Dodaj do ulubionych

Siedzę na winiarach

02.06.06, 10:08
Troche mi to zajmie, kompletuje menu na jutro.
A że rodzinka mnie wkurzyła ostro to menu ma TANIE. Ja kurde nie będe
wystawnych przyjęć urządzać jak oni maja mnie w DOOOPIE...
Obserwuj wątek
    • edorka1 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 10:36
      A jaka to okazja, ze potrzebne dobre pomsły i dobry smak???
      Bo jak zaległa urodzinowa, to niech, kurka, sami coś przyniosą w prezencie
      dobrego, a co ;P.
      • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 10:40
        No zaległe urodziny. Oni pewnie jakis prezent przyniosą, żarcie to moja
        działka. A ja pomysłu nie mam :(((
        • conejito13 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 10:51
          a za co cie wkurzyli? za pape?
          • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 10:54
            Nie - tydzień temu mówiłam, że zrobie urodziny NAJPEWNIEJ w ten weekend. I
            wczoraj dzwoniłam potwierdzić. OBRAZA MAESTATU bo za późno!!!
          • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 10:56
            Dobra, podaję wstępne menu:
            kurczak z jabłkami
            Sałatka ziemniaczana Makłowicza (ziemniaki of corz, ogórki zielone o lekkis
            sos - taka całkiem inna)
            Ogórki nadziewane serem i rzodkiewką
            Rolada z żółtego sera
            Babeczki z pieczarkami

Co myślicie??
            • conejito13 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 11:06
              brzmi zachecajaco:)
              a polowy z tych rzeczy nie potrafilabym zrobic.
              • sonrie Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 11:54
                chyba się wproszę :PPPP
                • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 12:09
                  Hehehe :))
                  A dodac jeszcze jakies mięso?? Bo oprócz tego kurczaka to mi wegetariańsko
                  wyszło jakoś..
                  • conejito13 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 12:26
                    no to lepiej chyba, nie? bardziej wiosennie itd. no, chyba ze twoi lubia
                    miesko, to wtedy tak. ale pomyslow to ja ci nie poddam zadnych, bo dla mnie
                    mielaki to juz szczyt kulinarnego zaawansowania;)
                    a tak serio, to ja tutaj wszystko mam na tackach przygotowane, wiec ide tylko i
                    patrze, co ladnie wyglada. lacznie z odpowiednimi warzywami czy owocami. to
                    wtedy trzeba na patelnie albo do piecyka i siup, szybko jest dobre i ladnie
                    podane jedzonko:)
                    podziwiam, gratuluje i jak bede w krakowie, zycze sobie powitania nie tylko
                    chlebem i sola:)
                    • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 12:30
                      Dla mnie to jest dzika frajda - najpierw grzebać w stosach przepisów, robić
                      listę zakupów, same zakupy, potem stać cały dzień przy garach :)) Ja to
                      naprawdę lubię, najlepiej jak mam pomocnika do krojenia/siekania, ja od
                      wyższych kompozycji jestem :))
                      Tylko potem domagam się pochwał hehe, także Conejito, niczego Ci nie zabraknie,
                      tylko pamietaj sie zachwycać :PPP
                      • conejito13 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 12:43
                        mofffa. toc ja kurs z podlizywania sie mam zrobiony:)
                        • chytra_hydra Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:40
                          conejito, byłyśmy na tym samym?;););)
                          chloe, ja Cię podziwiam poddańczo, ponieważ nie potrafię, nie umiem, nie znoszę
                          i nienawidzę... gotowanie jest dla mnie sztuką nie do opanowania oraz wydaje
                          się być z lekka męczące.... no leń jestem, wiem, ale za to mam kilka, słownie:
                          kilka przepisów, które mi wychodza znakomicie:)
                          • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:41
                            Ty nie bądź chytra, tylko dawaj te przepisy!!!!
                            :DD
                            • chytra_hydra Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:42
                              a dam, dam... co mam nie dać, kiedyś dam;)
                              • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:45
                                chytra_hydra napisała:

> a dam, dam... co mam nie dać, kiedyś dam;)
                                To na razie tylko powiedz w czym jesteś miszczem :DDD
                                • chytra_hydra Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:46
                                  w spaghetii bez mięsa:) oraz w zupie rybnej z krewetkami:)
                                  • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:50
                                    chytra_hydra napisała:

> w spaghetii bez mięsa:)
                                    robię z mięsem

oraz w zupie rybnej z krewetkami:)
                                    Kcem!!!! W poniedziałek ja widze tutaj przepis!!!!!
                                    • chytra_hydra Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:52
                                      a widzisz!;DDDD
                                    • conejito13 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:53
                                      ja tez!
                                      kupuje dzisiaj akurat zarowno ryby jak i krewetki. ryba co prawda pojdzie na
                                      blache do piekarnika, ale zostawie lby i inne tam czesci na zupe a z krewetek
                                      zostawie tez wszystkie 'odpadki'. i zostawie kilka krewetek, bo pewnie do
                                      przybrania potrzebne beda robaki:)
                                      chcemmmmmm przepis poproszszsz...
                                      • chytra_hydra Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:58
                                        no ja nie wiem, czy te łby tam... ja bez łbów, bardziej, hmm... Zrobię Wam nowy
                                        wątek, żebyście nie musiały szukać po kątach;D
                          • katimai Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:41
                            już widzę Chloe jak ci sie chce robi tą serową roladę , juz to widze :DD
                            • chytra_hydra Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:43
                              Ty nie doceniasz wirtuozerii rzeczonej!;););) ona robi, aż się skręca! i
                              pięknie i pysznie w dodatku;) kurde, niektórzy to mają fajnie...:)
                            • chloe30 Re: Siedzę na winiarach 02.06.06, 13:44
                              katimai napisała:

> już widzę Chloe jak ci sie chce robi tą serową roladę , juz to widze :DD

To będzie wyzwanie!!!! Bo jeszcze w życiu nie robiłam, tylko widziałam dzieło
                              mamy - musze ją zaskoczyć :PP ALe ponieważ, tak skromnie mówiąc, jestem od niej
                              lepsza kucharką to chyba się uda :DDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka