mroofka2 14.03.07, 23:28 w tej chwili pić będę z mięty ale to ze względu na ból brzucha;) zapijam się natomiast zieloną liściastą;)) jak jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nerri Earl Grey :D 14.03.07, 23:32 Liptona oczywiście:)Pycha i orientalna liptona w torebkach...taka zielona (znaczy opakowanie):D Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Earl Grey :D 14.03.07, 23:35 mnie ta earl grey nie smakuje... ;) czarną tez pijam czasem z picydrynką;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 00:03 najulubieńsza? Whittard Afternoon Earl Grey. zawsze ją z Brytfanny przywożę, bo jestem w stanie wypić tego dowolną ilość. pachnie powalająco. a jeśli idzie o herbatki w torebkach, to kardamonowy i imbirowy Dilmah. i Lipton Pu-Erh z guaraną, na dzień dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 07:43 Ja lubie rozpuszczalne malinowe Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 08:40 earl grey gorzka;))) inne wycytrynione;) i z cukerem;) a poza tym: -rumowa dilmah:) -lipton zielona orientalan:) -miętowe wszelkiego rodzaju..(najlepiej takie ze swiezej miety);) tyle mi sie przypomnialo, ale pewnei jeszcze cos... bo uwielbiam herbaty:) a puerek nie moge pic bo sie fatalnie czuje po nich;( Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 10:26 Moni...to wpadaj na świeżą suszona miętę...prosto z ogródka mojej przyszłej ewentualnej teściówki:D Puerki to czerwona harbatka?A fuj...gorzej mi po tym:/ Zalega sobie w szafce taka jedna...pakowana jak cukierki po kosteczce:D I chyba muszę skosztować tej rumowej Dilmah:D Tylko narazie bankrut jestem:/ Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 11:23 czerwone. tragedia;) jak pierwszy raz wypilam (tyle ze ja zazwyczaj pilam takie na wage z herbaciarni) to myslalam ze umieram albo cos, bo mi serce jak glupie walilo...tyle ze nie wiedzialam ze od herbaty. Po drugim razie juz wiedzialam. I nie pije. dilmahy mozesz kupic na saszetki:) w herbaciarniach np. jakos jedna za 80 gr czy cos...nie pamietam, bo zazwyczaj kupowalam w calych opakowaniach. Zreszta wiekszosc dilmah-ów bardzo lubie. Waniliowa tez niezla. ale rumowa wymiata:D Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 11:25 To na jedna mnie stać:D Qna...po tych zapukach bankructwo:D P. jeszcze o wszystkich nie wie...ups:D A jeszcze jakieś koszulki i jeansy potrzebne;) Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 11:34 powiedz mu ze jak chce miec ładna zone to nie ma wyjscia musi to przetrawic;) albo pochowaj po szafach:DDDDD hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
magda_my Re: ***nasze ulubione herbatki*** 18.05.07, 23:10 biała, zielona,bez cukru- czarna może już nie istnieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka zielona hebrata jak smakue u was? 19.05.07, 10:11 bo mojs herbata bez wzgledu na marke czy to jakas carrefourowa czy liptona smakuje jak kasza gryczana, jest cierpka Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: zielona hebrata jak smakue u was? 19.05.07, 21:29 paenka napisała: > bo mojs herbata bez wzgledu na marke czy to jakas carrefourowa czy liptona > smakuje jak kasza gryczana, jest cierpka nie wiem czy kasza gryczana jest cierpka, ale jak dla mnie to taki urok herbaty zielonej- cierpkość. ja z kolei mogę pić czerwoną litrami, a moi znajomi nie mogą jej nawet powąchać, bo im śmierdzi (i smakuje)... śledziem :D Odpowiedz Link Zgłoś
joginka83 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 11:44 zielona lisciasta takze:) uwielbiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 12:23 Ja lubię wszelke owocowe(Fruit Kiss i Fruit Love szczególnie),ale tylko ciepłe,z cytryną i cukrem:)miętową też lubię,szczególnie na kaca:P A zielonej nie znoszę! Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 12:52 zielona liściasta z opuncją figową!!! zielona z kwiatem lotosu, czarna z płatkami róży i kwiatami lychee :-) no i oczywiście indyjska chai! jestem herbacianym potworem więc często eksperymentuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 19:28 A ja lubię z owocowych-smakowych-torebkowych : - Picwick owoce leśne lub truskawkowa lub pomarańczowa lub owoce tropikalne A jeśli sypane to : - Lipton liściasta pomarańczowa - pyyyycha :D ostatnio mi się kończyła więc dokupiłam innej czarnej pomarańćzowej, wymieszałam i jest rewelacja - uwielbiam mieszać ;) - wszelkie zielone - ostatnio piję namiętnie jabłkową wymieszaną z kaktusową :D rewelacja! wspaniale odświeża :) W ogóle pół szafki jednej w kuchni to mam z przeznaczeniem na herbaty, bo lubię je pić. I jak gdzieś jadę, to przywożę herbatę ;) Ostatnio z Brukseli przywiozłam - pyyyyyyszna :D Odpowiedz Link Zgłoś
lounger Re: ***nasze ulubione herbatki*** 15.03.07, 19:31 ja ni mogę się obejść bez herbatki,ale najlepiej jednak smkuje mi "zwyczajna" z cytrynką :) Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: ***nasze ulubione herbatki*** 16.03.07, 11:52 Zielona - oryginalna z Chin :) Czerwona- póki co Bio Activ, ale niedlugo też będzie chińska Dilmah- ulubiona to mandarynkowa i czarna porzeczka, ale więkoszość aromatów mi odpowiada Teekane- malina & wanilia najulubieńsza Biała- kupowana na wagę w herbaciarni Jestem wielką fanką herbat. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 16.03.07, 23:09 Uwielbiam herbaty Dilmah smakowe - zwłaszcza waniliową i karmelową :) Bądź herbatę earl grey z sokiem z malin i cytryną :) Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: ***nasze ulubione herbatki*** 17.03.07, 22:51 Earl Grey z sokiem i cytryną?? Jestem w szoku...dla mnie to profanacja;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolarun Re: ***nasze ulubione herbatki*** 18.03.07, 11:36 A ja uwielbiam czarną z łyżeczką miodu malinowego i soku malinowego w wielkim brzydkim kubasie-filiżanie, którą dostałam od pewnego chłopca;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: ***nasze ulubione herbatki*** 18.03.07, 11:57 Teekanne zielona z opuncją naprzemian z jakimiś herbatkami Bio Power które niby mają być energetyzujące. Nie są, ale są smaczne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 19.03.07, 21:15 zielona z opuncją wszystkie czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 27.03.07, 21:34 właśnie się upijam zieloną;)) Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: ***nasze ulubione herbatki*** 27.03.07, 21:43 zielona lisciasta o smaku smietankowym i herbatka jasminowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: ***nasze ulubione herbatki*** 27.03.07, 21:47 hej, gdzie kupiłas taką herbatkę? zielona liściasta o smaku śmietankowym? brzmi przecudnie :) ja ostatnio Organic Green Tea się delektuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 27.03.07, 22:02 ja też chcę wiedzieć;)) cóż to za cudo? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: ***nasze ulubione herbatki*** 27.03.07, 22:23 a no moje drogie kolezanki... normalnie - w sklepie z herbatami.. faktycznie jest niesamowita w smaku..a aromat...mmmm i wypicie jej daje duza przyjemnosc ;) musicie jej po prostu poszukac ;) na serio bardzo polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: ***nasze ulubione herbatki*** 27.03.07, 22:57 A w którym sklepie?:D Se pójde bo ty chyba z Łodzi jesteś:D Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: ***nasze ulubione herbatki*** 27.03.07, 23:18 ale masz na myśli taką typową herbaciarnię-sklep czy jest to wynalazek Dilmah albo innej z tych firm? Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: ***nasze ulubione herbatki*** 28.03.07, 14:53 nie nie- typowa herbaciarnia - bardzo duzo gatunkow herbatki - takiej i siakiej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
katikot Re: ***nasze ulubione herbatki*** 28.03.07, 00:25 Zielona, zielona cytrynowa, z dzikiej róży, z hibiskusa, rooibos, mięta. wszystko bez cukru czy innych dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ***nasze ulubione herbatki*** 28.03.07, 15:16 już chciałam wyskoczyć z reklamą Demmers, alem zauważyła na ich stronie, że mają sklepy tylko tu w Kraku... a tam to herbatki są, że ech. samo miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
katikot Re: ***nasze ulubione herbatki*** 28.03.07, 20:38 No to wyskocz! Zaintrygowałaś mnie;-) Mieszkam w Kraku i o Demmers nie słyszałam, chętnie się dowiem czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ***nasze ulubione herbatki*** 29.03.07, 10:41 łomatko, toż to podstawa :) Plac Dominikański (tam, gdzie Prosiak) plus herbaciarnia na Kanoniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 29.03.07, 10:37 Tetley - Rooibos & vanilla, Peach & vanilla Lipton- brzoskwiniowa Herbapol - truskawkowo-waniliowa Tak w ogóle to lubię zapach wanilii (jak widać) :) Odpowiedz Link Zgłoś
goscinnie_ino Re: ***nasze ulubione herbatki*** 17.05.07, 22:05 ja też stawiam na zieloną liściastą, zazwyczaj z cytrynka i miodem - pyyyyyyyysio! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolunia79 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 17.05.07, 22:09 Podziwiam was! Ja nie lubie wogóle herbaty. Piję tylko zimą gdy porządnie zmarznę i wtedy z cytryną i miodem. I czasem jeszcze piję owocową. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Earl grey. 17.05.07, 23:25 Ale tylko tetley...dziewczyny zeby nie byla za gorzka to trzeba ja krotko parzyc! i wtedy ejst pyszna taka odswiezajaca. no i pomarancza z melisa - herbapolu bo vitax to takie siki weroniki Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: ***nasze ulubione herbatki*** 19.05.07, 21:20 herbatki lubie wszelakie, ale odradzam liptona melonowo jabłkową, pachnie i smakuje jak kupa. co prawda nie wiem jak smakuje kupa :D, ale ta herbata mi tak posmakowala. gdyby ktos chcial sprobowac tez, to prosze nie kupowac, tylko sie zglosic, moge rozdac to, co mi zostalo w pudelku - czyli niemal wszystkie saszetki.. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: ***nasze ulubione herbatki*** 19.05.07, 21:25 ebusia_fam_fatal napisała: > herbatki lubie wszelakie, > > ale odradzam liptona melonowo jabłkową, pachnie i smakuje jak kupa. co prawda > nie wiem jak smakuje kupa :D, ale ta herbata mi tak posmakowala. gdyby ktos > chcial sprobowac tez, to prosze nie kupowac, tylko sie zglosic, moge rozdac to, > > co mi zostalo w pudelku - czyli niemal wszystkie saszetki.. brrr > yyy jednak nie zapraszam - siostra wyrzuciła tę herbatę w cholerę. i słusznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: ***nasze ulubione herbatki*** 20.05.07, 17:44 Teekanne zielona z opuncją :) wszystkie inne zielone i indyjska Chai :) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: ***nasze ulubione herbatki*** 12.06.07, 23:12 dostałam ostatnio zieloną z jasminem i średnio mi podchodzi;// wypiję ale to nie to samo co zwykła zielona;) Odpowiedz Link Zgłoś