Dodaj do ulubionych

cuda gwiazdkowe

24.12.06, 15:46
Co roku o tej porze spotykam mnóstwo ludzi, którzy wydymają usta na samo słowo "Święta" i upierają się, że całe to godzenie się, wyciąganie rąk, składanie życzeń, to wszystko wielka hipokryzja. A ja w swojej naiwności niezmiennie wierzę w świąteczne cuda, mimo że bezbożnica ze mnie. Bo w mojej rodzinie Boże Narodzenie nie ma zbyt religijnego klimatu. Za to czuję wtedy, jak bardzo mocno jesteśmy ze sobą związani. Wiem, że mam wielkie szczęście - fajna rodzina, fajni przyjaciele, cała masa kochających ludzi wokół.
A poza tym dziś rano pogodziły się ze sobą dwie moje przyjaciółki. Zawzięte baby, pożarły się o głupotę. Po roku jedna zebrała się na odwagę, żeby tę drugą przeprosić. Reszta towarzystwa obserwuje i płacze :)
I tego Wam, drogie panie, życzę. Przyjaźni i miłości bliskich, bo to najlepsze, co się nam może przydarzyć pod słońcem.
Obserwuj wątek
    • gosiaqus Re: cuda gwiazdkowe 24.12.06, 16:01
      ja też w takie cuda wierzę, wczoraj pisałam maile do znajomych, napisałam tak od serca, dla niektórych nawet dwukrotnie, i całą noc czułam euforię, radość, cieszyłam się jak dziecko z tego, że w ogóle mam do kogo pisać :)
      dziś telefon cały dzień wibruje, nie nadążam z czytaniem esemesów, to takie piękne jest :)

ja tam wierzę we święta!
      zwłaszcza dzisiejszy, słoneczny dzień
    • lucy215 Re: cuda gwiazdkowe 25.12.06, 22:39
      W moim gronie cudów nie było, ale zawsze warto w nie wierzyć :)
      • m.garstka Re: cuda gwiazdkowe 25.12.06, 23:20
        jak tak sobie myślę,to tak naprawdę dwa lata temu dostałam przedwcześnie
        prezent gwiazdkowy...mimo,że Wigilia sama w sobie była wtedy smutna jak
        nigdy,bo nie było przy mnie mojego M.,to 4 dni wcześniej zdarzył się prawie cud-
        taki,że M. w ogóle jest...
        jestem marzycielką,która lubi wierzyć w cuda :-)
        • prabucianka Re: cuda gwiazdkowe 26.12.06, 20:52
          ja w kazde Swieta uswiadamiam sobie, jak wiele mam w zyciu szczescia;)
          i to szczescie to moj cud;)
          w ogole w Swieta jestesm sentymentalna;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka