Dodaj do ulubionych

W poszukiwaniu straconego czasu

23.09.06, 22:34
j.w.
Obserwuj wątek
    • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 23.09.06, 22:34
      miałeś czytać! nic a nic się nie uczy ten nasz Kamilar...
      • makbrajd Re: W poszukiwaniu straconego czasu 23.09.06, 22:37
        be kamilara, oj be kamilar
      • nutopia Re: W poszukiwaniu straconego czasu 23.09.06, 22:37
        nekroskop88 napisał:

> miałeś czytać! nic a nic się nie uczy ten nasz Kamilar...
        >
        >
        bo juz religii nie ma...
        • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 08:32
          Kupujemy mu te książki, Nutopia pracuje ciężko, by zarobić na stypendium, które
          mu przyznaliśmy, a on nas bezczelnie olewa! Ta dzisiejsza młodzież...
          • aanneett Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 08:40
            a jak tam nekro twój żeromski? przeczytany?
            • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 08:44
              Bożesz, toż Przedwiośnie już na wakacjach przeczytałem, słaba pamięć Anet ;)
              • aanneett Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 08:52
                no to zostało ci jeszcze: "Rozdzióbią nas kruki, wrony", Opowiadania - m.in.
                Doktór Piotr, Zmierzch, Siłaczka, Zapomnienie, Promień, Syzyfowe prace; Ludzie
                bezdomni, Popioły , Dzieje grzechu, Duma o hetmanie, dramaty: Róża, Sułkowski,
                Sen o szpadzie; Uroda życia, Wierna rzeka; trylogia Walka z szatanem:
                Nawracanie Judasza, Zamieć, Charitas, poemat Wisła, fragment powieściowy
                Wszystko i nic; Puszcza jodłowa, dramaty: "Ponad śnieg bielszy się stanę",
                Biała rękawiczka, Turoń, "Uciekła mi przepióreczka...", publicystyka: Snobizm
                i postęp, Bicze z piasku. Coś z tego na pewno będzie na maturze :)
                obstawiam Trylogię "AWlka z szatanem" :)
                • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 08:54
                  Rozdziobią nas kruki, wrony czytałem, tak samo Siłaczkę i Syzyfowe prace. Ludzi
                  bezdomnych przeczytałem do połowy. a reszta, reszta jest milczeniem :)
                  • aanneett Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:05
                    to chociaż ściąge zrób ;)
                    • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:09
                      słyszałem, że jeżeli uczeń pomodli się przed rozpoczęciem pisania matury,
                      zostanie z niej zwolniony, takie przykazanie dał mynyster G. komisjom (ale to
                      tajne, więc cichoo)
                      • aanneett Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:12
                        to przede wszystkim zrób ściągę z pacierza :)
                        • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:12
                          ho ho ho patrzcie ją, jaka mądra ;)
                          • aanneett Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:15
                            nekroskop88 napisał:

> ho ho ho patrzcie ją, jaka mądra ;)
                            >
                            >

która? gdzie?
                            a już wiesz kim byś chciał byc jak dorośniesz? tj. jakowe studia wybrać?
                            • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:16
                              ale ja już jestem dużym chłopcem!
                              • aanneett Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:22
                                tak ci się tylko wydaje :P
                                • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:23
                                  tak Ci się tylko wydaje, że mi się wydaje :P
                                  • aanneett Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:25
                                    nie kłóć się ze mną, bo napiszę do giertycha, że na religie nie chodzisz!
                                    • nekroskop88 Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:25
                                      ale ja chodzę!
                                      ksiądz mi świadkiem!
                                      • aanneett Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 09:39
                                        ale doniosę, że nie chodzisz, niech cię zlustrują, a co!
                  • kamilar Re: W poszukiwaniu straconego czasu 24.09.06, 10:16
                    A "Wierna rzeka" jak się babka ze szlachcicem puszcza a on potem ją zostawia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka