Dodaj do ulubionych

dzisiejsze eM jak Mdłość

03.10.06, 20:49
Przechodzi ludzkie pojęcie ten dzisiejszy stek bzdur!

Po pierwsze:
- co ma Toledo do domu Janiny?! Jak mu się coś nie podoba, niech zabiera
manatki i się wynosi, nie ma prawa zabraniać Janinie wstępu do JEJ domu, domu,
do którego ONA go przyjęła.

Po drugie:
- zbolała Renia NIE MA ABSOLUTNIE żADNEGO PRAWA pouczać swojego (byłego?) męża
i prawić mu morałów lub też czynić wyrzutów za to, że jego panna zaszła w
ciążę. A sprawę alimentów można rozstrzygać w sądzie.

Po trzecie:
- sołtys Mostowiak przyjmuje petentów w pubie- "bo nie ustalił godzin
urzędowania". A co on ma do ustalania??!! Sołtys nie jest sam sobie sterem,
okrętem i kapitanem, do cholery jasnej.

Po raz pierwszy na tym forum napiszę jasno i wyraźnie: pieprzy się pani Ilonce
we łbie kompletnie, a serial jest już na dnie i tonie.
Czas chyba skończyć oglądanie, bo serial zrobił się dla idiotów, dla
półmózgów, mało znających życie, dla nieskomplikowanych osobowości, dla
których życiowość serialu nie ma znaczenia.

Jestem potwornie wkur*iona.
Obserwuj wątek
    • wieslawa-siemiankowska Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 03.10.06, 21:05
      Ja dziś dałam sobie w zasadzie spokój, na TVN24 oglądałam " Kropkę nad i" i
      szanowną przewodniczącą Krritv ( chyba jednak żyję w jakimś dziwnym kraju),
      potem co prawda przełączyłam na Dwójkę, ale równocześnie sprzątałam kuchnię,
      więc nawet nie wiem co się tam działo. Widziałam tylko Marysię tulącą łysą
      Renię ( no Ci jak zwykle się napracują w przychodni)
      • aga_ata Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 03.10.06, 21:16
        Nie rozumiem problemu Reni. Ni cholery nie jestem w stanie pojąć o co jej chodzi, co jest złego w tym, że jej BYŁY mąż będzie miał dziecko i z tego powodu będzie płacił jej mniej kasy. Nie obczajam tego.
        Wkurza mnie problem przetwórni. Tego, że ona jest w tej Lipnicy chyba tylko po to, żeby zmieniała właścicieli i podupadała średnio raz na sto odcinków po to, aby pojawił się kolejny człowiek akurat bez pracy ze świetnymi zdolnościami, żeby ją podnieść, i potem, aby znowu podupadła.
        Toledo dzisiaj był jakiś wyjątkowo denerwujący. Ostentacyjnie chrupie te paluszki, mecz na full, Cholakowa mu mówi, a ten - kur...- nic.

Ten serial mnie dobija. Sprawia jednak, że wiem, że są na świecie ludzie, którzy naprawdę nie mają ambicji.
        Kulis? Brak mi słów. Po raz pierwszy dzisiaj doszłam do wniosku, że głos Owada jest nie do zniesienia.
        • wieslawa-siemiankowska Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 03.10.06, 21:25
          A mnie się Toledo właśnie dziś podobał:) Chyba scenarzyści zrobili ukłon w
          stronę jego prawdziwych zainteresowań, bo on jest ogromnym fanem piłki nożnej:)
          • aga_ata Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 03.10.06, 21:27
            Nie wiem czy to był ukłon czy nie :)
            Wkurzył mnie!
            • wieslawa-siemiankowska Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 03.10.06, 21:29
              ee tam, Toledo jest fajny. Ja go lubię:) Tylko zonce coś odwaliło i nowych
              portek zaczęła na mieście szukać..
              • chloe30 Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 04.10.06, 08:51
                A czy może mi ktos zdradzić jak się sprawa ślubu skończyła? Tirówka dotarła czy
                Sztefan sie powiesił był???
                • rozmowy_kontrolowane Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 04.10.06, 09:17
                  Ślub był, ale go nie pokazano.
                  Simona Kamizeli opowiadała, że syn z synowa wyjechali i do niej nie dzwonią.
                  • chloe30 Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 04.10.06, 10:05
                    Dzięki.
                    Czyli wydostanie sie Tirówki z klopa wytłumaczone nie zostało???
                    • rozmowy_kontrolowane Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 04.10.06, 10:26
                      Może to i lepiej, że nie wytłumaczono:> Simona cos tam stękała, że Stefan
                      wiedział, że ta klamka w kiblu się luzuje, bo ona kiedyś się tam zatrzasnęła.
                      Pierdolety, te drzwi wystarczyło mocniej kopnac i wypadłyby na bank, jak zwykle
                      tragedia nie w tym miejscu i kiepsko zagrana.
                      • chloe30 Re: dzisiejsze eM jak Mdłość 04.10.06, 10:34
                        No na miejscu tirówki, zdesperowanej na punkcie usidlenia sztefana to bym oknem
                        skakała, nie przejmując sie drzwiami :D
                        Nawet w sukience za 8 tysiaków hiehiehie :)
                        • drzejms-buond zagladacie do alkoholu? 04.10.06, 15:52
                          bo bohaterowie MJM i owszem...
                          o kieliszku to słyszałem ale to to nowość dla mnie?

