fantka 14.05.06, 00:12 Tylko sprawdzone przepisy :-) Szczególnie maksymalnie precyzyjne wskazówki, dotyczące sosów, dresingów i takich tam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
screen Sałatka z kurczakiem 14.05.06, 00:20 Składniki: *Kawałki piersi kurczaka (najlepiej grillowane lub podsmażone w małej ilości tłuszczu z przyprawą do gyrosa i kebabu) * kapusta pekińska lub sałata lodowa * puszka kukurydzy * puszka ananasa krojonego * 2-3 pomidory * 2 ogórki średnie * sos (majonez wymieszany z curry) * przyprawy * żółty ser starty na grubych oczkach do posypania po wierzchu Ogórki i pomidory pokrojone w kostkę, kapusta w paseczki, reszta odsączona. Wymieszać delikatnie,przyprawić, polać sosem (można w dwóch warstwach) i posypać serem. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Sałatki najlepsze na świecie 06.06.06, 17:25 po prostu zielona sałata Odpowiedz Link Zgłoś
screen Re: Sałatki najlepsze na świecie 06.06.06, 19:46 Nasz hit w pracy: Zielona sałata pomidor chudy twaróg oliwki sos włoski z knorra Jest pyszne... chyba dlatego, że jesteśmy na diecie i wszystko nam teraz smakuje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Sałatki najlepsze na świecie 06.06.06, 19:51 A mój ostatni hit w pracy to zielona sałata, pomidor i ogórek zaprawiony sosem na bazie octu balsamicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
screen Re: Sałatki najlepsze na świecie 06.06.06, 19:52 i co tam jeszcze w pracy trzymasz oprócz octu balsamicznego??:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Sałatki najlepsze na świecie 06.06.06, 19:56 Coś co Strzelec i w tym biurze wyszperał za segregatorami :) Odpowiedz Link Zgłoś
screen Re: Sałatki najlepsze na świecie 06.06.06, 20:18 Kiedys gdzieś wyczytałam, że nie powinno się łaczyć pomidorów z ogórkami, bo ogórek zabija w pomidorze jakies witaminy czy coś...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Sałatki najlepsze na świecie 06.06.06, 20:41 Też to czytałam i z reguły nie łączę pomidorów z ogórkiem, ale smakują mi takie więc czasem sobie folguję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
laferme Re: Sałatki najlepsze na świecie 07.06.06, 07:58 makaron (najlepiej takie kokardki) ananas rodzynki (moczone w wódce) seler ze słoiczka pierś z kurczaka gotowana w wodzie (zamiast tego moze byc tuńczyk) nie przyprawiam, nie sole (sól jest niezdrowa, ale jak ktos ma ochote to niech soli ile wlezie) prosta, niedroga, szybka i zdrowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ernest-wampir Re: Sałatki najlepsze na świecie 07.06.06, 09:41 jadłem kiedyś coś podobnego. pyszne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Sałatki najlepsze na świecie 07.06.06, 17:07 Laferme czy do Twojej sałatki nie dodajemy jakiegoś sosu i przypraw? Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Sałatki najlepsze na świecie 08.06.06, 06:54 Laferme odpowiedz bo dzisiaj chcę tą sałatkę zrobić :) Odpowiedz Link Zgłoś
ernest-wampir Re: Sałatki najlepsze na świecie 08.06.06, 08:22 nie pamiętam, czy majonezu się nie dodawało. innego rodzaju sosu - nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Sałatki najlepsze na świecie 08.06.06, 16:20 to jest ważny element sałatki nadal czekam na uszczegółowienie przepisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k4 warstwowa 07.06.06, 10:25 składniki: ogórek zielony-plastry cebula-kostka pomidor-plastry jajka gotowane-plastry ser żółty-starkowany na malutkich oczkach szczypiorek,rzodkiewka do przybrania sos: majonez ze śmietaną(jogurtem),pieprz najlepiej biały składniki poukładać warstwami,zalać sosem,przybrać szczypiorkiem i rzodkiewką mieszamy i przyprawiamy solą dopiero na talerzu smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k4 z ryżu na niby ;-) 07.06.06, 10:29 składniki: makaron w kształcie ryżu ogórek zielony czosnek koperek sos: majonez ze śmietaną(jogurtem),pieprz biały makaron ugotować,do zimnego dodać potarkowany na jarzynowych oczkach ogórek,czosnek i pokrojony koperek,połaczyć z sosem,wymieszać pamiętać aby solić dopiero na talerzu można też przygotować sałatkę z innej formy makaronu ale musi być drobna:muszelki,gwiazdki,malutkie świderki dla mnie pyszne :-) Odpowiedz Link Zgłoś