05.11.06, 23:52
Lokomotywa przypomina barykadę.Dzielnie walczymy z debilizmem i arogancją
tzw. władzy na tlenie:)
to ja może zanucę Lennona
You may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one,
I hope some day you will join us,
And the world will live as one...
Wolność :)nie ma takich kajdanów by ja związać :P
Obserwuj wątek
    • kawa3603 Re: wolność 06.11.06, 09:09
      Justyś, rzeczywiście jesteście bardzo dzielni i strudzeni w boju. Ciekawe, czy
      słyszałaś kiedyś o tym, że agresja budzi agresję? Ty to nazywasz walką?
      A może załóżcie osobny komunikator, ze wspaniałymi zasadami albo poszukajcie
      istniejacego, gdzie się będziecie lepiej rozumieć administracją i stwórzcie
      wspaniałą "wolnośc słowa na czacie". No tak , ale wtedy nie będzie takiej
      zabawy - bo za szybko wyeliminujecie tych, którzy wam nie pasują...
      Mnie już zemdliło od tej waszej wolności...
      Jeśli chcecie mieć pokoik na tlenie, to w złym kierunku zmierzacie.
      A jeśli chcecie tylko robić zamieszanie i dużo huku, bawiąc się przy tym i
      adorując nawzajem - to idziecie w dobrym, nawet bardzo...
      Główne motto PROWOKACJA jest z wami. :))
      • justysbytomianka Re: wolność 06.11.06, 09:44
        Odpowiem Ci kawo, choć czuję że Ty już masz swoje zdanie na nasz temat i na to
        o co walczymy. Zapewne wszystkie moje słowa zostaną skomentowane, a intencja
        spaczona. Odbierasz nas jako buntowników bez powodu:) żyjących dla samego buntu
        i w tym buncie , sprzeciwie odnajdujacych sens istnienia:)
        ... nie będę z tym polemizować , masz prawo oceniac nas jak uważasz.Nie będę
        udawadniała ,że nie jesteśmy wielbłądami, jesli za takich nas masz.
        W końcu punkt widzenia okresla punkt siedzenia :) a Ty jestes jakby z drugiej
        strony barykady.
        Moge ci jedynie przedstawić swoja opinię i napisać co mi sie nie podoba i
        dlaczego ja całkiem dojrzała kobieta, pracująca zawodowo, mająca rodzinę,
        zainteresowania liczne i znajomych oraz masę róznych życiowych kłopotów i
        radości walczę z wiatrakami:) Bo to jest trochę taka walka, kiedy słowem walczy
        sie z botem od banów.Nie wiem Kawo czy uda mi sie to wytłumaczyć, bo więcej
        robie z potrzeby tzw. chwili niż z z góry ustalonego planu:)
        Moja intuicja i wyczucie sa moimi drogowskazami, a nie jak domniewaja inni
        górne wytyczne;)
        Kawo dostałam dzisiaj bana na miesiąc od osoby, która teoretycznie została
        powołna do moderowania pokoju , do zachęcania userów do dyskusji, jednym słowem
        osoba, której funkcja ma charakter służebny, bo służy dobrą radą i wypracowuje
        miłą atmosferę.Zbanowano mnie za jedno zdanie, bez proby podjecia dialogu, bez
        uprzedzenia,że zbliżam sie do jakiejś niebezpiecznej granicy tolerancji, choc
        netykieta na która sie powołuje op i która tak dzielnie pilnuje:)przez niego
        została zdeptana:)
        Wypunktuje Ci kawo z czym sie nie zgadzam :)tak będzie przejrzyściej i krócej
        - nie zgadzam się :
        * z niekompetencja , arogancja i chamstwem administracji
        * z banowaniem jako takim, ja nie bije by miec posłuch i poważanie, sa od tego
        inne metody takie jak mediacja, dialog ,kompromis ostatecznie ignorowanie i
        ostracyzm.Metod rozwiązywania konfliktów jest naprawdę dużo:)
        * z niejasną metoda powoływania nicków na stanowisko opa głównie oparta na
        zasadzie rączka rączke myje i popieramy swojego szeryfa.
        * z brakiem demokracji i szeroko panujacym faszyzmem, który opiera sie jak
        kazdy faszyzm na sile ( patrz ban)a królujaca zasada jest - jak sie nie podoba
        to won !
        Kawo to mi sie nie podoba i na to nie wyrażam zgody i powiem Ci obojętne mi
        jest czy zrozumiesz to czy nie :) ja mam na tyle swojego doswiadczenia ,ze juz
        nie potrzebuje Twojego w tej materii wsparcia. Odpisałam, wyjasniłam a Ty
        możesz miec swoje na ten temat zdanie.
        • kawa3603 Re: wolność 06.11.06, 10:12
          > Wypunktuje Ci kawo z czym sie nie zgadzam :)tak będzie przejrzyściej i krócej
          > - nie zgadzam się :
          > * z niekompetencja , arogancja i chamstwem administracji
          > * z banowaniem jako takim, ja nie bije by miec posłuch i poważanie, sa od
          tego
          > inne metody takie jak mediacja, dialog ,kompromis ostatecznie ignorowanie i
          > ostracyzm.Metod rozwiązywania konfliktów jest naprawdę dużo:)
          > * z niejasną metoda powoływania nicków na stanowisko opa głównie oparta na
          > zasadzie rączka rączke myje i popieramy swojego szeryfa.
          > * z brakiem demokracji i szeroko panujacym faszyzmem, który opiera sie jak
          > kazdy faszyzm na sile ( patrz ban)a królujaca zasada jest - jak sie nie
          podoba
          > to won !

Justyś, zgadzam się z Twoim protestem odnośnie każdego tutaj punktu.

Zwróc uwagę, napisałaś:

"kompromis ,ostatecznie ignorowanie"

1/Gdzie jest kompromis w waszej walce ? Przecież cały czas próbuję wam to
          powiedzieć. Walczycie bez dowodów i konkretów. Na chamstwo i głupotę
          odpowiadacie tym samym... I nie mów mi,że tak nie jest.
          Kompromis trzeba rozłożyć nieco szerzej - przemysleć co się mówi i do kogo.
          Jeśli dążycie do usuniecia reda na 40-stkach, to zbierajcie dowody i szukajcie,
          w między czasie, właśnie tego kompromisu - porozumienia tam, gdzie mozna
          doprowadzić sprawe do końca. A co Wy robicie? ...

2/Ignorowanie - to po jaka cholerę biegacie tam, gdzie was banują ?
          Dowody, zapisy już macie, po co tam łazicie? Ja jak nie chcę być molestowana to
          unikam świrów. Pewnie,że mogę na niego trafić - ale prawdopodobieństwo tego
          zmniejsza się kiedy go unikam, prawda?

• hania-z Re: wolność 06.11.06, 09:47
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=51475645&a=51491883
        Droga kawo? może pora na spacer po innych pokojach? Jak dla mnie zbyt szybko
        Cię mdli.
        • kawa3603 Re: wolność 06.11.06, 10:16
          Haniu, ja chodziłam po innych pokojach. I nadal uważam, że Lokomotywa jest
          najlepszym pokojem na jaki trafiłam. To nie zmienia faktu, że nie zgadzam sie z
          formą i taktyka walki obecnej. Co innego prowokacje dla zabawy i ośmieszenia.
          Co innego prowadzenie tej samej taktyki w wywołanej wojnie... Przeczytaj to co
          napisała Justyna i co jej odpowiedziałam. Jeśli chcesz mnie zrozumieć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka