chiara76 18.07.06, 10:01 mnóstwo czeskich, jak "Kobieta za ladą", "Pod jednym dachem", no i oczywiście "Szpital na peryferiach". Pamiętam też "Powrót do Edenu" (to był hit;), "Shoguna", a w późniejszych latach "Dynastię"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
disarono Re: seriale z tamtych lat... 18.07.06, 11:06 Niewolnica Isaura Północ-Południe Miasteczko Twin Peaks Arabella W labiryncie Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: seriale z tamtych lat... 18.07.06, 15:18 "W kamiennym kręgu" ("Ciranda de pedro") - też produkcja brazylijska, grali ci sami aktorzy, co w "Isaurze" [Lucelia Santos - tu była Wirginią, tam - Izaurą]. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: seriale z tamtych lat... 11.08.06, 15:15 disarono napisała: > Niewolnica Isaura > Północ-Południe > Miasteczko Twin Peaks > Arabella > W labiryncie O, "W labiryncie", to był hicior! Pamiętam, że chyba zaczął się, jak byłam w 7 klasie podstawówki, to potem się zawsze omawiało odcinek;) Odpowiedz Link Zgłoś
disarono Re: seriale z tamtych lat... 12.08.06, 13:01 Szaleństwo Majki Skowron Siedem życzeń Robin Hood (z tym ciemnym przystojniakiem;)) Ballada o Januszku Daleko od szosy Odpowiedz Link Zgłoś
aatha Re: seriale z tamtych lat... 12.08.06, 15:39 daleko od szosy to bym chetnie obejrzala Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: seriale z tamtych lat... 30.08.06, 12:28 Daleko od szosy dość często w TV powtarzają, a ja mam swoje, na DVD... Odpowiedz Link Zgłoś
dziejekas Re: seriale z tamtych lat... 16.08.06, 08:33 Ja bardzo mile wspominam serial "Elektronik". To było o chłopcu, który był humanoidem (robotem o kształtach ludzkich). Kto wie - może dzięki niemu jestem teraz radioelektronikiem ;-) Oprócz tego "Arabella" - ach jaka ona była niedostępna! "Nikogo nie ma w domu" - ten serial baardzo mnie inspirował :-D Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: seriale z tamtych lat... 10.10.06, 09:23 Oshin Nikogo nie ma w domu Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: seriale z tamtych lat... 10.10.06, 17:45 "Dyrektorzy". Serial szedł wiosną r. 1976 - akurat wtedy, gdy w domu po raz pierwszy "zaistniał" telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
rembik_ z czeskich jeszcze 26.09.07, 21:49 "karetka pogotowia" była, z niemieckich "telefon 110" kryminalny z helikopterem co lądował chyba czy kogoś gonił w czołówce. Oczywiście "07 zgłoś się". Pamietam też taki serial polski "dojrzewanie" ale nie bardzo pamietam o czym był tylko że był w jakims odcinku biust jakiejś aktorki pokazany i zapamiętałem. Z seriali dla dzieci "7 życzeń" z kotem rademenesem. i jeszcze na dwójce w niedzielę w kinie familijnym leciał "ojciec murphy" nie pamietam o czym był - zapadło mi w pamięć że miał chyba 32 odcinki. ach - zapomnialbym ! "cudowne lata" ! alez ja byłem zakochany w Winnie Couper ! i jeszcze był - ale tylko raz - "sekretny dziennik Adriana Mola" i pandora też była niezła w tym serialu. i na razie na tyle. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: seriale z tamtych lat... 16.04.08, 21:09 "Dom" - w reżyserii ś.p. Jerzego Janickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_95 Re: seriale z tamtych lat... 18.05.08, 01:13 „Columbo” i „Kojak” – to chyba wszyscy znają, wcześniej był jeszcze „Detektyw Ironside” – główną postacią był sparaliżowany detektyw, poruszający sie na wózku inwalidzkim. „Pogoda dla bogaczy” – to był dopiero hicior! W latach 80. był też nadawany australijski serial pt. chyba „W górę rzeki”. Serial jak serial, ale bardzo ładna aktorka tam grała, a kumpel się chwalił, że jedna jego sąsiadka wygląda identycznie. Zazdrościliśmy mu. Polsich seriali nawet nie próbuję wymieniać, ale wspomnę „Pana Samochodzika i Templariuszy”, opartego o powieść Zbigniewa Nienackiego pod tym samym tytułem. Odpowiedz Link Zgłoś
madziula201 Re: seriale z tamtych lat... 11.09.08, 18:03 Wprawdzie nie serial ale pamietam Kobre.Z seriali to ,<Bonanza>,<Stawka wieksza niz zycie>,Czterej pancerni i pies><SZpital na peryferiach>,<Nikogo nie ma w domu> Odpowiedz Link Zgłoś
madziula201 Re: seriale z tamtych lat... 11.09.08, 18:29 O ile to mozna zaliczyc do seriali,to program przyrodniczy <Zwierzyniec> z p Suminskim.Lecialo to bodajze w poniedz Odpowiedz Link Zgłoś
mili28 Re: seriale z tamtych lat... 27.12.08, 23:15 Tamte czasy też miały swój urok. Jak coś fajnego leciało w tv to dzieciaki do domu i przed telewizor. Wtedy to się oglądało Dynastię, Tik taka, ten serial o robocie - elektronika czy jakos tak. Dziś mamy wszystkiego w brud, co kiedy i gdzie chcemy. czasmi chciałabym wrócić do tamtych czasów. Mogła by powstać telewizja z programami z tamtych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: seriale z tamtych lat... 22.10.09, 11:24 Serial australijski: "Kwiaty ciernistych krzewów". Szedł w TV w latach 90., na samym początku dekady (a może był to jeszcze koniec lat 80., tuż przed r. 1989? - nie pamiętam już). Odpowiedz Link Zgłoś
4kika Re: seriale z tamtych lat... 28.04.14, 06:36 Nie wiem, czy ktoś podał, bo nie czytałam całego wątku, ale mi przypomniał się brazylijski serial "W rytmie disco" Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: seriale z tamtych lat... 29.04.14, 12:12 Rodzina "Forsajtow", Sześć zon Henryka VIII Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: seriale z tamtych lat... 01.05.14, 22:01 oprócz wymienionych utkwił mi w pamięci serial produkcji japońskiej pt "Oshin" www.filmweb.pl/serial/Oshin-1983-142699 Odpowiedz Link Zgłoś
ol-dom Re: seriale z tamtych lat... 03.05.14, 12:27 SHOGUN,PIES BASKERVILLÓW, CZAROWNICA SAMANTHA, SHERLOCK HOLMES, ROBIN HOOD, KOŃ KTÓRY MÓWI,IVANHOE, CZAROWNICE Z SALEM, Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: seriale z tamtych lat... 03.05.14, 17:36 Doktor Kilder, Święty, Randall i duch Hopkirka, Belfegor, czyli upior Louvru.... Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: seriale z tamtych lat... 03.05.14, 17:47 Policjanci z Miami. Gliniarz i detektyw. Detektyw w sutannie. Na wariackich papierach. Dempsey i Makepeace. Niebezpieczna zatoka. W labiryncie. Cudowne lata. Dzień za dniem. Pełna chata. MacGyver. Drużyna A. Krzaki ciernistych krzewów. Janka. Wakacje z duchami. Alternatywy 4. Zmiennicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: seriale z tamtych lat... 03.05.14, 17:47 Ptaki ciernistych krzewów-nie krzaki:D Odpowiedz Link Zgłoś
freckles111 Re: seriale z tamtych lat... 05.05.14, 17:56 Niebieskie Lato (hiszpanski serial) Latajacy Cestmir (czeski) Spadla z oblokow (czeski) Gang Olsena (chociaz to raczej seria filmow niz serial) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: seriale z tamtych lat... 08.05.14, 15:22 Do południa nadawali " Film dla drugiej zmiany", lubiłam oglądać, gdy byłam akurat w domu, bo wieczorem nie zawsze rodzice pozwalali, Tulipan, czy Ballada o Januszku filmy zakazane;) Domowe przedszkole też było super. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: seriale z tamtych lat... 09.05.14, 23:15 Kobieta za ladą. Szpitalna peryferiach. Czterej pancerni. Czarne chmury. Shogun. Chłopiec z Andromedy ( serial dla dzieci). szwedzki serial o chłopcu " EMIL" z lat 70 tych:D Hendersonowie. Alf. Rajska plaża. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: seriale z tamtych lat... 09.05.14, 23:18 dopiszę jeszcze serial "Dallas". Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: seriale z tamtych lat... 09.05.14, 23:18 pamiętam jeszcze Aniołki Charliego:) Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: seriale z tamtych lat... 15.05.14, 10:42 Bialy delfin UM,Zaloga G,Banda Owidiusza,Byl sobie człowiek,Było sobie życie,Znak Orła Odpowiedz Link Zgłoś