pyt.nr2
                          czy mleko może mieć milion kalorii?

pyt nr3
                          czemu ona rzucała w okno skoro okno na parterze jest?

a czemu ( z poprzedniego odcinka) Batmanowa spotkana w Gródku wzywała policję?

pyt nr...?5?
                          czemu młodzi pojechali robić dziecie do Kazimierza? czy pan Kazimierz jest
                          jakimś nauczycielem w SEX SKOLEN?

...i pozostał jej tylko kisiel...
                          kiedyś w młodości...po nocy... też tak miałem...
                          :-/
                          • mozambique Re: zagladacie do alkoholu? 04.10.06, 16:07
                            w kazimierzu lepiej wychodzi ?????
                          • figurka_z_porcelany Re: zagladacie do alkoholu? 04.10.06, 17:21
                            drzejms-buond napisał:

> pyt nr3
                            > czemu ona rzucała w okno skoro okno na parterze jest?
                            Jeśli o Tirówkę pytasz, to ona rzygać na pieterko leciała. Nie wiem czemu, bo w
                            poprzednich odcinkach łazienka w Glonojadowym domu była na parterze. W ogóle
                            dom miał tylko parter, przynajmniej od środka. Kortyarz, łazienkę i kuchnię
                            połączoną z salonem. Sypialnia się pojawiła całkiem niedawno, a komnat
                            gościnnych wcale nie było, Alicja przecie sypiała na skórwiennej sofie w
                            salonie. A z zewnątrz chałupa po byku fest, na oko na samym poddaszu z pięć
                            pokojów... Widać w tym serialu domy i mieszkania się dostosowują do
                            dramaturgii. Vide gumowy dom Kamizeli i Lucka, cholera wie ile luda tam w swoim
                            czasie mieszkało. Albo mieszkanie Reni Łysogłowej, podobno miało 38 m2. Sama
                            mieszkam w takim "domku dla lalek", to wiem jak wygląda taki metraż. Inaczej,
                            hehe
                            • drzejms-buond Re: zagladacie do alkoholu? 04.10.06, 17:39
                              nie-e SIMONA stała na sirodku podwórka,w koszulinie ,bosa, na oko jakieś
                              dziesiec metrów od chałupy i rzucała w okno kuchenne Kamizeli,zeby otworzyła..bo
                              zawarte było a ona nie chciała nikogo budzić...a wystarczyło podejść do okna i
                              zastukać? tak? -tak!
                              ?
                              • aga_ata Re: zagladacie do alkoholu? 04.10.06, 18:35
                                Po pierwsze:
                                miało być śmieszniej
                                po drugie:
                                miało być zabawniej
                                po trzecie:
                                miało być PRAWDZIWIE :-D
                                • laferme Re: zagladacie do alkoholu? 04.10.06, 19:43
                                  to i ja mam pytanie odnosnie Tirowki
                                  czy ona nie miała na tym slubie jakiejs swiadkowej?? o ile wiem taka osoba
                                  zawsze sie opiekuje panna młoda i w sytuacjach kryzysowych (vide zamkniecie z
                                  łazience) pomaga, np drze drożdzówe przez okno, ze sie drzwi zamknęły
                                  dwa: pytanie do "żonatych, mężatych": czy wy do slubu jechaliscie dwoma
                                  autami?????? bo mi sie całe zycie wydawalo, ze to sie razem do kosciola (urzedu)
                                  jedzie
                                  ale moze ja sie nie znam, slubu jeszcze nie brałam...
                                  • aga_ata Re: zagladacie do alkoholu? 04.10.06, 20:22
                                    W ogóle z tym ślubem bez sensu zrobili. Tak jakby wycięli kawałek serialu i puścili następny. Najpierw ślub tu, ślub tam, ho ho ho, Stefan, Elka, jakieś przymiarki sukienki, później ta panika w oczach, że Elki nie ma, a następny odcinek już po ślubie i po weselu... Jakieś to takie nieproporcjonalne :)
                                    • romcia.p Re: zagladacie do alkoholu? 04.10.06, 20:55
                                      ale typowe dla mjm

mnie najbardziej ostatnio irytują Bombelosowie - jadą do Kazimierza robic dzieciaka i nawet ich nie stac na restauracje,a na dziecko ich stac?!!!szczyt debilizmu
                                      • annnamm Dlaczego Toledo - nowa 04.10.06, 22:38
                                        przepraszam, ze tak bez pukania wchodze w tak szanowne grono, ale dlaczego
                                        Toledo, to Toledo?
                                        • rozmowy_kontrolowane Re: Dlaczego Toledo - nowa 05.10.06, 06:37
                                          O, własnie, też miałam o to zapytać.
                                          I dlaczego Janinka Nożycoręka?
                                          • drzejms-buond Re: Dlaczego Toledo - nowa 05.10.06, 10:25
                                            :-D)))
                                            • drzejms-buond Re: Dlaczego Toledo - nowa 05.10.06, 10:29
                                              kolejny ewergrin...
                                              Nożycoręka

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=22941894&a=22941894
                                              ale dlaczego TOLEDO?
                                              • drzejms-buond Re: Dlaczego Toledo -stary 05.10.06, 10:32
                                                tu jeszcze ździebko
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=25511107&a=25516883
                                                • drzejms-buond Re: Dlaczego Toledo -stary 05.10.06, 10:34
                                                  i tu...
                                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=22998429&a=23005799
                                                  • annnamm Re: Dlaczego Toledo -stary 05.10.06, 13:48
                                                    Dawno się tak nie uśmiałam, do łez... Dzięki!
                                  • figurka_z_porcelany Re: zagladacie do alkoholu? 05.10.06, 11:30
                                    laferme napisała:

...mi sie całe zycie wydawalo, ze to sie razem do kosciola (urzedu
                                    jedzie

Powalił mnie Zaczej opcieszająco mówiący do Glonojada, że "ELKA NA PEWNIO SIĘ Z
                                    KIMŚ ZABRAŁA..."
                                    Przy serialu trzyma mnie już wyłącznie możliwośc dworowania sobie z
                                    łepkowskiego scenariusza w Waszym doborowym towarzystwie. Ale coś czuję, że mój
                                    racjonalizm może wziąć górę i nie strzymię.....
                                    • drzejms-buond Re: zagladacie do alkoholu? 05.10.06, 11:41
                                      coś czuję, że mój racjonalizm może wziąć górę i nie strzymię.....

trzymiej kobieto,trzymiej! co? sam będę siedział?
                              • figurka_z_porcelany Re: zagladacie do alkoholu? 05.10.06, 11:22
                                drzejms-buond napisał:

> nie-e SIMONA stała na sirodku podwórka,w koszulinie ,bosa, na oko jakieś
                                > dziesiec metrów od chałupy i rzucała w okno kuchenne Kamizeli,zeby
                                otworzyła..b
                                > o
                                > zawarte było a ona nie chciała nikogo budzić...a wystarczyło podejść do okna i
                                > zastukać? tak? -tak!

A, tegom nie widziała, bom sie spóźniła deczko na początek odcinka. No, ale po
                                Simonie i po Łepkowskiej nie takich bzdur się można spodziewać....
                                > ?
                                • drzejms-buond Re: zagladacie do alkoholu? 05.10.06, 11:23
                                  czyli ..jest nadzieja na większe?

np.UFO w Grabinie

bedzie jak w tłinpiksie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka