nie odezwal sie ani slowem. Byc moze wydal
              z siebie jakis glos podczas posiedzen komisji (bo akurat nie uczestniczylismy w
              tych samych), ale pewnosci co do tego nie mam. W glosowaniech tez zazwyczaj
              wstrzymywal sie od glosu ;-))).

W zwiazku z powyzszym trudno mi cos powiedziec o jego pogladach ;-)))
              • grzespelc Re: Socjotechnika nie jest zadna sztuka tajemna : 08.05.06, 22:22
                Już pisałem tu parę razy - poznmałem na studiach dwóch wysoko postawionych
                działaczy MW. Dzisiaj są posłami Ligi, a już chodzą plotki, że jeden będzie
                wiceministrem edukacji (Giertych zdementował).

A za parędziesiąt minut u Pospieszalskiego panowie Semka i Wildstein będą
                wmawiać, że to wszystko dla dobra kraju. mam nadzieję, że się posmieję :)
    • stephen_s Wiceminister oświaty 10.05.06, 16:31
      Giertych ministrem oświaty, to już wiemy. A kim jest jego zastępca?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3335896.html

Coraz lepiej, coraz lepiej... :\\\\
      • grzespelc ...i nowy prezes TVP 11.05.06, 08:30
        A kto nowym przezesem TVP?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3337493.html
        Zatkało mnie...
        • stephen_s Szczęka gruchnęła mi o podłogę... 11.05.06, 11:33
          Co dalej? Pospieszalski na prezesa Polskiego Radia?
        • monikaannaj Re: ...i nowy prezes TVP 11.05.06, 20:14
          Mówisz i masz. Wildstein prezesem TVP.... No coż - przygotowywał sie, to pewne.
          W ostatnim Wprost pięknie przeanalizował poglądy dziennnikarzy i ich
          preferencje wyobrcze. teraz wybierze sobie samych "niezależnych".
        • stephen_s Wykrakałem??? 12.05.06, 17:27
          Nowym szefem TVP2 - Pospieszalski?

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3341615.html
          • diabollo Re: Wykrakałem??? 12.05.06, 17:57
            stephen_s napisał:

> Nowym szefem TVP2 - Pospieszalski?
            >
            > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3341615.html
            >

Hehehehe, brawo, czcigodny Stephenie, gratuluję talentu przewidywania przyszłości.

A propos, jakiś czas temu dyskutowałem z czcigodnym Lotakiem na temat artykułu
            Wildsteina o Michniku, w którym zarzucał Michnikowi permisywizm dla elity
            władzy. O ile sobie dobrze przypominam to tłumaczyłem wtedy czcigodnemu
            Lotakowi, że nikt to Wildstein a nie Michnik pracuje na top-elity władzy, czyli
            Małych Bliźniaków.
            Okazuje się, że nadzedł czas wypłaty.

A tak przy okazji gdzieś dzisiaj przeczytałem, że wymiana zarządu TVP S.A.
            (spółki skarbu państwa) kosztowało średnio 250 tys. złotych dla każdego
            odwołanego członka zarządu. To tak w ramach obiecywanego przez PIS "taniego
            państwa".

Kłaniam się nisko.
            • stephen_s Ja nie chciałem... :\\ 12.05.06, 18:13
              Ale i tak dobrze, że nie napisałem zamiast Pospieszalskiego - Cejrowskiego...
    • stephen_s Pierwsza decyzja ministra Giertycha 11.05.06, 11:39
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3336644.html

Tak, z całą pewnością najpilniejszym problemem polskich szkół jest to, że
      uczniowie mogą oglądać w komputerowniach strony z rozbieranymi zdjęciami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka