Dodaj do ulubionych

depilatory

22.04.07, 21:36
dzisiaj zaszalałam i kupiłam sobie depilator (nie za tani)
jeszcze go nie próbowałam, na razie się ładuje
podzielcie się dziewczyny swoimi doświadczeniami.
boli- nie boli, jak długo wyrasta nowy zarost, ile czasu wam zajmuje taka
depilacja itepe
napiszcie swoje opinie
Obserwuj wątek
    • paenka Re: depilatory 22.04.07, 21:45
      moja opinia bedzie nie na czasie bo mam depilator brauna sprzed ladnych paru
      lat bez zadnych nasadek masujacych czy chlodzacych. pamietam ze wytrzymywalam
      ale z doskoku jedna lysdka i dalej juz nie mi9alam ochoty bo za dlugo to
      trwalo. POtem zniechecily nogi mojej kolezanki, ktora regularnie uzywala
      depilatora i miala takie kropy jak blizny w miejscu mieszka wlosowego, one nie
      byly zaognione, czerwone tylko takie jak blizny sinawe i bardzo widoczne co
      nieestetycznie wygladalo. i tyle w tym temacie ode mnie :D
      • 8warzyw a ja bardzo lubię :) 23.04.07, 00:22
        Owszem boli. Na początku robiłam tylko łydki do kolan bo więcej nie miałam siły
        - za dużo czasu i zaciskania zębów. Faktycznie to nie jest na początku przyjemne
        ale to tak jak z regulacją brwi - nogi bardzo szybko się przyzwyczajają a
        depilacja zaczyna zajmować tyle, co maszynką czyli nic.

Co do kropek one są tylko w początkowej fazie - mi się utrzymywały przez kilka
        godzin po a później znikały. Teraz po prawie roku używania w ogóle się nie pokazują.

Nogi mam gładkie przez kilka tygodni chyba. To znaczy teraz ogoliłam tydzień
        temu i ciągle są gładziutkie jak pierwszego dnia. W dodatku depilator, ten co ja
        mam - taki z lampką i masującymi nakładkami świetnie działa jako peeling. :)

A, nigdy nie depiluj się po kąpieli - albo przed albo poczekaj długo aż
        wyschniesz a na skórze pojawi się naturalna osłonka. Inaczej bardzo łatwo o
        grzybo-podobne stworki :( I nie depiluj się przed randką jeśli planujesz
        pokazywać nogi ;) zrób to dzień/dwa wcześniej :))

Powodzenia i pamiętaj, nogi się przyzwyczajają do bólu! :)
        • mama007 Re: a ja bardzo lubię :) 23.04.07, 08:06
          Co do kropek one są tylko w początkowej fazie - mi się utrzymywały przez kilka
          > godzin po a później znikały. Teraz po prawie roku używania w ogóle się nie poka
          > zują.

nie zawsze znikaja, czasem zostaja w postaci blizn, a czasem nawet robia sie
          bliznowce... i to wcale nie jak rzadko jak sie Wam wydaje...
          • maryshaa Re: a ja bardzo lubię :) 23.04.07, 08:20
            U mnie czerwone kropki pojawiały się i po kilku godzinach znikały. Teraz wiem
            dlaczego, depilowałam się po lub przed kąpielą właśnie. A gorąca woda rozszerza
            naczynka krwionośne i po prostu robiły mi się mikro wylewy po wyrwanym włosie.
            Teraz kąpiel i depilacja są oddzielone wystarczająco długą przerwą i kropek
            praktycznie nie ma. Ale ja po depilacji zawsze na szybko przelatuję ( też po
            jakimś czasie) mazynką, żeby zgolić jakiegoś niepokornego włosa który uciekł
            sprzed depilatorka :)
            Co do depilacji bikini, pamiętajcie że włos po depilacji jest miękki, nie ma
            ostrego "dziubka" jak po maszynce i ciężej mu się przebić przez skórę. To może
            powodować wrastanie się włosków, szczególnie w okolicach bikini. Dlatego trzeba
            pamiętać o regularnym peelingu starego naskórka! żeby włos mógł bez problemu
            wyrosnąć na wierzch.
            • maryshaa Re: a ja bardzo lubię :) 23.04.07, 08:20
              AAA jeszcze jedno! Mam też starego Brauna bez nasadek i póki co mi wystarcza :-)
    • siula5 Re: depilatory 23.04.07, 08:24
      Pierwszy raz boli, drugi też, ale później jest tylko lepiej.
      Golę nogi depilatorem, ten zabieg muszę powtarzać co tydzień albo co półtorej
      tygodnia.
    • crrazy Re: depilatory 23.04.07, 08:26
      też mam starego brauna, ale czekam na opinie o tych wszystkich super
      nasadkach.. kropki tez w dniu depilacji, potem znikają. no i wkurzające jest
      to że trzeba peeling często robić bo włoski wrastają ;-/
      • wielorak Re: depilatory 26.04.07, 16:30
        dziewczyny a ja jestem po 2 razie, 1 raz zajął mi 20 minut i w sumie dlużej
        depilator był metr od nogi niż na niej, drugi raz zrobiłam postęp i nawet raz
        przeleciałam drugą nogę, kurcze ale boję się, że się poddam i wyrzucę pieniądze
        w błoto.
        stosuje nasadkę masującą i zamrażającą, narazie nic mi nie wrasta bo nie ma co
        hehe bo w końcu zgoliłam golarką.
        napiszcie jeszcze proszę (wiem że jest to w instrukcji ale chcę wiedzieć jak
        jest w praktyce) jaka powinna być praktycznie długość włosna, ja mam napisane
        min. 0,5mm ale ciężko mi się takie krótkie depilowało, no może poza tym, że było
        mniej bolesne jak je jeszcze przetrzymałam do 1mm
        a po drugie ile czasu ten odstęp od kąpieli? 15min? godzine? dwie?
        pozdrawiam
        • ewwe.s Re: depilatory 01.05.07, 12:42
          ja mam depilator z rowenty. ostrzegam -nie kupujcie go - dlaczego?
          ponieważ nie wyrwywa włosków tylko je urywa, jest z nasadką masującą, kupiłam go
          za ok. 90 zł
    • ebusia_fam_fatal Re: depilatory - dodatkowe komentarze 01.05.07, 13:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=42050&w=48506121&a=48506121&v=2&wv.x=0
    • chantal10 Re: depilatory 01.05.07, 16:34
      Ja kupiłam Browna, taką normalną, bez nasadek i innych cudów, ogoliłam nogi już
      raz, nie bolało tak bardzo, uczucie porównałabym do "uszczypnięcia" pokrzywy:)
      Nie wydepilowałam dokładnie z braku czasu, ale następnym razem bardziej się
      postaram, bo wiem już na co się przygotować;) Z opisów więcej się bólu najadłam
      niż z samego zabiegu :) U mnie czerwone krostki utrzymywały się około 10 godzin,
      ale to pewnie dlatego, ze depilowałam się zaraz po kąpieli ;)
      Póki co nie żałuję, ze dokonałam tego zakupu ;)

Pozdrawiam :-)
      • wiolunia79 Re: depilatory 01.05.07, 16:40
        Podobno żeby pozbyć się tych czerwonych kropek trzeba posmarować podrażnione
        miejsce wodą utlenioną.
        • mama007 maść p/bólowa 01.05.07, 16:49
          ta maść, o której pisała któraś dziewczyna w zapodanym wyżej wątku to maść Emla
          - ponoć działa, ale faktycznie jest droga i mało wydajna
          (w końcu jej główne zadanie to szczepienia dziecięce, a nie depilacja łydek :)).
          ale jak będę miała wolną gotówkę to może spróbuję do bikini, hmm, rozmarzyłam
          się mieć na lato gładkie wszystko i parę tygodni względnego spokoju...
          • chantal10 Re: maść p/bólowa 02.05.07, 10:42
            Wczoraj próbowałam pachy sobie wydepilować i stanowczo stwierdzam, że no more!!
            Bolało jak diabli! No, chyba, że porządnie się znieczulę odpowiednio wcześniej :D
            • mama007 Re: maść p/bólowa 02.05.07, 12:55
              chantal10 napisała:

> Wczoraj próbowałam pachy sobie wydepilować i stanowczo stwierdzam, że no more!!
              > Bolało jak diabli! No, chyba, że porządnie się znieczulę odpowiednio wcześniej
              > :D

u mnie nie dziala nawet jak sie porzaaaadnie znieczule ;/
              • chantal10 Re: maść p/bólowa 02.05.07, 22:17
                Ja pachę czuję do dziś :|
                Ehhh trudno ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka