drzejms-buond 16.10.06, 09:44 no i jak? podobało się? Obsada niezła była! Szalamaja poszalał...fabuła mocno naciagana ale oglądało sie miło.. Sikorka Łajwerowa czy Hart niewiele sie nagrali ale zdjecia, muza, nastrój... pierwszorzędne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: O(b)sada 16.10.06, 09:55 Q pamiątce wklejam www.mnightfans.com/mns/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: O(b)sada 16.10.06, 09:56 Film zyskałby, gdyby nie pokazano w ogóle stworów i gdyby pozostały one w sferze domysłów. Nie mam wysokiego mniemania o intelekcie młodzieży zamieszkującej osadę. Nie ciekawiło ich skąd mieszkańcy biorą żywność, ubrania, materiały budowlane(nowe murowane budynki), skoro osada jest odcięta od świata. I jeszcze parę niedoróbek by się znalazło. W sumie byłam rozczarowana. Mocno to wszystko było przewidywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: O(b)sada 16.10.06, 10:20 a ja ogolnie na TAK : -CHoakina Feniksa uwielbiam - Sardynke i Harta takoz , chocby pokazywali sie na 3 sekundy jako ludzie w windzie -Pianista jako wiejski głupek bardzo , bardzo , bo mi -szczerze- zawsze swą twarzyczką takeigo głupka przypominał -scena z nożem w brzuchu - najlepsza ! - dobra ta aktorka grająca niewidomą - sprawne utzrymywanie atmosfery saspensu i strachu ( tez bezlistne dzrewa) , dobre operowanie kolorem , muzyka i scenografią itp . Bardzo sprawne rzemiosło. na NIE : - jak zwykle, niepotzrebne pokazanie tych drzewnianych stworów, wszak najbardziej straszy to czego nie widać, drzewniany stwór z grezbieniem na plecach pokazany śmieszy zamiast straszyć - nie rozumiec jakie znaczenie miał tak naprawde czerwony kolor ?. Zakładam ze tak naprawde ŻADNE, był tylko narzędziem utrzymywania strachu - nielogicznośc - w osadzie zyje tak na oko około setki ludzi. Wszyscy sa potomstwem i rodziną tej pierwotnej grupy , co uciekła od cywilizacji i wierzą ze żyją w osadzie naparwdę ? ta grupa nie zdązyałąby tyle dzieci narobić, one nie zdążyłyby tak urosnąć. CZasowo mnie sie nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: O(b)sada 16.10.06, 11:02 nielogicznych rzeczy jest tam więcej.. myśle, ze film zasługuje na order Emjotyzmu, mimo ukrytego w filmie piękna operatorskiego Odpowiedz Link Zgłoś